
خبرگزاري فارس: سخنگوي سازمان هواپيمايي كشوري گفت: اعمال تحريمهاي هوايي توسط آمريكا باعث شد متخصصان ايراني به دانش تعمير هواپيماهاي بوئينگ 747 دست پيدا كنند.
رضا جعفرزاده سخنگوي سازمان هواپيمايي كشوري در بيان اين مطلب، تصريح كرد: حمل و نقل هوايي در جهان با محوريت سازمان هواپيمايي بينالمللي ايكائو ICAO و براساس دستورالعملها و قوانين مدون اين سازمان صورت ميگيرد. وي با بيان اينكه بعضي از كشورهاي غربي نيز تحت تأثير فشارهاي مقامات امريكايي قرار گرفتند، اضافه كرد: مقامات آمريكايي در طول سه دهه گذشته به توهم ضربه زدن به نام جمهوري اسلامي ايران و با هدف فلج كردن حمل و نقل هوايي ايران، محدوديتهاي زيادي را در فروش هواپيما و قطعات آن به كشور ايران اعمال كردهاند.
جعفرزاده با بيان اينكه اين حركت آمريكاييها صرفأ اقدام عليه جمهوري اسلامي نيست، تصريح كرد: از آنجايي كه مسافران پروازها به لحاظ حجم جابجاييها و تنوع پروازها صرفأ ايراني نبوده و از تمام مليتها هستند، لذا اعمال محدوديتها اقدام در جهت عدم رعايت اصول بيخطري پروازها، نقض دستورالعملهاي تأكيد شده ايكائو و جفا به مسافران پروازها بوده است.
وي همچنين با اشاره به اين كه عمده هواپيماها و ظرفيتهاي موجود ناوگان هوايي ايران از نوع غربي است، خاطرنشان كرد: ناوگان هوايي ايران در بخش خصوصي و دولتي، در واكنش به چنين تصميمي طي يكي دو دهه گذشته موفق شدند در بخش تعمير و نگهداري تمامي چكهاي هواپيماهاي پهن پيكر و حتي اورهال (تعميرات اساسي) هواپيماهاي بوئينگ 747 در داخل، به طرز مطلوبي عمل كنند و به دستاوردهاي فني نيز در اين رابطه دست يابند.
*تحريم يكي از دلايل اصلي بروز سوانح هوايي
سخنگوي سازمان هواپيمايي در پاسخ به چگونگي بروز سوانح در كشور، خاطرنشان كرد: اگرچه از نگاه متخصصان صنعت هوايي، بروز سوانح براي هر كشور و يا شركت هواپيمايي و انواع هواپيماها اجتنابناپذير است، اما تأثير محدوديتهاي فروش هواپيما و قطعات آن را نميتوان در بروز سوانح بيتأثير دانست.
* تحريمها سيستم بازرگاني شركتهاي آمريكايي را مختل كرده است
جعفرزاده با بيان اينكه رويكرد سازمان هواپيمايي كشوري در توسعه ناوگان، حركت در جهت انتظارات مردم و ايجاد ناوگان هوايي با سن پايين و آسايش بيشتر است، اظهار داشت: با وجود شعارهاي انساندوستانه آمريكاييها، اعمال تحريمهاي آنها در بخش هوايي، تضاد آشكار عملكرد را به افكار عمومي جهان اثبات كرده است. وي تأكيد كرد: در سيستم بازرگاني نيز در برخي مقاطع اعمال تحريم موجب از دست دادن بسياري از مشتريان (شركتهاي هواپيمايي ايراني) كارخانه بوئينگ شده است.
سخنگوي سازمان هواپيمايي كشوري خاطرنشان كرد: نوع نگاه مقامات آمريكايي به انسانها به دنبال حضور در مناطق خاورميانه از جمله عراق و افغانستان و كشتار تعداد زيادي مردم بيدفاع و همچنين محدويتها براي زير پا گذاشتن بيخطري پروازها، با شعارهاي انساندوستانه و حمايت از حقوق بشر مقامات اين كشور كاملأ در تناقض است.