خودروهايي كه در صدر ليست سياه قرار دارند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث خودرو و وسايل نقليه به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, Mohsen1001, RAHVAR, شوراي نظارت

ارسال پست
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 23
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۸۶, ۱۱:۳۷ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 18 بار

خودروهايي كه در صدر ليست سياه قرار دارند

پست توسط zaksana »

 [External Link Removed for Guests] 

شايد بزرگترين هشدار اين باشد كه بدانيم هميشه توجه به اصول ايمني مانع از آن نمي‌شود كه خودروها از سرقت محفوظ بمانند، اما گاهي رعايت كردن نكاتي ساده براي فراري دادن سارقان مؤثر واقع مي‌شود، چرا كه بر اساس تجربيات پليسي موجود، حتي حرفه‌اي‌ترين سارقان خودرو هم به دنبال سرقتهاي كم دردسر هستند، از اين رو پيشگيري اصلي‌ترين گام براي مبارزه با وقوع روزانه 38 فقره سرقت خودرو در كشور است.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ايسنا، نتايج بررسي‌هاي صورت گرفته بر روي پرونده‌هاي سرقت خودرو حاكي از آنست كه مالباختگان، اصلي‌ترين مقصران وقوع اين نوع سرقت‌ها هستند، چراكه خود، تنها با ناديده گرفتن توصيه‌ها و هشدارهاي پليسي براي حفظ ايمني و پيشگيري از سرقت، فرصت را تقديم سارقان فرصت طلب مي‌كنند.

چگونه مي‌توان خطر سرقت را كاهش داد؟

مدتهاست كه مسوولان نيروي انتظامي در راستاي مبارزه با مجرماني كه تعداد زيادي از آنها سرقت خودرو را به عنوان جرم مادر مرتكب مي‌شوند، اقدام به اعلان عمومي نواقص ايمني خودروهاي اغلب ساخت داخل كرده‌اند تا از اين طريق خريداران خودرو براي اطمينان از حفظ سرمايه‌شان، خودرويي را براي خريد انتخاب كنند كه ضعف كمتري در مقابل شگردهاي سارقان خودرو داشته باشد.

در اين رابطه سرهنگ غلامحسين روحي سرا، رييس فرماندهي پست و كنترل معاونت آگاهي نيروي انتظامي از سرقت 6/25 درصد خودرو پيكان تنها طي تيرماه سال جاري خبر داد.

به گفته وي، در تيرماه سال جاري، از ميان 42 نوع خودرو مسروقه، 6/25 درصد خودرو پيكان، 3/22 درصد پژو، 64/20 درصد پرايد، 33/6 درصد نيسان و 18/4 درصد خودرو سمند به سرقت رفته است و به اين ترتيب پنج مدل خودرو ياد شده در مجموع 51/78 درصد پرونده‌هاي سرقت را به خود اختصاص داده‌اند.

سرهنگ محمدرضا مقيمي، مدير كل مبارزه با سرقت معاونت آگاهي نيروي انتظامي با استناد به پرونده‌هاي تشكيل شده، بيشتر خودروهايي كه به سرقت رفته‌اند را خودروهاي توليد داخلي اعلام كرده و به ايسنا مي‌گويد: بر اين اساس تلاش نيروي انتظامي در جهت رفع نقايص ايمني خودروهاي توليد داخل است، به طوري كه در راستاي رفع نواقص موجود، جلساتي ميان صاحبان كارخانه‌هاي سازنده خودرو و سارقان حرفه‌اي برگزار شده كه در آن مجرمان، شگردهاي به كار گرفته شده در سرقت‌هاي ارتكابي را عنوان كرده‌اند، اما متأسفانه عليرغم تلاش‌هاي صورت گرفته، اقدامي در جهت رفع ضعف ايمني برخي خودروها از سوي كارخانجات سازنده به عمل نيامده است.

سرهنگ مقيمي اذعان مي‌كند: به نظر مي‌رسد، هزينه‌هاي برطرف كردن نقايص، كارخانجات توليد كننده خودرو در داخل كشور را بر آن داشته كه نسبت به وضعيت موجود همچنان بي‌توجه باشند.

از اين رو شايد انتخاب خودروهايي كه نامشان در صدر ليست سياه سارقان نيست، به عنوان انتخاب ايمن، يكي از گزينه‌هاي پيش‌رو باشد.

سارقان از خودرو سرقتي چه مي‌خواهند؟

آيا مي‌دانيد سرقت لوازم خودرو، پر تيراژترين جرم وقوعي كشور است و اين در حاليست كه به گفته سردار سيد علي‌اصغر جعفري، معاون آگاهي ناجا، در سال گذشته نسبت كشف و دستگيري متهمان اين جرم به تعداد وقوع آن پايين بوده است و اين به اين معناست كه سارقان توانسته‌اند، در مواردي از پليس هم پيشي بگيرند، چراكه شناسايي خودروهاي مسروقه كه بلافاصله اسقاطي شده و يا پلاك‌ و مدارك جعلي برايشان تهيه مي‌شود، به سختي امكان پذير است.

به گزارش ايسنا از سوي ديگر سرهنگ مقيمي، مدير كل مبارزه با سرقت معاونت آگاهي ناجا به صراحت جريان اين نوع سرقت‌ها را به خريد اموال مسروقه لوازم داخلي خودرو مرتبط دانسته و تاكيد مي‌كند: خريد اموال مسروقه، ضامن ادامه فعاليت مجرمانه سارقان است.

يك پاسخ قطعي براي اين پرسش كه «چه بايد كرد؟»

بدين ترتيب مشخص مي‌شود، آنچه انگيزه روزانه ارتكاب 38 فقره سرقت را براي سارقان فراهم كرده است، مسأله دسترسي راحت به لوازم خودرو از قبيل لاستيك، ضبط و پخش، سيستم‌هاي صوتي تا فروش حتي روكش صندلي‌هاي خودرو بوده است.

در اين ميان اگر كمي صادقانه به بازار مالخرهاي نگاهي بيندازيم، به خوبي درمي‌يابيم كه گرمي بازار آنها از وجود خريداران لوازم دست دومي است كه خبر ندارند‏‏، مال دزدي مي‌خرند؛ اگرچه در برخي مواقع نيز وجود و ارايه تجهيزات لوكس و گرانقيمت خودروها در اين بازار با قيمت‌هاي باور نكردني و نازل موجب مي‌شود كه خريداران، چشمانشان را بر حقيقت ببندند.

سرقت لوازم خودرو، شغلي كم دردسر براي حرفه‌اي‌ها

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران با اين وجود تلاش پليس در جهت تشديد برخورد با مالخران براي شناسايي افراد مرتبط با سرقت خودروها، كنترل و دستگيري خريداران و فروشندگان اموال مسروقه و در نهايت افزايش ميزان كشف اموال مسروقه دو چندان شده است‏، چرا كه به گفته كارشناسان انتظامي، پليس بيش از آنكه با سارقان حرفه‌اي خودرو كه بايد مراحل مختلفي را جهت استفاده و يا فروش خودرو سرقتي بپيمايند، مواجه باشد، با سارقاني روبه‌روست كه بي‌دردسر مي‌توانند روزانه تا 10 حلقه لاستيك 60 هزار توماني را به سرقت ببرند.

در اين ميان در اغلب پيگيري‌هاي پليسي نيز با شناسايي اموال مسروقه تنها آمار وسايل مكشوفه از داخل انبارها افزايش مي‌يابد و مالباختگان كه ركن اصلي اين جست‌و‌جوها محسوب مي‌شوند، كمتر به سراغ اموال مكشوفه مي‌روند و حتي در موارد مراجعه آنها هم، به دليل نبود مدرك قابل ارايه جهت شناسايي اموال امكان استرداد وجود ندارد.

بدين ترتيب با شناسايي اين موقعيت از سوي سارقان حرفه‌اي و حتي غيرحرفه‌اي، سرقت خودرو و يا سرقت لوازم داخلي آن، ريسك زيادي به همراه ندارد.

سرهنگ مقيمي، مديركل مبارزه با سرقت معاونت آگاهي ناجا، يكي از زمينه‌هاي وقوع سرقت‌هاي راحت‌الحلقوم از سوي سارقان خودرو را بدليل عدم رسيدگي به وضعيت قطعات توليد شده خودرو در كشور مي‌داند و براي از رونق انداختن بازار خريد و فروش اموال مسروقه، از مسوولان كارخانه‌جات سازنده مي‌خواهد كه نقاط ضعف خودروهاي توليد داخلي را كه بيشتر مورد سرقت قرار مي‌گيرند، رفع كنند.

به گزارش ايسنا به نظر مي‌رسد، آنچه به عنوان آخرين راه‌حل و برخورد ريشه‌اي با مسأله سرقت خودرو از سوي پليس در جلساتي كه مسوولان و كارشناسان سازنده خودروهاي داخلي در آن حضور داشته‌اند هنوز نتيجه مطلوب كه همان انجام برخي تغييرات در سيستم‌هاي ايمني، امنيتي و تجهيزات خودرو است را در پي نداشته است.

بر اين اساس عدم كاهش نرخ وقوع سرقت‌هاي خودرو از يك سو و كاهش رقم كشفيات نسبت به وقوع كه از سوي خود مسوولان نيروي انتظامي عنوان شده است، تنها هشداري است كه به طور جدي به ما مي‌گويد: «تنها راه حفاظت از خودرو و در امان ماندن از طعمه سارقان شدن، خريد خودرويي است كه از همان ابتدا حداقل تجهيزات ايمني‌اش، امكان سرقت را كاهش مي‌دهد».


گزارش : خبرگزارى ايسنا
دريا نمي گيره نشون از قطره هاي در به در ...
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه وسايل نقليه”