سلام
بسیار ممنون بابت توضیحات ..... اما سوالی برای من پیش آمد و این اینکه پس چرا گفته می شود منشا برخی زلزله ها طوفان های خورشید هستند ( که امواج وسیع الکترومغناطیسی هستند ) ؟
سلام دوست عزیز
اجازه بدید من یه توضیحی عرض کنم. بنده یک دانش اموز رشته ریاضی فیزیک در مقطع پیش دانشگاهی هستم نه بیشتر. بنابراین انتظار نداشته باشید که بنده بتونم به همه ی سوالات شما جواب بدم. در مورد طوفان های خورشیدی متاسفانه بنده اطلاعات کافی ندارم و نمیتونم به این سوال شما پاسخ بدم همچنین از صحت این ادعا هم اطلاعی ندارم. ولی این رو مطمئنم که امواج الکترومغناطیس به هیچ عنوان نمیتونند چیزی رو به لرزش در بیارند. چون اصولا بر پایه ی لرزش(ارتعاش) اجسام به وجود نیومده اند و تنها به علت اینکه به طور متناوب میدان های الکتریکی و به تبع اون مغناطیسی شون تغییر میکنه به اونها موج گفته میشه.
ممکنه بگید شاید این امواج بر روی میدان مغناطیسی زمین اثر گذاشته و از این طریق باعث زمین لرزه بشه. ولی باید بدونید هر چند عامل تشکیل امواج الکترومغناطیس ذره های شتاب دار هستند ولی خود امواج حامل بار نیستند(به استثنا پرتوهای کیهانی که حامل بار هم هستند) و در نتیجه نه در میدان های الکتریکی و مغناطیسی منحرف میشن و نه میتونن باعث انحراف چیز دیگه ای بشن. (بارزترین مثال برای این موضوع اینه که اگه شما یک پرتوی نور رو از کنار یک اهنربا عبور بدید نه پرتو منحرف میشه و نه اهنربا حرکت میکنه)
البته یه چیز دیگه رو هم باید در نظر داشت و اون هم اینکه طوفان های خورشیدی که نوعی پلاسما محسوب میشوند مملو از پروتون(بار مثبت) و الکترون(بار منفی) و همچنین مقدار بسیار کمی ماده(شامل هلیوم، اکسیژن و ...) هستند. در حالیکه امواج الکترومغناطیس(شامل رادیویی فروسرخ نور مرئی و ... و حتی پرتوهای گاما حامل هیچ نوع باری نیستند(البته پرتوهای کیهانی به نوعی استثنا محسوب میشن)
البته بنده خوشحال خواهم شد اگر مقاله ای در باره ی طوفان های خورشیدی و نقش ان در تولید زمین لرزه های زمینی را مطالعه کنم. چون برایم تازگی داشت و پیش از ان نشنیده بودم
یک نکته دیگر هم اینکه شما فرمودید امواج HF هستند در حالی که گفته می شود این امواج در رده ELF هستند ؟
دوست عزیز همانطور که از اسم این پروژه مشخصه(HAARP: High Frequency Active Auroral Research Program) امواجی که توسط این پروژه تولید میشه از نوع HF هستند. برای اینکه بیشتر مطمئن بشید میتونید به سایت رسمی این پروژه مراجعه کنید
[External Link Removed for Guests]
The Ionospheric Research Instrument (IRI), a high power transmitter facility operating in the High Frequency (HF) range. The IRI will be used to temporarily excite a limited area of the ionosphere for scientific study
در ضمن عبارت ELF مخفف Extremely low frequency که به معنای فرکانس فوق العاده کوتاه است. در حالیکه این پروژه از امواجی با فرکانس بالا استفاده میکنه
هر چند امواجی که توسط انتن های این پروژه تولید میشه از نوع HF است ولی با فرض اینکه امواج از نوع ELF هم باشد چیزی تغییر نمیکند زیرا این امواج هم در رده ی امواج رادیویی و زیر مجموعه ای از امواج الکترومغناطیس هستند و تمام گفته های بالا در مورد انها هم صدق میکند