مصر براي رابطه با ايران شرط گذاشت

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 1407
تاریخ عضویت: جمعه ۳ شهریور ۱۳۸۵, ۱:۳۱ ق.ظ
محل اقامت: مازندران
سپاس‌های ارسالی: 6679 بار
سپاس‌های دریافتی: 5422 بار

مصر براي رابطه با ايران شرط گذاشت

پست توسط airplane »

گروه سياسي: گويا همچنان دو خيابان، يكي در تهران و ديگري در قاهره نقش اول را در سردي رابطه دو كشور بازي مي‌كنند. هر چند كه با سقوط مبارك از حكومت مصر برخي گمان مي‌كردند روابط جمهوري اسلامي ايران و مصر پس از مبارك به سرعت بهبود يابد اما نخستين واكنش‌ها نشان مي‌دهد كه تا برقراري رابطه‌اي موثر و ماندگار ميان دو كشور راه چندان كوتاهي وجود ندارد.
پس از آنكه علي‌اكبر صالحي، وزير خارجه ايران از آمادگي نبيل العربي، وزيرخارجه مصر براي برقراري روابط با جمهوري اسلامي ايران خبر داد حالا يك روزنامه عربي از قول وزير خارجه مصر خبر داده است كه اين كشور براي برقراري رابطه با ايران پيش شرط‌هايي دارد. وزير امور خارجه مصر به روزنامه القبس كويت گفته است: «بايد نام قاتل انور سادات رييس‌جمهور فقيد مصر از يكي از خيابان‌هاي تهران برداشته شود و در عوض مصر هم پرچم زمان شاه را از مقبره وي در قاهره بر مي‌دارد.» شرط مصري‌ها مبني بر حذف نام خالد اسلامبولي از يكي از خيابان‌هاي تهران در حالي است كه خياباني به نام شاه سابق ايران در قاهره وجود دارد. وجود نام اين دو نفر روي دو خيابان در تهران و قاهره و اصرار دو كشور براي حفظ اين نام‌ها براي سال‌ها نمود عيني اختلاف‌هاي ايران و مصر بوده است. تا آنجا كه تاكيد بر وجود تابلوي «خيابان سروان شهيد خالد اسلامبولي» بر يكي از خيابان‌هاي تهران تلاش‌هاي دولت اصلاحات براي برقراري رابطه با مصر را تحت تاثير قرارداد و رابطه دو كشور را در سردي نگه داشت. به گزارش عصر ايران نبيل العربي معتقد است: «ايران پس از انقلاب سال 1979 (1357) مي‌خواهد نقش تاثيرگذاري در منطقه داشته باشد و اين حق اين كشور است اما نبايد اين وضعيت باعث شود ايران به يك كشور دشمن تبديل شود. ايران يكي از كشورهاي منطقه است و بايد با آن تعامل كرد.»
روابط ديپلماتيك ميان ايران و مصر 30 سال پيش قطع شد و هم اكنون روابط دو كشور در سطح دفاتر حفاظت از منافع در تهران و قاهره است. وزير خارجه مصر همچنين ازسرگيري روابط ديپلماتيك با ايران را بعيد ندانسته و اعلام كرده: «مصر صفحه جديدي را در روابط با همه كشورهاي جهان باز خواهد كرد. همه كشورهاي جهان به جز اسراييل و آمريكا در تهران سفارتخانه دارند. مي‌توان مشكلات امنيتي ميان تهران و مصر را حل كرد و به مبادله سفير ميان دو كشور اقدام كرد.» در واكنش به سخنان وزير خارجه مصر رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره از وجود تلاش‌هايي براي بازگشت سريع روابط كامل ديپلماتيك بين تهران و قاهره خبر داده است.
مجتبي اماني در گفت‌وگو با روزنامه الاهرام چاپ مصر با تاكيد بر وجود تماس‌ها و تلاش‌ها بين قاهره و تهران به منظور بازگرداندن هرچه سريع‌تر روابط كامل ديپلماتيك ميان دو كشور گفت: «مسوولان ايراني سخنان نبيل العربي، وزير خارجه مصر درخصوص نگرش كشورش به باز كردن صفحه جديدي از روابط با ايران را كاملا مثبت ارزيابي مي‌كنند.»
رييس دفتر حافظ منافع ايران در قاهره به اين روزنامه عربي گفته است: «به محض از سرگيري روابط افق‌هاي گسترده‌اي براي ارتقاء سطح همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري بين دو كشور وجود دارد. در حال حاضر حجم مبادلات تجاري دو كشور از مرز 100 ميليون دلار تجاور نمي‌كند و اين در حالي است كه طرفين مايل به افزايش اين حجم از مبادلات متناسب با امكانات و توان دو كشور در سطح منطقه هستند.»
«مثبت» ارزيابي شدن موضع وزير خارجه مصر در حالي است كه شرط مصر آن گونه كه نبيل العربي گفته، «برداشتن نام قاتل انور سادات رييس‌جمهور فقيد مصر» از روي خياباني در تهران به نام «سروان شهيد خالد اسلامبولي» است كه در واقع همان شرطي است كه اصولگرايان به شدت در مقابل آن در دوران دولت اصلاحات واكنش نشان دادند و دولت اصلاحات را از هر گونه مذاكره در مورد چند و چون رابطه با مصر پرهيز مي‌دادند. در سال 1382 رييس دولت اصلاحات در ژنو با حسني‌ مبارك ديدار كرد و حتي دو كشور در مورد بازگشايي سفارت‌خانه‌هاي خود به توافق رسيدند. دولت براي نشان دادن اراده خود جهت تنش‌زدايي نام خيابان خالد اسلامبولي را تغيير داد اما مخالفت برخي فعالان سياسي و حاميان اجتماعي آنها مانع از اين اقدام شد.
بي‌نتيجه‌ماندن تلاش‌هاي دو كشور براي تجديد رابطه تنها به دولت اصلاحات محدود نماند بلكه دامنه آن به دولت احمدي‌نژاد هم كشيده شد.

در ارديبهشت سال 1386 محمود احمدي‌نژاد خواستار برقراري مناسبات كامل ديپلماتيك با مصر شد و بعضي مقامات ايران در قاهره با حسني‌ مبارك ديدار و گفت‌وگو كردند. حتي احمدي‌نژاد در آن زمان اعلام كرد كه در صورت موافقت دولت مصر، ايران آماده است سفارت خود در قاهره را در كمتر از 24 ساعت باز كند. اما اين بار پخش يك فيلم مشكل ساز شد. پخش فيلم مستند «اعدام فرعون» در ايران با اعتراض رسمي مصر مواجه شد. با اين حال، محمود احمدي‌نژاد با فرستادن حميد بقايي، به مصر به تلاش‌هايش ادامه داد. بقايي به مصر رفت و موافقت‌نامه رسمى بين جمهورى اسلامى ايران و جمهورى عربى مصر براي برقراري پرواز ميان تهران و قاهره منعقد كرد. اقدامي كه با مخالفت آمريكا مواجه شد. بقايي حتي پس از امضاي توافقنامه با مصري‌ها، با پرواز يك شركت هواپيمايى خصوصى مصرى به تهران وارد شد اما اين كار هم باعث شكستن يكي از تابوهاي سياست خارجي نشد. به نظر مي‌رسد خيابان‌هاي تهران و مصر همچنان نقش كليدي در برقراري رابطه ميان ايران و مصر بازي مي‌كنند.

منبع
[External Link Removed for Guests]
آیا می دانید هر فرد پس از مرگ با اهدای اعضای خویش می تواند سبب نجات یا ارتقای سلامتی بیش از 50 نفر شود


برای عضویت در انجمن اهدای عضو به لینک زیر مراجعه کنید


[External Link Removed for Guests]

[COLOR=#000000]تا چند زنم بروی [COLOR=#0070c0]دریاها خشت بیزار شدم ز بت‌پرستان  

خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت بدوزخ و که آمد ز بهشت



 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”