JavadRadical نوشته شده: JSF عزيز در خبرها امده بود كه f-14 ها عمليات تاكتيكي رهگيري رو تمرين كردن , اونوقت شما عرض ميكنيد كه انها مهمات هوا به زمين حمل ميكردند ؟!!!

كمي با عقل جور در نمياد شايد اشتباه كرديد .
خبر ها را خواندم چنین حرفی زده نشده گفتند که: هواپیمای رهگیر اف-14 تمرینات تاکتیکی خود را انجام داد.
در عمل یعنی هواپیمای اف-14 رهگیر است ولی عملیات هوا به زمین انجام داده.
این اف-14 ها هم مثل اینکه پس از یک عمر ایفای نقش در نقش اف-14 حالا قرار است در نقش اف-111 ایفای نقش کنند!
JSF نوشته شده:
در ضمن دم صاعقه از قطعات تيل تايگر استفاده شده و سبک تر از دم تايگر ميباشد و عمدهء قطعات آن آلومينيوم و ساير فلزات سبک ميباشد.
اسکلت اتصال تيل ها به بدنه در صاعقه هاي 7367 و 7368 سبکتر از 7366 ميباشد لذا اين دو هواپيما به هر دو توپ خود مجهز هستند
JSF عزیز آیا می توانید جزییات ساخت دم صاعقه از قطعات دم اف-5 را توضیح دهید؟دم صاعقه دقیقا مثل این است که دم اف-5 را مثلا دقیقا 80 درصد کوچک کنیم.
طول وتر ریشه دم و
طول وتر نوک دم و
ابعاد Rudder صاعقه با اف-5 برابر نیست .پس به این راحتی نمی توان از قطعات اف-5 استفاده کرد.
راستی مطلبی که فکر کنم برخی از دوستان به آن توجه نکرده باشند افزایش مساحت Rudder صاعقه های 2و3 نسبت به صاعقه ی شماره 1 به سبب ایجاد تغییر در طراحی ریشه دم صاعقه بوده.navid missle نوشته شده:
راستي وزن رادار استاندارد اف-5 ( نمونه امريکايي نه اتيوپي) چقدر است؟
دیروز عصر گشتم پیدا نکردم اگر شما می خواهید پیدا کنید باید سراغ AN/AP-153 بروید یا AN/AP-159(مدل جدید رادار AP-153 که توانایی کنترل ماوریک به آن اضافه شده و برد آن 20 ناتیکال مایل است.ایران چنین راداری ندارد).
ولی باید وزن آن در همان حدود 85 کیلوگرم یعنی وزن رادار گریفو باشد شاید هم کمتر.ولی در توضیحات AN/AP-159 نوشته شده بود که وزن آن نسبت به AN/AP-153 کمتر شده است.
مسلسل هم همین وزن یعنی 85 کیلوگرم وزن دارد.
navid missle نوشته شده:
نکته ي ديگري که محمد جعفر عزيز هم به اون اشاره کردند اينه که وقتي يه سکان به عقب اضافه میشه هواپيما در عقب سنگين تر ميشه نه در جلو پس قرار دادن رادار باعث نخواهد شد که مشکل ايرودينامکي براي هواپيما پيش بياد
البته من دقیقا این را گفتم:
حذف احتمالی توپ و رادار دو دلیل می تواند داشته باشد:
1-در مجموع هواپیما را سبک کنند
2-مرکز ثقل را عقب بیاورند تا طول بازوی اثر نیروی دم های صاعقه(هر چهارتا را میگم البته مؤلفه عمودی نیروی دم های عمودی مد نظر است) را کم کنند.
فرمول مربوط به اهرم ها در فیزیک که یادتان است؟ برای ایجاد همیشه
نیروی وارد بر یک بازوی اهرم را ضربدر
طول همان بازو می کردیم و مساوی با نیروی بازوی دیگر ضربدر طول آن بازو می کردیم.
پس به صورت کیلویی باید گفت که چون نیروی دمها زیاد شده باید فاصله مرکز ثقل تا دمها کم شود.
برای اینکار از یک طرف دو دم عمودی را حدود 20-30 سانتیمتر جلو برده اند و مرکز ثقل را هم با حذف رادار و توپها کمی به عقب برده اند.
کلا نهایت تلاش را کرده اند که مرکز آیرودینامیکی دم ها و مرکز ثقل را به هم نزدیک کنند.
راستی
JSF جان با رادار صاعقه ها چه کار کردند؟مخصوصا رادار گریفو؟
JSF نوشته شده:به علت حذف ريلهاي سايدويندر از روي تايگر صاعقه اين تايگر ديگر به جستجوگر گرماياب نيازي ندارد
منظور
JSF این هست که وقتی صاعقه نمی تواند سایدویندر ببرد دیگر نیازی به تلاش و زحمت برای تهیه و نصب IRST ندارد.
در توضیحات رادارهای مربوط به اف-5 هم دیدم که نوشته بود به هدایت سایدویندر کمک می کنند.
دوستان فکر کنم کمکی که IRST به موشک گرمایی می کند مثل کمکی است که رادار به موشک می کند.یعنی مکان هدف را به جستجوگر موشک نشان می دهد و جستجوگر موشک را می چرخاند و روبروی هدف قرار می دهد .اصلا IRST چه کمکی به غیر از این می تواند بکند؟نکنه قراره اشعه مادون قرمز روی دشمن بتابونه؟
با این تفاوت که قفل راداری می تواند هواپیما را لو دهد ولی IRST نه!
جالب است که یکی از دوستانم حدود 4 سال قبل به من یک ایده جالب گفت و آن هم این بود که به جای رادار بی مصرف و خراب اف-5 ها یک IRST بزرگ نصب کنند و با موشکهای R-27T و R-73M به جنگ دشمن رفت.خیلی ایده خوبی است اگر روی صاعقه ها اجرا شود.ولی حیف که روسیه...
باور کنید برای من دیدن همین صاعقه ها با IRST و R-73 لذت بخش تر از دیدن اف-14 با هاوک است.
در کل از نظر من به هیچ وجه اوضاع پروژه صاعقه رضایت بخش نیست.بله 4 سال قبل رضایت بخش بود چون فکر می کردیم این پروژه پا بگیرد و مثلا همین روزها شاهد ساخت حداقل 50-60% کل صاعقه در کشور باشیم.ولی اینجوری نشد.به جای ارتقای سطح پروژه به ارتقای سطح تبلیغات پروژه دست زدند!
تا همین جا هم که روی پروژه صاعقه اسم ساخت هواپیما آن هم به صورت 100% گذاشتند قابل تحمل نبوده.مسولان وظیفه دارند برای کمرنگ کردن دروغها شروع کنند به انجام این پروژه ها وتلفیق دادن تکنولوژی های موجود در کشور.وقتی هواپیما را نمی توانید بسازید لا اقل یک جا حفظ آبرو کنید!
چند سال بعد قراره ایران بتونه یک هواپیمای جنگنده رو خودش طراحی کنه و بسازه؟البته قطعات اویونیکی رو می دونم که تا ده ها سال بعد هم نمی توانیم بسازیم.تازه زمانیکه هواپیماهای نسل 4 از دور خارج شوند ما هواپیمای نسل 3.5(دیگه پیاز داغ رو زیاد نمی کنم که بگم نسل 3 قبول دارم ایران اگر به چنین روزی برسد حداقل خواهد توانست هواپیمای نسل 3.5 بسازد شاید هم 4 چون در چنین روزی دیگر قطعات اویونیکی مربوط به هواپیماهای نسل 3 پیدا نخواهد شد!)
مدیران عزیز در صورتی که مایل نبودید این پاراگراف بالا در انجمن باشد آن را حذف کنید
در ضمن نمی دانم وقتی کامپیوتر ها و قطعات نظامی گیرمان نمی آید چرا از وسایل غیر نظامی و عادی استفاده نمی کنیم؟.درسته که وسایل غیر نظامی پر از عیب و ایراد هستند و نسبت به وسایل نظامی ضریب اطمینان کمتری دارند و همچنین سرعت پایین تری دارند.ولی آیا استفاده از اینگونه وسایل بهتر از نداشتن نیست؟هر چند که فقط در موارد خیلی محدودی می توان این کارها رو کرد.که همان موارد محدود هم انجام نشده.مثلا گذاشتن صفحات LCD.