متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, MASTER, شوراي نظارت

Major II
Major II
پست: 443
تاریخ عضویت: جمعه ۱ بهمن ۱۳۸۹, ۱۱:۳۸ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6358 بار
سپاس‌های دریافتی: 2155 بار

متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط anga2009 »

[FONT=tahoma, arial, helvetica]   منتشر کرد؛       [External Link Removed for Guests]     [FONT=tahoma, Arial][HIGHLIGHT=#f8f8f8]  کامل توافق اولیه گروه ۱+۵ با ایران درباره برنامه هسته‌ای منتشر شد.   [FONT=Tahoma, Arial]   

به گزارش مشرق، متن کامل توافق اولیه گروه 1+5 با ایران درباره برنامه هسته‌ای به زبان انگلیسی منتشر شده است. برای دیدن این متن می‌توانید [External Link Removed for Guests] کلیک کنید.


هدف مذاکرات مشترک رسیدن به توافق بلندمدت برای راه حلی است که درباره صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران اطمینان حاصل شود. ایران بار دیگر تاکید کرد تحت هیچ شرایطی به دنبال سلاح اتمی نیست. این توافق راه را برای اقدامات لازم برای رسیدن به مرحله آخر در دوره مورد توافق برای حل مساله مورد نگرانی به وجود می‎‌آورد و راه حل موجود توافق شده به ایران این قدرت را نی دهد که به طور کامل از حق خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی بر اساس تعداتش در ان پی تی بهره ببرد.

این راه جامع مبتنی بر برنامه مورد توافق غنی سازی است که در آن محدودیتهای عملی و اقدامات شفاف سازی در قبال ماهیت مسالمت آمیز برنامه غنی سازی اعمال خواهد شد. در این توافق آمده یا با همه چیز موافقت خواهد شد یا هیچ توفقی وجود نخواهد داشت.

بر اساس متن توافق شده، فرآیند گام به گام و متقابل مد نظر خواهد بود و بر اساس آن برداشتن جامع تحریم‌های مبتنی بر قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و نیز تحریم‌های چندجانبه و یک جانبه در قبال برنامه اتمی ایران مدنظر است.

در میان اقدامات ابتدایی، اقدامات اضافی و مرحله نهایی نیز انجام خواهد شد که شامل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل می شود با این ایده که به نتیجه مطلوب از لحاظ ملاحظات شورای امنیت سازمان ملل بیانجامد. ایران و 1+5 مسئول به نتیجه رسیدن و اجرای با حسن نیت اقدامات کوتاه مدت و راه حل جامعه هستتند. یک کمیسیون مشترک از ایران و 1+5 برای بررسی و رصد اجرای اقدامات مورد توافق کوتاه مدت و توجه به مسائلی که در این زمینه به وجود می‌آید، تشکیل می شود و آژانس بین المللی انرژی اتمی مسئول راستی آزمایی اقدامات اتمی مد نظر در این توافق است. این کمیسیون مشترک با همکاری آژانس درباره رسیدن به راه حل جهت رفع نگرانی های مربوط به فعالیتهای گذشته و حال برنامه اتمی ایران تلاش می کند.

عناصر و ارکان اقدام اول:

اولین اقدام زمان مند بودن آن است و اینکه شش ماهه بوده و این موضوع مطرح است که با رضایت متقابل همه طرفها برای حفظ جو مثبت و سازنده مذاکرات تلاش و کار کنند.

ایران اقدامات داوطلبانه زیر را انجام خواهد داد:

- ایران نیمی از ذخایر موجود 20 درصدی خود را به اکسید تبدیل کند و بقیه را به "یواف 6" تبدیل کند که سطح آن بیش از پنج درصد نرسد.

- ایران توافق کرده خط فراوری دوباره راه اندازی نکند.

- ایران اعلام می کند که در طی شش ماه غنی سازی بالای پنج درصد نخواهد داشت.

- ایران اعلام می کند که هیچگونه توسعه و گسترش بیشتری از فعالیتهای غنی سازی نطنز، فردو اراک را انجام ندهد.

- وقتی فرآوری تبدیل غنی سازی (یو اف6) پنج درصدی به یو او 2 آماده شد، ایران طی شش ماه آینده یواف6 هایی که به تازگی به غنی سازی پنج دصدی رسیده را به اکسید تبدیل کند.

- ایران اعلام کرده مکانهای جدیدی برای غنی سازی اختصاص نخواهد داد.

- ایران به فعالیتهای مربوط به امور تحقیق و توسعه پادمان خود ادامه خواهد داد به ویژه رویه های مبوط به تحقیق و توسعه غنی سازی کنونی البته تحقیقاتی برای انباشت اورانیوم غنی سازی شده صورت نخواهد گرفت.

- هیچ فعالیت فراآوری مجدد یا ساخت تاسیسات قادر به فرآوری مجدد انجام نخواهد شد.

- افزایش بازرسی ها و نظارت:

دادن اطلاعات خاص به آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره طرح های ایران برای تاسیسات اتمی اش؛ اطلاعاتی درباره تک تک تاسیسات اتمی، مکان آنها، فعالیت خاص آنها، معادن اورانیوم و اطلاعات درباره منبع این مواد.

این اطلاعات طی سه ماه و با اقدامات ذیل منتقل خواهد شد:

- ارائه اطلاعات به روز درباره رآکتور اراک به آژانس.

-توافق با آژانس و به نتیجه رسیدن درباره رویکرد پادمانی در قبال تاسیسات اراک.

- دادن دسترسی روزانه به بازرسان آژانس و وقتی که حضور ندارنداجازه بازرسی های اعلام نشده و و نیز دادن دسترسی غیرآنلاین و آفلاین به تاسیسات نطنز و فردو.

- بازرسان آژانس دسترسی به کارگاه‌ها و مکان انباشت سانتریفیوژ.

- انبارهای موجود سانتریفیوژ.

- معادن اورانیوم.

1- ایران طی شش ماه "یو اف 6" را به سانتریفیوژهای نصب شده تزریق نمی کند و سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای با همان سطح قبلی جایگزین میکند..

2_ در فردو، هیچ غنی سازی بالای پنج درصدی انجام نشده و ظرفیت غنی سازی افرایش نمی یابد و به 12 آبشار موجود خود "یو اف 6" تزریق نخواهد کرد و این تجهیزات در وضعیت غیر فعال باقی خواهد ماند.

3_ ایران اعلام می کند در زمینه نگرانی ها درباره ساخت راکتور اراک طی شش ماه آینده ساخت و ایجاد راکتور اراک را گسترش نخواهد داد.

4-ایران اعلام می‌کند که در طی شش ماه سانتریفیوژهای موجودش را با همان سانتریفیوژها در همان سطح جایگزین خواهد کرد.

5- بر اساس این برنامه، تولید سانتریفیوژ ایران در طی این شش ماه برای جایگزینی کردن ماشین‌های صدمه دیده جایگزین خواهد شد .

در ازای این اقدامات، 3+3 اقدامات داوطلبانه زیر را انجام می دهد:

- تلاش های خود برای کاهش بیشتر فروش نفت خام ایران را متوقف کند و مشتریان ایران بتوانند در میزان و سطح کنونی قادر به خرید باشند و اقدامات لازم برای بازگرداندن میزان اعلام شده درآمد نفتی بلوکه شده در خارج اتخاذ شود. برای فروش چنین میزانی از نفت، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌ها بر سرویس‌های حمل و نقل و بیمه مرتبط را تعلیق می‌کنند.

- تحریم های صادرات پتروشیمی و خدمات مرتبط با آن.

- طلا و فلزات گرانبها و خدمات مربوطه.

- صنعت خودرو و خدمات مربوطه.

-دادن مجوز تعمیر قطعات هواپیما برای استفاده غیرنظامی و صنعت هوانوردی و خدمات مربوطه.

- تحریم های جدید اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت.

- دولت آمریکا با همکاری با کنگره آمریکا از تحریم های جدید ممانعت خواهد کرد.

  ایجاد کانل مالی برای تسهیل شرایط تبادلات تجاری انسان دوستانه برای رفع نیازهای ایرانی هایی که در خارج از این کشور در حال زندگی هستند. این نیازها شامل تبادل غذایی، کشاورزی، دارویی، پزشکی است. این کانال مربوط به بانکهای خاص خارجی بوده و بانکهای ایرانی مربوط نمی شود. بانکهای ایرانی وقتی این کانال تشکیل شد، ، نام بانک های مرتبط ایرانی با آنها اعلام می‌شود. 

- این کانال همچنین اقدامات ذیل را انجام میدهد:

- تبادلات لازم برای پرداخت هزینه‌های ایران در سازمان ملل.

- تغییر مسیر دارایی ها و انتقال پول طی این شش ماه و به میزان مورد توافق به دانشگاه ها و موسساتی که دانشجویان ایرانی در آنها در حال تحصیل هستند.

- افزایش تبادلات اتحایده اروپا با بخش های غیر تحریم شده به میزانی که توافق شد.

- تحریم ها بر خدمات مربوطه یعنی هر خدماتی از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مسائل مالی آن می شود.

- این خدمات می تواندتبادل با هر شرکت و واحد ایرانی که مشمول تحریم نیستند شود.

- کاهش تحریمها می تواند شامل شرکتهای هواپیمایی غیرمشمول تحریم از جمله ایران ایر شود.
........................................................................................................................................................................   متن تفاوت های زیادی با گفته های آقای ظریف دارددر مورد اراک و بعضی مسائل داره...    
وب سایت روستای گندشمین
[External Link Removed for Guests]
خدایا من را ببخش...
Administrator
Administrator
نمایه کاربر
پست: 15899
تاریخ عضویت: جمعه ۷ بهمن ۱۳۸۴, ۷:۵۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 72684 بار
سپاس‌های دریافتی: 31680 بار
تماس:

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط Mahdi1944 »

به نظر ميرسه متن ترجمه شده تفاوتهايي با متن انگليسي داره و کامل نيست و در همين ترجمه هم شيطنت‌هاي عمدي يا سهوي شده تا اون رو کم ارزش‌تر کنه. همچنين هنوز واضح نيست که اين متن نهايي باشه يا خير. اما ...
زندگي صحنه يکتاي هنرمندي ماست هرکسي نغمه خود خواند و از صحنه رود
صحنه پيوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد


[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | مجله الکترونيکي سنترال کلابز

[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]

لطفا سوالات فني را فقط در خود انجمن مطرح بفرماييد، به اين سوالات در PM پاسخ داده نخواهد شد
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 1194
تاریخ عضویت: جمعه ۱۷ آذر ۱۳۸۵, ۱۲:۲۶ ب.ظ
محل اقامت: يه گوشه كنار شيراز
سپاس‌های ارسالی: 1817 بار
سپاس‌های دریافتی: 2632 بار
تماس:

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط esijoon »

[FONT=Tahoma, Arial]  اعلام می‌کند که در طی شش ماه سانتریفیوژهای موجودش را با همان سانتریفیوژها در همان سطح جایگزین خواهد کرد.  



این دقیقا یعنی چی؟؟؟؟
Captain II
Captain II
پست: 594
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۳:۳۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3170 بار
سپاس‌های دریافتی: 4864 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط &mmt »

esijoon نوشته شده:
[FONT=Tahoma, Arial]  اعلام می‌کند که در طی شش ماه سانتریفیوژهای موجودش را با همان سانتریفیوژها در همان سطح جایگزین خواهد کرد.  



این دقیقا یعنی چی؟؟؟؟


یعنی اگر یک سانتریفیوژ نسل 1 خراب شد و نیاز به تعویض پیش آمد ایزان نمی تواند آن را با سانتریفیوهای نسل جدید که توان و راندمان بالاتری دارند جایگزین کند
Major II
Major II
پست: 443
تاریخ عضویت: جمعه ۱ بهمن ۱۳۸۹, ۱۱:۳۸ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6358 بار
سپاس‌های دریافتی: 2155 بار

ترجمه رسمی و تأیید شده توافق ژنو ارسالی از سوی وزارت خارجه

پست توسط anga2009 »

به گزارش مشرق، ترجمه رسمی و تأیید شده توافق ژنو ارسالی از سوی وزارت خارجه بدین شرح است:

برنامه اقدام مشترک

مقدمه:

هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هستهای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هستهای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی­ها می انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به­طور کامل از حقوق خود در بهره­گیری از انرژی هستهای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیتهای عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای می باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش­های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم های شورای امنیت، تحریم های چندجانبه و تحریم های ملی مربوط به برنامه هسته ای ایران می انجامد.

در فاصله میان گام های اولیه و گام آخر، گام های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه های شورای امنیت با هدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. سه کشور اروپایی / اتحادیه اروپا به اضافه سه (3+3 یا 1+5) و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم های مورد توافق میان- مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از 3+3 و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته ای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.

عناصر گام اول

گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می­باشد. در این دوره همه اعضاء، با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.

ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:

- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.

- ایران اعلام می­کند که برای این دوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند.

- ایران اعلام می­کند که فعالیت­های خود در تاسیسات سوخت هسته ای نطنز[1]، فوردو[2] و یا راکتور اراک[3] را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی می­شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.

- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6 غنی شده تا 5 درصد بهUO2 ، ایران تصمیم دارد موادUF6 جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.

- محل­های جدید برای غنی سازی ایجاد نمی شود.

- ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی گیرد، ادامه خواهد داد.

- عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.

نظارت­های بیشتر:

- ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرح های تاسیسات هسته ای ایران، توصیف ساختمان­ها در هر یک از سایت­های هسته ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت­های هسته ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.

- ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود.

- اتخاذ گام­هاي لازم براي موافقت با آژانس بين المللي انرژي اتمي براي انعقاد "رهيافت پادمان" در مورد راكتور اراك كه توسط آژانس با نام IR-40 شناسايي مي شود.

- دسترسی روزانه بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به فردو و نطنز با هدف بررسي فايل هاي ضبط شده دوربين­ها در مواقعي كه آنها براي بازرسيهاي دوره اي موسوم به DIV ،IIV ،PIV و بازرسي­هاي سرزده در سايت حضور ندارند.

- دسترسي هدايت شده بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به:

o كارگاه­هاي مونتاژ سانتريفيوژ[4]

o كارگاه­هاي توليد روتور سانتريفيوژ و محل­هاي نگهداري، و

o معادن اورانيوم و تخليص اورانيوم


در مقابل، 3+3، اقدامات داوطلبانه زير را انجام خواهند داد:

- توقف تلاش براي كاهش خريد نفت خام ايران به نحوي كه مشتريان فعلی بتوانند ميانگين ميزان کنونی خريد نفت خام خود از ايران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص از عوايد فروش نفت ايران در خارج از كشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور، تحريم­هاي اتحاديه اروپا و آمريكا بر بيمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعليق مي­شوند.

- تعليق تحريم­هاي امريكا و اتحاديه اروپا بر:

o صادرات پتروشيمي ايران و نیز تعلیق تحريم­ خدمات مرتبط[5]

o طلا و فلزات گران­بها، و تعلیق تحريم­ خدمات مرتبط

- تعليق تحريم­هاي آمريكا بر صنعت خودرو و تعلیق تحريم­هاي خدمات مرتبط

- صدور گواهي عرضه و نصب قطعات يدكي براي ايمني پرواز هواپيماهاي غيرنظامي ايران و خدمات مرتبط. صدور گواهي بازرسي­هاي مرتبط با ایمنی و تعميرات در ايران و همچنین خدمات مرتبط[6]

- عدم صدور قطعنامه­هاي جديد تحريم هسته­اي توسط شوراي امنيت سازمان ملل متحد

- عدم صدور قطعنامه­هاي جديد تحريم هسته اي از سوی اتحاديه اروپا

- دولت امريكا، در چارچوب اختیارات قانوني رئيس جمهور و كنگره از تحميل تحريم­هاي جديد هسته­اي خودداري خواهد كرد.

- يك كانال مالي به منظور تسهيل تجارت امور انساندوستانه براي تامين نيازهاي داخلي ايران با استفاده إز درآمدهاي نفتي ايران در خارج از كشور ايجاد خواهد شد. تجارت امور انساندوستانه شامل مراودات تجاري مرتبط با توليدات غذايي و كشاورزي، دارو، تجهيزات دارويي و مخارج پزشكي بيماران خارج از كشور خواهد بود. اين كانال مالي شامل بانك­هاي خارجي مشخص و بانك­هاي ايراني غير تحريم شده خواهد بود كه به­هنگام ايجاد اين كانال مالي مشخص خواهند شد.

o کانال مزبور همچنین موارد را دربر می گیرد:

§ نقل و انتقال­های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد

§ پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه­ها و دانشکده­ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.

- افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.

عناصر گام نهایی راه حل جامع*

گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتند از:

- دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.

- بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح­های هسته­ای و موافقت­نامه­های پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.

- به­طور همه­جانبه تحریم­های هسته­ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم­های چندجانبه و تحریم­های ملی را برداشته و از جمله گام­هایی برای دسترسی به حوزه­های تجاری، فن آوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.

- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می­گردد، برنامه­ای که شاخصه­های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت­های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت­های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل­هایی که در آن غنی سازی انجام می­شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می­گیرد، تعیین می­گردد.

- نگرانی­های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناخته می­شود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.

- اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشتر مورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.

- شامل همکاری بین المللی هسته ای غیر نظامی باشد، که این همکاری­ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته­ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D) مورد توافق می باشد.


به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته­ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.


* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می شود.


[1] به این معنی که طی شش ماه، ایران به سانتریفیوژهایی که نصب شده اند ولی غنی سازی اورانیوم انجام نمی دهند گاز UF6 تزریق ننماید. سانتریفیوژهای اضافی نصب ننماید. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهایی از همان نوع جایگزین می کند.

[2] در چهار آبشار سایت فردو که در حال حاضر غنی سازی اورانیوم انجام می دهند، از این پس غنی سازی بالای 5 درصد انجام نخواهد گرفت و ظرفیت غنی سازی افزایش نخواهد یافت. گاز UF6 به دوازده آبشار دیگر تزریق نمی شود تا در وضعیت غیرعملیاتی باقی بمانند. بین آبشارها اتصال وجود نخواهد داشت. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول، سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای همان نوع جایگزین می کند.

[3] ایران اعلام می کند که برای رفع نگرانی­های مربوط به احداث راکتور اراک برای شش ماه به راکتور سوخت تزریق نخواهد شد، یا آب سنگین را به سایت راکتور منتقل نمی­کند و سوخت جدید را آزمایش نکرده یا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نخواهد شد و تجهیزات اصلی باقی مانده نصب نخواهد شد.

[4] مطابق برنامه های ایران، تولید سانتریفیوژ در ایران در این شش ماه مخصوص به جایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده خواهد بود.

[5] «تحریم خدمات مرتبط» به معنی هرگونه خدمات موضوع تحریم­های اجرایی آمریکا یا اتحادیه اروپا، از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مالی می­باشد، تا جایی که هر یک از خدمات مذکور، مرتبط با تحریم بوده و برای تسهیل نقل و انتقالات مالی مورد نظر لازم باشد. این خدمات می تواند شامل نهادهای ایرانی تحریم نشده باشد.

[6] رفع تحریم­ها می تواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.
وب سایت روستای گندشمین
[External Link Removed for Guests]
خدایا من را ببخش...
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
پست: 79
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱, ۳:۳۶ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1078 بار
سپاس‌های دریافتی: 506 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط farzande-iran »

این بخشش قابل هضم نیست:


بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.


آخه یعنی چی ؟ خدااااااااااااااااااااااااااااا تصویر تصویر تصویر
آخه چرخه ناقص به چه دردی میخوره؟تصویر
Junior Poster
Junior Poster
پست: 180
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۰, ۱۲:۲۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1423 بار
سپاس‌های دریافتی: 654 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط Bystander »

  وزارت خارجه متن رسمی توافق ایران و غرب را منتشر کرد.
   
وزارت امور خارجه، متن دقیق ترجمه شده توافق بامداد امروز ایران و غرب را منتشر کرد. این متن پیش از این در «تابناک» ترجمه شده بود، ولی اکنون متن فارسی این توافق از سوی وزارت‌ خارجه برای رسانه‌ها فرستاده شده است.

متن کامل این توافق به شرح زیر است:

    اقدام مشترک
 
  
مقدمه


هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می‌سازد تا به‌ طور کامل از حقوق خود در بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود.


این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی‌سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.

در فاصله میان گام‌های اولیه و گام آخر، گام‌های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت با هدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. سه کشور اروپایی / اتحادیه اروپا به اضافه سه (۳+۳ یا ۱+۵) و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم‌های مورد توافق میان‌‌مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از ۳+۳ و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته‌ای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.

عناصر گام اول

گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد. در این دوره همه اعضاء، با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.

[COLOR=#000000]ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:


ــ نیمی از اورانیوم موجود غنی شده ۲۰ درصد را به صورت اکسید ۲۰ درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF۶ ۲۰ درصد را به مواد کمتر از ۵ درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.


ــ ایران اعلام می‌کند که برای این دوره ۶ ماهه، اورانیوم را به سطح بالا‌تر از ۵ درصد غنی‌سازی نکند.

ــ ایران اعلام می‌کند که فعالیت‌های خود در تاسیسات سوخت هسته‌ای نطنز، فوردو و یا راکتور اراک را که توسط آژانس با نام IR ـ ۴۰ شناسائی می‌شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.

ــ همان گونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF۶ غنی شده تا ۵ درصد بهUO۲، ایران تصمیم دارد موادUF۶ جدیدا غنی شده تا سطح ۵ درصد طی ۶ ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.

ــ محل‌های جدید برای غنی‌سازی ایجاد نمی‌شود.

ــ ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی‌سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی‌گیرد، ادامه خواهد داد.
ــ عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.
ــ نظارت‌های بیشتر‌

* ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرح‌های تاسیسات هسته‌ای ایران، توصیف ساختمان‌ها در هر یک از سایت‌های هسته‌ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت‌های هسته‌ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.

* ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR ـ ۴۰ شناسایی می‌شود.

* اتخاذ گام‌های لازم برای موافقت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انعقاد «رهیافت پادمان» در مورد راکتور اراک که توسط آژانس با نام IR ـ ۴۰ شناسایی می‌شود.

* دسترسی روزانه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایل‌های ضبط شده دوربین‌ها در مواقعی که آن‌ها برای بازرسی‌های دوره‌ای موسوم به DIV، IIV، PIV و بازرسی‌های سرزده در سایت حضور ندارند.

ــ دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به:

o کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ
o کارگاه‌های تولید روتور سانتریفیوژ و محل‌های نگهداری، و
o معادن اورانیوم و تخلیص اورانیوم

در مقابل، ۳+۳، اقدامات داوطلبانه زیر را انجام خواهند داد:

ــ توقف تلاش برای کاهش خرید نفت خام ایران به نحوی که مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود از ایران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص از عواید فروش نفت ایران در خارج از کشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور، تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق می‌شوند.
ــ تعلیق تحریم‌های امریکا و اتحادیه اروپا بر:

o صادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم‌ خدمات مرتبط
o طلا و فلزات گران‌ب‌ها، و تعلیق تحریم‌ خدمات مرتبط

ــ تعلیق تحریم‌های آمریکا بر صنعت خودرو و تعلیق تحریم‌های خدمات مرتبط
ــ صدور گواهی عرضه و نصب قطعات یدکی برای ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی ایران و خدمات مرتبط. صدور گواهی بازرسی‌های مرتبط با ایمنی و تعمیرات در ایران و همچنین خدمات مرتبط
ــ عدم صدور قطعنامه‌های جدید تحریم هسته‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد
ــ عدم صدور قطعنامه‌های جدید تحریم هسته‌ای از سوی اتحادیه اروپا
ــ دولت امریکا، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره از تحمیل تحریم‌های جدید هسته‌ای خودداری خواهد کرد.
ــ یک کانال مالی به منظور تسهیل تجارت امور انساندوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران با استفاده إز درآمدهای نفتی ایران در خارج از کشور ایجاد خواهد شد. تجارت امور انساندوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط با تولیدات غذایی و کشاورزی، دارو، تجهیزات دارویی و مخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانک‌های خارجی مشخص و بانک‌های ایرانی غیر تحریم شده خواهد بود که به‌هنگام ایجاد این کانال مالی مشخص خواهند شد. کانال مزبور همچنین موارد را دربر می‌گیرد:

* نقل و انتقال‌های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد
* پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه‌ها و دانشکده ـ ‌ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.
ــ افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.

عناصر گام نهایی راه حل جامع‌

گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتند از:

ــ دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.
ــ بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای و موافقت‌نامه‌های پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد.

ــ به‌ طور همه‌جانبه تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی را برداشته و از جمله گام‌هایی برای دسترسی به حوزه‌های تجاری، فن آوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.

ــ متضمن یک برنامه غنی‌سازی باشد که توسط طرفین تعریف می‌گردد، برنامه‌ای که شاخصه‌های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت‌های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت‌های غنی‌سازی، ظرفیت غنی‌سازی، محل‌هایی که در آن غنی‌سازی انجام می‌شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می‌گیرد، تعیین می‌گردد.

ــ نگرانی‌های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نام IR ـ ۴۰ شناخته می‌شود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.

ــ اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشتر مورد توافق را به طور کامل به اجرا‌ درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.
ــ شامل همکاری بین‌المللی هسته‌ای غیر نظامی باشد، که این همکاری‌ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته‌ای مدرن و برنامه‌های تحقیق و توسعه (R&D) مورد توافق می‌باشد.

به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته‌ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته‌ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.

* در خصوص گام نهایی و هر یک از گام‌های میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می‌شود.
 

[External Link Removed for Guests]

 
Fast Poster
Fast Poster
پست: 252
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۲, ۶:۴۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 899 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط شیرافکن »

فقط میتونم بگم متاسفم!!از همون چیزی که میترسیدم اتفاق افتاد.شما دقیقا به این قسمت توجه کنید که اصل مطلب است.
این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیتهای عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای می باشد

خوب حالا شما با چی مواجه هستید؟؟؟مشخصه!!اصل دعوا که اونهم غنی سازیه.ولی طرف غربی با هوشمندی متنی را به ما تحمیل کرده که به راحتی قابل تفسیر است.تصور خوشبینانه را کنار میگذاریم و طبق معمول این نوع مذاکرات نگاه بدبینانه را مورد توجه قرار میدیم.ما طبق این معاهده هر نوع توسعه برنامه اتمی را در مقابل لغو اندک تحریم ها متوقف و ذخیره ارزشمند 20 درصد که یک قدرت چانه زنی در مذاکرات بود را عملا با تبدیل به اکسید به صفر میرسانیم.نظارت تمام و کمال اینها بر برنامه ها حتی مراکز انبار سانتریفیوژها را هم ایجاد میکنیم و عملا هر نوع ابهام برای برنامه ریزی استراتژیستهای اینها را برطرف میکنیم.و حالا مشکل اینجا است که بعد از اینهمه حسن نیت در حالیکه دستمان را خالی کردیم به امید پذیرفتن حقمان مذاکرات را ادامه میدهیم اما طرف مقابل به روشنی میتونه ادعا کنه که من یک سطح محدود از غنی سازی را قبول کردم و نه غنی سازی صنعتی.چنانکه با خوندن متن هم همین را به وضوح میبینیم.هر انسان بالغی هم میداند برنامه ای که حالت پایلوت داشته باشد و اجازه گسترش کمی و مهمتر از ان کیفی را نداشته باشد هیچ ارزش علمی و اقتصادی ندارد.
حالا نمیدانم این موفقیتی که مدام ازش صحبت میشه دقیقا چیه.اینها از اول هم گفته بودن که اگر ما تاسیسات را تعطیل کنیم بخشی از تحریم ها را بر میدارن.برای اینکه بیشتر متوجه امتیازات سنگین داده شده شویم مطلبی که دوست عزیزمان Sami 1993 در تایپیک برنامه اتمی در مورد نظریه پردازی کارشناسان اتمی امریکائی را بخوانید و بعد با روشی که دولت محترم در پیش گرفته مقایسه کنید.مشخص میشه واقعا بازی برد برد است یا برد باخت که البته باختش برای ما.مشکل این نیست که اگر زیر قرارشان زدن تاسیسات را دوباره راه بیاندازیم مشکل اینست که ما هر نوع پیشرفت و کارت هامون را از دست میدیم و بعد اگر بخواهیم دوباره همین هایی که داشتیم را راه بیاندازیم 10 برابر تحریم های فعلی باید بها بپردازیم.اتفاقی که در 1383هم افتاد.
topic-t93257-348.html
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 841
تاریخ عضویت: دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۸۵, ۵:۵۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 845 بار
سپاس‌های دریافتی: 2088 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط SORENA »

farzande-iran نوشته شده:این بخشش قابل هضم نیست:


بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.


آخه یعنی چی ؟ خدااااااااااااااااااااااااااااا تصویر تصویر تصویر
آخه چرخه ناقص به چه دردی میخوره؟تصویر


چرخه ناقص نیست به این سیستم چرخه باز میگن، فقط من نمیدونم پسماندهای باقی مانده از اورانیوم همچنین پلوتونيم توليد شده و باقی مواد رادیواکیتوی رو قرار هست چیکار کنن ... اینکار هم مثل آتش زدن گاز اضافی سر دکلها هست هم اسراف منابع هست هم غیر عقلانیه هم برای محیط زیست ضرر داره و هم هزینه بر هست

البته بعد از گذشت بیش از یک قرن هنوز داریم گاز رو سر دکل آتیش میزنیم بجای فروش یا واگذاری آزاد به بخشهای دیگر پس زیاد برای این مسئله نمیشه خرده گرفت، چیزهای بدتری برای درد قلب هر ایرانی هست مثل برداشتهای سهم نفتهای ما توسط قطر یا بستن حق آبه ما توسط افغانستان و ...
[External Link Removed for Guests]
Major I
Major I
پست: 733
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۴:۵۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2456 بار
سپاس‌های دریافتی: 3097 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط mm1990 »

نظر من راجع به کلیات این توافق اینه که بیشتر شبیه یک مسکن هست که آثار روانی آن غالب هست؛ انشاءالله که اینطور نباشه ولی احساس میکنم که این توافق بسیار شکننده است چون خوش اشتهابودن غربیها در مفاد آن مشهود است و ادامه این وضعیت در طولانی مدت به معنی توقف پیشرفت هسته ای و درجازدن خواهد بود؛ از سوی دیگر غربیها این اقدام ایران را قدم اول میدانند یعنی انتظار دارند که قدمهای بعدی هم برداشته شود!!! راجع به تولید سوخت 20درصد همانگونه که از ابتدا ایران گفته بود میتوان درصورت فروش آن تولیدش را متوقف کرد ولی سوخت 5درصد نباید حتی محدود شود؛ فعلا بیشترین شانس با رییس جمهور بود که توانست برای گزارش 100روزه خود یک موضوع داغ پیدا کند.
Major II
Major II
پست: 135
تاریخ عضویت: جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲, ۱۲:۴۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 232 بار
سپاس‌های دریافتی: 617 بار

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط netwet »

ایا تو این توافق صحبتی از این شده که بعد از 6 ماه ایا ایران این حق رو داره که غنی سازی 20 درصد رو ادامه بده و شروع به نصب تجهیزات جدید کنه و فعالیت های خودش رو گسترش بده یا اینکه باز دوباره مثل سال 83 در جواب محقق نشدن رفع تحریم ها مجبور بشیم هزینه های سنگینی در ازای فعالیت مجدد متحمل بشیم و یا اینکه این شبه تعلیق رو برای 60 ماه اینده که مذاکرات ادامه داره اجرا کنیم؟!!!
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 1194
تاریخ عضویت: جمعه ۱۷ آذر ۱۳۸۵, ۱۲:۲۶ ب.ظ
محل اقامت: يه گوشه كنار شيراز
سپاس‌های ارسالی: 1817 بار
سپاس‌های دریافتی: 2632 بار
تماس:

Re: متن انگلیسی توافق هسته‌ای ایران و1+5 + ترجمه

پست توسط esijoon »

به فرموده رهبر انقلاب...به آمریکا نمیشه اعتماد کرد....

یادتان بیاید که کره شمالی برای پیشبرد مذاکرات و رفع تحریم هایش چه اعمال اعتماد سازی را انجام داد...حتی برج خنک کننده یکی از تاسیساتش رو با مواد منفجره به صورت پخش زنده تخریب کرد که بگه دنبال رسیدن به توافقه...ولی دیدیم که بعدش چه بر سرش آوردند

اینبار که غنی سازی 20 درصد رو گرفتند...6 ماه دیگه 5 درصد رو میگیرن...بعدش دوباره تحریم بیشتر...بعدش صنایع فضایی...بعدش صنایع موشکی به بهانه برد موشک ها...یکم یکم میشه سال 83....

البته امیدوارم اینطور نشه ها....ولی چیزی که از مذاکرات و نتایجش معلومه همینه.....

البته ما هم به فرموده رهبری از مذاکرات استقبال میکنیم ولی خوش بین نیستیم......انشا الله که حقوق حقه ملت حفظ شود...نه حذف
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”