سلام
ببخشید متوجه نمی شم
ما که جنگنده صاعقه ، و اذرخش را داریم ( همچنین پروژ نسل 5 جنگنده)
بعدش دوست من ارزش ساخت یک تراکتور(حتا یک دوچرخه)ساخت داخل 1000000000 بیشتر از خرید f35 وارداتیست
می دونی چرا ؟
چون بوی ارتقاع و ترقی را میده ، چون امید را میاورد، چون ما را نسبت به اینده خوش ببین می کند وچون ما را از حالت محتاجی در میاورد(ارمان های یک کشور مسلمان محتاج نبودن به هیچ کشوری)
خارج از مسائل بالا نابرد رنج گنج میسر نمی شود ، شما که فکر نمی کنید ما یک شبه بهترین جنگنده را بسازیم ؟
ما این صنعت را تنها چند دهه است شروع کردیم ، اونم زمانی این کار را می کنیم ، که انواع اقسام تحریم ها بر دوش ماست ، و از اون طرف یک عده دائما ساز ناامیدی میزن و تحقیر ....
به امید خداوند انشالله اینده همه چیز را مشخص می کند
باتشکر

به نظر شما منظور پست من این بود که خرید هواپیما از خارج بهتر از ساخت هواپیما درداخل هست؟
من گفتم به هر دو مورد توجه نمیشه
من هم با صحبتهای شما موافقم
لطفا دقت بفرمایید
در مورد صاعقه و آذرخش حرفی ندارم چون به فرض اگر هم بدنه و سیستمهای آنها در ایران ساخته بشه باز هم طراحی آنها ایرانی نیست(به جز دو تا دم صاعقه)
ولی پروژه تذرو که منحل شد و دیگر نه دیده شدند و نه ساخته شدند چی؟
پند وقت پیش وقتی داشتم آن را با BAe Hawk مقایسه می کردم بسیار تاسف خوردم
به این دلیل که مهندسین ما به جاهای خوبی رسیده بودند و می توانستند آنرا به یک هواپیمای آموزشی و تهاجمی سبک بسیار عالی تبدیل کنند
ولی چرا نشد؟نظر شما چیست؟
لطفا اخبار رسانه های داخلی رو به عنوان مدرک محض نیاورید
کجای دنیا دیده اید که در مورد بحثهای فنی به اخبار رسانه ها و گفته های آقای X و آقای Y استناد کنند؟
خود آمریکا هم که ابرقدرت هست گاهی اوقات دروغ می گه
مثلا خود من تصاویر جالب ولی بدون توضیحی از تلویزیون دارم (مربوط به چند سال پیش) که نمی دانم مربوط به تولید هواپیما هست یا مربوط به اورهال یا چک های دوره ای
راستی اقای محمد جعفر عزیز اینکه شما موشک های بالستیک زمین به زمین رو هیچ میدونید واقعا تاسف اوره.برای مثال زمان رسیدن جنگنده ها ی دشمن از اسرائیل به ایران چقدره.کافیست تا جنگنده ها در نزدیکی سوریه شناسایی بشن اونوقت قبل از رسیدن جنگنده ها به ایران تمام فرودگاه های دشمن توسط همین موشک های بالستیک نابود خواهند شد.
شما که جواب خودتان را خودتان دادید!
موشک زمین به زمین فقط به درد جلوگیری از شروع جنگ می خورد به خاطر ترساندن کشورهای منطقه از به خطر افتادن جان شهروندانشان و تاسیساتشان
اگر کشور دشمن ریسک را بپذیرد چه؟
در صحنه جنگ چه فایده ای دارد؟
اصلا ناجوانمردانه ترین کار ممکن است که مثل ترسوها یک جا قایم بشی و موشک به سمت مردم یا تاسیسات دشمن شلیک بکنی
حرف های شما برای بنده حداقل خجالت آور هست که کشور عزیزم ایران که از گذشته به این شعار که
"هنر نزد ایرانیان است و بس" معروف بوده
(هنر در این مصرع بر خلاف نظر خیلی ها و با توجه به داستان به معنی هنر جنگ آوری هست) حال اگر خدایی ناکرده جنگی شد به این طریق بجنگد
پس به درد جنگیدن نمی خورد پس تاکید می کنم در زمان جنگ "
هیچ" محسوب می شود
ضمنا ما مگر چه قدر موشک زمین به زمینی داریم که اسرائیل و آمریکا بیشتر و بدترش رو نداشته باشند پس باز هم "
هیچ" محسوب می شود
البته من هم قبول دارم که ما باید قدرت موشکی
هم باید داشته باشیم
دوست من کسی منکر توانمندی جنگنده ها در جنگ های معاصر نیست اما باید توجه داشت دشمنان اصلی ایران قدرت منترین نیروهای هوایی جهان به حساب میاند.بنابراین شما هر چقدر هم جنگنده خوب بخری که عملا یاران نمیتونه باز هم در یک نبرد کلاسیک هوایی نمیتونی شرکت کنی.به همین دلیل ایران فعلا سعی داره ابتدا روی موشک های بالستیک و بعد هم روی پروژه یک جنگنده ابرومند بومی کار میکنه تا با مشکل کمیت روبرو نباشه.
خب چرا ما بخواهیم با دنیا دشمنی کنیم که به آخر خط برسیم؟؟؟
در ضمن قبلا هم گفتم مشکل کمبود بودجه زاییده تفکرات عده ایست.بنده به چشم خود هزینه ها کلان رو برا نیروی هوایی دیده ام.شاید حقوق پرسنل نیروی هوایی کم باشه که هست اما این دلیل بر کمبود بودجه نیست
در مورد کمبود بودجه هم شما رو به ماجرای موشک فاطر و شهید ستاری ارجاع می دهم.
در ضمن مشکل بودجه دو بخش داره
مشکل اول به این دلیله که کلا ایران مثل آمریکا و روسیه و چین و فرانسه و دیگر کشورهای صنعتی یا توسعه یافته نیست که سالهاست رشد علمی و اقتصادی و ... کرده اند (کاملا طبیعی هست)
ولی مشکل دوم و اصلی
به خاطر بی مهری نظام حاکم نسبت به نیروی هوایی و ارتش هست که شاید به دلیل بی مهری متقابل باشه
ضمنا اگر دوستان ومدیران موافق باشند بحث به تاپیک دیگری منتقل شود