بحران ترکیه!!
مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت
- سپاسهای ارسالی: 5879 بار
- سپاسهای دریافتی: 12411 بار
- تماس:
Re: بحران ترکیه!!
.A. , تفاوت خاصی بین اصل ماجرا ایجاد نمی شود، حالا محدودیت یا ممنوعیت، اصل ماجرا مسئله دیگری بود:
ارتباط وزیر دفاع و وزیر امور خارجه با این تحولات ترکیه چیست؟
من فکر می کنم منطقی تر این است که گفت دلیل این درخواست ها، رویکرد ترکیه در مورد سوریه و اجازه حضور گسترده تر ناتو در این کشور است که به نوعی جزو مسئولیت ها و اختیارات این افراد نیز حساب می شود، است.
اما برای اون مسائل که BBC سعی دارد دلیل اصلی این تظاهرات معرفی نماید، فکر کنم منطقی تر باشد استعفا افرادی مرتبط با تصویب یا مثلا اعمال این قوانین توسط معترضان درخواست شود.
فراموش نکنید، این وسط هر چند عده ای می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند، اما کلیت ماجرا روشن تر از آن است که BBC بتواند آن را بپوشاند، شاید برخی دوستان ندانند و با توجه به ذکر نشدن دین در ساختار حکومتی سوتفاهم شده براشون، کشور ترکیه بیش از 90% دینشون اسلام است. حالا هر چقدر هم سکولار باشند، آخر مسلمان هستند.
BBC اول سعی کرد تظاهرات را صرفا یک تظاهرات زیست محیطی جلوه بدهد، اما بعد از رو شدن شعارها، سعی کرد ماجرا را به شکلی منحرف کند به جریان های کوچکی که در کنار جریان اصلی حضور داشتند ...
شما یک نگاه به شعار های طرفداران اردوغان بندازید، کل ماجرا دستتان میاد !
من فکر می کنم منطقی تر این است که گفت دلیل این درخواست ها، رویکرد ترکیه در مورد سوریه و اجازه حضور گسترده تر ناتو در این کشور است که به نوعی جزو مسئولیت ها و اختیارات این افراد نیز حساب می شود، است.
اما برای اون مسائل که BBC سعی دارد دلیل اصلی این تظاهرات معرفی نماید، فکر کنم منطقی تر باشد استعفا افرادی مرتبط با تصویب یا مثلا اعمال این قوانین توسط معترضان درخواست شود.
فراموش نکنید، این وسط هر چند عده ای می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند، اما کلیت ماجرا روشن تر از آن است که BBC بتواند آن را بپوشاند، شاید برخی دوستان ندانند و با توجه به ذکر نشدن دین در ساختار حکومتی سوتفاهم شده براشون، کشور ترکیه بیش از 90% دینشون اسلام است. حالا هر چقدر هم سکولار باشند، آخر مسلمان هستند.
BBC اول سعی کرد تظاهرات را صرفا یک تظاهرات زیست محیطی جلوه بدهد، اما بعد از رو شدن شعارها، سعی کرد ماجرا را به شکلی منحرف کند به جریان های کوچکی که در کنار جریان اصلی حضور داشتند ...
آخرین ويرايش توسط 2 on Solver, ويرايش شده در 0.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
- سپاسهای ارسالی: 1062 بار
- سپاسهای دریافتی: 3155 بار
M.Abooali نوشته شده: .A. , تفاوت خاصی بین اصل ماجرا ایجاد نمی شود، حالا محدودیت یا ممنوعیت، اصل ماجرا مسئله دیگری بود:
این اغتشاش ابتدا با اعتراض به تصمیم اردوغان در مورد پارک "گزی" شروع شد، اما با برخورد خشن پلیس، اعتراض ترکها شکل گسترده تری بخود گرفت و به تصمیمهای دیگر اردوغان نیز کشیده شد.
شاید با توجه به دموکرات بودن مردم ترکیه تصمیمهای آتش افروزانهء اردوغان هم در زبانه کشیدن اعتراضها دخیل باشه، اما دلیل اصلی اون بنا بر شواهد بیشتر محدودیتهای مدنی هست که اعمال شده، نه تصمیمات مربوط به ناتو.
ضمنا با توجه به ارتباط کاریم با ترکها، اخبار مربوط به ترکیه رو مستقیما از شهروندان ترکیه میگیرم، نه BBC
[External Link Removed for Guests]
- تماس:
.A. ,
در پاسخ به این قسمت صحبت شما، کافیست پست قبل من را مرور کنید:
topic-t107528-36.html#p400743
قسمت اصلیش که اینجا مد نظرم است:
آیا معنایش این نیست که بر خلاف تصور شما، پس از برخوردها نبوده و اصلا از نخستین روز این اعتراض ها شاهد این شعارها بوده ایم؟
تصویر فوق را در تینی آی جستجو کنید، تاریخش را استخراج کنید، تا مطمئن بشید ...
قسمت اصلیش که اینجا مد نظرم است:
شعار های نخستین روز تظاهرات در ترکیه:
در این روز هنوز پلیس برخورد نکرده بود و کسی هم دستگیر نشده بود،
وجود این شعارها در بین تظاهرکنندگان از روز نخست و قبل از هر گونه واکنش حکومت به این تظاهرات معنایش چیست؟
آیا معنایش این نیست که بر خلاف تصور شما، پس از برخوردها نبوده و اصلا از نخستین روز این اعتراض ها شاهد این شعارها بوده ایم؟
- سپاسهای ارسالی: 1062 بار
- سپاسهای دریافتی: 3155 بار
M.Abooali نوشته شده: .A. ,
قسمت اصلیش که اینجا مد نظرم است:شعار های نخستین روز تظاهرات در ترکیه:
در این روز هنوز پلیس برخورد نکرده بود و کسی هم دستگیر نشده بود،
وجود این شعارها در بین تظاهرکنندگان از روز نخست و قبل از هر گونه واکنش حکومت به این تظاهرات معنایش چیست؟
اگه من ترکی درست نمیفهمم، برام ترجمه کنید لطفا.
روی اون پلاکاردی که اون خانم دستش گرفته، نوشته:
طیب شیمیایی، برو!
"طیب" اسم کوچک اردوغانه، و "طیب شیمیایی" لقبی هست که مردم به اردوغان بعد از برخورد پلیس با معترضین که برای سرکوب شان بطور گسترده از گاز فلفل استفاده شد، دادند.
پس تصور شما اشتباه است.
ضمنا روی تی شرت اون آقا پسر هم نوشته: "نه به جنگ!"
که نشون میده تصمیمهای آتش افروزانهء اردوغان هم بی تاثیر در این اعتراضها نیست.
- سپاسهای ارسالی: 845 بار
- سپاسهای دریافتی: 2088 بار
اینکه فکر کنین بهار های عربی یا دخالت در امور دیگر کشورها مثل سوریه بر مردم ترکیه تاثیر گذار هست سخت در اشتباهید، مردم ترکیه هم مثل مردم ایران مغرور تر از اون هستن که تحت تاثیر اتفاقات در کشورهای عربی و عربی شده مثل سوریه، لبنان، لیبی قرار بگیرین. توجه شما رو جلب میکنم به تاریخ، اولا کشورهایی که دارای تاریخ با شکوه و دوران طلایی هستن براحتی تحت تاثیر کشورهای دیگر قرار نمیگیرن، و قسمت دیگر تنها 3 کشور تو تاریخ بودن که زیر سلطه اعراب رفتن ولی زبانشون رو عربی نکردن و به اصطاح عرب زبان نشدن، یکی ایرن بود یکی ترکیه یکی هم اسپانیا هر چند تفاوتی های ایجاد شد بمقادیر متفاوت در 3کشور ، جدا از اسپانیا که از نظر جغرافیایی بسیار دور تر از ایران و ترکیه بود، این دوکشور در عین نزدیکی با وجود زور شمشیر در برابر تغییر زبان فرهنگ مقاومت کردن و به نوعی موارد خوب رو پذیرا شدن و موارد بد رو دور انداختن؛ بطور خلاصه فرهنگ، زبان، دین و ... وارداتی رو پالایش کردن و مواردی مثل اجبار زبان عربی، پذیرفتن دائمی سلطه عربها برو اونها و غیره ... کلا نپذیرفتن و براش قیام ها و جنگها کردن
کشورهایی هم بودن که همه چیزشون رو دادن و امروزه از اونها به عنوان کشورهای عربی یاد میشه، همین کشورها هم هستن که همیشه تحت تاثیر جوی حوادث کشورهای دیگه قرار میگیرن
کشورهایی هم بودن که همه چیزشون رو دادن و امروزه از اونها به عنوان کشورهای عربی یاد میشه، همین کشورها هم هستن که همیشه تحت تاثیر جوی حوادث کشورهای دیگه قرار میگیرن
- تماس:
SORENA, شما که اصلا ماجرا را نگرفتید داداش، کسی از انقلاب یا بهار در ترکیه حرف نزد. بحث رویکرد ترکیه در قبال جریانات سوریه و نارضایتی شدید مردم کشورش از این ماجرا است.
.A. , من تعجبم، شما واقعا منظور من را نفهمیدید یا اینکه ... تاریخ عکس را بررسی کنید، ضمن این که این عکس را من همون شب اول در رایانه ذخیره کرده بودم.
عکس فردا را امروز که نمی شود داشت داداش من! همیشه همه چیز مطابق میل ما نیست، اما معناش این نیست چون خلاف میل ما است واقعیت ندارد!
همانطور که قبلا هم گفتم تظاهرات سوریه ماهیتش و دستی که اون را به راه انداخت آنقدر روشن است که اصلا نیاز نیست شرح داده شود.
بنابر نظر شما، با پیروزی معترضان شاهد کاهش این قبیل قوانین اسلام گرایانه یا حتی لغو اونها خواهیم بود و در صورت شکست اونها شاهد تشدید این قوانین.
و بنابر نظر بنده، با پیروزی مخالفان (تقریبا 0 % احتمالش است) شاهد تغییر رویکرد بین المللی ترکیه در قبال سوریه و ناتو خواهیم بود و در صورت شکست معترضان شاهد تشدید رفتار حاضر.
آیا اینطور نیست؟
.A. , من تعجبم، شما واقعا منظور من را نفهمیدید یا اینکه ... تاریخ عکس را بررسی کنید، ضمن این که این عکس را من همون شب اول در رایانه ذخیره کرده بودم.
عکس فردا را امروز که نمی شود داشت داداش من! همیشه همه چیز مطابق میل ما نیست، اما معناش این نیست چون خلاف میل ما است واقعیت ندارد!
همانطور که قبلا هم گفتم تظاهرات سوریه ماهیتش و دستی که اون را به راه انداخت آنقدر روشن است که اصلا نیاز نیست شرح داده شود.
بنابر نظر شما، با پیروزی معترضان شاهد کاهش این قبیل قوانین اسلام گرایانه یا حتی لغو اونها خواهیم بود و در صورت شکست اونها شاهد تشدید این قوانین.
و بنابر نظر بنده، با پیروزی مخالفان (تقریبا 0 % احتمالش است) شاهد تغییر رویکرد بین المللی ترکیه در قبال سوریه و ناتو خواهیم بود و در صورت شکست معترضان شاهد تشدید رفتار حاضر.
آیا اینطور نیست؟
- سپاسهای ارسالی: 4905 بار
- سپاسهای دریافتی: 6798 بار
- سپاسهای ارسالی: 8092 بار
- سپاسهای دریافتی: 3732 بار
سلام به همگی
در نقشه هایی که من دیده ام، تراکم اغتشاش ها در نواحی کرد نشین و علوی نشین بسیار کمتر از سایر مناطق است و حتی می توان گفت درگیری در آن مناطق وجود ندارد. ولی از سوی دیگر کاملاً مشخص است که اعتراض ها در شهرهای مرزی ترکیه با سوریه زیاد هستند. این طور که پیداست اعتراض ها به سیاست های جاه طلبانه و نسنجیده اردوغان است. هم سیاست های داخلی و هم خارجی.
مردم می بینند اردوغان وارد بازی هایی شده که به مردم ترکیه ارتباطی ندارند و کاملاً حس می کنند که وی دارد بی خودی ماجراجویی می کند و بدون دلیل دست به دشمنی با سوریه زده و باعث شده خطر جنگ مردم را تهدید کند. اگر جنگی در بگیرد، ترکیه از موشک های سوریه بی نصیب نخواهد ماند. امنیت مردم مرز نشین چه خواهد شد؟ از یک طرف گروه های مسلح در خاک ترکیه اسکان یافته اند و امنیت مردم را تهدید می کنند و از سوی دیگر درگیری با سوریه ممکن است به مردم صدمه بزند. گروه های مختلفی می توانند در اغتشاش ها و اعتراض ها نقش داشته باشند. از رقیبان سیاسی گرفته تا گروه های مردمی که خواسته های متفاوتی دارند.
دخالت خارجی به روش های مختلفی می تواند باشد و اغلب برای مردم(چه مردم ترکیه و چه مردم دنیا) قابل تشخیص نیست و مردم گمان می کنند که این اعتراض ها عادی هستند. مثلاً تحریک نخبگان و سیاستمداران مخالف دولت و تشویق و توجیه آن ها به این که زمان مناسب برای تغییر در قدرت فرا رسیده(این زمینه سازی ممکن است چند ماه طول بکشد)، ایجاد تجمع های مصنوعی به بهانه های موجهی که کسی نمی تواند منکر مشروعیت آن تجمع ها شود و اغلب هم چهره ای فریبنده دارند. حالا دیگر نیازی به کنترل ندارد و بقیه کار را مردم عادی انجام می دهند. زد و خوردهای عادی با پلیس، عکس و فیلم گرفتن و پخش کردن، پیراهن عثمان ساختن و...
ولی نکته مهم این است که الان برخی گمان می کنند اگر دخالت خارجی در کار باشد حتماً کار روسیه و سوریه و حتی ایران است. در حالی که بنا به دلایلی من فکر می کنم غربی ها هم انگیزه کافی برای ایجاد این آشوب را دارند.
با همه این ها هنوز زود است که بشود گفت دخالت خارجی وجود داشته یا خیر.
در نقشه هایی که من دیده ام، تراکم اغتشاش ها در نواحی کرد نشین و علوی نشین بسیار کمتر از سایر مناطق است و حتی می توان گفت درگیری در آن مناطق وجود ندارد. ولی از سوی دیگر کاملاً مشخص است که اعتراض ها در شهرهای مرزی ترکیه با سوریه زیاد هستند. این طور که پیداست اعتراض ها به سیاست های جاه طلبانه و نسنجیده اردوغان است. هم سیاست های داخلی و هم خارجی.
مردم می بینند اردوغان وارد بازی هایی شده که به مردم ترکیه ارتباطی ندارند و کاملاً حس می کنند که وی دارد بی خودی ماجراجویی می کند و بدون دلیل دست به دشمنی با سوریه زده و باعث شده خطر جنگ مردم را تهدید کند. اگر جنگی در بگیرد، ترکیه از موشک های سوریه بی نصیب نخواهد ماند. امنیت مردم مرز نشین چه خواهد شد؟ از یک طرف گروه های مسلح در خاک ترکیه اسکان یافته اند و امنیت مردم را تهدید می کنند و از سوی دیگر درگیری با سوریه ممکن است به مردم صدمه بزند. گروه های مختلفی می توانند در اغتشاش ها و اعتراض ها نقش داشته باشند. از رقیبان سیاسی گرفته تا گروه های مردمی که خواسته های متفاوتی دارند.
دخالت خارجی به روش های مختلفی می تواند باشد و اغلب برای مردم(چه مردم ترکیه و چه مردم دنیا) قابل تشخیص نیست و مردم گمان می کنند که این اعتراض ها عادی هستند. مثلاً تحریک نخبگان و سیاستمداران مخالف دولت و تشویق و توجیه آن ها به این که زمان مناسب برای تغییر در قدرت فرا رسیده(این زمینه سازی ممکن است چند ماه طول بکشد)، ایجاد تجمع های مصنوعی به بهانه های موجهی که کسی نمی تواند منکر مشروعیت آن تجمع ها شود و اغلب هم چهره ای فریبنده دارند. حالا دیگر نیازی به کنترل ندارد و بقیه کار را مردم عادی انجام می دهند. زد و خوردهای عادی با پلیس، عکس و فیلم گرفتن و پخش کردن، پیراهن عثمان ساختن و...
ولی نکته مهم این است که الان برخی گمان می کنند اگر دخالت خارجی در کار باشد حتماً کار روسیه و سوریه و حتی ایران است. در حالی که بنا به دلایلی من فکر می کنم غربی ها هم انگیزه کافی برای ایجاد این آشوب را دارند.
با همه این ها هنوز زود است که بشود گفت دخالت خارجی وجود داشته یا خیر.
* * * جز ايران نباشد مرا نام ياد * * * * * * * * * که يزدان مرا زين سبب کام داد * * *
- سپاسهای ارسالی: 452 بار
- سپاسهای دریافتی: 762 بار
اعتراضات فقط 30 درصد مردم ترکیه را شامل میشود. آن هم افراد لاییک در برابر دولت اسلامی ایستادند.
به زودی هم خاموش میشه و البته آقایان باز تخیلشان به کار افتاد و این اعتراضات را به انواع کشورهای مختلف ربط دادند. فراماسونری فراموش نشه.
به زودی هم خاموش میشه و البته آقایان باز تخیلشان به کار افتاد و این اعتراضات را به انواع کشورهای مختلف ربط دادند. فراماسونری فراموش نشه.
saeid 7 نوشته شده:اعتراضات فقط 30 درصد مردم ترکیه را شامل میشود. آن هم افراد لاییک در برابر دولت اسلامی ایستادند.
اول از شما می خوام بپرسم 30 درصد مورد ادعا شما از کجا اومده؟
دوما معترضین ترک مخلوطی از اسلام گراها و لاییک ها و اکراد و علوی ها هست.
علوی ها و اسلام گراها مشکلشون با اردوغان درباره سیاستهای اون در سوریه هست. علویها از قبل هم مشکلاتی در رابطه با اماکن دینیشون با دولت دارند.
لاییک ها همونطور که گفتید با دولت تقریبا اسلامی اردوغان مشکل دارند تقریبا اسلامی چون همین دولت قانون منع حجاب در مدارس و ادارات را تصویب کرده پس اسلام گراها با این قانون مشکل دارند.
اکراد هم که مشلکشون دیگه اظهر من الشمس و نیازی به توضیح نیست اکراد همیشه دنبال بهانه ای برای گرفتن حقوق خودش هست.
مشکل دیگه دستگیری گسترده خبرنگاران و وکلا هست که باعث شده این صنفها هم به معترضین بپیوندند.
کلا خیلی پیچیدست. باید چند بعدی نگاه کرد به بحران ترکیه.
- سپاسهای ارسالی: 452 بار
- سپاسهای دریافتی: 762 بار
mohammad area51 نوشته شده:saeid 7 نوشته شده:اعتراضات فقط 30 درصد مردم ترکیه را شامل میشود. آن هم افراد لاییک در برابر دولت اسلامی ایستادند.
علوی ها و اسلام گراها مشکلشون با اردوغان درباره سیاستهای اون در سوریه هست. علویها از قبل هم مشکلاتی در رابطه با اماکن دینیشون با دولت دارند.
لاییک ها همونطور که گفتید با دولت تقریبا اسلامی اردوغان مشکل دارند تقریبا اسلامی چون همین دولت قانون منع حجاب در مدارس و ادارات را تصویب کرده پس اسلام گراها با این قانون مشکل دارند.
اکراد هم که مشلکشون دیگه اظهر من الشمس و نیازی به توضیح نیست اکراد همیشه دنبال بهانه ای برای گرفتن حقوق خودش هست.
مشکل دیگه دستگیری گسترده خبرنگاران و وکلا هست که باعث شده این صنفها هم به معترضین بپیوندند.
اخبار 30 درصد بنا بر اخبار یکی از سایتهای اخبار.
خوب شما که میگید علویان و کردها هم در فتنه هستند لطفا چندتا عکس ازشون بگذارید.
اگر علویان بودن که الان مسئولان ایران آی بردند و آی کشتندشدن بلند شده بود.
saeid 7 نوشته شده:mohammad area51 نوشته شده:saeid 7 نوشته شده:اعتراضات فقط 30 درصد مردم ترکیه را شامل میشود. آن هم افراد لاییک در برابر دولت اسلامی ایستادند.
اخبار 30 درصد بنا بر اخبار یکی از سایتهای اخبار.
خوب شما که میگید علویان و کردها هم در فتنه هستند لطفا چندتا عکس ازشون بگذارید.
اگر علویان بودن که الان مسئولان ایران آی بردند و آی کشتندشدن بلند شده بود.
در این جور موارد نمیشه به امار خیلی اعتماد کرد.
خوب شما می گید من کردها و علوها را نشون بدم مگه این افراد گاو پیشانی سفید هستن تا من به شما نشون بدم این حرف من با توجه شهرهای درگیری و سابقه بدرفتاری دولت با اینها بود.
درباره رفتار مسوولین کشور ما باید گفت ما الان در وضعیت انتخابات هستیم اصلا به صلاح نیست بخوایم موضعگیری بکنیم و واکنش منفی نشون بدیم می دونید که منظورم چی هست؟