تا 8 سال آینده خودروهای بنزینی به تاریخ می‌پیوندند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با علم و تكنولوژي به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

تا 8 سال آینده خودروهای بنزینی به تاریخ می‌پیوندند

پست توسط sinaset »

محققان دانشگاه استنفورد آمریکا اعلام کردند که تا هشت سال آینده خودروهای بنزنی و گازوئیلی جایی در بین مصرف‌کنندگان نخواهند داشت.

تصویر 

به گزارش ایسنا و به نقل از اینهبیتت، طبق بررسی‌های محققان دانشگاه "استنفورد"(Stanford) این موضوع به دلیل محدود شدن فعالیت‌های شرکت‌های نفتی و همچنین کاهش قیمت خودروهای برقی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

در این تحقیق به این موضوع اشاره شده است که در دهه 2020 تا 2030 خودروهای الکتریکی خودران بیشترین حجم خودروهای در حال استفاده را به خود اختصاص خواهند داد و یافتن یک پمپ بنزین برای رانندگان خودروهای بنزینی تبدیل به یک چالش جدی خواهد شد.

علاوه بر چالش‌های زیست‌محیطی خودروهای بنزینی طول عمر آنها نیز یکی از موارد مورد بحث در این تحقیق بوده است.

به طور معمول و استاندارد یک خودروی بنزینی حداکثر برای طی کردن مسافتی در حدود 320 هزار کیلومتر طراحی می‌شود، در حالی که این مسافت در خودروهای الکتریکی یک میلیون و 600 هزار کیلومتر خواهد بود.

طبق پیش‌بینی‌های محققان دانشگاه استنفورد قیمت نفت در سال‌های آینده به بشکه‌ای 25 دلار خواهد رسید و بازارهای خرید و فروش خودرو به طور کامل متحول خواهند شد.

در این تحقیق آمده است: تا 10 سال آینده مطمئنا انسان‌ها به این نتیجه می‌رسند که خودروهای خودران ایمن‌تر و راحت‌تر هستند و به همین دلیل اقبال به خودروهای فعلی با کاهش شدیدی روبه‌رو خواهد شد.

"تونی سبا"(Tony Seba) محقق ارشد این تحقیق معتقد است آغاز این سقوط از دو الی سه سال آینده آغاز خواهد شد و با رشد و پیشرفت در فناوری‌های مربوط به خودروهای خودران، قیمت آنها به 20 الی 30 هزار دلار خواهد رسید و این یعنی پایان عصر فرمانروایی خودروهای بنزینی.
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 89 بار
سپاس‌های دریافتی: 153 بار

Re: تا 8 سال آینده خودروهای بنزینی به تاریخ می‌پیوندند

پست توسط arman76ma »

اصطلاح به تاریخ پیوستن، مبالغه است. چنین چیزی وقتی ممکن است که در همه جهان خودروهای الکتریکی متناسب با درامد و قدرت خرید اکثریت جهانیان تولید و عرضه شود. در کشوری مثل ایران که هنوز اسقاط خودروهای 30 سال پیش کامل میسر نشده! از طرفی اگر قراردادهایی مثل پاریس عملی شود به شدت قیمت برق هم افزایش میابد.
کشورای پرچمعیت آسیایی و همچنین افریقایی و امثالهم بعید است تا 30 سال دیگر هم دست از این خودرها برداند و تا زمانی قیمت ممثلا زیر 10 هزرا دلار نرسد بعید است مردم فقیر چنین خودروهایی بخرند.
مسائل دیگری هم است مانند زمان شارژ. ما در عرض چند دقیقه باک بنزین یا محفظه گاز پر میکینم ولی در مورد شارژ باتری زمان زیادی است.

خودروی Leaf از نیسان

برد: 80 مایل

ظرفیت باتری: 14 کیلو وات بر ساعت

شارژر: 6.6 کیلو وات

زمان مورد نیاز برای شارژ کامل: 8 ساعت

زمان مورد نیاز برای شارژ 80 درصدی: 30 دقیقه

خودروی مدل اس تسلا

برد: 256 مایل

ظرفیت باتری: 85 کیلو وات بر ساعت

شارژر: نوع دو گانه 20 کیلو واتی

زمان کامل شارژ: 5 ساعت

زمان مورد نیاز برای شارژ 80 درصدی: 2 ساعت
------------------------------------------------------------------

با این وجود آرزو دارم زنده باشیم و این رویای زیبا محقق شود.
آخرین ويرايش توسط 1 on arman76ma, ويرايش شده در 0.
با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6716 بار
سپاس‌های دریافتی: 12104 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

البته محدودیتهای خودروهای الکتریکی به سرعت در حال رفع شدن هست و تا سالهای آینده دیگر خودروهای بنزینی در بسیاری از کشورهای پیشرفته ممنوع خواهند شد ! ولی ایران هم که 150 سال از دنیا عقبه فعلا بنزین حرف اول و آخرو میزنه
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4743 بار
سپاس‌های دریافتی: 8767 بار

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
اگر خودرو برقی فراگیر بشه مردم از شر خیلی چیزها خلاص میشن
استارت زدن , صدای موتور , صدای تقه ی اگزوز , صدای اگزوزهای دستگاری شده , دود , مواد سمی , خطرات بنزین , بوی بنزین , شمع و وایرشمع و انژکتور و پمپ سوخت و سیلندر و پیستون و رینگ و فیـلتر سوخت و دهها قطعه ی دیگه .
==================================
خودروهای برقی الان به حدِ قابلِ قبول و قابل استفاده رسیده و کاستیهاش هم سال به سال کمترمیشه
باتریهای قابل شارژ در یکی دو دقیقه یا حتی چند ثانیه , افزایش دوام باتریها و بردِ خودروها , ساخت موتورهای برقی کم مصرفتر و پرقدرت تر , قابلیت تولید برق توسط رنگ خودرو یا بدنه ی خودرو برای شارژ باتریها , گسترش استفاده از موادِ سبک و محکم مثل فیبر کربن برای سبکتر شدن خودروها و خیلی چیزهای دیگه همین الان تحت آزمایش و تست هست و در سالهای آینده تدریجاً به خودروهای برقی اضافه میشه
===================================
خالق جهان هستی همه چیز در آسمانها و زمین در خدمتِ انسان قرار داده .( چه برای کار خیر و چه کار شرّ و فقط برای امتحانِ او )
( قرآن کریم - سَخَّرَ لَکُم ما في السَّماواتِ وما في الأرض - س لقمان,آیة 20 )
======================================
خودروهای برقی وارد بازار شده و هر سال هم بهتر و کم نقصتر میشه اما تا منقرض شدنِ خودروهای گازی و بنزینی و گازوئیلی و الکلی راه درازی در پیش هست و علتش هم فقر درصدِ بالایی از مردم جهان هست
اگر جنگها نبود , اگر سلاح سازی نبود , اگر دزدیها و مال مردم خوریها نبود , اگر مستکبر و مستبد و ظالم نبود , اگر ثروتهای زمین عادلانه بین همه تقسیم میشد , فقط یکی دو سال لازم بود تا پرونده ی خودروهای فعلی بسته بشه برای همیشه لیک در اگر نتوان نشست
==================================
روزی که قذافی کشته شد خدمتتون عرض کردم که لیبی از ایران بزرگتره و پر از نفت و گاز و فقط 6 میلیون نفر جمعیت داره !!! . گفتم اگـــــــر لیبیاییها عقلشون درست کار کنه میشند ثروتمندترین مردم و کشورشون میشه مُرفّه ترین کشور . لیک در اگر نتوان نشست . حالا وضع مردم لیبی صد پله بدتر از زمان قذافی هست چون نه اتحاد دارند نه استقلالِ فکری و نه از عقلشون درست استفاده کردند . حالا هم آشی که خودشون با دست خودشون پخته اند باید بشینند و بخورنش تا دهها سال دیگه ,شاید هم تا قیام قیامت .
=======================================
در ایران هم با این عدالت و این وضعِ مالی , خودروهای فعلی حالا حالاها بیخ ریش بیشتر مردم چسبیده .
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

شاید برخی سوءتفاهم پیش بیاید این من نوعی، همش انتقاد می کنم و غر می زنم. نه! دوستان خوبمان از جمله جناب محمد آسمونی و دیگران وجودشان لازم است وجود من منتقد سخت گیر هم لازمست. بایست بالانس در عقاید بوجود بیاید تا من سخت گیر نباشم که رویدادها به نقد بکشم عیوب کار معلوم نمی شود. من صد در صد موافق ترویج خودرهای برقی هستم. واقعا دعا میکنم همه ما زنده باشیم و از این نعمت فناوری برخودار شویم. خب منم در کلان شهری زندگی می کنم که آلودگی هوا و صوتی مردمش رنج می برند.
اینجاست که می گویم بر اهمیت تولید برق ارزان. اینکه بر خلاف تصور ااقائات برخی خارجی ها، نعمت گاز طبیعی بیشتر است. توسعه کاربرد وسایل برقی درگروی برق ارزان است. نیورگاه برق از گاز را اگر مکان یابی درستی بکنند، می تواند با کمترین آلودگی برق ارزان (هر کیلوات زیر صد تومان) تولید کنیم. در حال حاضر هیچ نوع فناوری دیگری قادر بهر قابت با نیروگاه گازی در ایران نیست. این فرصت برق گازی، راه رهایی از وابستگی به نفت و اقتصاد ضعیف و بیمار کنونی است و نقش مهمی در رفاه و توسعه کشور دارد.
خب اکنون بیش 90% کشور از نعمت برق و گازکشی برخودارند، بقیه هم بزودی انجام میشود، حال وقت توسعه استفاده از برق است. به دلیل ارزانی گاز، مردم حتی سماورهای برقی شان را تبدیل به گازسوز کردند! خب بایست برق ارزان تولید و عرضه شود تا توجیه اقتصادی داشته باشد. تجربه اثبات کرده زمینه سازی ایجابی بهتر از سلبی است. با گران کردن کالا (ایجا قیمت گاز و برق) لزوما به توسعه مصرف نمی انجامد. بهتر است روی ارزان سازی و یا توان مند سازی مردم کار شود.
اینجا ثروتمندان و طبقات متوسط به بالا می توانند ضمن خرید این خودرها علاوه بر این که موجب رفاه خودشان می شوند کمک کنند تیراژ تولید این خوردوها بالا رود. در صنعت یکی از راههای ارزان شدن خودرو، افزایش تیراژ است. در تولید خودرو اساسا باید تیراز تولید بالای صد هزار باشد تا مقرون به صرفه شود. دوستانی توی کار صنعت و قطعه هستند (و منم دوستانی دارم که برایم مسائل شرح می‌دهند) می دانند بایست تیراژ تولید قطعات صنعتی مقداری بالا باشد تا صرفه اقتصادی داشته باشد.
با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: تبریز
سپاس‌های ارسالی: 1772 بار
سپاس‌های دریافتی: 846 بار

پست توسط ho3ein2000 »

انشالله بتونیم کره سبزمان برای فرزاندمان حفظ کنیم
حتی شده با داشتن خودرو های برقی
ولی علم کنونی جوابگوی این نیاز نیست
اولا تولید برق از منابع فسیلی موجب آلودگی هست
حالا چه داخل شهر باشه چه خارج و تو نیروگاه
و حتی انرژی هسته ای هم بدلیل تولید زباله های
غیر قابل انهدام هنوز برای زمین مضر است
مگر اینکه همجوشی موجود در سطح خورشید
پیاده سازی شود
اردتمند دوستان عزیز و منتقد
خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

ho3ein2000 نوشته شده:انشالله بتونیم کره سبزمان برای فرزاندمان حفظ کنیم
حتی شده با داشتن خودرو های برقی
ولی علم کنونی جوابگوی این نیاز نیست
اولا تولید برق از منابع فسیلی موجب آلودگی هست
حالا چه داخل شهر باشه چه خارج و تو نیروگاه
و حتی انرژی هسته ای هم بدلیل تولید زباله های
غیر قابل انهدام هنوز برای زمین مضر است
مگر اینکه همجوشی موجود در سطح خورشید
پیاده سازی شود
اردتمند دوستان عزیز و منتقد

اگر کامنتهایم در پست زیر دقت به فرمایید در حد مقدورات اشاره کردم، بسیاری از مردم اساسا اطلاعات دقیقی ندارند در مورد آلایندگی.
topic-t110181-72.html

آلاینده های مهم شامل سه بخش است:
1- هوایی
2- صوتی
3- گرمایش
عمده آلایندگی در جهان ناشی خودروها سوزاننده سوخت فسیلی است، که در هر سه مورد نقش اصلی را دارد در شهرها به ویژه. راه حل این معضل هم خودروهای برقی است چه سواری شخصی و چه گروهی عمومی. از آلانیده های مهم دیگر کشاورزی و دامپروری و خود جمعیت میلیاردی انسان ها است که موجب افزایش انتشار گاز متان است / گاز متان اساسا از فعالیت زیستی حاصل می شود. البته استخراج نفت هم گاز متان زیاید تولید میکند اما برخلاف عامل هیا کشاورزی و انسانی، عامل نفتی راحت تر قابل کنترل است و میتواند گاز متان را جمع آوری و به شکل گاز وارد چرخه تولدی برق کرد. در نهایت برق بهترین حامل انرژی است.
البته برخی گازهای یدگر بوده مثل مورد یخچال ها که امروه از گردونه صنعت خارج شده است.
گاز طبیعی از بزرگ ترین نعمات طبیعی ایرانیان است. گاز طبیعی با سوختن گازکربنیک تولید می کند. این گازکربنیک به طور طبیعی همیشه از بدو حیات در کره زمین بوده است و به طور عادی از عمل تنفس اکسیژن حاصل می شود و ای چرخه طبیعی است. هنگام افزایش گازکربنیک، سبزینه گیاهی افزایش میابد. منتها نابودی محیط زیست و پوشش گیاهی موجب کاهش جذب گازکربنیک شده است.
در مورد آلاینیدیگ نیروگاه گاز - که بهترین منبع تولید برق ارزان است- در واقع مکان یابی مناسب لازم است. البته با توسعه کلان شهرها برخی نیروگاه داخل شهر شده اند! اگر مکان یابی درست شود نیروگاه گازی هیچ آلاینیدگی برای محیط شهرها ندارد. تنها راه نجات مقرون به صرفه عرضه برق ارزان است تا مردم ایجاب کند به استفاده از وسایل برقی. چرا که وسایل برقی، ذاتا جذاب هستند برای کابرد اما به دلیل فقر و گرانی برق مانع سلبی شده است برای ترغیب مردم. دو کرا بایست همزمان صورت بیگرد، اول تولید وسایل برقی بهینه و دوم برق ارزان.
خب من مخالف توسعه صنعت برق انرزی پاک نیستم، منتها این صنایع برای کشورهایی است که از منابع برق ارازن فسیلی محرومند. شرکت های د داخلی اخیل اگر توانایی دارند می توانند به صدور این فناوری به آن کشورها اقدام کنند و سرمایه دارها میتوانند در صنعت نیورگاه گازی ایران سمرایه گذاری کنند که بسیار سودمند و زودبازده هم است.
آخرین ويرايش توسط 3 on arman76ma, ويرايش شده در 0.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

برحسب علاقه، خب بر اساس مطالعات چند ساله ام، نکاتی را می گویم:
هر کشوری بایست بنا بر مزیت‌های نسبی و شرایط موجود محلی کمک به حل معضل آلودگی جهانی کند.
ایران مزیت نسبی اش تولید برق ارزان از نیروگاه گازی است. محور هر نوع برنامۀ توسعه اقتصادی توجه به این قبیل مزایا نسبی محلی بایست باشد.
به بینید دوستان، ما دو روی‌کرد به مقوله انرژی‌ پاک داریم، یکی به سبک اروپایی ها است که روی‌کردی مبتنی بر منبع محور است، و تولید برق از انرژی‌ پاک نوین است، و می گویند نیروگاه بادی، خورشیدی و زمین گرمایی راه حل معضل است! خب من بررسی کردم، و متاسفانه چندان خوشبین نیستم، در واقع پس از بحران گران شدن نفت 1973 این اروپاییان رفتن دنبال جایگزینی انرژی نوین تجدیدپذیر، اما مشکل هزینه‌های بالای این نوع بود.
اروپاییان البته حق دارند بروند دنبال این نوع روش تولید انرژی برق، چون با کمبود سوخت فسیلی روبه‌رو هستند. ولی عواقبش را دیده اند یعنی افزایش قیمت برق، و بالارفتن هزینه زندگی و تولید و در نتیجه عقب افتادن از کشورهای مثل چین و هند و امثالهم در تولید محصولات! از توافق پاریس احتمالا می خواهد استفاده کنند تا این هزینه‌های سنگین سرشکن کنند بر دیگر کشورها(؟!)، هندی و چینی ها تیز و باهوشند و به خوبی از این ترفند شانه خالی (معاف) کردند، برخلاف برخی مقامات کشورهای ساده انگار زودباور تولیدکننده گاز و نفت! در واقع زغال سنگ منبع اصلی تولید برق هند و چین است ولی این دو کشور شانه خالی کردند در حالی‌که گاز بهترین و پاک‌ترین سوخت فسیلی است!

درباره زغال
[External Link Removed for Guests]

زغال سنگ

سوخت فسیلی
اما روی‌کرد دوم برای حل معضل آلودگی هوا-صوت-گرمایی، روی‌کرد وسیله محور است، یعنی وسایلی که سوخت فسیلی استفاده می‌کنیم را تبدیل به برقی کنیم؛ از جمله وسایل آشپزی، گرمایشی، صنایع، نقلیه (از موتور سیکلت و خودرو گرفته تا لکوموتیو و هواپیما).
می‌توان توافق پاریس با اصلاحاتی را عمل کرد، منتها نه با یک الگوی یک‌سان. مثلا اروپاییان می‌توانند بیشتر روی منبع محور تکیه کنند، اما ما ایرنیان و امثالهم، بر وسیله محور کار کنیم. یعنی کاهش آلایندگی را از راه توسعه استفاده از وسایل برقی و حذف سوخت فسیلی از وسایل انجام دهیم. لازمه این کرا هم تولید انبوه و ارزان انرژی است. اروپاییان هم اگر در نیتشان صادق هستند به شکور ایران کمک فناوری نمایند تا زودتر به امر نایل شوند.
نکته‌ای ایخرا در فضای مجازی بحث شده، برنامه توسعه صنعت خوروسازی است. خب خبر آمده شرکت‌های خودروسازی ایران صدها میلیون یورو در اجرا و ساخت پلت‌فرم با خارجی بسته اند. خب این کار اگر انجام شود خوبست اما پیشنهاد شده در بخش پیشران/موتور به جای احتراقی بر الکتریکی سرمایه‌گذاری کند. چون این نوع سرمایه‌گذاری چند دهه طول می‌کشد، پس بهتر است روی خودروی های الکتریکی سرماهی‌گذاری شود.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

باز هم تأکیید می‌کنم موافق منابع انرژی‌های نوین پاک هستم، منتها با توجه در حال توسعه بودن کشورمان و این که این نوع منابع انرژی‌های گران است و موجب افزایش قیمت برق می‌شود در نهایت مزیت نسبی و رفاه و امکان فقرزدایی ما را تهدید خواهد، نبایست عجله کرد و گذاشت وقتی که مقرون به صرفه شد اقدام به احدث کسترده این نیروگاه‌ها کرد. ولی خوب است شرکت‌های صنعتی و دانش بنیان ایرانی در زمینۀ این نوع منابع تولید انرژی پژوهش و سرمایه‌گذاری کنند برای توسعه فناوری و صادرات.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط arman76ma »

این هم جدولی مقایسه تولید برق سوخت فسیلی
تصویر

قیمت هر کیلووات ساعت برق تولیدی ۱۵۰ تومان بود که امسال این رقم به ۶۸ تومان کاهش یافت.

ارسال پست

بازگشت به “انجمن علم و فناوري”