zector نوشته شده:بر فرض آن که خلبان ها قبلا" یا میگ 29 آشنایی داشته باشند ، چقدر طول می کشد تا کاملا" با سوخو 30 یا سوخو 27 آشنا شوند ؟
در صورت مواجه سوخو های 30 با اف-16 های نوع I و D به نظر شما کدام یک پیروز خواهند شد ؟ در صورتیکه هر دو از ECM استفاده کنند ؟ ( از فاصله های مثلا" کمتر از 40 کیلومتر ، 100 کیلومتر و فراتر از آن با هم درگیر شوند.)
------------------------------------------
به نظر شما آیا خرید سوخو 27 بهتر از سوخو 30 نبود ؟( به دلیل آنکه ما قبلا" با میگ 29 کار کردیم و شاید شباهت میگ 29 با سوخو 27 زیاد باشه.)
1- اصولن سوخوی یک جنگندهء برتری هوایست با قابلیت ضداهداف زمینی و دریایی بسیار بالا. برای مثال میگ29 در بهترین مدل که SMT باشه، تنها قادر هست به 2 هدف متفاوت، همزمان با موشکهای R-27 حمله کنه، در حالی که سوخوی30، قادر هست از بین 30 هدف، 6 هدف را انتخاب کرده و همزمان با موشکهای R-77 که بسیار توانمند نیز هستند به این هدفها حمله ور بشه. میگ29 اصولن یک جنگندهء تک کاره است، یعنی برای پدافند هوایی نقطه ای طراحی و ساخته شده؛ اما رادار سوخوی30 قابلیت بسیار بهتری برای شناسایی اهداف هوایی داره، ضمن اینکه از سوخوی30 میشه به عنوان گشت هوایی یا Combat Air Patrol بهره گرفت (CAP) کاری که خلبانان تامکت در جنگ 8 ساله با صدام جنایتکار، هر روز انجام می دادن. اما میگ29 فاقد چنین توانی هست زیرا: قابلیت سوختگیری هوایی نداره، رادار ضعیف و توانایی ضعیف حمل مهمات مانع از استفادهء میگ29 در امر گشت هوایی میشن. به همین دلیل هست که میگهای29 ایران تقریبن جایگزین اف5 های قدیمی شدن و پایگاههای نظیر اصفهان و بوشهر هنوز از تامکت یا فانتوم استفاده می کنن.
اما میگ29 در مدلهای A/B/UB فاقد توانایی ضداهداف زمینی یا دریایی هست و از این نظر، قافیه رو کاملن به سوخوی30 که یک جنگندهء تمام عیار Multirole به حساب میاد، واگذار می کنه.
2- سوخوی27 یک جنگندهء تک منظوره (Interceptor) جهت پدافند هوایی و رهگیری هست. از این رو برای کشورهایی که قصد هزینهء زیاد برای نیروی هوائیشون ندارن، بسیار بهتر هست که از یک جنگندهء چندمنظوره (Multirole) خریداری کنند.
یکی از افسران نیروی هوایی که از افسران عالی رتبه به هنگام خرید F-4 ها محسوب می شد، عنوان کرد که ش ا ه فقید ایران، پس از مطالعهء فراوان، اقدام به خرید فانتوم نمود. اما برای نمونه فانتوم های ایران در عملیات مروارید که به فرماندهی مرحوم ناخدا افضلی انجام شد، با دو موشک سایدوایندر، دو اسپارو و دو ماوریک بارگذاری می شدند. برای مثال این فانتوم ها پس از هدفگیری ناوچه های متجاوز صدام، با تغییر Mode رادار، اقدام به تراک و جستجوی هوا به هوا می کردن و آمادهء شکار میگهای عراقی بودن، در حالی که اگر ما سوخوی27 داشتیم و از این جنگنده می خواستیم استفاده کنیم، قادر به هدفگیری ناوچه های عراقی نبودیم و تنها باید با این سوخوها گشت هوایی انجام می دادیم.
اما در مورد قیاس نبرد هوایی F-16D/E/F/I یا F-15C/D/I با سوخوی30 مجهز به رادار MSFE باید عرض کنم که میشه با قاطعیت گفت که سوخوی30 مجهز به این رادار، سیستم تغییر بردار رانش یا VT و بارگذاری شده با موشکهای R-77 و R-73 کاملن بر این هواپیماها برتری داره.
در مورد قیاس رادار Elta اسرائیلی استفاده شده در سوخوی30 هندی یا Su-30MKI با رادار MSFE سوخوی Su-30MK3 این امر یعنی مقایسه، نیاز به اطلاعات دقیقی از هر دو رادار علی الخصوص رادار اسرائیلی هست. اما چیزی که من می دونم برد شناسایی رادار اسرائیلی در mode هوا به هوا حدود 390 کیلومتر هست و در مورد توانایی Naval Base بودن یا قدرت تشخیص اهداف دریایی رادار Elta من شک دارم به پای توانایی رادار MSFE روسی برسه اما بازهم برای قیاس باید اطلاعات بیشتری داشت.