با سلام . بعد از اعلام نتایج همه پرسی ماندن یا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که با رای 52% مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا تبدیل به شوکی بزرگ برای این کشور و قاره سبز شد ، زمزمه ها در خصوص تجزیه این کشور بالا گرفته است . ابتدا باید این توضیح را بدهم که تعریف بریتانیا از نظر سلطنت سنتی و سیاسی متفاوت است . از نظر سلطنت سنتی مناطقی مثل کانادا و استرالیا هم جزو پادشاهی بریتانیا محسوب می شوند . اما از نظر سیاسی بریتانیا مشتمل است بر انگلیس ، ولز ، اسکاتلند ، ایرلند شمالی و جبل الطارق ، و بقیه مناطق تابع بریتانیا در خارج از حوزه قاره اروپا جزو آن محسوب نمی شوند .
اما چرا همه پرسی برگزار شده در روز پنجشنبه ممکن است باعث تجزیه بریتانیا شود؟ با نگاهی به دو تصویر زیر کاملاً مشخص می باشد که اکثریت مطلق مردم اسکاتلند و جبل الطارق ، اکثریت نسبی مردم ایرلند شمالی و بخش قابل توجهی از مردم ولز به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند اما رای اکثریت مردم انگلیس به خروج از این اتحادیه بوده است . بلافاصله بعد از اعلام نتایج رسمی همه پرسی ، رئیس دولت خودمختار منطقه اسکاتلند در یک کنفرانس خبری خواهان برگزاری همه پرسی استقلال این منطقه از بریتانیا شد . پیشتر در سال 2014 همه پرسی در این خصوص برگزار شده بود که 55% مردم اسکاتلند با استقلال مخالفت کرده بودند و طبق روال مقامات این منطقه تا سه دهه آینده نمی توانند مجدداً درخواست استقلال کنند . اما برخی احزاب اسکاتلند طی هفته ها و ماه های بعد از برگزاری آن همه پرسی اعلام کرده بودند بخاطر وعده های لندن از هواداران خود خواسته بودند به استقلال رای ندهند و لندن به بیشتر وعده هایش عمل نکرده است . حالا با رای بالای اسکاتلندی ها به ماندن در اتحادیه اروپا ، احزاب استقلال طلب خواهان برگزاری دوباره همه پرسی استقلال شده اند تا قبل از آنکه دولت انگلستان بتواند بر مشکلات پیش رو فائق آمده و دوباره نظر بخش میانه رو رای دهندگان را جلب کند ، به خواسته چند صد ساله خود مبنی بر استقلال مجدد اسکاتلند دست یابند .
بنابراین اگر با برگزاری دوباره و زودهنگام همه پرسی استقلال اسکاتلند موافقت شود ، این منطقه شانس بالایی برای جدایی از انگلستان (بریتانیا) خواهد داشت . اما آیا سایر مناطق هم شانسی برای جدایی خواهند داشت؟ مردم منطقه جبل الطارق در جنوب اسپانیا هم با اکثریت بالایی به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند و مقامات کشور اسپانیا هم دیروز بعد از اعلام نتایج همه پرسی ، خواهان برگزاری همه پرسی برای استقلال جبل الطارق یا پیوستن آن به اسپانیا شدند . اما اکثریت مطلق مردم جبل الطارق انگلیسی الاصل و با روحیه بالای ملی گرایی هستند و دو بار در سال های 1967 و 2002 با رای بسیار بالا (99.64% در سال 1967 و 98.48% در سال 2002) به ماندن در حوزه سیاسی بریتانیا رای دادند . بنابراین احتمال اینکه آنها فقط با انگیزه ماندن در اتحادیه اروپا به یک همه پرسی استقلال دیگر جواب مثبت دهند بسیار ضعیف است . بعلاوه مردم جبل الطارق کاملاً مخالف الحاق شهر خود به اسپانیا هستند و صرف نظر از تضادهای سیاسی و نژادی ، آنها به خوبی واقف هستند که خود اسپانیا هم جزو کشورهای بحران زده اتحادیه اروپا محسوب می شود و دولت مرکزی مادرید با زور تهدید جلوی تجزیه این کشور را گرفته است!
اکثریت نسبی مردم ایرلند شمالی هم در همه پرسی به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند اما برگزاری همه پرسی استقلال در ایرلند شمالی ممکن است به تجزیه خود ایرلند شمالی منجر شود! زیرا مناطقی که به ماندن در اتحادیه اروپا رای داده اند عمدتاً کاتولیک نشین هستند و تمایل اصلی آنها الحاق به ایرلند جنوبی است نه استقلال! در مقابل مناطقی که بیشترین رای را به خروج از اتحادیه اروپا داده اند عمدتاً پروتستان هستند و با وجود اینکه روحیه ملی گرایی ایرلندی هم در آنها قوی است خصومتی دیرینه و چند صد ساله با تاریخچه ایی بسیار خون بار با ایرلندی های کاتولیک دارند . بنابراین آنها به جای رای به استقلال که ممکن است در دراز مدت باعث جذبشان توسط ایرلند شود ، به ماندن در چارچوب سیاسی بریتانیا رای خواهند داد و حتی اگر رایشان در برابر جدایی طلبان در اقلیت قرار گیرد باز هم بشدت مورد حمایت لندن خواهند بود و ایرلند شمالی تجزیه خواهد شد (کاری که بهتر بود مدتها قبل انجام می گرفت تا جلوی بسیاری از خشونت های اتفاق افتاده در طول قرن بیستم گرفته می شد)
در ولز هم با اینکه مردم شش شهرستان مهم از جمله کاردیف (پایتخت ولز) رای به ماندن در اتحادیه اروپا داده اند اما اکثریت با رای دهندگان عمدتاً نواحی روستایی است که رای به خروج از اتحادیه اروپا داده اند . بعلاوه ولزی ها سابقه اتحاد خیلی طولانی تری با انگلندی ها دارند و بنابراین تمایلات ملی گرایانه در بین آنها خیلی کمتر از مردم اسکاتلند و ایرلند شمالی است .
با این حساب منطقه ایی که بیش از همه احتمال جدایی اش از بریتانیا بواسطه همه پرسی پنجشنبه گذشته وجود دارد اسکاتلند است اما همین یک تجزیه هم می تواند پایه های قدرت لندن را به لرزه در آورد زیرا علاوه بر آنکه منابع و ثروت های داخلی اسکاتلند از دسترس حکومت مرکزی انگلستان خارج خواهد شد اسکالتند طی یک دعوای حقوقی سخت و با حمایت احتمالی از سوی اتحادیه اروپا مالکیت منابع نفت دریای شمال را هم که مهمترین منبع درآمد لندن محسوب می شود تصاحب خواهد نمود . اما همه اینها به شرطی است که دولت محلی اسکاتلند بتواند خیلی زود همه پرسی استقلال را برگزار نماید!
سایت مجلس عوام انگلیس با ایجاد یک فراخوان اینترنتی از مردم خواسته است تا برای درخواست برگزاری مجدد همه پرسی جدایی از اتحادیه اروپا امضا بدهند! گفته می شود ظرف چند ساعت بعد از اعلام این فراخوان بیش از 850 هزار نفر آن را امضا کرده اند!
دیروز در شرایطی رای 52% مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا اعلام شد که هر دو حزب عمده این کشور یعنی محافظه کار و کارگر با خروج از اتحادیه اروپا مخالف بودند . بعد از اعلام نتایج همه پرسی بورس لندن سقوط کرد و ارزش پوند به پایین ترین حد خود در سه دهه اخیر رسید . ملی گرایان در اسکاتلند و ایرلند شمالی هم خواهان برگزاری همه پرسی استقلال شدند .
با اینکه احزاب راست گرای طرفدار خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا از مردم خواسته اند خویشتن دار باشند و عواقب اقتصادی کوتاه مدت تصمیمشان را با صبر تحمل نمایند ، کاملاً مشخص است که قرار نیست کسی به رای 52% مردم انگلستان احترام بگذارد حتی اگر موافقان خروج از اتحادیه اروپا را عمدتاً ملی گرایان افراطی مخالف حضور مهاجران (بلاخاص مسلمانان) در این کشور تشکیل دهند . حتی شبکه دولتی بی بی سی فارسی هم دیروز گزارش هایش درباره همه پرسی را به نحوی هدفمند در مخالفت با رای اکثریت پخش می کرد تا جایی که انگار یورونیوز فارسی است نه بی بی فارسی!!!
سلام دوستان با عرض تسلیت ایام سوگواری امیرالمومنین علی ابن ابیطالب علیه السلام با اجازه استاد گرامی جناب bamn میخوام پا فراتر از مطلب تاپیک بذارم و در مورد کل اتحادیه بحث کنم آیا جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا می تونه شروع از هم پاشیدن کل اتحادیه اروپا باشه؟ با وجود اتحادیه انسجام بیشتری در تصمیم گیرهای اروپاییان وجود داره و برای آمریکا جلب نظر آنان راحت تره و اینجا حمایت دونالد ترامپ هم از جدایی انگلیس از اتحادیه یه کم سوال برانگیز شده برای من! البته این آقا زیاد از روی عقل حرف نمی زنه و پیش خودش فکر کرده کل اروپا خلاصه میشه در انگلیس که همیشه یار دیرینه کشورش بوده! نظر دوستان در مورد اینکه این وضع بیشتر به نفع ما خواهد بود یا نه و اینکه احتمال هست کشور هلند و آلمان و دیگر کشورهای اروپایی راه انگلیس در پیش بگیرند؟ ممنون میشم در این مورد نظر خودتون را شرح بدید موفق باشید یا علی
خرم آن روز کزین منزل ویران بروم
راحت جان طلبم وز پی جانان بروم
سلام دوستان شیرازه اتحادیه اروپا از بدو تاسیس در دست دو کشور آلمان و فرانسه بوده، باقی کشورها مانند بلژیک، هلند و ... با توجه به قرابت نژادی و سیاسی با این دوکشور معمولا دنباله رو این دو کشور شاخص هستند. انگلستان از ابتدا به نوعی وصله ناجور اتحادیه اروپا محسوب میشد که در بسیاری از مواقع علیرغم عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی بیشتر دنباله رو سیاستهای آمریکا بود تا اتحادیه اروپا. به نظر من اگر خروج انگلستان از اتحادیه باعث بروز شوک به این دو کشور نشود اتحادیه اروپایی کماکان منسجم باقی خواهد ماند ولی اگر این خروج باعث بروز دومینویی در اتحادیه شود قطعا در سالهای آتی شاهد فروپاشی اتحادیه اروپایی خواهیم بود. به هرحال اطاعت اانگلستان از تصمیمات دو عضو شاخص که معمولا و بطور سنتی با انگلستان مشکل دارند چندان برای این کشور مطلوب نبود و خروج این کشور از اتحادیه اروپا دور از ذهن نبود.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
hermes_PERSIAN نوشته شده:سلام دوستان شیرازه اتحادیه اروپا از بدو تاسیس در دست دو کشور آلمان و فرانسه بوده، باقی کشورها مانند بلژیک، هلند و ... با توجه به قرابت نژادی و سیاسی با این دوکشور معمولا دنباله رو این دو کشور شاخص هستند. انگلستان از ابتدا به نوعی وصله ناجور اتحادیه اروپا محسوب میشد که در بسیاری از مواقع علیرغم عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی بیشتر دنباله رو سیاستهای آمریکا بود تا اتحادیه اروپا. به نظر من اگر خروج انگلستان از اتحادیه باعث بروز شوک به این دو کشور نشود اتحادیه اروپایی کماکان منسجم باقی خواهد ماند ولی اگر این خروج باعث بروز دومینویی در اتحادیه شود قطعا در سالهای آتی شاهد فروپاشی اتحادیه اروپایی خواهیم بود. به هرحال اطاعت اانگلستان از تصمیمات دو عضو شاخص که معمولا و بطور سنتی با انگلستان مشکل دارند چندان برای این کشور مطلوب نبود و خروج این کشور از اتحادیه اروپا دور از ذهن نبود.
بنده هم با شما موافق هستم . اصولاً دیوید کامرون برای این پیشنهاد برگزاری همه پرسی را مطرح کرد که از آن به عنوان اهرم فشاری علیه مرکز تصمیم گیری اتحادیه اروپا عمل کند و نشان دهد که بریتانیا دارای شخصیت سیاسی مستقلی از اتحادیه اروپا است ، اما اصلاً تصور نمی کرد که نتیجه همه پرسی به خروج از اتحادیه اروپا منجر شود ، به همین دلیل است که بطور غیر مستقیم و با واسطه مجلس عوام دارد تلاش می کند انتخابات مجددی را سازمان دهی نماید .
رای مردم انگیس به خروج از اتحادیه اروپا دو دسته از مردم را در سایر کشورها برای درخواست برگزاری همه پرسی های مشابه تحریک خواهد کرد ؛ راست گرایان افراطی و ناراضیان اقتصادی . راستگرایان افراطی که بویژه در کشورهای اروپای مرکزی مثل آلمان و اتریش قدرتمند هستند از همین حالا هم درخواست برای برگزاری همه پرسی را مطرح کرده اند اما خیلی بعید است که در این کشورها حتی در صورت موافقت و برگزاری همه پرسی ، رای به خروج از اتحادیه اروپا تصویب شود زیرا این کشورها و بویژه آلمان قلب تپنده اقتصادی و سیاسی اتحادیه اروپا هستند و بدون آنها اصلاً اتحادیه اروپا وجود خارجی نخواهد داشت! مثل این است که در اصفهان و فارس و تهران همه پرسی برای جدایی از ایران برگزار شود! اما ناراضیان اقتصادی که از سیاست های اقتصادی تحمیلی از طرف اتحادیه اروپا ناراضی هستند در کشورهایی مثل اسپانیا ، یونان ، ایتالیا و پرتغال در اکثریت قرار دارند و در صورت برگزاری همه پرسی احتمال خروج این کشورها از اتحادیه اروپا زیاد است . با این وجود این کشورها شدیداً به اتحادیه اروپا مقروض و بدهکار هستند و مطمئناً در صورت خروج از اتحادیه بسته های مالی حمایتی اتحادیه اروپا را از دست خواهند داد و حتی احتمالاً اتحادیه اروپا برای تصفیه سریع و پیش از موعد بدهی ها فشار خواهد آورد . پس با این پیش فرض ها بعید است که دولت های این کشورها (حتی دولت چپ گرای یونان) تمایلی برای برگزاری همه پرسی نشان دهند . از طرف دیگر برگزاری همه پرسی در کشوری مثل اسپانیا بسیار خطرناک تر است زیرا مردم مناطق ثروتمند شرقی (ارگون) به احتمال فراوان مثل مردم اسکاتلند با خروج از اتحادیه اروپا مخالف هستند و همین الان هم بدون چنین پیش فرضی دائماً برای استقلال از اسپانیا تقلا می کنند!
بنابراین در صورتی که رای همه پرسی پنجشنبه انگلیس برگردانده نشود و همه پرسی استقلال در اسکاتلند هم به نتیجه برسد ، آنوقت نتنها فروپاشی سیاسی اتحادیه اروپا را تهدید خواهد کرد بلکه برخی کشورهای اروپایی از درون با بحران تجزیه مواجه خواهند شد .
ضمن بنده فوق دیپلم کامپیوتر دارم . نمره هم به کسی نمی دهم! اینقدر استاد استاد نکنید!!!
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در جدیدترین مصاحبه خود اعلام کرده به رای مردم کشورش در همه پرسی پنجشنبه گذشته احترام می گذارد و قصد برگزاری همه پرسی مجدد را ندارد . وی در عین حال گفته هیچ مسئولیتی را در خصوص آغاز مراحل خروج از اتحادیه اروپا طبق ماده 50 توافقنامه لیسبون نمی پذیرد و شروع این فرایند برعهده نخست وزیر آینده که از ماه اکتبر کارش را آغاز خواهد کرد می باشد . به این ترتیب کامرون عملاً این فرصت را به جانشینش خواهد داد تا قبل از شروع فرایند خروج درباره برگزاری مجدد همه پرسی تصمیم گیری کند!
لازم به ذکر می باشد که تعداد امضاکنندگان طرح درخواست برگزاری همه پرسی مجدد در سایت مجلس عوام انگلیس به رقم چهار ملیون نفر نزدیک می شود! امضا کنندگان این طرح می گویند با توجه به اینکه تعداد رای دهندگان در همه پرسی هفته گذشته کمتر از 75% واجدان شرایط بوده و درصد موافقان خروج هم زیر 60% بوده دولت می تواند اقدام به نقض رای و برگزاری همه پرسی مجدد نماید . لازم به ذکر است که طبق قوانین پارلمان انگلیس ، درخواست هایی که بیش از صد هزار امضا داشته باشند باید در مجلس عوام به بحث گذاشته شوند .
از طرف دیگر صدراعظم آلمان ، رئیس جمهور فرانسه ، رئیس پارلمان اروپا و برخی دیگر از مقامات اتحادیه اروپا در مواضع یکسانی از انگلیس خواسته اند هرچه سریعتر مراحل خروج از اتحادیه اروپا را آغاز و آن را به بعد موکول نکند!!!