
کنگره آمریکا :پنتاگون را استیضاح می کنيم
پنج بمب اتمي قدرتمند بدون آنكه ماموران آمريكايي بدانند اشتباها توسط يك بمب افكن بي ۵۲از داكوتاي شمالي به لوئيزيانا منتقل شدند.
اين اشتباه وحشتناك سيام اوت روي داده اما خبرش روز چهارشنبه منتشر شد.
سه افسر آمريكايي كه خواستند نامشان فاش نشود، به رسانههاي آمريكايي گفتند كه تحقيقات گستردهاي براي رسيدگي به اين سهلانگاري در نيروي هوايي آمريكا شروع شده است.
كلاهكهاي اتمي روي موشكهاي كروز پيشرفته نصب شده بودند.
پايگاه اطلاع رساني آرمي تايمز به نقل از اد توماس سخنگوي نيروي هوايي آمريكا نوشت كه انتقال اين موشكها بدون خطر انجام شده و همه چيز تحت كنترل آنها است.
گفته ميشود كه كلاهكهاي اتمي حدود سه ساعت و نيم بدون اين كه كسي از وجود آنها با خبر باشد، در محل قرار داشتند.
بهنوشته رسانههاي آمريكايي، مقامات نيروي هوايي اجازه ندارند در مورد كلاهكهاي اتمي صحبت كنند و از اظهارنظر درباره وجود تسليحات اتمي در اين تحقيقات خودداري كردند.
شبكه خبري سيانان در گزارش جداگانهاي شمار اين كلاهكها را شش عدد ذكر كرد.
مقامات آمريكايي به دنبال اين سهل انگاري مدعي شدند امكان انفجار اين بمبها وجود نداشته و اين كلاهكها به سيستمي مجهز هستند كه اجازه آن را نميدهد.
آمريكا هزاران بمب اتمي در اختيار دارد كه ميتواند دنيا را نابود سازد و دولت بوش اكنون به دنبال طرحي است تا زرادخانه اتمي آمريكا را نوسازي و عملا گسترش دهد، اين درحالي است كه دولت بوش مخالف دستيابي برخي كشورها به انرژي هستهاي براي مصارف صلحآميز است.
"آیک اسکلتون" رییس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا "نگرانی عمیق" کنگره آمریکا را به خاطر گزارش پرواز بمب افکن "بی-52" با سلاح هسته ای اعلام کرده و گفت که کنگره خواستار توضیح پنتاگون در این رابطه است.
در اعلامیه اسکلتون که در واشنگتن منتشر شده آمده است: "این اخبار موجب نگرانی عمیق شده چرا که مسئله جدی تر از امنیت و کار صحیح با سلاح هسته ای وجود ندارد".
وی خاطر نشان ساخت: "ملت آمریکا، دوستان ما و دشمنان بالقوه باید مطمئن باشند که ما در حین کار با زرادخانه های هسته ای از عالی ترین استانداردها استفاده می کنیم".
اسکلتون همچنین اطلاع داد که کمیته تحت ریاست وی پاسخ به این مسئله محرمانه را دریافت کرده خواستار آنست که نیروی هوایی آمریکا و وزارت دفاع این کشور حادثه مذکور را تحلیل کرده و در مجموع کنترل را در این زمینه تشدید کنند.
منابع: ايرنا/ نووستي