بازگشت بالونها به دنیای حمل و نقل
بالون، یکی از اولین وسایلی بود که بیش از سیصد سال پیش، انسان با آن به پرواز درآمد . وسیلهای که با محیط زیست نیز سازگارتر است.

پس از گذشت مدتها از این واقعه تاریخی بار دیگر بالون مورد توجه قرار گرفته است. شرکت پرتغالی نورتاویا در حال بازنگری در مدلهای قدیمی بالون بمنظور استفاده از آن در حمل و نقل مسافر و بار است، یک فن آوری مطمئن و در عین حال انعطاف پذیر.
با این بالن ها می توان به مناطق صعب العبور رفت. برای نشستن نیازبه باند خاصی نیست و می توانند بصورت عمودی به پرواز درآیند. مثل سابق محموله زیر آنها قرار نمی گیرد، بلکه درون آنها جاسازی می شود.

کاسیانو رودریگوئز مهندس این شرکت می گوید :“وقتی یک فاجعه طبیعی روی می دهد و همه زیر ساختها آسیب می بینند و یا از بین می روند این بالونها می توانند هر جا بروند چون برای پرواز و نشستن به هیچ امکانات خاصی نیازندارند.”
یکی از نوآوریهای بکار رفته در این بالونها سیستم نیروی محرکه آن است. مبتکران این بالونهای جدید می گویند استفاده ازگازغیر قابل اشتعال و سبک هلیوم آنرا نسبت به قبل ایمن تر کرده است. با این گاز می توان زمان بیشتری پرواز کرد و حتی در صورت نشت گاز، فرود مطمئن تری داشت.
کاسیانو رودریگوئز مهندس این شرکت می افزاید :” ماشین خیلی مفیدی برای کنترل کردن است که در صنعت توریسم هم کاربرد دارد. بالونی را تصور کنید که بر فراز پارکهای طبیعی به پرواز درآید و توریست ها می توانند ارتباط مستقیمی با محل مورد بازدید برقرار کنند.”
به گزارش یورونیوز گفته می شود این بالونها دی اکسید کربن کمتری هم تولید می کنند و با محیط زیست بقول معروف مهربانتر هستند، چرا که موتورهای آن، از ترکیبی از سوختهای طبیعی و سلولهای فتوولتائیک تغذیه می کنند.
معرفی رسمی این پروژه ماه دسامبر در سیاتل آمریکا انجام خواهد شد.
منبع : خبرگزاری برنا