صاحب خانه اي که به ستوه آمد/
300 هزار افغاني در سيستان و بلوچستان
زاهدان - خبرگزاري مهر: ميهمان اگر جا خوش کند و کار و نان را از صاحب خانه بگيرد ميزبان را به ستوه مي آورد و او را ناچار مي کند عطاي ثواب مهمانداري را به لقاي آن ببخشد و اين حکايت حضور افاغنه در سيستان و بلوچستان است.
به گزارش خبرنگار مهر، ملت ايران که حدود 30 سال ميزباني را براي برادران و خواهران افغانستاني خود به حد اعلا رسانده و حتي در سخت ترين شرايط جنگ و تحريم هاي گوناگون، هر آنچه در سفره داشت بدون ريا با ميهمان خود تقسيم کرد و فراتر از آن حاضر به پذيرش سختي براي خود شد تا ميهمان نگراني نداشته باشد، انتظار داشت ميهمان نيز حد و مرز خود را بشناسد و حرمت ميزبان را نگه دارد و اگر مهرباني را باز نمي گرداند باعث ايجاد نگراني و ضرر نشود.
در زماني که کشور افغانستان به اشغال شوروي در آمده و جنگ هاي داخلي نيز اين کشور را با بحران شديد مواجه و مردم را ناچار به مهاجرت کرده بود، جمهوري اسلامي ايران با گشودن مرزهاي خود و ملت ايران با آغوش باز پذيراي برادران و خواهران مهاجر مسلمان افغان خود شدند.
لزوم بازگشت مهاجران به افغانستان/ از مهاجر جنگ زده تا مهاجر غير قانوني
با گذشت زمان و استقرار حکومت قانوني و آغاز حرکت بازسازي و سازندگي افغانستان انتظار مي رفت مهاجران افغان داوطلبانه براي شرکت در اين حرکت جمعي به ياري هموطنان خود بشتابند و با بازگشت به کشورشان و استفاده از تجريبات و مهارت هايي که از برادران و خواهران ايراني خود آموخته اند، همدوش و هم گام به بازسازي ميهن شان مشغول شوند.
البته تعداد زيادي از خانواده هاي افغان داوطلبانه به موطن خود بازگشتند اما تعدادي نيز همچنان ماندگار شدند و سيل مهاجرت جديدي به سمت مرزهاي ايران باز شد و اين بار نه به عنوان مهاجر جنگ زده بلکه به صورت غيرمجاز و براي کار و اندوختن سرمايه.
تاثير منفي حضور افاغنه بر اشتغال و اقتصاد سيستان و بلوچستان
سيل جديد مهاجرت به علت اينکه بيشتر مهاجران، مجرد و جوان و براي اشتغال آن هم به صورت غيرقانوني به سمت ايران سرازير شد معضلات و مشکلات اجتماعي، امنيتي، فرهنگي و اقتصادي را با خود به همراه آورد و موجي از نگراني و ناامني و غيره را براي ملت ايران ايجاد کرد.
استان سيستان و بلوچستان به علت همجواري با افغانستان نخستين منطقه ايران اسلامي است که از روز نخست آغاز مهاجرت ها ميزبان مهاجران و جنگ زدگان افغان بود و طي سه دهه گذشته همواره پذيراي مهمانان ناخوانده بوده است.
حضور اتباع خارجي مجاز و غيرمجاز تبعات مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي را براي مردم اين استان به همراه داشته است.
سيستان و بلوچستان در اين سال ها با مشکلات متعددي از جمله اشغال فرصت هاي شغلي، ناامني، ورود مواد مخدر، اقلام ضد فرهنگي، قاچاق کالا و خروج مواد سوختي، آرد، نان و ساير اقلام ضروري و مايحتاج زندگي را ناشي از حضور اتباع بيگانه، شاهد بوده است.
مهاجرت غير قانوني سر منشاء معضلات اجتماعي و فرهنگي
تعدادي از مردم سيستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفتند: ميهمانان ناخوانده طي سال هاي گذشته با ورود غيرقانوني به خاک جمهوري اسلامي نه تنها فرصت هاي متعدد اشتغال را گرفته اند بلکه با حضورشان بخش عمده اي از يارانه هاي دولتي را مصرف کردند و هيچگونه ماليات و عوارضي پرداخت نکردند و سرمنشا ناهنجاري هاي اجتماعي، بهداشتي و فرهنگي بوه اند.
استان سيستان و بلوچستان با حدود 290 کيلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و حدود هزار کيلومتر با کشور پاکستان طي سال هاي متمادي با حوادث ناامني، تروريستي قاچاق مواد مخدر و کالا و تبعات اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي ناشي از حضور اتباع بيگانه و بي ثباتي و ساير مشکلات موجود در مناطق مرزي دو کشور همسايه مواجه بوده است.
مشکلات موجود در اين دو کشور همسايه شرقي مانند ناامني و فقدان حداقل شرايط معيشتي لازم باعث هجوم اتباع بيگانه به خاک جمهوري اسلامي ايران را تشديد کرده است.
تامين امنيت، زندگي و معيشت بهتر هدف اصلي مهاجران افغان و پاکستاني به خاک ايران است که ورود غيرمجاز و قانوني نبودن آن، افزون بر تحميل هزينه هاي هنگفت بر دولت در بخش هاي مختلف، معضلات متعددي را به لحاظ آسيب هاي اجتماعي، قاچاق کالا، ارز و مواد مخدر در کشور ايجاد مي کند.
شيوع بيماريهاي واگير توسط افاغنه
يکي از شهروندان زاهداني مي گويد: رافت و عطوفت نظام جمهوري اسلامي ايجاب مي کرد که ميزبان مهاجران افغان باشد اما متاسفانه بعضي از ميهمان از اين مهرباني سوء استفاده کرده و بدون در نظر گرفتن حق همسايگي و ميزباني، به منافع شخصي و گروهي خود فکر مي کنند.
وي که خود را عبدالله شه بخش معرفي کرد افزود: دشمنان جمهوري اسلامي نيز با استفاده از اين قبيل افراد مشکلات متعدد امنيتي، ايجاد اختلاف و امثال آن را براي ملت ايران بوجود آوردند.
اتباع بيگانه که به صورت غيرقانوني در مرزهاي کشور تردد مي کنند سر منشا ورود انواع بيماري هاي واگيردار مي شوند و تاکنون نيز صدمات زيادي از اين طريق وارد کردند.
همچنين سکونت غيرقانوني آنان در حاشيه هاي شهرها، استفاده از امکانات شهري و تصرف زمين به طور غيرقانوني، مشکلات متعددي براي مردم و مسئولان به همراه آورده است.
300 هزار افغاني در سيستان و بلوچستان!
بر اساس آمارهاي منتشر شده، تا دو سال پيش حدود 500 هزار تبعه بيگانه مجاز و غيرمجاز در سيستان و بلوچستان زندگي مي کردند.
مديرکل دفتر امور اتباع و مهاجران خارجي استانداري سيستان و بلوچستان در يکي از مصاحبه هايش در گفتگو با برخي رسانه ها گفته بود: بنا بر آمار دفتر امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت کشور، جمهوري اسلامي بدون دريافت کمک از سازمان ها و نهادهاي بين المللي روزانه معادل پنج ميليون دلار براي اتباع خارجي هزينه مي کند.
محمد امير شهرکي افزود: تا پايان بهمن ماه سال 88 بيش از 70 هزار تبعه خارجي مجوزدار و 300 هزار تبعه غيرمجاز در اين استان زندگي مي کردند.
وي گفت: خروج اتباع بيگانه مجوزدار از اواخر سال 87 در استان عملياتي شد و آخرين مهلت قانوني اتباع مجاز براساس مصوبه شوراي امنيت کشور براي خروج از سيستان و بلوچستان تا پايان بهمن ماه سال 88 اعلام شد که با پايان مهلت قانوني، حضور اتباع بيگانه مجاز نيز در استان غيرمجاز محسوب و برابر قانون با آنان برخورد شده است.
وي بيان داشت: با مشخص شدن 10 استان معين، 34 هزار تبعه بيگانه مجوز دار که تا پايان مهلت قانوني خود را معرفي کرده بودند به ديگر استان هاي کشور منتقل شدند.
120 هزار تبعه بيگانه از سيستان و بلوچستان خارج شدند
مدير کل دفتر امور اتباع و مهاجران خارجي استانداري سيستان و بلوچستان افزود: از زمان اجراي طرح و برخورد با اتباع بيگانه تا اواخر سال گذشته بيش از 120 هزار تبعه غيرمجاز از استان ترد شده اند.
وي گفت: با نگاهي به تاريخ خواهيم ديد که مرزهاي جمهوري اسلامي ايران در راستاي اهداف انسان دوستانه طي 31 سال گذشته روي برادران مسلمان افغان باز بوده و اين نشان مي دهد ايران در زمينه کمک به اتباع افغانستان فراتر از وظيفه عمل کرده است.
وي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران درزمينه برخورد با اتباع مجاز افغان و ديگر مليت ها، مانند شهروندان خود عمل کرده و اين مسئله به دليل حس انسان دوستي ايرانيان و تعهدات مذهبي است که مسلمانان اين کشور دارند.
خروج اتباع بيگانه موجب کاهش هزينه مسکن شد
شهرکي افزود: آثار مثبت طرد اتباع بيگانه در استان از زواياي مختلف مشهود است به طوريکه خروج اتباع افغان تاثير بسزايي در کاهش هزينه هاي خريد مسکن و اجاره بهاي آن گذاشته که سبب کم شدن بار زندگي بر دوش جوانان ايراني شده است.
بر اساس مصوبه شوراي امنيت ملي، استان سيستان و بلوچستان به علت موقعيت جغرافيايي براي سکونت اتباع خارجي ممنوع اعلام شده است.
به گفته برخي مسئولان دست اندرکار، قوانين بسيار خوبي براي جلوگيري از حضور اتباع بيگانه در استان مصوب شده که جريمه هاي سنگين و همچنين معرفي به مراجع قضايي براي اجاره دهندگان خانه و مغازه به آنان، از جمله اين قانون است.
کساني که واحدهاي مسکوني خود در استان را به اتباع غيرمجاز اجاره دهند ضمن پيگرد قانوني، برق و آب منزلشان قطع مي شود.
100 هزار فرصت شغلي در اختيار افاغنه
مدير کل کار و امور اجتماعي سيستان و بلوچستان نيز تبعات حضور اتباع بيگانه بر بازار کار استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: حضور اتباع بيگانه به ويژه افاغنه در داخل استان به عنوان نيروي کار ارزان، سبب افزايش بيکاري مردم و بالا رفتن نرخ آن شده و فرصتهاي شغلي زيادي را از هموطنان ايراني گرفته بود.
محمد عرب کنگان قبلا به رسانه ها گفته بود: 100 هزار فرصت شغلي توسط اتباع غير مجاز در سيستان و بلوچستان اشغال شده بود.
وي استفاده اتباع بيگانه غيرمجاز از يارانههاي دولتي از جمله نان، آرد، برق، آب و... را به عنوان يک تهديد اقتصادي عنوان و بيان داشت: پرداخت نکردن ماليات از سوي آنان يکي از مشکلات و معضلات اقتصادي اين استان است که ضربه هاي اقتصادي زيادي را به بدنه کشور وارد مي کند.
300 هزار افغانی در سیستان و بلوچستان
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها