navid missle نوشته شده: نويد عزيز چنين چيزي ممکن نيست اين کار را حتي خود گرومن هم نميتواند انجام دهد حتي 10 سانتيمتر جاي خالب بلا استفاده در بدنهء تامکت نميشود پيدا کرد شايد توي کابين عقب تامکت مخزن سوخت بگذارند.
JSF عزیز مسلما علم از دهه 70 تا کنون بسیار پیشرفت کرده است. شاید با پیشرفت علم بتوان برخی قطعات انالوگ را با قطعات دیجیتال تعویض کرد در این صورت جای زیادی باز خواهد شد. میتوان با اصلاح قطعات و کم حجم شدندشون به ایجاد فضای بیشتر کمک کرد. در ضمن فقط این نیست. میتونه ارتقای موتور ها هم به این امر کمک کنند. میدونید که ایران تونسته مشکل استال موتورهای TF-30 رو حل کنه
شايد هم منظور اين فرمانده که همگي ميدانيم که چقدر دروغ گفت اين بود که با سوختگيري هوايي بردشان افزايش يافته
JSF عزیز این از اون حرفا بودا. با سوختگیری هوایی که برد جنگنده محدودیتی نداره.
در مورد صحبت های خلاف واقع فرماندهان هم محمد جغفر عزیز تا حدودی توضیح داد.من نمیدونم منظورتون از دروغ چیه. یه سری حرف کلی هست که کاملا مشخصه حقیقت نداره ولی بعضی مشخصات فنی هست که نمیتونه دروغ باشه. هر چقدر هم که عجیب باشه. ما که از همه چیز نهاجا با خبر نیستیم.
در مورد اون قضیه ورودی هوا و خاصیت کوکاکولایی هم اجازه بدید خود kpars عزیز بیاد. شاید من منظورشون رو اشتباه متوجه شدم
خاصیت کوکاکولایی نمیگن بهش میگن:
قاعده شیشه نوشابه (Cock-bottling rulling) برای مافوق صوت است-مثل همین اف-5
قانون سطح(Area rulling) برای زیر صوت
به جهت جلوگیری از پسای ضربه(Shock wave drag) است(این پسا بین 0.7ماخ تا 1 ماخ هم وجود دارد)
به وسیله این قانون پسای ضربه نصف می شود.
یک نمودار می کشند بر اساس تغییرات سطح مقطع هواپیما(سطح مقطع روی صفحه هایی عمود بر محور طولی هواپیما تعریف می شود)نسبت به فاصله از نوک دماغه
اغلب این جوری هست که
محور افقی(فاصله از نوک دماغه)
محور عمودی(سطح مقطع است)
فرض کنید
بدنه اف-5 همه جا
مستطیلی باشه.
بال هم وقتی از روبرو نگاه کنیم
مستطیلی دراز و باریک ببینیم
وقتی از لبه حمله بال فاصله می گیریم و به لبه فرار بال میرسیم یواش یواش طول دو تا مستطیل مربوط به بال درازتر می شوند(چون بال ذوزنقه ای شکله یواش یواش مساحت بیشتر میشه و گرنه اگر مستطیلی باشه یکدفعه سطح مقطع زیاد میشه) پس اگر ما مستطیل مربوط به بدنه را کوچکتر نکنیم همینطور سطح مقطع بیشتر می شود و پسای شوک هم بیشتر می شود.
پس به همین خاطره که بدنه اف-5 آنجا باریک می شود.
نمی خواهم حرف ناراحت کننده ای بزنم ولی لطفا از این به بعد کسی این صحبت را شروع نکند که صاعقه 2 این خاصیت را ندارد و...واقعا این حرفها شوخی به حساب می آیند البته همیشه با چشمان تیزبینتان همه چیز رو زیر نظر داشته باشید
چون شما وقتی اهی با بدنه یک هواپیمای هواپیمای دیگری بسازی نباید تو این چیزهاش دست ببری!
درست مثل وسایلی است که تعمیر آنها سختتر از درست کردن آنها است.
ولی خب منظورم این نیست که ایران نمی تونه یک جنگنده رو طراحی بکنه.
ایرا میتونه ولی تا مرحله طراحی مفهومی و طراحی اولیه (خود این دو مرحله دنیایی هست کم چیزی نیست)
از نظر تحلیلات کامپیوتری هم که ظاهرا خیلی خوب از پسش بر اومده اند(نرم افزارهای دینامیک سیالات CFD که در اون صفحه آخر صنایع هوایی که گذاشته بودم هستش)
ولی میمونه طراحی اجزای هواپیما که ایران تو بعضی جاهاش می لنگه!که فکر کنم فاجعه سقوط تذرو هم به خاطر همین کمبودها بود.
ولی در کل تذرو توانایی های طراحی ایران را خوب نشان داد.