خودداري روسها از تکميل نيروگاه اتمي بوشهر

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 2597
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۱۲:۲۷ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 155 بار
تماس:

سعيدي: روسيه متعهد شد اسفند 85 به ايران سوخت هسته‌اي بدهد

پست توسط Kingman_62 »

معاون امور بين‌الملل سازمان انرژي اتمي ايران اعلام كرد در مذاكرات روساي سازمان انرژي اتمي ايران و روسيه، مسكو متعهد شده است اسفند 85 به ايران سوخت هسته اي براي نيروگاه بوشهر بدهد.


به گزارش خبرنگار اعزامي فارس به مسكو، محمد سعيدي خاطر نشان كرد: «طي توافق بين آقازاده و سرگي كرينكو ،رئيس سازمان فدرال انرژي اتمي روسيه، قرار شد نيروگاه بوشهر در سپتامبر 2007 به مرحله راه‌اندازي برسد.»
سعيدي گفت: «دو طرف تاكيد كردند با توجه به سفري كه كرينكو در اوايل ماه دسامبر به ايران خواهد داشت، درباره تسريع همين زمان نيز بررسي شود و ضمن رفع موانع موجود كاري، اين تاريخ اعلام شده نيز جلو بيفتد.»
وي كه به همراه سيد اسماعيل خليلي‌پور معاون سازمان و رئيس نظام ايمني هسته‌اي كشور و همچنين تعدادي از كارشناسان هسته‌اي آقازاده را در سفر به مسكو همراهي مي‌كند، يادآور شد: « طرف روس درباره ارسال سوخت هسته‌اي به ايران در ماه مارس (اسفند 85) اعلام آمادگي كرد.»
سعيدي ادامه داد: «كرينكو در اين مذاكرات اعلام كرد روسيه در كنترل دقيق اين زمانبندي از سوي سازمان روس‌اتم جدي است تا با تأخير ديگري مواجه نشود.»
سعيدي خاطر نشان كرد: «شركت روسي با برخي مشكلات مالي مواجه است كه ما تلاش مي‌كنيم بر اساس توافق في‌مابين اين مشكل را برطرف كنيم تا مانعي در كار نباشد.»
اين مقام هسته‌اي ايران همچنين ديدار آقازاده و ايگور ايوانف دبير شوراي امنيت روسيه را بسيار سازنده و مفيد خواند و افزود: «در اين مذاكرات آخرين وضعيت مذاكره با شش كشور و ايران بررسي شد و طرف روسي ابراز خوشبيني كرد كه شروع مذاكرات فضاي توافق را به وجود بياورد.»
سعيدي به نقل از رئيس شوراي امنيت روسيه گزارش داد: «تلاش مي‌كنيم به اين فرآيند كمك كنيم.»
سعيدي گفت: «همچنين ايران و روسيه درباره مسايل مربوط به امنيت منطقه‌اي با يكديگر همكاري مي‌كنند.»
وي در واكنش به گزارش امروز روزنامه واشنگتن‌تايمز به نقل از مقامات آمريكا مبني بر اين كه ايران به توافق درباره تعليق موقت نزديك است و اين توافق سه ماه خواهد بود، از تاييد و يا رد اين گزارش امتناع كرد.
سعيدي ادامه داد: «در اين مذاكرات پيشنهاد شش كشور به ايران و پاسخ ايران به اين پيشنهاد مبناي مذاكرات خواهد بود.»
اين مقام هسته‌اي كشورمان درباره مذاكرات ميان علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران و خاوير سولانا، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا خاطر نشان كرد: «اين مذاكرات در آينده‌اي نزديك انجام مي‌شود و درباره مكان و زمان آن توافق شده است.»
سعيدي گفت: «طرف روس همچنين براي شركت در پروژه‌هاي آينده هسته‌اي ايران اعلام آمادگي كرده است.»
معاون امور بين‌الملل سازمان انرژي اتمي كشورمان در پاسخ به اين سوال كه با توجه به تأخير روس‌ها در راه‌اندازي نيروگاه بوشهر آيا بازهم چنين تجربه‌اي را تكرار مي‌كنيد، گفت: «ما سعي مي‌كنيم بهترين تجربه‌ها را تكرار كنيم.»
 تصویر

تصویر
 
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 763
تاریخ عضویت: دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۸۵, ۱۰:۵۲ ب.ظ
محل اقامت: مشهد
سپاس‌های دریافتی: 196 بار
تماس:

استفاده از برق هسته‌اي آذر ماه ۸۶

پست توسط sohrab_poet »

به گزارش ايسنا، رضا آقازاده، رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان شب گذشته پس از ورود به تهران در جمع خبرنگاران در خصوص سفرش به مسكو اظهار داشت: اين سفر به منظور تنظيم توافقنامه‌اي براي راه‌اندازي نيروگاه بوشهر انجام شد.

وي با بيان اينكه پس از مذاكرات دو روزه با رئيس آژانس انرژي اتمي روسيه، توافقنامه نهايي راه‌اندازي نيروگاه بوشهر براي شهريور ماه سال آينده به امضا رسيد، ‌افزود: همچنين تعيين شد سوخت نيروگاه اتمي بوشهر اواخر اسفندماه سال‌جاري به نيروگاه ارسال شود، بنابراين حدود آذر‌ماه سال 86 يعني سه ماه بعد از راه‌اندازي نيروگاه، برق هسته‌اي به شبكه سراسري وارد مي‌شود. همچنين قرار شد جلساتي به صورت ماهانه بين معاونان سازمان انرژي اتمي دو كشور براي بررسي پيشرفت كار انجام شود.

آقازاده گفت: در مذاكرات توافق شد براي امكان كاهش زمان راه‌اندازي نيروگاه در آبان‌ماه يا آذرماه آتي آقاي كرينكو به ايران بيايند و اين مساله را مورد بررسي قرار دهيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان خاطرنشان كرد: با توجه به پيشرفت نيروگاه اتمي بوشهر كه بيش از 90 درصد آن آماده شده است، امكان راه‌اندازي نيروگاه در شهريور ماه سال آينده وجود دارد.

وي درباره برخي همكاري‌هاي ايران جهت تسريع روند راه‌اندازي نيروگاه اظهار داشت: نيروگاه تنها در بخش شيرآلات و كابل كمبودهايي را دارد، همچنين در مورد فلنج‌ها كه در ايران قابل ساخت نيست، در حال حاضر در مسكو در حال ساخت است كه طبق گزارش‌هاي كارشناسان ما روند توليد آن مناسب است.
رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان در ادامه به ملاقاتش با ايگور ايوانف، رئيس شوراي امنيت ملي روسيه اشاره كرد و افزود: در اين مذاكرات تاكيد شد كه مساله راه‌اندازي نيروگاه اتمي بوشهر ارتباطي به مذاكرات ايران با غرب ندارد. همچنين آقاي ايوانف تاكيد داشتند كه اراده سياسي روسيه براي تحقق توافقات نهايي انجام شده است.

آقازاده گفت: ايوانف تاكيد كرده است كه موانع بر سر راه‌اندازي نيروگاه بوشهر دلايل سياسي نبوده است، بلكه به خاطر برخي مشكلات پيمان‌كار بوشهر بوده است.
وي درباره مذاكرات آتي دكتر لاريجاني با خاوير سولانا گفت: در مذاكرات با آقاي ايوانف مروري نسبت به مذاكرات آينده ايران با نماينده كشورهاي 1+5 داشتيم.

آقازاده با بيان اينكه مذاكرات لاريجاني و سولانا روز چهارشنبه انجام خواهد شد، خاطرنشان كرد: مساله هسته‌اي ايران در شرايط حساسي قرار دارد و اميدوارم مذاكرات در مسير مناسب خود پيش رود.
رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان ادامه داد: در مذاكرات روز سه‌شنبه با ايوانف طرفين توصيه‌ها و ملاحظاتي داشتند، همچنين رئيس شوراي امنيت ملي روسيه تاكيد داشت كه در كنار و همكار ايران خواهد ماند.
تصویر
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 321
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۵, ۸:۴۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 59 بار

خودداري روسها از تکميل نيروگاه اتمي بوشهر

پست توسط کفير »

توقف دائم غني سازي در ازاي تکميل نيروگاه

رييس اداره احداث نيروگاه اتمي بوشهر در شركت "اتم استروي اكسپرت" روسيه اعلام كرد: به دليل تاخير در آخرين اقساط پرداختي ايران، احتمال دارد تغييراتي در برنامه زماني احداث اين نيروگاه صورت گيرد.


"ولاديمير پاولوف" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مسكو گفت: بديهي است اين مسايل بر برنامه زمان بندي نيروگاه تاثير گذارد.

وي اظهارات يك مقام روس كه نامش فاش نشده مبني بر اينكه كه ايران بخاطر تغيير سيستم پرداخت‌هاي ارزي از دلار به يورو، قسط ماه اخير هزينه احداث اين نيروگاه را به شركت "اتم استروي اكسپرت" نپرداخته است، تاييد كرد.

پاولوف گفت: شركت "اتم استروي اكسپرت" از بانك مركزي ايران ابلاغيه‌اي با مضمون تغيير شرايط ارزي قرارداد نيروگاه اتمي بوشهر و تبديل سيستم پرداخت‌ها از دلار به يورو دريافت كرده است.

وي گفت: ما نگران اين مساله هستيم و از طرف ايراني انتظار داريم پيشنهاد خود را اعلام كند.

رييس اداره احداث نيروگاه اتمي بوشهر اعلام كرد در چارچوب قرارداد منعقده با كشور ثالث در مورد تحويل تجهيزات خنك‌ كننده سيستم ايمني، تحويل اين تجهيزات به نيروگاه بوشهر به اواخر سال ‪ ۲۰۰۷‬موكول شد.

بر اساس موافقت‌نامه‌اي كه ماه سپتامبر سال گذشته بين ايران و روسيه امضا شد واحد اول نيروگاه اتمي بوشهر در ماه سپتامبر سال جاري ( شهريور ‪(۸۶‬ راه‌اندازي مي‌شود و در ماه نوامبر مورد بهره‌برداري قرار خواهد گرفت.

طبق برنامه زمان بندي، سوخت هسته‌اي ويژه نيروگاه اتمي بوشهر شش ماه پيش از راه‌اندازي (اسفند ماه) بايد به نيروگاه حمل شود.

"سرگئي كرينكو" رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه پيش‌ تر گفته بود در صورتي كه مسايل مالي بروز نكند نيروگاه اتمي بوشهر طبق برنامه زمان بندي تكميل خواهد شد.

"اتم استروي اكسپرت" شركت سازنده نيروگاه اتمي بوشهر اواخر سال گذشته اعلام كرد حدود ‪ ۹۵‬درصد كارهاي مربوط به احداث اين نيروگاه انجام گرفته است.




[External Link Removed for Guests]
خدا لعنت کند هر چه روس نامرد است
تصویر
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 876
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۵, ۹:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار

پست توسط Ahmad6644 »

خدا لعنت كنه هر چي مردم آزاره
  ازل مهر علي را به من آموخته اند ****** تا ابد نيز دلم دست به دامان علي‌ 
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4118
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4506 بار
سپاس‌های دریافتی: 4332 بار
تماس:

مناقشه برسر دلایل تاخیر ساخت نیروگاه بوشهر

پست توسط Reza6662 »

مناقشه برسر دلایل تاخیر ساخت نیروگاه بوشهر

روسیه به ایران در مورد احتمال تاخیر در راه اندازی نيروگاه اتمی بوشهر به علت دیرکرد در پرداخت ها هشدار داده اما ایران هر گونه تاخیر در پرداخت های خود به روسیه را رد می کند.
ایرینا یسیپووا، سخنگوی شرکت "اتم استروی اکسپورت" که اجرای طرح ساخت نيروگاه اتمی بوشهر را در دست دارد به خبرگزاری فرانسه گفته است که "از اواسط ژانویه هیچ پرداختی از سوی ایران انجام نشده و این شرکت به زودی وضعیت نیروگاه و پیشرفت آن را با طرف ایرانی مطرح خواهد کرد."

محمد سعيدی، معاون امور بين‌الملل سازمان انرژی اتمی در واکنش به این خبر به خبرگزاری ایرنا گفته است که ايران هیچ تاخيری در پرداخت های مالی خود به طرف روسی نداشته است.

آقای سعيدی مشکلات مالی را مربوط به شرکت روسی پيمانکار نیروگاه دانسته و افزوده که "ما طی روزهای آينده راه حلی را برای این موضوع ارايه خواهيم کرد. "

در تهران همچنین اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از تاخیر روسیه در راه اندازی این نیروگاه انتقاد کرده است.

خبرگزاری ایتارتاس روسیه به نقل از شرکت "اتم استروی اکسپورت" گفته است که این شرکت هیچ برنامه ای برای تعلیق و توقف فعالیت های خود در ایران ندارد و چنین بحثی اصلا مطرح نیست.

آقای هاشمی رفسنجانی در دیدار با رييس كميسيون اموربين‌المللی شورای فدراسيون روسيه از چنین تاخیری انتقاد کرده و گفته است که "ایران از دوستان خود توقع دارد تا مانع از آن شوند که حق مسلم ایران نادیده گرفته شود."

سرگئی نوویکف، سخنگوی سازمان انرژی هسته ای روسیه نیز گفته است که "تاخیر در پرداخت ها، راه اندازی نیروگاه بوشهر را قطعا تحت تاثیر قرار می دهد."

گفته می شود یک هیات ایرانی تا پایان فوریه برای بررسی وضعیت به مسکو سفر خواهد کرد.

خانم یسیپووا همچنین به غیر از مسایل مالی، تاخیر در ارسال برخی تجهیزات از سوی چند کشور را از دیگر دلایل تاخیر در راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر عنوان کرده است.

آندری چرکاسنکو، مدیر عامل شرکت "اتم پروم رسورس" هم به خبرگزاری ریا نووستی گفته است که تجهیزات حیاتی خنک کننده نیروگاه هنوز از کشور ثالث دریافت نشده و انتظار می رود این تجهیزات تا پایان سال جاری و یا اوائل سال آینده دریافت شود. وی به نام هیچ کشوری اشاره نکرد.

خبرگزاری روسی ریا نووستی همچنین به نقل از یک منبع روسی، مشکلات مالی پیش آمده را ناشی از تغییر سیستم پرداخت های ارزی در ایران از دلار به یورو عنوان کرده است.

ساخت نیروگاه بوشهر با سرعت مورد نظر ایران به پیش نمی رود و ایران بارها از روسیه به خاطر تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر انتقاد کرده و خواهان تسریع در این روند شده است.

محمد سعيدی، معاون امور بين ‌الملل سازمان انرژی اتمی ايران در ماه آذردر گفته بود که روسيه برای انجام دادن تعهد خود در قبال نيروگاه اتمی بوشهر مشکل مالی دارد.

مقامات ایران و روسیه پیش از این گفته اند که سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر در ماه مارس 2007 به ایران حمل می شود و نیروگاه تا سپتامبر راه اندازی و از نوامبر امسال فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

شهریور ماه سال پیش، غلامرضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفته بود که سوخت هسته ای نيروگاه بوشهر به وزن 80 تن از روسيه به بوشهر حمل خواهد شد.

ارزش قرارداد منعقد شده میان ایران و روسیه برای راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر بیش از یک میلیارد دلار اعلام شده است.

ایالات متحده، روسیه را برای عدم ارسال سوخت هسته ای به نیروگاه بوشهر تحت فشار قرار داده است. آمریکا می گوید ایران درصدد ساخت سلاح هسته ای است اگر چه این ادعای آمریکا بارها از سوی ایران رد شده است.

ایران همچنین تحت تحریم های سازمان ملل قرار گرفته و تحلیلگر دیپلماتیک بی بی سی می گوید به نظر نمی رسد که مسکو در چنین شرایطی تمایل داشته باشد تا به عنوان تامین کننده سوخت هسته ای ایران شناخته شود. روسیه از اعمال این تحریم ها که در حال حاضر چندان گسترده نیست حمایت کرده است.

Please Login or Register to see this code
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4118
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4506 بار
سپاس‌های دریافتی: 4332 بار
تماس:

ایران 73 میلیون دلار به روس اتم بدهکار است

پست توسط Reza6662 »

ادعای واهی روس ها:

ایران 73 میلیون دلار به روس اتم بدهکار است

مقامات هسته ای روسیه بر ادعای خود مبنی بر دیرکرد در پرداخت های مربوط به نیروگاه هسته ای بوشهر از سوی ایران تاکید کردند. ایران روز گذشته چنین دیرکردی را رد کرده بود.
سخنگوی آژانس انرژی هسته ای روسیه (روس اتم) گفته است تاخیر در پرداخت ها از سوی ایران می تواند منجر به تاخیر در راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر شود.

محمد سعيدی، معاون امور بين‌الملل سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه، 19 بهمن در واکنش به اظهارات مقام های روسی به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که ايران هیچ تاخيری در پرداخت های مالی خود به طرف روسی نداشته است.

آقای سعيدی مشکلات مالی را مربوط به شرکت روسی پيمانکار نیروگاه دانسته و افزوده بود که "ما طی روزهای آينده راه حلی را برای این موضوع ارايه خواهيم کرد. "

قرار است یک هیات ایرانی تا پایان فوریه برای بررسی وضعیت به مسکو سفر کند.

سرگئی نویکوف، سخنگوی روس اتم به خبرنگاران گفته است که در ماه ژانویه از مجموع 25 میلیون دلار تنها 5 میلیون و یکصد هزار دلار پرداخت شده و در ماه فوریه نیز اصلا پرداختی صورت نگرفته است.

خبرگزاری رویتر به نقل از مقام های روسی گفته است که وضعیت موجود به علت تلاش دولت ایران برای پرداخت با یورو به جای دلار پیچیده تر شده است.

طرف روسی غیر از مسایل مالی، تاخیر در ارسال برخی تجهیزات از سوی چند کشور از دیگر دلایل تاخیر در راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر عنوان کرده است.

این برای اولین بار نیست که راه اندازی نیروگاه بوشهر به تعویق می افتد. تاخیر در راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر با انتقاد ایران مواجه شده اما از آنجا که روسیه از حامیان نسبی ایران در مجامع بین المللی به شمار می رود و قراردادهای تجاری پر ارزشی با ایران دارد، این انتقادها لحن تندی به خود نگرفته است.

روز گذشته در تهران اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام از تاخیر روسیه در راه اندازی این نیروگاه انتقاد کرد و گفت که "ایران از دوستان خود توقع دارد تا مانع از آن شوند که حق مسلم ایران نادیده گرفته شود."

ایران و روسیه سال پیش قراردای را امضا کردند که طبق آن زمان معینی برای راه اندازی نیروگاه بوشهر مشخص شد و ایران نیز مقرر شد تا ماهانه 25 میلیون دلار به شرکت روسی پرداخت کند.

سرگئی نویکوف، سخنگوی روس اتم گفته است که ایران در سه ماهه چهارم سال 2006 تنها 60 درصد پرداخت های خود را سر موقع انجام داده است و این دیکرد به همراه پرداخت های انجام نشده در ماه های ژانویه و فوریه، میزان پرداخت های انجام نشده ایران را به بیش از 73 میلیون دلار می رساند.

سخنگوی روس اتم افزوده که علی رغم این مشکل، روسیه به تعهدات خود در راه اندازی نیروگاه بوشهر و تحویل سوخت هسته ای به ایران پایبند است و تنها زمان این راه اندازی تحت تاثیر مشکلات بوجود آمده قرار می گیرد.

شرکت "اتم استروی اکسپورت" که اجرای طرح ساخت نيروگاه اتمی بوشهر را در دست دارد گفته است که این شرکت هیچ برنامه ای برای تعلیق و توقف فعالیت های خود در ایران ندارد و چنین بحثی اصلا مطرح نیست.

مقامات ایران و روسیه پیش از این گفته اند که سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر در ماه مارس 2007 به ایران حمل می شود و نیروگاه تا سپتامبر راه اندازی و از نوامبر امسال فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

شهریور ماه سال پیش، غلامرضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفته بود که سوخت هسته ای نيروگاه بوشهر به وزن 80 تن از روسيه به بوشهر حمل خواهد شد.

ارزش قرارداد منعقد شده میان ایران و روسیه برای راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر بیش از یک میلیارد دلار اعلام شده است.

ایالات متحده، روسیه را برای عدم ارسال سوخت هسته ای به نیروگاه بوشهر تحت فشار قرار داده است. آمریکا می گوید ایران درصدد ساخت سلاح هسته ای است اگر چه این ادعای آمریکا بارها از سوی ایران رد شده است.

ایران همچنین تحت تحریم های سازمان ملل قرار گرفته و تحلیلگر دیپلماتیک بی بی سی می گوید به نظر نمی رسد که مسکو در چنین شرایطی تمایل داشته باشد تا به عنوان تامین کننده سوخت هسته ای ایران شناخته شود. روسیه از اعمال این تحریم ها که در حال حاضر چندان گسترده نیست حمایت کرده است.

Please Login or Register to see this code
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

يادم مياد سال قبل يک کتابي مطالعه ميکردم که در آن نوشته بود در دهه 1970 ميلادي قيمت يک نيروگاه هسته اي براي کشورهاي متحد غرب بدون نفت مانند فرانسه و ايتاليا و ... 1 ميليارد دلار و ديگر کشورها مانند ايران 4 ميليارد دلار است. 8) حالا اون زمان به چهار برابر قيمت يک نيروگاه هسته اي را به ما ميفروختن اما اين روسهاي نامرد دارن به 10 برابر قيمت ميفروشن! :-?
کافي است به موارد زير توجه کنيد :
1- هزينه ساخت يک نيروگاه هسته اي 1000 مگاواتي بومي در زمان حال در حدود 500 ميليون دلار است.
2- يک نيروگاه نفتي 1000 مگاواتي استاندارد در سال 20 ميليون بشکه نفت مصرف ميکند! 8) يعني با قيمت کنوني ميشود 1 ميليارد دلار.
3- نيروگاه بوشهر بايد جايگزين يکي از نيروگهاي نفتي شود و در فازهاي دو و سه که ظرفيت توليد برق آن به 3000 مگاوات خواهد رسيد با سه نيروگاه برق 1000 مگاواتي برابري خواهد کرد يعني ساليانه 3 ميليارد دلار صرفه جويي ارزي! 8)
4- هزينه نگهداري يک نيروگاه هسته اي فقط در حدود 150 ميليون دلار در سال است. :shock:
با توجه به موارد فوق اگر نامردي روسها فقط در سال 1385 حساب کنيم ما بين 3 الي 5 ميليارد دلار براي نيروگاه بوشهر ضرر کرده ايم چون اگر اين نيروگاه الان با حداکثر ظرفيت کار ميکرد اين مقدار پول بجاي مصرف در نيروگاههاي نفتي به خزانه کشور سرازير ميشد. :-?
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 876
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۵, ۹:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار

چرا روس ها ساخت نيروگاه بوشهر را متوقف كردند؟

پست توسط Ahmad6644 »

تصویر

در حالي كه اخبار توقف موقت همكاري روس ها در نيروگاه اتمي بوشهر به واسطه اختلافات مالي منتشر شده و مقامات ايراني هم وجود چنين اختلافاتي را تكذيب كرده اند، يك شبكه تلويزيوني امريكايي در تحليلي، مشكلات ناشي از تحريم ايران را علت اصلي اين مساله عنوان كرد.

به گزارش عصر ايران (asriran.com)، شبكه تلويزيوني "فاكس نيوز" اعلام كرد: روس ها از تحريم هاي اعمال شده عليه ايران براي تجهيز نيروگاه اتمي بوشهر دچار مشكل شده اند و نمي توانند وسايل مورد نياز اين نيروگاه را تامين كنند.

اين شبكه افزود: مقامات ايراني ادعا كرده اند كه هيچ تاخيري در پرداخت مبالغ قرارداد خود با روس ها نداشته اند كه اگر اين ادعا درست باشد، بايد ريشه مشكل را در جايي غير از مسائل مالي جست وجو كرد .

فاكس نيوز همچنين از قول مقامات روسي طرف قرارداد نيز اعلام كرد: طبق قرار داد اوليه، قرار بود هزينه هاي ساخت و تجهيز نيروگاه به صورت "دلاري" پرداخت شود اما از آنجا كه ايران در تسويه حساب هاي مالي خود قصد استفاده از" يورو " دارد، پروسه پرداخت يك ونيم ماه عقب افتاده است.

در اين باره يكي از مقامات شركت روسي طرف قرارداد با ايران به "فاكس نيوز" گفت: در ماه ژانويه، كمتر از 25 درصد مبلغ ماهيانه را از ايران دريافت كرديم و اكنون نيز كه 19 روز از فوريه مي گذرد ، حتي يك درصد از مبلغ مورد نظر را وصول نكرده ايم و به همين علت دست از كار كشيده ايم .

طبق توافقات ايران و روسيه ، قرار است نيروگاه اتمي بوشهر در ماه سپتامبر 2007 ( شهريور 86) آغاز به كار نمايد كه با توقف صورت گرفته ، معلوم نيست اين اتفاق در موعد مقرر رخ مي دهد يا خير . روس ها تا كنون بارها و بارها ، در كار تكميل نيروگاه ، وقفه ايجاد كرده اند .

منبع : عصرايران
  ازل مهر علي را به من آموخته اند ****** تا ابد نيز دلم دست به دامان علي‌ 
Furious Poster
Furious Poster
نمایه کاربر
پست: 368
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۸۵, ۳:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 221 بار
سپاس‌های دریافتی: 216 بار

پست توسط iran4946 »

زماني امام خميني شعار نه شرقي و نه غربي را سر دادند
اما متاسفانه امروزه به ان عمل نشد و روس ها هر بلايي که خواسته اند سر ايران اورده اند :-?
اخر و عاقبت اعتماد کردن به روس ها همين است :x
تنها راه حل نيروگاه بوشهر اين است که ما بدون اتکا به اين نامردها و با تکيه بر متخصصان و جوانان مومن و متدين کشورمان
ساخت نيروگاه اتمي بوشهر را به اتمام برسانيم :-o
فقط اين را بگويم که ايراني هر چه بخواهد ميتواند به ان برسد و ما توانستيم اورانيوم را غني کنيم و انواع بهترين
موشک ها را بسازيم پس اين کار را هم ميتوانيم خودمان انجام دهيم :smile:
خدایا کشور ما را از دروغ و فساد و چاپلوسی و فقر نجات بده
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 876
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۵, ۹:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار

جزییات بیشتری از اختلافات مالی ایران و روسیه در پروژه نیروگاه اتمی

پست توسط Ahmad6644 »

تصویر

در پی بروز اختلاف ظاهراً مالی بین ایران و روسیه در پروژه آماده سازی نیروگاه اتمی بوشهر، یک منبع روسی در مصاحبه با یک شبکه خبری آمریکا، جزییات بیشتری از این قضیه را افشا کرد.

به گزارش عصر ایران (asriran.com) فردی که خود را یکی از مقامات بلندپایه طرف قرارداد ایرانی معرفی می کرد، به شبکه فاکس نیوز گفت: هر چند رسانه های دنیا قصد سیاسی نشان دادن این ماجرا را دارند، اما واقعیت امر اینجاست که مشکل ما فقط بر سر اختلاف مالی و عدم دریافت قسط 25 میلیون دلاری برای تکمیل پروژه نیروگاه اتمی بوشهر است.

وی که نامش ذکر نشد، افزود: طبق قرارداد منعقده بین تهران و مسکو، پروژه نیروگاه اتمی بوشهر تا پایان دسامبر 2007 ـ برابر با اواسط مهر ماه 1386 ـ می بایست تمام می شد و حال معلوم نیست با وقفه به وجود آمده، چه اتفاقی بیفتد.

وی با اشاره به تاخیر مالی تصریح کرد: تا آخر سال 2006 میلادی، تمام قسط های ماهیانه طرف قرارداد پیمانکار روس سر موعد پرداخت می شد اما در ژانویه 2007، ایران تبدیل واحد دلار به یورو در قراردادهای خود را بهانه کرد و به ما فقط شش میلیون دلار که حدوداً 25 درصد مبلغ اصلی می شود پرداخت کرد.

وی افزود: تاکنون که حدود 21 روز از فوریه می گذرد، نه مبلغی بابت دیر کرد ماه ژانویه دریافت کرده ایم نه برای ماه جاری پولی گرفته ایم که بتوانیم پروژه خود را کامل کنیم.

وی افزود: در ماه مارس (اسفند ـ فروردین) قصد داشتیم برای خرید سانتریفیوژهای نیروگاه و نصب آنها اقدام کنیم که با توجه به حساسیت این مقطع، با بدقولی ایرانی ها رو به رو شدیم و از آنجایی که ایران مورد تحریم جهانی نیز واقع شده، تهیه این وسایل واقعاً سخت و دشوار است.

بنا به ادعای فرد مذکور، بدقولی ایران برای پرداخت قسط ماهیانه روس ها، باعث شد آنها نیز انگیزه کافی به منظور تهیه سانتریفیوژها را از دست بدهند و پروسه فعالیت شرکت نیز متوقف شود.


منبع : عصرايران
  ازل مهر علي را به من آموخته اند ****** تا ابد نيز دلم دست به دامان علي‌ 
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4118
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4506 بار
سپاس‌های دریافتی: 4332 بار
تماس:

نیروگاه بوشهر، پرداخت مبلغ بیشتر برای تشویق روسیه

پست توسط Reza6662 »

نیروگاه بوشهر، پرداخت مبلغ بیشتر برای تشویق روسیه

محمد سعیدی، معاون امور بین ‌الملل سازمان انرژی اتمی ایران، که برای مذاکره درباره تاخیر در راه اندازی نیروگاه بوشهر و ارسال سوخت آن به مسکو سفر کرده، از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای پرداخت مبلغ مازاد بر قرارداد به شرکت اتم استروی اکسپرت در قبال راه اندازی به موقع نیروگاه بوشهر خبر داده است.

پیمانکار روسی نیروگاه اتمی بوشهر اوایل ماه مارس همزمان با پایان مهلت شورای امنیت برای توقف غنی سازی اورانیوم در ایران، اعلام کرد که به دلیل تاخیر ۲۱ روزه ایران در پرداخت مبلغ ماهیانه به شرکت اتم استروی اکسپرت، تحویل به موقع سوخت نیروگاه در ماه مارس به تاخیر خواهد افتاد.

پیشتر مقام های روسیه اعلام کرده بودند که شش ماه پیش از آغاز به راکتور نیروگاه بوشهر، سوخت مورد نیاز آن را در بندر بوشهر به ایران تحویل خواهند داد. به گفته مقام های ایرانی نیروگاه بوشهر با پیشرفت ۹۷ درصدی در ساخت آن، آماده افتتاح در ماه سپتامبر است و طبق توافق انجام شده با روس ها باید سوخت آن در ماه جاری به ایران تحویل داده شود.

در شرایطی که روسیه با رای مثبت خود به قطعنامه ۱۷۳۷ مخالفت عملی خود را با غنی سازی اورانیوم در ایران آشکار کرده و کارشناسان علت اصلی خودداری این کشور از تحویل سوخت نیروگاه بوشهر را نه تاخیر ۲۱ روزه در پرداخت اقساط از سوی ایران بلکه وقت کشی مسکو برای تعیین تکلیف نهایی پرونده اتمی ایران می دانند، آقای سعیدی به شبکه دوم تلویزیون روسیه گفته که اتم استروی اکسپرت پول کافی برای اجرای پروژه نیروگاه اتمی بوشهر در اختیار ندارد.


تلاش گران قیمت برای افتتاح زودتر نیروگاه

ظاهرا ایران تصمیم دارد تا از طریق پرداخت بیشتر از آنچه که در قرارداد ساخت نیروگاه ذکر شده و تا کنون چندین بار هم افزایش یافته، هرچه زودتر نیروگاه تکمیل شده بوشهر را در شرایطی که روز به روز فشارهای بین المللی به جمهوری اسلامی افزایش می یابد، از روس ها تحویل گیرد.

سپتامبر سال گذشته میلادی غلامرضا آقازاده، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، به روسیه سفر کرد تا در جریان مذاکره با همتای روسی خود، بدون مذاکره برسر مسایل دیگر اتمی میان دو کشور "فقط" بر سر زمان راه اندازی نیروگاه مذاکره کند.

سرگئی کرینکو، رئیس روس اتم – آژانس اتمی فدرال روسیه – در جریان آن مذاکرات زمان آغاز به کار آزمایشی راکتور نیروگاه بوشهر را سپتامبر ۲۰۰۷ وزمان افتتاح رسمی آن را نوامبر امسال اعلام کرده بود.

مقام های ایرانی می گویند که در صورت تاخیر در ارسال سوخت، افتتاح نیرو گاه بوشهر باز هم به تاخیر خواهد افتاد.


بیش از یک دهه قرارداد با روسیه

موافقتنامه همکاری هسته ای میان تهران و مسکو کمتر از یک سال پس از پایان جنگ ایران عراق، در زمان ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی شکل گرفت و در نوامبر ۱۹۹۴ تهران و مسکو قرار داد تکمیل واحد اول نیروگاه بوشهر را به امضا رساندند.

این قرارداد با تصویب مجلس ایران و دومای روسیه در ژانویه ۱۹۹۶ میان سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت اتم استروی اکسپورت روسیه شکل قانونی و اجرای پیدا کرد.

مذاکرات ایران با روسیه که هنوز در گرما گرم فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود و به اقتصاد آن ضربه بزرگی وارد شده بود، در ابتدا درباره ساخت دو نیروگاه ۴۴۰ مگاواتی بود اما در گذر زمان مقرر شد نیروگاه نیم ساخته آلمانی به نیروگاه روسی تبدیل شود.

روسیه براى احداث این نیروگاه در جنوب ایران قراردادى ۸۰۰ میلیون دلارى با جمهورى اسلامى امضا کرده است. در زمان امضای توافق نامه تکمیل نیروگاه بوشهر مبلغ آن ۷۸۰ میلیون دلاری برای تکمیل یک رآکتور بود اما یک سال پس از آن در جریان امضای قرارداد، ارزش معامله به ۸۵۰ میلیون دلار افزایش یافت.

به گفته مقام های ایرانی هزینه فعلی این نیروگاه تا کنون بیش از یک میلیارد دلار شده است که در صورت پذیرش پیشنهاد ایران برای افزایش پرداخت ها به روسیه خارج از مبلغ قرار داد، این هزینه ها باز هم افزایش خواهد یافت.

اما در شرایطی که پرونده اتمی ایران با آینده مبهمی مواجه است، پرداخت مبلغ بیشتر به روسیه، باز هم نمی تواند تضمینی برای تحویل به موقع نیروگاه بوشهر و سوخت مورد نیاز آن به ایران باشد.

Please Login or Register to see this code


مذاکرات مالی ايران و روسيه بی نتيجه پايان يافت

معاون سازمان انرژی اتمی ایران و هيئت همراهش در پايان سفر سه روزه به مسکو و ساعتها مذاکره با شرکت سازنده نيروگاه اتمی بوشهر نتوانستند اختلاف مالی خود با اين شرکت را حتی با وجود پيشنهاد پرداخت پول بيشتر حل کنند.

طرفين تصميم گرفته اند مذاکره در اين زمينه را ادامه دهند و اين بار قرار است مسئولان شرکت دولتی اتم استروی اکسپرت که سازنده نيروگاه اتمی بوشهر است به تهران سفر کنند.

شرکت اتم استروی اکسپرت در پايان گفتگوهای مسکو بيانيه ای منتشر کرده و در آن هشدار داده که اگر ايران هرچه زودتر اقداماتی برای از سرگيری پرداخت هزينه های مربوط به ساخت نيروگاه بوشهر اتخاذ نکند، تکميل اين نيروگاه با تأخير بيشتری مواجه خواهد شد.

اين در حالی است که ايران هرگونه تأخير در پرداخت هزينه های مربوط به ساخت نيروگاه بوشهر را تکذيب می کند.

محمد سعيدی، معاون اموربين الملل سازمان انرژی اتمی که سرپرستی هيئت مذاکره کننده ايرانی با اتم استروی اکسپرت را به عهده داشته، با تأکيد بر اينکه کشورش به تعهدات مالی خود در مورد ساخت نيروگاه بوشهر به صورت کامل عمل کرده، به روسها پيشنهاد کرده که مبالغی را که ايران بايد در سالهای آينده به آنان پرداخت می کرده را پيشاپيش دريافت کنند و مبلغی نيز بيش از آنچه ايران تعهد داده قبول کنند و در مقابل، به تعهدات خود در مورد نيروگاه بوشهر بموقع عمل کنند.

برخی گزارشها حاکی از اين است که اين پيشنهاد به اين دليل به حصول توافق نينجاميده که آقای سعيدی حاضر نشده است آن را به صورت سند کتبی عرضه کند.

بنابر قراردادی که ميان ايران و روسيه برای ساخت نيروگاه اتمی بوشهر بسته شده، ايران بايد ماهيانه معادل 25 ميليون دلار آمريکا به شرکت اتم استروی اکسپرت بپردازد و مسئولان اين شرکت می گويند که ايران از هفدهم ژانويه (27 دی) پرداخت اين مبلغ را متوقف کرده اند.

مسئولان روس همچنين گفته اند که تبديل ذخيره ارزی ايران از دلار به يورو نيز مسائل مالی مربوط به طرفين را پيچيده تر کرده است.

اختلاف ايران و روسيه بر سر ساخت نيروگاه اتمی بوشهر در شرايطی جريان دارد که ايران در رويارويی خود با غرب بر سر حمايت سياسی روسيه حساب می کند.

روسيه که فراهم آورنده اصلی فناوری اتمی برای ايران است به عنوان عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون اقداماتی در جهت کاستن از فشاری که غرب از طريق شورای امنيت بر فعاليت اتمی ايران اعمال می کند انجام داده است.

روسيه همچنين به دليل همکاری اتمی با ايران و فروش تسليحات نظامی به اين کشور مورد انتقاد غرب قرار دارد.

معاون سازمان انرژی اتمی ايران در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته که "موانع و بهانه ‌هايی" که روسها برای تکميل نيروگاه بوشهر مطرح می کنند تا امروز بیشتر جنبه فنی و مالی داشته ولی اگر روسها تا پایان ماه مارس (يازدهم فروردين)، سوخت نیروگاه بوشهر را به ایران نفرستند "بدان معناست که مسئله از چارچوب فنی خارج شده است".

پايان ماه مارس موعدی است که ايران و روسيه پيشتر بر سر آن توافق کرده اند و بنابر اين توافق، ساخت نيروگاه بوشهر بايد تا ماه سپتامبر (شهريور) پايان يابد و حداکثر تا دو ماه بعد کار خود را آغاز کند.

تکميل نيروگاه بوشهر تا به حال بارها به تأخير افتاده و انتقادهايی در داخل ايران برانگيخته اما مقامات رسمی ایران کوشيده اند این انتقادها لحن تندی به خود نگیرد.

پيش از آنکه معاون سازمان انرژی اتمی ايران مذاکره برای حل اختلاف مالی با طرف روس را آغاز کند، علی لاریجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران طی اظهار نظری، روسیه را دوست ایران خواند و ابراز امیدواری کرد که روسیه طبق قرارداد عمل کند.

Please Login or Register to see this code
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 177
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۸۵, ۳:۱۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

هيئت روسي هفته آينده به ايران مي‌‌‌‌‌آيد

پست توسط Gamma »

براي انجام مذاكره درباره نيروگاه اتمي بوشهر

هيئت روسي هفته آينده به ايران مي‌‌‌‌‌آيد

خبرگزاري فارس:رئيس سازمان انرژي اتمي كشور گفت:هفته آينده هيئت روسي مجدداً به ايران سفر مي‌كند تا مذاكرات خود را درباره نيروگاه اتمي بوشهر ادامه دهند.


به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، غلامرضا آقازاده رئيس سازمان انرژي اتمي كشور كه امروز يكشنبه در حاشيه بهره‌برداري از پروژه ژنراتور موليبدن تكنسيوم با خبرنگاران گفت‌وگو مي‌كرد، گفت: لازم است كه ما با روس‌ها براي راه‌اندازي نيروگاه بوشهر هر از چند گاهي جلساتي داشته باشيم، البته اخيراً شركت روسي مطرح مي‌كرد كه براي راه اندازي نيروگاه احتياج به كمك مالي دارد كه با توجه به اين كه اين جزو تعهدات حقوقي ما نيست، اما اگر راهكاري باشد كه نقدينگي آنها بتواند افزايش يابد به آنها كمك مي‌كنيم.
وي با اشاره به مذاكرات هيئت ايراني در مسكو در مورد راه‌اندازي نيروگاه بوشهر، افزود: هفته آينده هيئت روسي مجدداً به ايران سفر مي‌كند تا مذاكرات خود را درباره نيروگاه اتمي بوشهر ادامه دهند.
آقازاده راه اندازي نيروگاه بوشهر را بسيار با اهميت خواند و گفت: به خصوص در شرايط فعلي كه بخش‌هاي پشتيباني نيروگاه آماده راه‌اندازي شده راه اندازي اين نيروگاه براي ما بسيار اهميت دارد.
رئيس سازمان انرژي اتمي اضافه كرد: قسمت صنعتي و بخش انتقال آب دريا به داخل سيستم گردش آب نيروگاه اتمي بوشهر هفته جاري به بهره‌برداري مي‌رسد.
وي با اشاره به تاخيرات مكرر پيمانكار روسي در نيروگاه اتمي بوشهر، گفت: ما اميدواريم كه به دليل سياسي شدن بحث نيروگاه به خصوص در شرايط فعلي كه بحث‌هاي قطعنامه نيز مطرح است، روس‌ها وارد مقوله سياسي نشوند.
آقازاده در پاسخ به اين سؤال كه‌ آيا پرداخت اضافي در مورد نيروگاه اتمي بوشهر، داشته‌ايم؟ اظهار داشت: نه، بحث اضافه پرداخت مطرح نيست. شركت پيمانكار تا به حال بيش از هشت مدير عوض كرده كه به نظر مي‌رسد در برخي جاها منابع مالي كه از ايران گرفته شده در جاي خود استفاده نشده است و اكنون خود آنها نيز با كمبود پول مواجه شده‌اند.
وي تاكيد كرد: نيروگاه بوشهر جزو پروژه‌هايي است كه در هيچ مقطعي نه تنها پيمانكار طلب نداشته بلكه ما جلوتر از كار پيمانكار هم منابع مالي را پرداخت كرده‌ايم و خود روس‌ها هم به اين اذعان دارند.
رئيس سازمان انرژي اتمي اضافه كرد: تنها مسئله‌اي كه روس‌ها عنوان مي‌كنند اين است كه به ما كمك كنند تا پروژه راه‌اندازي شود و ما هم براي اين كه نيروگاه براي ما از اهميت زيادي برخوردار است، تلاش كرديم كه مساعدت شود.
آقازاده گفت: در حال حاضر بيش از 2 هزار نفر كاركنان روسي در بوشهر در حال انجام كار هستند.
وي در خصوص قطع كمك‌هاي آژانس به ايران افزود: ما با آژانس سه نوع همكاري داريم، نوع اول آن فني است، مثل ايمني نيروگاه بوشهر كه براي ما فوق العاده مهم است. يك نوع همكاري منطقه‌اي است و يك نوع همكاري هم عام است و آن چه كه در جلسه اخير شوراي حكام حذف شد همكاري‌هاي عمومي و علمي بود و در مورد همكار‌ي‌هاي منطقه‌اي نيز قرار شد به صورت موضوعي آن را بررسي كنند.
رئيس سازمان انرژي اتمي با بيان اين كه همكاري‌هاي فني آژانس با ايران در 40 پروژه فني فعال است، گفت: اين موارد در رابطه با بحث‌هاي ايمني و راه اندازي است.
آقازاده اظهار داشت: بخش عمده‌اي از همكاري‌هاي آژانس با ايران مربوط به نيروگاه اتمي بوشهر است البته ما از اقدام آژانس و شوراي حكام راضي نيستيم و فكر مي‌كنيم كه اين نوع تصميم‌گيري در روابط ما تاثير خواهد گذاشت.
اميرالمومنين حضرت علي : ... حق پدر بر فرزند اين است كه فرزند در همه چيز به جز نافرماني خدا از پدر اطاعت كند ...
فرازي از حكمت 399 نهج البلاغه
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”