abdolmahdi نوشته شده:سلام علیکم و رحمه ا...
این مشکل خون های آلوده مربوط به حدود 30 سال پیش است . اما چرا تا کنون حل نشده ؟ آیا کارشکنی از سوی طرف فرانسوی بوده یا از سوی ما نیز کوتاهی و قصوری صورت گرفته ؟ در مستندی در صدا و سیما ظاهرا نماینده ای هم از سوی فرانسه درداگاهی درایران حاضر شده بود اما نتیجه آن دادگاه چه شد و کار به کجا رسید ؟
Hesam - 1994 نوشته شده:سلام من خودم اون مستند رو ندیدم ولی فکر میکنم حتی اگر ببینم هم فایده ای نداره معمولا در ساخت چنین مستنداتی بنابه مصلحت به نام و نشان افراد حقیقی که در قضیه دست داشتن اشاره نمیکنن و طوری قضیه رو جلوه میدن که یکسری افراد و نهادها قسردربرن
نوشته های ذیل رو از اینترنت جمع کردم البته من هم مصلحت به خرج دادم
[HR]
پرونده خونهای آلوده اشاره به یک پرونده قضایی در ایران دارد که رسیدگی به آن از ۲۷ خرداد ۱۳۷۳ توسط کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و از سال ۱۳۷۶ توسط مراجع قضایی ایران آغاز شده و تاکنون به درازا کشیدهاست. رسیدگی به ۶۰۰ پرونده مربوط به پرونده هماکنون متوقف است.
در سال ۱۳۸۳، دادگاه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان انتقال خون ایران را در خصوص این پرونده محکوم کرددر سال ۱۳۶۶ و پس از کشف اولین بیمار مبتلا به ایدز، رسماً وجود ایدز در ایران علنی گردید. با شکایت مبتلایان و خانوادههایشان، پروندهای در سال ۱۳۷۶ در این خصوص در محاکم قضایی ایران باز شد.
تا اردیبهشت ۱۳۹۰، حدود ۲۰۰ نفر از بیماران دریافتکننده این خونها جان باختهاند.[HR]
روایت یک اتهام[External Link Removed for Guests]
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه شرق در ادامه گزارش خود نوشت: اما
سؤالی که حالا براساس موج رسانهای مخالفان دولت مطرح شده این است، فابیوس، وزیر امورخارجه کنونی فرانسه، خود بهعنوان شخصیتی حقیقی در بحث انتقال ویروس ایدز به ایران نقش داشته است و یا بهعنوان شخصیت حقوقی (نمایندگی دولت فرانسه)؟مسئولان ایرانی زودتر از بیماران از خونهای آلوده باخبر شدنددر سالهای اخیر، به هر مناسبتی که به تاریخچه ورود ایدز به ایران اشاره میشود، این جمله برای مخاطبان ارائه میشود: «اولین مورد شناساییشده بیماری ایدز در ایران پسر ششسالهای بوده که از طریق مصرف فراوردههای خونی به این ویروس آلوده شده است». این جمله دیگر بخشی از تاریخچه ایدز در ایران و نشانی واضح از یک فاجعه برای جامعه هموفیلی ایران است. از اولین روزهایی که مسئولان ایرانی از فاجعه واردات فراوردههای خونی آلوده مطلع شدند، بهخوبی میدانستند شرکت فرانسوی مریو مسبب این فاجعه غیرانسانی است. بررسیها نشان میدهد، براساس یکی از مستندات موجود برخی مسئولان وقت سازمان انتقال خون ایران (در سال ١٣٦٦) در سال ١٣٧٦ مطالبی گفتهاند که اولا حاکی از ملاقات مستقیم ایشان با اولین مورد ابتلای به ایدز بههمراه والدینش است و ثانیا ذکر کردهاند که همان شب موضوع را به اطلاع مقامات عالیرتبه کشور رساندهاند و حتی گفتهاند هموفیلیها از دریافت فراورده آلوده هنوز چیزی نمیدانند. پس از آن در جلسات علنی دادگاههای کیفری که مستندات آن هنوز در آرشیو روزنامهها وجود دارد، عدم اطلاعرسانی بهموقع به بیماران یکی از محورهای مورد اعتراض آلودهشدگان و خانوادههای جانباختگان بود. تاجاییکه این عدم اطلاعرسانی به موقع منجر به آلودگی زنان و فرزندان بیماران هموفیلی شد. بعدها و در سال ١٣٨٥ پس از قطعیت حکم حقوقی، خانوادهها مبالغی را بهعنوان غرامت از دولت دریافت کردند.
شرکت فرانسوی چه برخوردی نسبت به تخلف خود داشت؟علاوهبراین،
[HIGHLIGHT=#FFC000]بررسیها نشان میدهد، شرکتی که اقدام به ارسال خونهای آلوده به ایران کرد، شرکتی با سهامی دولتی وزارت تأمین اجتماعی و وزارت درمان این کشور بود. شرکتی تحت عنوان مریو (به فرانسوی: Mérieux) که در خلال سالهای جنگ ایران و عراق با صادرکردن خونهای آلوده به ایران منجر به انتقال ویروس بیماری ایدز (HIV) و ابتلای عدهای از بیماران هموفیلی به ایدز شد. شرکتی که پس از این اتفاق از سوی دولت فرانسه سهامش، به شرکتی خصوصی با عنوان سانوفی آونتی فروخته شد. بااینحال بررسی اسناد موجود در کانون هموفیلی ایران نشان میدهد، در سال ۱۳۶۴ فراوردههای خونی شرکت فرانسوی مریو که آلوده به ویروس اچآیوی بود، به بیماران هموفیلی، که نیاز دائم به دریافت انواع فاکتورهای انعقادی خون دارند داده شد. هنگامی که این موضوع در میان بیماران هموفیلی افشا شد، وزارت بهداشت آلودگی فراوردههای خونی وارداتی به ایران را تکذیب کرد، درحالیکه نماینده این شرکت پس از بازگشت به کشورش فرانسه، در نامهای به وزیر بهداشتِ آن زمان، آلودهبودن فراوردههای شرکت مریو را تأیید کرد.
ایران برای دریافت غرامت چه تلاشهایی کرد؟پس از این اقدام از سوی شرکت فرانسوی، با توجه به اینکه در آن زمان ایران درگیر جنگ با عراق بود، از شرکت مریو (Mérieux) فرانسه خون خریداری کرد. در سال ۱۳۷۰ یک روزنامهنگار فرانسوی از صادرات خونهای آلوده به ۱۰ کشور که در میان آنها آلمان، ایتالیا، ایران و عراق هم قرار داشتند پرده برداشت، اما سه سال طول کشید تا در ایران این موضوع به طور رسمی پیگیری شود و از سال ۱۳۷۶ در دستور کار مراجع قضائی قرار گرفت. به این ترتیب پرونده خونهای آلوده تبدیل به طولانیترین پرونده پزشکی تاریخ ایران شد که البته هنوز هم به سرانجام روشنی نرسیده است.
فابیوس مقصر بود یا دولت فرانسه؟اما یکی از نکات ابهامبرانگیز در این پرونده گناهکاربودن یا بیگناهی فابیوس است. در این بین بررسیها نشان میدهد، لوموند رسانه معتبر فرانسوی سالها قبل، پس از پایان دوره نخستوزیری فابیوس، گفتوگویی با ژان میشل داریوس وکیل نامآشنا و نزدیکترین دوست فابیوس انجام داده بود. در این گفتوگو داریوس، روایت کمتر مطرحشدهای از این اتفاق داشت. او میگوید: «یادم میآید، در آن مقطع فابیوس بسیار ناراحت و ناامید بود، من وکیل هستم اما بهترین کمکی که در آن مقطع به فابیوس میتوانستیم بکنیم، روحیهدادن و کمکهای روانی بود. در آن سالها و فردای فینال جام جهانی متوجه شدیم که فابیوس متهم شده است و فردا باید به دادگاه برود». او در ادامه روایت خود میگوید: «پس از شنیدن این خبر، سیگاری را آتش زدم و فراموش کردم که سالهای سال است سیگار را ترک کردهام، خودم بیش از اندازه ترسیده بودم، اما به او دلداری میدادم و اعتقاد داشتم او بیگناه است». داریوس، بهترین دوست فابیوس، پس از آن از از روزی روایت میکند که قرار بود، فابیوس به دادگاه برود: «با هم در کاخ ریاستجمهوری قدم میزدیم و فابیوس ناراحت بود و به او دلداری میدادم، پس از دادگاه مشخص شد که او در این اتفاق هیچ نقشی نداشته است». علاوه بر روایت داریوس،
رسانههای فرانسوی در آرشیو خود نام سه متهم را در این پرونده مشخص کرده بودند،
ژرژیو دوفوا بهعنوان وزیر تأمین اجتماعی،
لوران فابیوس بهعنوان نخستوزیر و
ادموند اروه بهعنوان وزیر بهداشت در دولت فرانسوا میتران. بررسیها نشان میدهد،
پس از برگزاری دادگاه، قاضی رأی به بیگناهی فابیوس و دوفوا داد و ادموند اروه وزیر بهداشت در دولت فرانسوا میتران، متهم به قتل غیرعمد شد، کسی که به نظر میرسد، مسئول اصلی عدم نظارت بر شرکت تحت مدیریت خود در زمینه
ارسال خونهای آلوده به چهار کشور آلمان، ایتالیا، ایران و عراق بود. تاکنون نقل قولی از فابیوس درباره این پرونده به صورت رسمی در رسانههای جهان نقل نشده، به جز نقلقول غیررسمی و تأییدنشدهای از فابیوس که عنوان شده، فابیوس پس از خروج از دادگاه اعلام کرده بود:
«خوشحالم که حقیقت رو شد».
[HR]
[External Link Removed for Guests]تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۵:۳۳
آفتاب: دولت جمهور اسلامی، تاکنون 25 میلیارد تومان بابت خونهای آلوده به بیماران هموفیلی خسارت داده است، اما تاکنون حتی یک دلار هم از شرکت فرانسوی مقصر غرامت نگرفته است.
پرونده خونهای آلوده از سال 78 در دستور کار قوه قضاییه و وزارت بهداشت قرار گرفت و حتی سازمان انتقال خون ایران نیز پیگیر این مسئله بوده است. تاکنون نزدیک به 25 میلیارد تومان از سوی دولت برای هزار و 112 نفر از مبتلایان به هموفیلی که در دهههای 60 و 70 خون آلوده مصرف کردهاند، پرداخت شده است. در حال حاضر 1500 پرونده در حال پیگیری هستند که برای نزدیک به 800 پرونده، رای بدوی صادر و برای بیش از 900 پرونده کار کارشناسی انجام شده است. علاوه بر آن هفته گذشته 71 رای تجدیدنظر به نفع بیماران هموفیلی صادر شد
چندی قبل مدیرعامل کانون هموفیلی ایران اعلام کرده بود ما معتقدیم پیگیری این پرونده به احقاق حق دولت ایران منتهی می شود. اما
حجتالاسلام والمسلمین قبادی شاهرخی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، دراین باره می گوید: در این موضوع دیپلماسی تنها راهگشا نیست.
وی بیان اینکه پرونده خونهای آلوده در دستور کار قوه قضاییه بوده است، به خبر آنلاین گفت:
واقعیت این است که زمانی که این فراوردههای خونی وارد ایران شد، بیماری ایدز بسیار ناشناخته بود و حتی خود کشورهای صادرکننده نیز از وجود این بیماری اطلاعی نداشتند، از همین رو آزمایشی نیز برای تشخیص ایدز وجود نداشت.وی تاکید کرد: برای احقاق حق ایران لازم نیست به فرانسه برویم چون شرکت خریدار مریو فرانسه در ایران نمایندگی دارد و معاملات قابل توجهی در حوزه داروهای گران انجام می دهد.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توسط کانون هموفیلی ایران از سال 76 موضوع فرآورده های خونی آلوده وارداتی از کشور فرانسه را از طریق محاکم قضائی کشور پیگیری شده گفت: در همین رابطه اسنادی را در اختیار مراجعه نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل 90 مجلس قرار داده است.
شاهرخی با تاکید بر اینکه ظلم جدی بر دولت ایران در رابطه با فرآورده های خونی آلوده از شرکت مریو فرانسه صورت گرفته است، افزود:
عراق به عنوان یکی از 10 کشوری که این فرآورده های خونی آلوده را از فرانسه وارد کرده بود در شرایطی که از نظر سیاسی در اواخر دوره حکومت صدام قرار داشت، موفق شد خسارات خود را از این شرکت فرانسوی دریافت کند.وی درباره نتایج پیگیریهای صورت گرفته در خصوص پرونده خونهای آلوده تصریح کرد: متاسفانه هیچکدام از این پیگیریها نتیجهای نداشته و حتی غرامتی به افرار متضرر داده نشده است؛ البته شاید این موضوع در قراردادهایشان از نظر حقوقی ذکر نشده بود؛ اما فکرمیکنم این موضوع از طریق دیپلماسی قابل حل نباشد.