کارتر در پایین ترین بخش پیشرانه قرار گرفته به دلیل قرارگیری در بخش پایین، احتمال برخورد آن با موانعی که در جاده ها و ناهمواری ها وجود دارند زیاد است، در نتیجه، پوششی را به عنوان مراقب یا سینی برای جلوگیری از ورود هرگونه آسیب و یا سوراخ شدن در زیر آن نصب میکنند. با آنکه حجم روغن در پیشرانه ها تفاوت دارد اما اغلب درون این محفظه بین ۴ الی ۸ لیتر روغن قرار دارد.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این سوال که “کارتر چیست؟” پرداخته و اطلاعات مفیدی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم.
کارتر یا کارتل؟


اجزای تشکیل دهنده کارترکارتر ([External Link Removed for Guests]) را از ورقه های فولادی پرس شده و همچنین آلیاژ های آلومینیومی به صورت ریخته گری میسازند. در پیشرانه خودرو ها اکثرا از کارتر آلومینیومی استفاده بیشتری نسبت به کارتل فولادی میشود چرا که کارتر های آلومینیومی از تبادل حرارتی بهتر و بالاتری برخوردار هستند.
برای جلوگیری از تلاطم روغن در داخل کارتل نیز صفحات فلزی را به طور عمودی در داخل آن قرار میدهند. این محفظه از طریق تعدادی پیچ به قسمت زیرین بلوک سیلندر متصل شده و درز بین آن ها نیز به وسیله یک واشر آب بندی میشود.
زیر کارتر پیچ هایی قرار دارد که به عنوان پیچ تخلیه روغن و ناخالصی های داخل محفظه عمل میکنند و در زمان های تعویض روغن از طریق باز کردن این پیچ ها میتوان روغن را به راحتی تخلیه کرده و در صورت نیاز از روغن جدید استفاده نمود و آن را درون محفظه کارتر ریخت.

این قسمت در اصل به عنوان منبع ذخیره روغن عمل میکند، به غیر از موارد گفته شده کارتل به عنوان موتور درون سوز پیستونی نیز محسوب میشود که برای خنک کردن روغن داغ موتور از مخزن کف آن استفاده میشود.