به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بررسیهای انجام شده در سالهای اخیر نشان میدهد به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیرطبیعی مانند زولبیا و بامیه درماه رمضان، اغلب روزهداران پس از ماه رمضان نه فقط از وزن آنها کم نمیشود، بلکه چاقتر هم میشوند.
مصرف زولبیا و بامیه به حد معقول اشکالی ندارد؛ اما با توجه به اینکه برای تهیه آنها از شکر و روغن استفاده میشود، ارزش غذایی بالایی ندارند. ضمن اینکه اغلب این مواد در شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند و آلودهاند؛ بنابراین خوردن این نوع شیرینیها در ماه رمضان بههیچوجه توصیه نمیشود.

[FONT=lang=FA]
بهترین مادهی قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست که هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمیشود، به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکند.
[CENTER DIR=RTL][FONT=lang=FA]

[/CENTER DIR]
هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غداهای سنگین و شام مفصل اقدام کرد، بلکه بهجای آن بهتر است روزهداران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار کنند تا ولع گرسنگی آنها برطرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند. فشار ناگهانی به معده و تحریک بدن به خوردن غذای زیاد (استرس)، باعث بروز چاقی می شود.
[CENTER DIR=RTL][FONT=lang=FA]

[/CENTER DIR]
روزهداران پس از افطار مختصر، بهتر است به مقدار فراوان مایعات بویژه آب میوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یک لیوان آب گرم یا چای توصیه میشود.
[CENTER DIR=RTL][FONT=lang=FA]

[/CENTER DIR]
[FONT=lang=FA]مصرف انواع گروههای غذایی در هر یک از وعدههای سحری و افطار لازم است و روزه داران هنگام سحر و افطار باید به حد اعتدال حاوی پروتئینهای حیوانی، شیر، میوه و سبزی مصرف کنند.