دوست عزیز ، چرا شما ایران را با کره شمالی مقایسه میفرمایید
کره شمالی ، بمب اتم و موشک های دور برد ، دارد .
مسئله هسته ای ، مثل آش نخورده و دهن سوخته است ، زیرا ، ما هیچ بمب اتمی نداریم ، و هیچ صنایع اتمی مرتبط با تسلیحات در ایران وجود ، ندارد ، اما همانند یک مجرم با ما بر خورد میشود در حالی که جرمی مرتکب نشدیم
در ضمن اگر اسرائیل به تاسیسات ما حمله کند ، و ما اسرائیل را نابود کنیم ، یهودی های گردن کلفت آمریکایی ، نفت کشور ما را به بهانه گرفتن غرامت مال خود می کنند ، و استدلال آنها این است که ما غرامت خود را از ایران می گیریم
جالبه بدانید که آلمان هنوز به یهودی ها غرامت می دهد ، حالا شانس بیاریم ، اون ها نزول غرامتشان را با ما حساب نکنند
باید هوشیار بود ، توطئه ای برای ربودن نفت ایرانیان وجود دارد ، می خواهند ، نفتمان را از دستمان در بیاورند
غریب به اتفاق کشورهای عربی هم ، ترجیح می دهند ما نفت نداشته باشیم ، حتی عراق
یهودی های آمریکایی که خود را یهودی درجه یک می دانند ، دوست دارند ، ما یهودی های از نظر اون ها درجه دو و درجه سه را که در سرزمین های اشغالی مستقر هستند ، از بین ببریم ، تا آنها هم از شر یهودی های درجه 2 خلاص شوند و هم نفت ایران را تصاحب کنند به عنوان غرامت ، و نفت ما را به عنوان غرامت از ما بگیرند .
متن کامل سخنان رییس جمهور امریکا در مرکز سابان+ سند اوباما: پس از برنامه هسته ای به سراغ حوزه های دیگر خواهیم رفت
[External Link Removed for Guests] فقط تصور این که یک معامله بد خواهیم داشت و در نتیجه حتی برای معامله تلاش نکنیم، یک اشتباه هولناک است.
هسته ای- باراک اوباما رییس جمهور امریکا روز شنبه 16 آذر 1392 (7 دسامبر 2013) با شرکت در کنفرانس سالانه مرکز سابان (در موسسه بروکینگز) به سوالات حاییم سابان رییس این مرکز درباره توافق ژنو پاسخ داده است. پاسخ های اوباما حاوی نکات مهمی درباره راهبرد امریکا در مذاکرات با ایران است. اصلی این پرسش و پاسخ را [External Link Removed for Guests]ببینید. «ایران هسته ای» ترجمه کامل این نشست را منتشر می کند. *** حاییم سابان: آقای رئیس جمهور ، نظرسنجی ها نشان می دهد که 77 درصد اسرائیلی ها اعتقاد دارند که نخستین توافق هسته ای ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز نمی دارد و آنها این واقعیت را یک مسئله موجودیتی برای خود می دانند. برای این که نگرانی مردم اسرائیل برطرف شود ، چه حرفی برای گفتن دارید؟ باراک اوباما: قبل از این که جواب این سوال را بدهم، اجازه دهید از شما (حاییم سابان مدیر اجرایی مرکز سابان ) بخاطر کار بزرگ تان تشکر کنم. به نظر من، کنفرانس سابان و مرکز سابان کار بزرگی انجام داده اند و ساز و کاری برای ما فراهم می کنند تا به موضوعات و مسائل به طور سطحی نگاه نکنیم. قطعاً چالش ها در خاورمیانه فراوانند و کاری که اینجا انجام می شود، بزرگ است. از این رو من می خواهم از استروب تالبوت (مدیر مرکز بروکینگز) نیز که امروز میزبان ماست، و همچنین همه کسانی که اینجا هستند از جمله برخی اعضای بلند مرتبه دولت اسرائیل و برخی دوستان تشکر کنم. اجازه دهید صحبت خود را با مقدمه ای شروع کنم که بارها به زبان آورده ام. نه فقط درجهت منافع ملی اسرائیل یا منافع امنیت ملی منطقه بلکه به نفع امنیت ملی آمریکاست که از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری شود. بخاطر داشته باشید که وقتی من برای اولین بار وارد کاخ سفید شدم، در چه نقطه ای قرار داشتیم. ایران از کمتر از 200 سانتریفوژ به هزاران دستگاه و در برخی موارد دستگاه های پیشرفته تر رسیده بود. برنامه آنها به نقطه ای رسیده بود که در آن ظرفیت آستانه هسته ای شان سرعت پیدا کرده بود به گونه ای که ما را نگران می کرد از این رو من به تیم خود و شرکای بین المللی مان گفتم که باید جدی تر به قضیه نگاه کنیم و برداشت ایران را از هزینه- فایده برنامه شان تغییر دهیم. بی سابقه ای از تحریم ایجاد کردیم که اقتصاد ایران را فلج کرد، درآمدهای نفتی اش را بیش از نصف کاهش داد و فشار زیادی به واحد پول این کشور وارد کرد. اقتصاد ایران سال گذشته بیش از 5 درصد کاهش رشد داشت. علت این دقیقاً تحریم های بین المللی و ائتلافی است که ما در سطح جهانی ایجاد کردیم و پاسخ مردم ایران این بود که باید مسیر جدیدی در تعامل با جامعه جهانی و رسیدگی به این تحریم ها در پیش بگیرند. و این شد که پرزیدنت روحانی به قدرت رسید. او الزاماً گزینه نخست تندروهای داخل ایران نبود. این بدان معنا نیست که ما باید به او یا هر کس دیگری در ایران اعتماد کنیم. این رژیمی است که وقتی به قدرت رسید، سوگند یاد کرد با آمریکا، اسرائیل و با بسیاری از ارزش های خوب ما مخالفت کند. اما همانطور که بارها گفته ام حتی با وجود این که هیچ گزینه ای را از روی میز حذف نمی کنم، آنچه که باید آزمایش کنیم، احتمال حل و فصل دیپلماتیک این مسئله است. و این معامله ای است که توانستیم در مراحل نخست به لطف تلاش های جان کری و همکارانش در گروه 1+5 در ژنو منعقد کنیم. ، به دقت به کاری که ما انجام دادیم، نگاه کنید. برای اولین بار در یک دهه گذشته، ما پیشروی های برنامه هسته ای ایران را متوقف کردیم. ما نه تنها اطمینان حاصل کرده ایم که در فوردو و نطنز سانتریفوژهای جدید نصب نمی شود بلکه از آنها خواسته ایم غنی سازی 20 درصدی خود را به عقب برانند. حاییم سابان: تا چه حد؟ باراک اوباما: تا حد صفر. بنابراین شما اظهارات نخست نتانیاهو را که سال گذشته در سازمان ملل ایراد شد ، به خاطر دارید... حاییم سابان: کارتون با خط قرمز؟ باراک اوباما: تصویر یک بمب، او به غنی سازی 20 درصدی اشاره داشت. نگرانی این بود که اگر ایران به مقادیر زیاد از این نوع اورانیوم دست یابد، ظرفیت کافی برای پیشروی و ساخت یک بمب هسته ای را خواهد داشت. ما این مقدار را به صفر می رسانیم. پیشروی تاسیسات اراک را که یک مسیر اضافه (پلوتونیوم) به سمت ساخت بمب هسته ای باز می کند، متوقف می کنیم. هر روز بازرسان را در فردو و نطنز خواهیم داشت. بازرسی های بیشتر در اراک انجام خواهد شد. و در نتیجه، در این دوره شش ماهه، ایران نمی تواند برنامه خود را به پیش ببرد یا به ذخایر اورانیوم غنی شده اش (غنای بالا) بیفزاید. اکنون آنچه ما در عوض این اقدامات انجام داده ایم، این تحریم ها به قوت خود باقی می ماند. زیرساخت تحریم ها در بخش نفت، مالی و بانکی باقی می ماند. کاری که ما کردیم این بود که کمی شیر آب را باز کردیم و همانطور که گفتیم، حداکثر هفت میلیارد دلار از یکصد میلیارد دلار دارایی آنها که در نتیجه تحریم های ما مسدود شده است، آزاد می شود. بدین ترتیب زمان و فضای لازم برای ما به وجود می آید تا ببینیم آیا آنها می توانند در یک مسیر، یک توافق جامع و دائمی که به ما اطمینان می دهد آنها قصد ساخت بمب هسته ای ندارند، حرکت کنند. حاییم سابان: من درک می کنم. درباره این 7 میلیارد دلار سوال دارم. چگونه می توانیم کسانی را که در ژنو با ما همکاری کردند، کسانی که از همین الان برای معاملات به تهران روی آورده اند، از تبدیل این هفت میلیارد دلار به هفتاد میلیارد دلار بازداریم؟ ما می توانیم کار خودمان را کنترل کنیم اما آیا می توانیم کار دیگران را نیز کنترل کنیم؟ باراک اوباما: دقیقاً به همین علت است که زمان توافق تناسب دارد. یکی از مسائلی که ما را همیشه نگران می کرد این بود که اگر در تلاش برای حل و فصل دیپلماتیک این مسئله حسن نیت نشان ندهیم، تحریم ها به تدریج فرو می ریزد. بخاطر داشته باشید دو سال کار فشرده دیپلماتیک موجب شد این تحریم ها شکل بگیرد. اینها فقط تحریم های یکجانبه آمریکا نیست بلکه تحریم هایی هستند که در آن روسیه، چین و برخی از متحدان مان از جمله کره جنوبی و ژاپن که تحریم ها را پرهزینه می بینند، مشارکت دارند. اما به همین علت است که این تحریم ها مفید واقع شده اند. آنچه مورد تاکید ماست این است که هیچکدام از تحریم ها کلیدی لغو نمی شوند، ما یک روزنه کوچک باز می کنیم که آنها (ایرانی ها) از طریق آن می توانند به بخشی از درآمدهای خود دسترسی پیدا کنند اما ما می توانیم آن را کنترل کنیم و این لغو برگشت پذیر است. در طول این دوره شش ماهه اگر ایران نشان دهد که پایبند توافقنامه نیست و در مذاکره حسن نیت ندارد، ما می توانیم تحریم ها را بازگردانیم و حتی آنها را تشدید کنیم. خلاصه کلام این است. در نهایت، هدف من به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا - حرفی که علنی و غیرعلنی همه جا گفته ام- این است که ایران را از رسیدن به سلاح هسته ای بازدارم. اما همچنین گفته ام که بهترین روش برای بازداشتن ایران از رسیدن به سلاح هسته ای یک راه حل جامع، قابل تایید دیپلماتیک است بدون اینکه گزینه های دیگر از روی میز حذف شود- البته اگر در رسیدن به این راه حل شکست بخوریم. است که این موضوع را در شش ماه آینده محک بزنیم و مراقب باشیم که وقتی در حال مذاکره هستیم، آنها مخفیانه موقعیت خود را ارتقاء ندهند یا در شرایط میدانی داخل ایران تغییر ایجاد نکنند. اگر در پایان شش ماه مشخص شود که ما نمی توانیم به معامله برسیم، در موقعیت بدتر قرار نخواهیم داشت و در واقع اهرم بیشتری در برابر جامعه جهانی برای ادامه تحریم ها و حتی تشدید آنها در اختیار خواهیم داشت. از طرف دیگر، اگر بتوانیم به معامله برسیم، آنچه که از طریق حل و فصل دیپلماتیک این مسئله به دست می آوریم، واقعاً بیشتر از دستاوردی است که از طریق دیگر گزینه های در دسترس خود به آن می رسیم. حاییم سابان: امیدواریم همینطور باشد. باراک اوباما: قطعاً حاییم سابان: شما میزبان ضیافت شام عید پسح در کاخ سفید بودید. باراک اوباما: بله همینطور است. حاییم سابان: و شما این گفته معروف را می دانید که «چرا این شب با شب های دیگر فرق دارد؟» حالا من سوال دیگری از شما می پرسم. پرزیدنت ریگان با بهترین نیت و بیشترین تلاش وعده داد که پاکستان هسته ای نخواهد شد. اتفاق نیفتاد؟ پرزیدنت کلینتون نیز قول داد که کره شمالی هسته ای نشود. چرا این توافق هسته ای باید با دیگر معاملات هسته ای فرق داشته باشد؟ باراک اوباما: نه، ما هنوز نمی دانیم. فکر می کنم مهم است که همه بدانند که این مسئله سخت است. زیرا فناوری چرخه هسته ای را می توانید از اینترنت بگیرید. دانش ساخت بمب هسته ای تقریباً در اینترنت وجود دارد. و ایران یک کشور بزرگ و نسبتاً ثروتمند است و از این رو باید این احتمال را که آنها برای رسیدن به سلاح هسته ای تلاش می کنند، جدی بگیریم. کل موضوع این است. به تاریخ نظری اندازید، می بینید که وقتی ما با کره شمالی به توافق رسیدیم، این کشور تقریباً یک سلاح هسته ای داشت. در خصوص پاکستان نیز اصلاً از بازرسی، تحریم بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل خبری نبود. ما توانستیم یک ائتلاف بین المللی و ساز و کار بی سابقه و بی نظیر راستی آزمایی در مورد برنامه هسته ای ایران ایجاد کنیم. این کار آسان نیست و به همین علت باید آن را جدی بگیریم. مردم سوال می کنند چرا باید با آنها مذاکره کنیم و نمی توانیم به آنها اعتماد کنیم، در پاسخ به آنها تلاش نمی کنم انتخاب بین این معامله و گزینه ایده آل را تشریح کنم بلکه می گویم که انتخاب بین این معامله و دیگر گزینه هاست. اگر من گزینه ای داشته باشم، اگر ما می توانستیم گزینه ای ایجاد کنیم که درآن ایران تک تک پیچ و مهره های برنامه هسته ای اش را برچیند و احتمال داشتن برنامه هسته ای را برای همیشه فراموش کند و بدین طریق از توانمندی های نظامی اش نیز خلاص شود، این گزینه را در پیش می گرفتیم. اما آن گزینه خاص وجود ندارد. از این رو ما ناچاریم با توجه به گزینه های موجود تصمیم گیری کنیم و بهترین راه را برای اطمینان یافتن از این که ایران به سلاح هسته ای نمی رسد، انتخاب کنیم. بهترین راه برای اطمینان یافتن از این مسئله، آزمودن مسیر دیپلماتیک است و این مسیر بر اساس اعتماد نیست بلکه بر اساس راستی آزمایی های ماست. در ضمن این واقعیت که ایران در خاورمیانه و جهان رفتارهایی مضر برای آمریکا و اسرائیل دارد، فراموش نمی شود. ما به تلاش خود برای به چالش کشیدن اقدامات آنها (حمایت از تروریسم و اقدام علیه دوستان و متحدان مان) ادامه می دهیم. ما تسلیم تهدیداتی که علیه دوستان و متحدانمان در منطقه وجود دارد، نمی شویم و این نکته را کاملاً روشن کرده ایم. تعهد ما به امنیت اسرائیل خیلی مقدس است و آنها این را می دانند.آنها هیچ شکی در این باره ندارند. اگر ما بتوانیم به همان روشی که رونالد ریگان با جماهیر شوروی مذاکره می کرد و در ضمن آنها را به چالش می کشید، درباره برنامه هسته ای (ایران) مذاکره کنیم، یک تهدید حساس و موجودیتی در زرادخانه آنها بین می رود. و به ما امکان می دهد در نهایت بر آنها پیروز شویم- بخشی از برنامه هایشان را در منطقه ناکام بگذاریم بدون این که نگران تشدید تنش ها یا روشن شدن جرقه مسابقه تسلیحات هسته ای در پرتنش ترین منطقه دنیا باشیم. حاییم سابان: متأسفانه حق باشماست. همینطور می شود. تام فریدمن در یکی از مقالاتش به مطلب جالبی اشاره کرده است. اوگفت: «هرگز بدون اهرم و حضور چند دیوانه در طرف خود با ایران مذاکره نکنید. ما باید از دیوانه ها پیشی بگیریم». نظر شما چیست؟ باراک اوباما: تام (فریدمن) یک ناظر باهوش است و من خبر دارم که دوستم - نتانیاهو - سخنران بعدی است و اگر تام می خواهد نتانیاهو را به این روش که شما گفتید، توصیف کند، این ... حاییم سابان: من این را نگفتم. باراک اوباما: این حق اوست و دیدگاه من نیست. نخست وزیر نتانیاهو و من در 5 سال گذشته دائماً درباره این مسائل با هم مشورت و رایزنی کرده ایم. و فکر می کنم این نکته ارزش تکرار را دارد که: همکاری های نظامی ایالات متحده با اسرائیل هیچوقت مثل الان نبوده است، همکاری های اطلاعاتی ما با اسرائیل هیچوقت به این حد نبوده است، حمایت ما از امنیت اسرائیل هیچوقت به این قوت نبوده است. همکاری در زمینه سامانه گنبد آهنین، مدیریت اوضاع سال قبل در غزه، هماهنگی هایمان در خصوص مسائل دشوار پیش روی اسرائیل هیچوقت بدین حد نبوده است. این فقط نظر من نیست و فکر می کنم قابل تایید باشد. هایی وجود دارد که من به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده باید دیدگاههای تاکتیکی متفاوت با دیدگاه نخست وزیر اسرائیل داشته باشم و این قابل درک است زیرا اسرائیل نمی تواند امنیت خود را بی خیال شود. با توجه به سوابق تاریخی که مردم اسرائیل نیز آن را خوب درک می کنند، آنها ارزیابی های خودشان را از نیازهای امنیتی شان دارند. و ما به این ارزیابی ها احترام می گذاریم و در گفتگو با نخست وزیر نتانیاهو نیز بارها به این مورد اشاره کرده ام. در نهایت، از نقطه نظر تاکتیکی دیدگاه من این است که ما باید این پیشنهاد را آزمایش کنیم چرا که باعث می شود در سطح بین المللی قویتر شویم و شاید به معامله ای برسیم که به ما در خصوص نرسیدن ایران به سلاح هسته ای اطمینان می دهد. اینطور نیست که ظرفیت زیادی برای پنهان کاری وجود داشته باشد. ما قادر به ارزیابی خواهیم بود زیرا گروه 1+5 و جامعه جهانی به دقت جزئیات و ابعاد یک معامله احتمالی نهایی را بررسی می کنند و ما با همه دوستان خود از جمله اسرائیل در خصوص این هدف نهایی مشورت خواهیم کرد. و اگر نتوانیم به این نقطه برسیم، آنگاه، معامله نکردن بهتر از یک معامله بد خواهد بود. اما فقط تصور این که یک معامله بد خواهیم داشت و در نتیجه حتی برای معامله تلاش نکنیم، یک اشتباه هولناک است.
انتشار: آذر ۱۳۹۲ - ۲۲: [External Link Removed for Guests][FONT=tahoma, Arial][HIGHLIGHT=#f8f8f8] «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا با حضور در نشست مجمع «سابان» با اذعان به بیسابقه بودن تحریمهای ضدایرانی، گفت مصمم است مسیر دیپلماتیک را برای حل موضوع هستهای ایران بیازماید. [FONT=Tahoma, Arial]به گزارش مشرق به نقل از فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز شنبه با حضور در دهمین نشست سالانه مجمع «سابان» تحت عنوان «روابط آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه پویا» گفت با وجود آنکه هیچ گزینهای را از روی میز برنداشته، اما بر آزمودن مسیر دیپلماتیک تأکید دارد. وی همچنین منکر به رسمیت شناخته شدن حق ایران برای غنیسازی در توافقنامه ژنو شد.
وی در ابتدای این نشست گفت: اول از هر چیز باید بگویم، اینکه ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند، نه فقط جزو منافع ملی اسرائیل، بلکه جزو منافع امنیت ملی ما و تمام جامعه بینالملل است... ایران زمانی کمتر از 250 سانتریفیوژ به بیش از 19 هزار رسیده است... برنامه آنها در این مدت پیشرفت زیادی داشته است.
رئیسجمهور آمریکا افزود: ما تحریمهای بیسابقهای علیه آنها اعمال کردیم که ضربه زیادی به اقتصادشان زد، فروش نفت آنها را به شدت کاهش داد، ارزش پولی آنها را به شدت پایین آورد... تمام اینها به این دلیل است که یک اجماع جهانی به وجود آمد.
وی در ادامه مدعی شد که روی کار آمدن «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران در نتیجه اعمال تحریمهای جهانی علیه این کشور بوده، اما گفت: البته این به این معنی نیست که ما باید به او یا هرکه در ایران است، اعتماد کنیم، به هر حال آنها قسم خوردهاند که علیه ما و بسیاری از ارزشهایی که ما اینجا داریم کار کنند.
اوباما در مورد گزینههای پیش رو برای حل موضوع هستهای ایران هم گفت: با وجود آنکه هیچ گزینهای را کنار نمیگذاریم، اما تاکید دارم که باید این مسیر را بیازماییم تا بلکه بتوانیم موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم... در ژنو گام اول را برداشتیم و برای اولین بار در یک دهه گذشته رشد برنامه هستهای آنها را متوقف کنیم و در برخی بخشهای مهم به عقب بازگردانیم.
وی با اشاره به نگرانی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی در نشست سال قبل مجمع عمومی سازمان ملل در مورد ذخایر اورانیوم با غنای 20درصد ایران، گفت: ما این ذخایر را به صفر رساندیم. ما توسعه نیروگاه اراک را نیز که مسیری دیگر برای دستیابی به بمب بود متوقف کردیم و ضمنا بازرسیهای روزانه را اعمال کردیم... در نتیجه ایران در این 6 ماه ایران نمیتواند برنامه خود را توسعه داده یا ذخایر اورانیوم خود را افزایش دهد.
رئیسجمهور آمریکا در مورد تغییرات در تحریمها بر اثر توافق هستهای ژنو گفت: در عین حال تمام تحریمهای اصلی بر جای خود ماندند، تحریمهای نفتی، بانکی و دیگر تحریمهای مهم. حداکثر تنها 7 میلیارد از مجموع صدها میلیاردی که آنها در نتیجه تحریمها به آن دسترسی ندارند، نصیب آنها میشود.
وی سپس با اشاره به اینکه عدم مذاکره با ایران میتوانست به تضعیف رژیم تحریمها منجر شود، گفت: هیچ تحریمهای اصلیای دست نخورده و تمام این کاهش تحریمها برگشتپذیر هستند، اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، اگر با حسن نیت مذاکره کند، تحریمها بازمیگردند.
اوباما در ادامه با اشاره به نگرانیهای اسرائیل در مورد دستیابی ایران به سلاح هستهای، بهترین راه جلوگیری از این موضوع را دستیابی به یک «توافق جامع و قابل راستیآزمایی» دانست.
وی با تأکید بر تعهد آمریکا به حمایت و تأمین امنیت اسرائیل، گفت در طول 5 سال گذشته به طور مداوم در رابطه با برنامه هستهای ایران با «بنیامین نتانیاهو» رایزنی داشته است.
رئیسجمهور آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد توافق هستهای با ایران، مدعی شد «هیچ جای این سند، امکان غنیسازی را برای ایران فراهم نمیکند». وی همچنین گفت ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای هیچ نیازی به نیروگاه اراک یا سایت غنیسازی فردو ندارد. [FONT=Tahoma, Arial]http://www.mashreghnews.ir/fa/news/269131/اوباماتوافق-ژنو-امکان-غنیسازی-به-ایران-نمیدهد
حضرت امام صادق (ع) فرمودند :هركس ميخواهد از اصحاب قائم (علیه السلام) باشد، می بایست که منتظر باشد وبر اساس ورع و محاسن اخلاق عمل نماید در حالی که منتظر است. « من سره ان يكون من اصحاب القائم فلينتظرو ليعمل بالورع و محاسن الاخلاق و هو منتظر » (مجلسي ج 52 / ص 140) صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا
[FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] اوباما:ایران حق غنی سازی ندارد![FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [SIZE=85]يکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۳ [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] «این تصور که ایران، با وجود همه آنچه درباره تاریخش میدانیم، صرفا با تحریمهای بیشتر و تهدید نظامی نگرانتر میشود و نهایتا میگوید ما تسلیم شدیم، به نظرم با درکی که ما از مردم ایران و حکومت ایران داریم، درست نیست.» [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif][SIZE=85][SIZE=85][External Link Removed for Guests][img]http://www.arshnews.ir/images/docs/000169/n00169377-b.JPG"%20width="330"%20height="215"%20hspace="0"%20vspace="0"%20alt="اوباما:ایران%20حق%20غنی%20سازی%20ندارد!"%20title="اوباما:ایران%20حق%20غنی%20سازی%20ندارد!"%20border="0"%20id="docBigImg"%20style="border:%200px;[/img][FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif][External Link Removed for Guests] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما با اشاره به خواست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که میگوید هیچ فعالیت غنیسازی نباید در خاک ایران صورت بگیرد، گفت که برچیدهشدن کامل برنامه هستهای ایران، با دنیای واقعیت فاصله دارد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]آقای اوباما گفت چنین انتظاری به همان اندازه غیرواقعی است که کنگره آمریکا همه طرحها و لوایح پیشنهادی او را تصویب کند؛ مزاحی که مخاطبانش با خنده به آن پاسخ دادند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رئیسجمهوری آمریکا در ماههای گذشته با کنگره اختلافنظر داشته است که این اختلافات حتی منجر به تعطیلی کوتاهمدت بخشهایی از دولت فدرال منجر شد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]آقای اوباما گفت که با وضع محدودیتها و بازرسیها، "میتوانیم یک توافق نهایی را مد نظر داشته باشیم که تضمین کند حتی اگر ایران غنیسازی سطح پایین داشته باشد، در عمل نخواهند توانست به توانایی تولید سلاح اتمی برسند." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]او درباره دستیابی به یک توافق نهایی با ایران خوشبینی به خرج نداد و گفت که به نظرش احتمال موفقیت و شکست آن، یک اندازه است اما در عین حال تاکید کرد که باید این راه، آزموده شود. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما در عین حال بر موضع قبلی دولت آمریکا تاکید کرد که در توافق اولیه در ژنو "هیچچیز درباره حق ایران برای غنیسازی نیست". [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]وزیران خارجه ایران و شش قدرت جهانی در نخستین ساعات بامداد ۳ آذر در ژنو به توافقی دست یافتند که فرصت میدهد ظرف شش ماه آینده، یک توافق نهایی درباره فعالیت هستهای ایران صورت بگیرد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]طبق این توافق، در شش ماه آینده ایران فعالیتهای هستهای خود را گسترش نخواهد داد و بخشی از اورانیوم غنیشده ۲۰ درصدی را رقیق خواهد کرد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]در مقابل تحریمهای جدید علیه ایران اعمال نمیشود و بخشی از تحریمها هم سبک میشود. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]پس از این توافق اولیه، مقامات ایرانی گفتند که "حق غنیسازی" برای تهران در این توافق در نظر گرفته شده است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]مقامات آمریکایی در مقابل گفتهاند چنین حقی برای ایران نه در توافقنامه و نه در انپیتی نیامده است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، گفته است که اساسا نیازی به تصریح این حق در این توافقنامه نبوده چون "این حق لاینفک کشورهای عضو انپیتی (پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای) است". [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] اختلافنظر با اسرائیل [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]در ماههای گذشته و با تقویت رویکرد دیپلماتیک ایران و کشورهای ۱+۵ برای پرداختن به مناقشه هستهای، اختلاف نظر بین مقامات آمریکایی و اسرائیلی بارز شده است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]از جمله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، توافق اولیه اخیر در ژنو را یک "اشتباه تاریخی" خوانده است در حالی که مقامات آمریکایی آن را بهترین گزینه میدانند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما تاکید کرد که درباره نحوه برخورد با برنامه هستهای ایران، با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اختلافنظر دارد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رئیسجمهوری آمریکا روز شنبه در توضیح یکی از نقاط اختلاف دیدگاه خود با آقای نتانیاهو گفت: "این تصور که ایران، با وجود همه آنچه درباره تاریخش میدانیم، صرفا با تحریمهای بیشتر و تهدید نظامی نگرانتر میشود و نهایتا میگوید ما تسلیم شدیم، به نظرم با درکی که ما از مردم ایران و حکومت ایران داریم، درست نیست." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما گفت: [SIZE=85]"نه فقط تندروها که حتی بهاصطلاح میانهروها یا اصلاحطلبان داخل ایران هم نمیتوانند بگویند تسلیم میشویم و هرچه آمریکا و اسرائیلیها میگویند را انجام میدهیم." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رئیسجمهوری آمریکا گفت که دستکم درباره پرونده هستهای، باید راهی جلوی پای ایران گذاشته شود که هم "کرامت" آنان حفظ شود و هم "اهداف ما را هم برآورده کند". [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، پیشتر گفته بود که جهان باید با حفظ "کرامت" با ایران برخورد کند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]آقای اوباما تاکید کرد که پرونده هستهای ایران، اهمیت خارقالعاده ای برای ایالات متحده دارد و باید این امکان به ایران داده شود که در این باره انتخاب کند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]او همچنین درباره یک اختلافنظر عمده دیگر با نخستوزیر اسرائیل بر سر ایران، گفت :"علت اینکه تحریمها علیه ایران اینقدر موثر اجرا شدهاند، این است که کشورهای دیگر اطمینان داشتهاند که تحریم خودش هدف نیست بلکه برای آوردن ایران پای میز مذاکره و حل این مسئله بوده است." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]به گفته رئیسجمهوری آمریکا، "اگر برداشت جامعه جهانی این بود که ما واقعا در پی حل این مسئله از راه دیپلماسی نیستیم، دیگر تحریمها موفق نبود." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] 'تغییر سیاست' در ایران [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رئیسجمهوری آمریکا اشاره کرد که گفته شده است هیچ فرقی بین محمود احمدینژاد و حسن روحانی نیست جز این که آقای روحانی چهره مثبتتری دارد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]او گفت چنین دیدگاهی، بیتوجهی به تغییر سیاست در ایران است که در انتخابات ریاست جمهوری امسال رخ داد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما گفت: [SIZE=85]"روشن است که حسن روحانی هم جزئی از نظام ایران است و به نظرم باید فرض کنیم که ایدئولوژی او هم خصومت با آمریکا و اسرائیل است. ولی او همچنین میل مردم ایران به تغییر جهت را نمایندگی میکند. و نباید این تغییر را که مردم ایران میخواهند با جهان تعامل کنند، دستکم بگیریم یا رد کنیم." [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]این سخنان باراک اوباما به طور مستقیم از تلویزیون اسرائیل پخش میشد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]تحلیلگران اسرائیلی این سخنان و پخش آن را تلاش رئیسجمهوری آمریکا برای متقاعد کردن افکار عمومی در اسرائیل تعبیر کردهاند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما در سخنان روز شنبه خود عین حال تاکید کرده است که درک میکند اسرائیل نمیتواند امنیت خود را به دولتهای دیگر بسپارد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]در روزهای گذشته جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر به اسرائیل تاکید کرد که در مذاکره با ایران درباره برنامه هستهای، امنیت اسرائیل از جمله اولویتهای اصلی است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]غرب و اسرائیل درباره احتمال وجود ابعاد نظامی در برنامه هستهای ایران بدگمان هستند. اما ایران همواره چنین رویکردی را رد کرده و میگوید برنامه هستهای صرفا برای تولید برق و مصارف پزشکی و تحقیقاتی است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]وب سایت رادیو فردا(radiofarda) هم نوشته است: [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، آقای اوباما که در انجمن "سابان" وابسته به "بروکينگز اينستيو" در واشنيگتن صحبت می کرد، گفته است: توافق ژنو بهترين استراتژی برای جلوگيری از دستيابی ايران به سلاح های هسته ای است. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رییس جمهوری آمریکا اضافه کرده است که توافق ژنو باعث خواهد شد تا پيشرفت برنامه هسته ای ايران برای شش ماه متوقف شود. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]وی شانس دستیابی به یک توافق نهایی با ایران را «۵۰-۵۰» خوانده و تاکید کرده است:«باید این (رویکرد) را بیازماییم.» [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]رييس جمهوری آمريکا تصريح کرده است که جامعه بين المللی طی شش ماه آينده در خواهد يافت که آيا مناقشه بر سر برنامه هسته ای ايران را می تواند از طريق ديپلماتيک حل کرد يا نه. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]وزيران خارجه ايران و شش قدرت جهانی بامداد روز يکشنبه ۳ آذر در ژنو در خصوص مناقشه هسته ای جمهوری اسلامی به توافقی دست يافتند.طبق اين توافق در يک دوره زمانی ۶ ماهه، ايران فعاليت های هسته ای خود را گسترش نخواهد داد و بخشی از اورانيوم ۲۰ درصدش را رقيق خواهد کرد. در مقابل تحريم های جديد عليه ايران اعمال نشده و بخشی از تحريم ها نيز کاهش می يابد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]به گزارش خبرگزاری فرانسه، رييس جمهوری آمريکا با اين حال تصريح کرده است، دستيابی به يک توافق ايده آل که بر اساس آن برنامه هسته ای ايران به طور کامل متوقف شده باشد، واقع بينانه نيست. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما گفته است: می توان به يک توافق دست يافت که بر اساس آن تضمين ها و پادمان کافی وجود داشته باشد و اين اطمينان برای جامعه بين المللی حاصل شود که ايران نخواهد توانست بمب اتمی بسازد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]طبق اين گزارش رييس جمهوری آمريکا گفته است: اگر گزينه ای وجود داشته باشد که براساس آن ايران حتی پيج مهره های برنامه هسته ای خود را از بين ببرد و احتمال دستيابی به سلاح هسته ای از بين برود و در همين رابطه توانايی نظامی مرتبط با چنين اقدام نیز از بين برود، من چنين گزينه را انتخاب خواهم کرد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]وی تصريح کرده است: اما من می خواهم مطمئن بشوم که همه اين نکته را متوجه بشوند که چنين گزينه ای در دسترس نيست در نتيجه آنچه که ما بايد انجام دهيم اين است که در اين خصوص با توجه به اين شرايط تصميم بگيريم که بهترين گزینه ای که می توانيم مطمئن شويم که ايران به سلاح هسته ای دست نخواهد يافت چيست؟ [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]به گزارش خبرگزاری فرانسه باراک اوباما در ادامه گفته است: بايد در اين خصوص واقع بين بود و از خود بپرسيم چه چيزی ما را در موقعيت قويتر قرار می دهد تا اين اطمينان را حاصل کنيم که ايران به سلاح هسته ای دست نخواهد يافت. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]باراک اوباما با این حال تاکید کرده است که همه گزینه در قبال ایران روی میز خواهد بود. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]طبق اين گزارش اظهارات رييس جمهوری آمريکا در واکنش به انتقاد های مقام های اسرائيلی است که می گويند توافق نهايی با ايران، ساختار برنامه هسته ای اين کشور را از بين نمی برد. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر اسرائیل، پیشتر توافق گروه !+۵ با ایران را اشتباه تاریخی نامیده و گفته بود که آمریکا و قدرتهای دیگر جهان خود قطعنامههای شورای امنیت را نقض کرده و عملاً «امکان میدهند که خطرناک ترین حکومت دنیا به خطرناک ترین سلاح، بمب اتمی، نزدیک شود». [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]بنیامین نتانیاهو تاکید کرده بود که هیچ کشوری جز اسرائیل و هیچ سیاستمداری جز او و دولتمردانش «عمق خطرات» ناشی از برنامه هستهای ایران را «به درستی درک نمیکنند». [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif] [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]اسرائیل خواستار آن است که در توافق نهایی با ایران خواستههایی مانند برچیدن کامل برنامه اتمی ایران شامل قطع کامل غنی سازی اورانیوم و توقف کامل فعالیت ها در کارخانه آب سنگین اراک گنجانده شوند. [FONT=Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif]
حضرت امام صادق (ع) فرمودند :هركس ميخواهد از اصحاب قائم (علیه السلام) باشد، می بایست که منتظر باشد وبر اساس ورع و محاسن اخلاق عمل نماید در حالی که منتظر است. « من سره ان يكون من اصحاب القائم فلينتظرو ليعمل بالورع و محاسن الاخلاق و هو منتظر » (مجلسي ج 52 / ص 140) صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا
دو هفته از امضا تفاهم (!) نامه گذشت، مرور می کنم تحلیل (به قول برخی توهمات) خودم را:
شاید بشود با پیش زمینه ذهنی یا حمایت جبهه ای، گفت به به چه خوب شد چه تفاهم نامه تاریخی، یا آه آه چه بد شد یک ننگین دیگر،
اما نگاه بی طرفانه داشتن بهش برای من تنها تعجب به همراه داشت.
تو این تفاهم نامه چند نکته عجیب وجود دارد، سخن را به درازا نمی کشم. من تو این سند منتشره هیچ نشانه ای از تفاهم میان طرفین ندیدم. صرفا خواسته های طرفین از همدیگر آمده رو کاغذ، هیچ تمهیدی در زمینه پاسخ گویی طرفین به خواسته های طرف مقابل درش وجود ندارد. گویا صرفا خواستند امضا کنند و نمایشی اجرا کنند که به تفاهماتی دست یافته شده است. ...
بهتر بود بگفتند نمایش نامه ... شرح بیشتر نیاز نیست.
گزارش ویژه کری در نشست مرکز سابان: در حالی با ایران مذاکره خواهیم کرد که همه برنامه ایران تعطیل است
[External Link Removed for Guests] من بدون هیچ تردیدی اطمینان دارم که اسرائیل از لحظه ای که این توافق به اجرا گذاشته شود، امن تر خواهد بود.
هسته ای- جان کری وزیر خارجه امریکا روز یکشنبه 17 آذر 1392 (8 دسامبر 2012) با حضور در اجلاس سالانه مرکز سابان در بروکینگز دیدگاه های خود را درباره مذاکرات با ایران مطرح کرد. کامل سخنان او در این نشست چنین است: از دیپلماسی بهره می گیریم تا به صورت کامل و قابل راستی آزمایی به تهدیدی که از برنامه اتمی ایران ایجاد می شود، رسیدگی کنیم. این تهدیدی واقعی است و ما نیز همواره به همین چشم به آن نگاه کرده ایم. هیچ توهم و فریبی هم در این خصوص نداریم. موضوعی را که رئیس جمهور اوباما از روز اول بر آن تاکید کرده است، باز می گویم و امروز بعد از ظهر نیز بر آن پای فشرد؛ ما اجازه نمی دهیم ایران به سلاح اتمی دست یابد. نه حالا و نه هیچ وقت دیگر. حال؛ باور کنید که آمریکا کاملا واقف است که اسرائیل، ایران اتمی را به چشم یک تهدید موجودیتی نگاه می کند، چرا؟ چون واقعا اینگونه است. ما نیز این را درک می کنم. در حالی که ما در برخی موارد گزینه های تاکتیکی متفاوتی را دنبال می کنیم، آمریکا و اسرائیل همواره یک هدف مشترک و راهبردی را دنبال می کنند. در حالی که ما در این مذاکرات پیش می رویم، ما همچنان به صورت خیلی نزدیک با اسرائیل و دیگر متحدان و دوستانمان در منطقه و سراسر دنیا رایزنی می کنیم زیرا این مساله برای ما در این فرایند بسیار اهمیت دارد. هفته، یوسی کوهن مشاور امنیت ملی نخست وزیر نتانیاهو به آمریکا می رود تا گفتگوی مستقیمی با کارشناسان امور ایران در آمریکا داشته باشد و به ما کمک کند تا مواضع خود را در خصوص یک توافق جامع هماهنگ کنیم و شکل دهیم. در حالی که ما برای توافق نهایی وارد گفتگوها می شویم، این کار را با چشمان کاملا باز انجام می دهیم و باید بگویم من قانع نشده ام که ایران قطعا همه تصمیم های دشوار را برای رسیدن به چنین توافقی عملی کند. با این حال این گفتگوها نمی تواند بی پایان باشد و با توجه به سابقه شناخته شده ای که از این کشور داریم، سابقه ایران در خصوص برنامه اتمی خود، سایت های پنهان در دل کوهها، شمار غیر قابل باور سانتریفیوژ، سانتریفیوژهای سریعتر و موثر تر و همه چیزهایی که می دانیم، حق داریم که بدبین باشیم و از این روست که مساله اعتماد مطرح نیست، موضوع کلمات مطرح نیست بلکه موضوع اقدام مطرح است، یعنی محک زدن فرایند و تعهد آنان؛ موضوع پای بند بودن به معیارهای روشن و قابل راستی آزمایی بین المللی مطرح است و فقط دیپلماسی می توانست ما را به جایی که اکنون قرار داریم برساند. یک مساله دیگر را نیز روشن کنم؛ من بدون هیچ تردیدی اطمینان دارم که اسرائیل از لحظه ای که این توافق به اجرا گذاشته شود، امن تر خواهد بود. این را تکرار می کنم، اسرائیل از روزی که این توافق اجرایی شود در مقایسه با روز پیشتر از آن امن تر خواهد بود. این را می گویم زیرا با اجرا، ما در کنار گروه پنج بعلاوه یک، متحدان و شرکای متحد و ایران می نشینیم و بحث هایی جامع را که نخست وزیر نتانیاهو همواره گفته است طرفدارش هست، انجام می دهیم و ما این کار را با یک امتیاز و احترام ویژه انجام می دهیم: این اطمینان را داریم که برنامه اتمی ایران در مدت زمانی که گفتگوها برگزار می شود، توسعه بیشتری نمی یابد. وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد در حالی که ما مذاکره می کنیم، ایران ذخیره بیست درصدی خود را که نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی 2012 خود در سازمان ملل آن را برجسته کرده بود و تقریبا گامی کوتاه و نزدیک به سطح قابل استفاده در سلاح اتمی است، می بندد. در حالی که مذاکره می کنیم، ایران دیگر نمی تواند بر ذخایر سه و نیم درصدی اورانیوم غنی شده خود بیفزاید یا دیگر نمی تواند بر شمار سانتریفیوژهای خود در فردو و نطنز بیفزاید. ما اولین بار توانسته ایم برای بازرسی وارد کارگاه ها و انبارهای این مواد شویم. در حالی که مذاکره می کنیم، بازرسان بین المللی دسترسی بی سابقه ای را به تاسیسات اصلی ایران می یابند که تا امروز نداشتیم. ما دسترسی روزانه ای را به فردو و نطنز داریم و دسترسی دائمی به سایت مجتمع آب سنگین اراک داریم و قرار است آنان طرح خود را از این سایت به ما بدهند. در حالی که گفتگو می کنیم، در تاسیسات اراک که هنوز تحت بازرسی است و می تواند یکی از راه های جای گزین به سوی ساخت بمب باشد، نصب هر گونه تاسیسات بیشتر در آن یا آزمایش سوخت های بیشتر ممنوع خواهد بود. در حالی که ما مذاکرات را دنبال می کنیم، وزارت خزانه داری ما به اجرای تحریم های اصلی که ایران را از بیش از هشتاد میلیارد دلار درآمد نفتی از دو هزار و دوازده محروم کرده است، مصمم خواهد بود. در حالی که ما در یک و نیم سال، آنان را از هشتاد میلیارد دلار محروم کرده ایم، در این توافق ما چهار میلیارد دلار آزاد خواهیم کرد، آیا تفاوتی ایجاد می کند؟ بیست و پنج میلیارد دلار، در واقع بین پانزده تا بیست و پنج میلیارد دلار همچنان از آنان در این شش ماه دریغ داشته می شود و با این حال، هیچکدام از این اقدامات یک روزه انجام نمی شود بلکه به صورت تدریجی و ادامه فرایند آزاد می شود. همانطور که می دانید، ما آنان را از دسترسی به نظام بانکداری بین المللی محروم کرده ایم. ما با شرکای بین المللی خود همکاری می کنیم تا اطمینان یابیم این تعهد متزلزل نمی شود. حالی که گفتگو می کنیم، شخص من به همه دفترهای وزارت امور خارجه و هر کدام از سفارت های خود در سراسر دنیا دستور داده ام تا درباره تزلزل و تخطی درباره هر یک از این تحریم ها هشیار باشند. در حالی که مذاکره می کنیم، این مساله را نیز برای ایران روشن کرده ایم که برای ایران، تاوان پیروی نکردن از قانع کردن جامعه جهانی درباره برنامه اتمی خود، تشدید فوری تحریم ها و نیز گام های لازم دیگر برای جلوگیری از رسیدن این کشور به تسلیحات اتمی است که از جمله همانطور که رئیس جمهور اوباما نیز روشن کرد، گزینه نظامی را نیز در صورت لزوم، شامل می شود. از این رو نباید جای هیچ تردیدی باشد. این بحثی است که نباید مطرح کنیم. سوال باید این باشد که توافق نهایی به چه صورت خواهد بود. آمریکا با قاطعیت در کنار دوستان اسرائیلی و متحدان منطقه ای و جهانی است و نتیجه گام هایی که برداشته این است که زمان فرار هسته ای ایران، مدت زمانی که لازم است تا مواد لازم قابل استفاده در سلاح اتمی به کار رود تا سلاح اتمی درست شود، به علت دیپلماسی که ما داشتیم، افزایش یابد. البته این را نیز می دانیم که حتی یک توافق جامع نیز نمی تواند همه مشکلات ما را با ایران حل کند و نمی خواهیم وانمود کنیم که اینگونه خواهد بود. این توافق، به حمایت آنان از حزب الله رسیدگی نمی کند. درباره سوریه نیز همینطور، البته تاثیراتی خواهد داشت ولی (این توافق) به موضوع دیگر گروه های تروریستی نیز رسیدگی نمی کند، همینطور تلاش های آنان برای بی ثبات کردن دیگر متحدان منطقه ای ما؛ نتیجه مذاکرات آتی هر چه که باشد، ایران هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن دارد. این حال من باور دارم که ما گام نخست محکمی را برای امن تر کردن دنیا و اسرائیل برداشته ایم، هر چند که برای حل وفصل کامل این مشکل هنوز کار داریم. از این رو می خواهم بار دیگر تاکید کنم، توازن محتاطانه بین قدرت و دیپلماسی به ما بهترین فرصت را برای رسیدن به هدف های مشترک بدون نیاز به استفاده از توان نظامی مان را می دهد. ========