به گزارش خبرگزاري رويترز از واشنگتن، چارلز گربا زيست شناسي ميكربي و كارشناس بهداشت آب دانشگاه آريزونا ميگويد هرچند هميشه قبل از تهيه غذا بايد دستها را شست، اما بسياري از مردم نميدانند بعد از آشپزي هم بايد همين كار را انجام داد.
بسياري از بيماريهاي شايع مانند سرماخوردگي، آنفلوانزا و اسهال از طريق هوا يا وسايل مورد استفاده انسان انتقال پيدا ميكنند. مردم اهميت سطوحي را كه با دست انسان تماس پيدا ميكنند نميدانند.
مردم در مواقع احتياط براي رعايت بهداشت اشتباه ميكنند. ميكربها به جاهايي كه مردم تصور ميكنند نميچسبند.
دستگيره در معمولا آلوده تلقي ميشود. اين محقق دهها بررسي در مورد ميكربها و ويروسها در خانههاي و محلهاي كار انجام داده و دريافته است از آنجا كه دستگيره در مرطوب نيست ميكرب كمتري دارد.
يك بررسي جديد به او كمك كرد تا نشان دهد ميكربها چگونه از برداشت غلط مردم براي تكثير خود بهرهبرداري ميكنند.
بطور مثال تعداد باكتريها بر روي دو صفحه كليد رايانه بسيار بيشتر از دكمه آسانسور، دستگيره در يا آبخوري ادارات است.
تلفن و صفحه كليد رايانه به ويژه هنگامي كه بطور مشترك استفاده شود جزو پرميكربترين مكانها در خانه و ادارات محسوب ميشوند.
بررسيهاي زيادي نشان داده است صفحه كليد رايانه محل تجمع ميكربها است.
اين محقق در بررسي ديگري در مورد آلودهترين مشاغل دريافت تعداد باكتريها در يك ميز تحرير معمولي ۴۰۰برابر توالت فرنگي است.
جالبتر اينكه آموزگاران بيشترين تماس را با ويروسها و باكتريها دارند. حسابداران، بانكداران، و پزشكان نيز دفاتر مملو از ميكرب دارند.
درحالي كه محل كار وكلا از اين نظر پاكيزه است.
اين محقق در آزمايشگاه خود نمونههاي جمع آوري شده از روي سطوح مختلف را در يك ظرف مخصوص كشت ميدهد و بررسي ميكند. تعداد ميكربهاي كشت داده شده به برآورد تعداد كلي ميكربها كمك ميكند.
ميكربهايي مانند باكتري ئي كولاي كه در روده يافت ميشود و نشانه آلودگي روده است، پنومونيا كلبسيلا ، استرپتوكوك، سالمونلا، استافيلوكوك اوروس جزو ميكربهاي شايعي هستند كه برخي از آنها باعث بيماري در انسان ميشوند.
اين محقق ميگويد جايي كه باكتري هست ويروس هم ميتواند وجود داشته باشد. ويروسها ميتوانند چندين روز در سطوح خشك و تميز زنده بمانند. اين ميزان در سطوح مرطوب به چندين هفته ميرسد.
درحالي كه كارشناسان از امكان شيوع جهاني آنفلوانزاي مرغي هشدار ميدهند اين يافتهها ميتواند مفيد باشد. اين ويروس در حال حاضر فقط پرندگان را آلوده ميكند، اما قابليت ايجاد يك بيماري همه گير انساني را دارد.
در صورت شيوع اين بيماري بهداشت اوليه براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري ضروري است. اما ويروسها با چشم ديده نميشوند و مردم آلودهترين مكانها را نميشناسند.
در اين ميان مردم دستشويي و دستگيره را پر از ميكرب تصور ميكنند.
سينك دستشويي معمولا حاوي تعداد زيادي باكتري است. محيط آن به خاطر مرطوب بودن براي رشد ميكربها بسيار مطلوب است. در خانهها شمار باكتريهاي ئي كولاي كشف شده در سينك دستشويي بيشتر از توالت بوده است.
معمولا آلودهترين دستگيرهها در دستشوييهاي عمومي دستگيره سيفون است.
اين ميكربها خطر ابتلا به اسهال را درپي دارند. ميكربهاي شايع در دستشوييها شامل نوروويروسها، شيگل، هپاتيت آ و سالمونلا است.
آشپزي نيز يك راه ديگر انتقال ميكربها به ويژه پس از دست زدن به گوشت خام است.
بيشتر مردم نميدانند كه بايد پس از آشپزي و شتستن لباسهاي كثيف دستهاي خود را بشويند.
شستشوي لباسها با آب سرد و در مدت كوتاه در ماشين لباسشويي هرچند به صرفه جويي در مصرف انرژي كمك ميكند، اما باكتريها و ويروسها را از بين نميبرد.
آب در دماي ۱۴۰درجه فارنهايت( ۶۰درجه سانتيگراد) ميكربها را از لباسها برطرف ميكند. اما فقط ۵درصد مردم از آب داغ براي شستشوي لباسها استفاده ميكنند.
ويروسهايي مانند هپاتيت آ، روتاويروس، و باكتريهايي مانند سالمونلا كه باعث ناراحتي معده و اسهال ميشوند ميتوانند بطور متوسط در مدت ۲۸ دقيقه دور خشك كردن ماشين لباسشويي زنده ميمانند.
يك دهم ميكربهاي موجود در مدفوع انسان در لباسهاي زير انسان نيز يافت ميشود كه از اين نظر بايد هنگام شستشوي لباسهاي زير توجه شود كه با لباسهاي ديگر شسته نشود.
گربا افزود ژلهاي الكلي دست و مواد ضد ميكربي كار ضدعفوني را انجام مي دهند. مشخص شده است كه مواد ضدعفونيكننده دست موثر است.
منبع:http://forum.persiantools.com

