بازار عينك‌هاي آفتابي تقلبي اين روزها داغ است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, MASTER, شوراي نظارت

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 16 بار
سپاس‌های دریافتی: 209 بار

بازار عينك‌هاي آفتابي تقلبي اين روزها داغ است

پست توسط ALIAGHAKHAN »

عجب آشفته بازاري است اينجا

دستفروشاني كه عينك‌هاي آفتابي را به كمتر از نصف قيمت مي فروشند، ادعا مي كنند عينك‌هايشان استاندارد و بي خطر است

عينك آفتابي كه با هدف مصون نگاه داشتن چشم‌هاي مردم از خسارت‌هاي ناشي از تابش تند آفتاب مورد اقبال جهانيان قرا گرفته است، چند سالي است بازاري پرسود و تجارتي پرمنفعت را براي عده‌اي سودجو و فرصت‌طلب در اطراف و اكناف جهان ايجاد كرده كه شوربختانه محصول و نتيجه طبيعي آن، گسترش آسيب‌هاي وارده به چشم مصرف‌كنندگان و نيز كاهش شاخص سلامت چشم مردم در بسياري از نقاط جهان و از جمله كشورمان ايران است.

در واقع عينك‌هاي آفتابي كه عبارت صحيح‌تر آن عينك‌هاي آفتاب‌گير يا ضد آفتاب است به دليل مواجه شدن با گسترش مصرف و تقاضا در سال‌هاي اخير با پديده توليد غيراستاندارد در سطحي وسيع روبه‌رو شدند و همين عدم توازن در ميزان عرضه و تقاضاي كالاي استاندارد، شماري از عينك‌هاي آفتابي فاقد استانداردهاي سلامت را روانه بازارهاي مصرف كرده است كه در اين ميان سهم تعدادي از كشورهاي داراي سرانه درآمد اندك كه در آنها اشتياق خريد كالاي ارزان شعله مي‌كشد، بيش از ساير كشورهاست و متاسفانه كشور ايران نيز به دليل دارا بودن چنين وضعيتي، به بازار هدف توليدكنندگان عينك‌هاي آفتابي غيراستاندارد تبديل شده است.

از عرش تا فرش
هنوز يكي دو ماه از سال نگذشته، فروشندگان دوره‌گرد، آفتابي شدن هوا را فرصتي ايده‌آل براي تجارت خود تشخيص داده و بساط عينك‌فروشي خود را در جاي جاي كوچه و خيابان‌هاي شهر پهن كرده‌اند. اسماعيل، دستفروشي كه در حاشيه ميدان هفتم‌تير تهران به عرضه عينك آفتابي مشغول است از كسب و كارش راضي است. قسم مي‌خورد كه همه عينك‌هايش استاندارد و بي‌خطر است و دليل آن را هم تعدد مشتريانش مي‌داند. يك عينك آفتابي مد روز را با قيمت هشت هزار تومان عرضه مي‌كند اما به هنگام پرداخت پول از سوي مشتري تا نصف اين مبلغ نيز قابل چشم‌پوشي است! خودش مي‌گويد كه اغلب محصولاتش را از طريق بنادر جنوبي كشور و در برخي موارد از طريق شهرهاي مرزي غربي خريداري مي‌كند و اعتراف مي‌كند كه در برخي موارد اين اجناس را به صورت معيار وزني (كيلويي) مي‌خرد. هيچ مرجع و نهادي بر عمليات خرده‌فروشي وي نظارت ندارد و تنها و پراهميت‌ترين دغدغه‌اش حضور سرزده ماموران مبارزه با سد معبر شهرداري تهران است! اسماعيل از خسارت‌هاي گوناگون مصرف عينك‌هاي آفتاب‌گير غيراستاندارد به كلي بي‌خبر است و اعتقاد دارد خريداران نيز بيشتر براي تاثير در پوشش ظاهري‌شان از عينك‌هاي آفتابي استفاده مي‌كنند.
در آن‌سوي شهر و در حاشيه خيابان فلسطين تهران كه بورس عرضه رسمي عينك‌هاي آفتابي است، فروشنده جواني، عينكي شبيه به عينك عرضه شده از سوي آن دست‌فروش را با نرخ شصت و چهار هزار تومان به مشتريان عرضه مي‌كند. در ريشه‌يابي دلايل اين تفاوت نرخ درمي‌يابيم كه تضمين سلامت و استاندارد بودن اين كالا به همراه <مارك‌دار> بودن آن، اصلي‌ترين عوامل پربها بودن كالاي اخير است. اين فروشنده جوان از دست دستفروش‌ها دل خوني دارد و مي‌گويد كه چند سالي است كسب و كار فروشندگان رسمي اين صنف بر اثر ازدياد حضور دستفروش‌ها كمي كساد شده است، هرچند وي معتقد است هنوز هم افرادي كه به سلامت بينايي خود اهميت مي‌دهند، از مصرف عينك‌هاي آفتابي غيراستاندارد پرهيز مي‌كنند.

عينك واقعي يا قلابي؟
اما عينك آفتاب‌گير واقعي چه مشخصاتي بايد داشته باشد؟ و اثر احتمالي استفاده از عينك‌هاي غيراستاندارد چيست؟ واقعيت اين است كه عينك آفتاب‌گير در سطح فراروي چشم‌ها بايد با روكش جاذب اشعه فرابنفش خورشيد تا چهارصد نانومتر پوشيده باشد كه اصطلاحا به آن 400UV- مي‌گويند، توليد 400UV- بايد براساس فرآيندي صنعتي - علمي انجام پذيرد كه همين الزام، قيمت نهايي كالاي توليدي را نسبتا گران جلوه مي‌دهد؛ هرچند نمي‌توان تنها نرخ اندك برخي عينك‌هاي آفتاب‌گير را معيار و ملاك قطعي غيراستاندارد بودن آنها عنوان كرد اما به هر روي، قيمت بيش از حد ارزان يك عينك آفتابي مي‌تواند شبهه غيراستاندارد بودن آن را به شدت تشديد كند اما عينك‌هاي غيراستاندارد و ناسالم عرضه شده، به رويه جاذب اشعه ماوراي بنفش مجهز نيستند. يك بررسي آزمايشگاهي كافي است تا بدانيم سطح اصلي بسياري از اين نوع عينك‌ها در واقع نوعي پلاستيك رنگي است كه در توليد و ساخت آنها حتي از تكنيك مناسبي براي پخش رنگ روي سطح نيز استفاده نشده است تا كمي واقعي‌تر جلوه كند. اين عينك‌هاي <تقلبي> به دليل ناتواني در جذب اشعه فرابنفش در صورت طولاني بودن دوره مصرف، به بروز نارسايي‌ها و بيماري‌هايي همچون اختلال در نظم شبكيه، تاري ديد، پيري زودرس چشم، آب مرواريد، بي‌نظمي در فواصل كانوني زواياي ديد و آستيگماتيسم منجر مي‌شوند. همچنين ظهور سردردهاي مقطعي و كاهش ضريب شفافيت ديد از جمله خطرات و خسارت‌هاي مقدماتي مصرف اين گونه عينك‌هاست.

وسواسي باشيد!
اگرچه وسواس به خرج دادن عمل چندان پسنديده‌اي نيست اما بي‌ترديد جايي كه سخن از سلامت باشد، <وسواس> شايسته‌ترين كارهاست. توصيه مي‌كنيم در خريد عينك‌هاي آفتابي تا حد مقدور وسواسي باشيد. مطمئن‌ترين راه اين است كه استفاده از عينك‌هاي ضد آفتابي را تحت نظارت چشم‌پزشك خودتان انجام دهيد، در غير اين صورت هنگام تهيه عينك آفتابي از مجهز بودن سطح عينك به 400UV- اطمينان حاصل كنيد. دستگاه‌هاي تست ضريب انسداد اشعه فرابنفش در فروشگاه‌هاي معتبر عينك‌فروشي مي‌تواند وجود نبود 400UV- را به اثبات رساند. راه حل ديگري نيز وجود دارد و آن اين است كه از قطعه‌اي عدسي طبي حساس به نور آفتاب بهره گيريد، يك قطعه عدسي طبي فتوكروميك يا سوپرفتوكروميك را در سطح دروني عينك آفتاب‌گير قرار داده و سطح بيروني عينك آفتابي را در برابر اشعه خورشيد قرار دهيد، پس از دست‌كم سه دقيقه در صورتي كه عدسي طبي تغيير رنگ داد، اطمينان داشته باشيد كه عينك آفتابي شما <تقلبي> است چرا كه اشعه ماوراي بنفش را از خود عبور داده و باعث تغيير رنگ عدسي حساس طبي شده است، در غير اين صورت با خيال راحت عينك‌تان را به چشم بزنيد.

جاي خالي توليد وطني
اگرچه كشورمان در بسياري از بخش‌هاي صنعتي، پيشرفت‌هاي قابل‌توجهي كرده است اما عرصه صنعت عينك‌سازي در كشورمان از نام‌هاي وطني خالي است. اقتصاد اين بخش از صنعت سلامت در ايران تقريبا به طور كامل در قبضه توليدكنندگان غيرايراني است. يك بررسي ميداني ورود سالانه سه ميليون قاب عينك آفتابي (بعضا غيراستاندارد) را از مبادي ورودي غيرمجاز به كشورمان تاييد مي‌كند. به جز بازار پررونق قاچاق و عرضه نيمه‌رسمي عينك‌هاي آفتابي، بازار عينك‌هاي طبي (در بخش قاب و عدسي) نيز تقريبا مملو از حضور اجناس قاچاق شده به كشورمان است.
مبدا توليد بخش پراهميتي از اين عينك‌ها، منطقه شرق آسيا و به طور خاص دو كشور چين و كره جنوبي است كه در عرضه عينك‌هاي آفتاب‌گير بايد توليدات كشور تايوان را هم به آن افزود. وجود چنين بازار پررونقي كه در آن تقاضاي دست‌كم 15 ميليون نفري در سال براي عينك (طبي و آفتابي) وجود دارد در حالي است كه تا كنون واحدهاي صنعتي ما از حضور جدي در عرصه اين صنعت بازمانده‌اند. يكي از چند دليل علني اين نوع بازماندگي، عدم انتقال فناوري توليد و شايد دخالت عوامل و بازيگران پنهان تجارت زيرزميني و قاچاق است.
به هر روي، در حالي كه نام‌هاي تجاري پرآوازه‌اي همچون Police، Ziss، Rodenstock، Safilo و... در بازار پررونق <ايراني آفتابي> جولان مي‌دهند، جاي يك عينك آفتابي وطني و استاندارد در اين ميان خالي به نظر مي‌آيد. بي‌ترديد توليد صنعتي عينك آفتابي در كشورمان براساس استانداردهاي مورد نياز به دليل در دسترس بودن توليدكننده، مي‌تواند دغدغه تاثير مخرب بر عوامل سلامت بينايي در اثر استفاده از عينك‌هاي غيراستاندارد را از ذهن مصرف‌كننده بزدايد و فصل نويني در اعتماد به كالاي وطني در ساختار انتخاب مصرف ‌كننده ايراني بگشايد. شايد از اين رهگذر، ضمن قطع خودكار جريان ورود غيرمجاز عينك‌هاي تقلبي، ديدگان ساكنان سرزمين مهر نيز از چشم‌زخم <تقلب> مصون ماند.
هيچ كس لياقت اشكهاي تو را ندارد و كسي كه اين لياقت را داشته باشد هيچ گاه تو را به گريه نمي اندازد...
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 94 بار
سپاس‌های دریافتی: 122 بار

Re: بازار عينك‌هاي آفتابي تقلبي اين روزها داغ است

پست توسط MITT ROMNEY »

استفاده ازکلاه به جای عینک آفتابی سودمندتراست.
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 150 بار
سپاس‌های دریافتی: 861 بار

پست توسط pckho0r »

عینک غیراستاندارد! هم به وفور تو مغازه های عینک فروشی پیدا میشه تنها تفاوتش اینه که دست فروش چون ادم قانعیه به 4-5 تومن راضیه ولی مغازه دار به کمتر از 60-70 رضایت نمیده!

عینکی که مغازه دار 90 تومن قیمت میداد از دست فروش گرفتم 15 تومن ! UV400 (تست شده) ، پلاریزه ، انتی رفلکس و همینطور فریم الومینیومی بسیار شیک و با کیفیت.

همین عینک ریبن با لنز شیشه که تو سایت ها دارن 30-40 تومن میفروشن مغازه دارها بین 60-90 قیمت میدن در حالی که دست فروش 10 قیمت میده که تازه تخفیفم میشه گرفت!
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 69 بار
سپاس‌های دریافتی: 406 بار

پست توسط aliamous »

من يه عينك طرح ريبن صاايران دارم اگه بتونيد پيدا كنيد فكر كنم خيلي بهتر از عينكهاي بيرون هستش مخصوصا اون عينكهايي كه به اسم ري بن با قيمت 60 يا 70 تومن مغازه دار ها ميفروشن.
اين عينك صا ايران بر خلاف ديگر عينكها تصوير رو تيره نميكنه بلكه از شدت نور كم ميكنه .
هستم اگر نيستم گر نروم ميروم تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 150 بار
سپاس‌های دریافتی: 861 بار

پست توسط pckho0r »

aliamous نوشته شده:من يه عينك طرح ريبن صاايران دارم اگه بتونيد پيدا كنيد فكر كنم خيلي بهتر از عينكهاي بيرون هستش مخصوصا اون عينكهايي كه به اسم ري بن با قيمت 60 يا 70 تومن مغازه دار ها ميفروشن.

اين عينك صا ايران بر خلاف ديگر عينكها تصوير رو تيره نميكنه بلكه از شدت نور كم ميكنه .

این عینکی که میگین ساخت صنایع اپتیک اصفهانه که از زیرمجموعه های صاایران محسوب میشه و قیمتش هم اگه اشتباه نکنم 40-45 تومن بود.
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 69 بار
سپاس‌های دریافتی: 406 بار

پست توسط aliamous »

pckho0r نوشته شده:
aliamous نوشته شده:من يه عينك طرح ريبن صاايران دارم اگه بتونيد پيدا كنيد فكر كنم خيلي بهتر از عينكهاي بيرون هستش مخصوصا اون عينكهايي كه به اسم ري بن با قيمت 60 يا 70 تومن مغازه دار ها ميفروشن.

این عینکی که میگین ساخت صنایع اپتیک اصفهانه که از زیرمجموعه های صاایران محسوب میشه و قیمتش هم اگه اشتباه نکنم 40-45 تومن بود.

بله كاملا درسته البته من از يكي از دوستانم كه نظامي هستش خريديم ظاهرا بيرون توي هر مغازه اي پيدا نميشه خوبيش اينه كه بسته بندي خيلي خوبي داره و همراهش يك كارت گارانتي داره و خلاصه پدر و مادر داره پيشنهاد ميكنم به جاي اين عينك هاي ري بن كه در مغازه ها هستش بگرديد و از اين عينكها صا ايران پيدا بكنيد
هستم اگر نيستم گر نروم ميروم تصویر
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6707 بار
سپاس‌های دریافتی: 12101 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

MITT ROMNEY نوشته شده:استفاده ازکلاه به جای عینک آفتابی سودمندتراست.

اون وقت کلاه مثلا چه طوری میتونه جلوی اشعه فرا بنفش رو بگیره ؟!
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط MITT ROMNEY »

Mohammad 1985 نوشته شده:

خوب مشخصه،هم ازلحاظ صرفه جویی درپول وهم ازنظرسلامتی پوست صورت

البته کلاه هایی که برروی تمام پوست صورت سایه می اندازد.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

MITT ROMNEY نوشته شده:
Mohammad 1985 نوشته شده:

خوب مشخصه،هم ازلحاظ صرفه جویی درپول وهم ازنظرسلامتی پوست صورت

پاسخ شما جواب سوال من نبود ! اطلاعات غلط به مردم ندین !
جکسون براون
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط MITT ROMNEY »

Mohammad 1985 نوشته شده:

پاسخ شما جواب سوال من نبود ! اطلاعات غلط به مردم ندین !

خیر،این طورنیست.

پاسخ من، به راستی جواب سوال شماست.واطلاعات من به مردم هم درست است.

به این ترتیب مجبورهستم باردیگربه زبان ساده تری موضوع رابیان کنم:

جمله اول من:"استفاده ازکلاه به جای عینک آفتابی سودمندتراست."

سوال شما:"اون وقت کلاه مثلا چه طوری میتونه جلوی اشعه فرا بنفش رو بگیره ؟!"

واماپاسخ من:
"خوب مشخصه،هم ازلحاظ صرفه جویی درپول وهم ازنظرسلامتی پوست صورت

درجمله اول، من ازواژه سودمندتراستفاده کردم.باردیگرتوجه کنید"سودمندتر"
ودرسوال شما،شمامشخص نکردیدکه قراراست کلاه جلوی اشعه آفتاب برروی کدام عضوبدن رابگیرد.

وباتوجه به واژه ی سودمندتر ومشخص نکردن عضوبدن موردنظرازجانب شما، من درپاسخم سودمندتررا هم ازنظرمحفوظماندن تمامی اعضای صورت وهم صرفه جویی درپول معناکردم.

وباتوجه به این جمله ی شما"پاسخ شما جواب سوال من نبود ! اطلاعات غلط به مردم ندین !"مشخص میشودکه متاسفانه شماهدف مشخصی ازسوال کردن نداشتید.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

عینک آفتابی صرفا برای حفاظت از چشم هست نه پوست صورت !!! و البته کلاه نمی تونه جلوی ورود نور شدید و طیفهای نوری مضر رو به چشم بگیره !!!!!!!!! بحث اینجا هم در مورد پوست صورت نبود ! اگر شما هم منظورتون این بود باید میگفتید برای پوست صورت از کلاه استفاده کنید !
جکسون براون
Rookie Poster
Rookie Poster

پست توسط MITT ROMNEY »

اوه درسته!...!تصویر...تصویر

حق باشماست... .هرچیزی جای خودشوداره،کلاه چه ربطی به محافظت ازچشم داره،وموضوع تاپیک هم اصلادرموردحفاظت ازچشم هست.

ازشما وتمامی مخاطبین محترم بابت این بی دقتی ونادانی و... عذرمیخواهم.... .

البته اگرمحل عذری باقی باشد.

وزین پس به نشانه ی سرافکندگی، آواتارم درسایت برعکس خواهدبودتادرس عبرتی باشم.وامضایم نیز مشوش... .
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”