اللهم عجل لوليك الفرج والعافية والنصر واجعلنا من خيرانصاره
واعوانه والمستشهدين بين يديه
خداي بزرگ را سپاسگزارم كه توفيق زيارت جمعي از همكاران خدوم، دلسوز و فداكار را عنايت فرمود. اهميت گمرك را شما بيشتر از من مي دانيد و اشارة خوبي در اين متن داشتيد. من فكر مي كنم مرزباني گمرك فراتر از مرزباني اقتصادي است؛ يك وجه آن اقتصادي است و وجه ديگر آن مرزباني سلامت، بهداشت، فرهنگ و امنيت است كه همه با هم گره خورده اند.
در واقع، مرزباني استقلال و پيشرفت كشور، وظيفة گمرك است. گمرك هميشه در طول تاريخ، از زماني كه مرزبندي تعريف و مستقر شد، مهم بوده و تا به امروز هرچه زمان گذشته، مهم تر شده است.
چرا مهم است؟ براي اينكه تبادل مهم است. مگر مي شود يك ملت بدون تبادل بتواند زندگي بكند؟ حالا اسم آن صادرات و واردات شده است و نشان دهندة وزن فعاليت اقتصادي است. يكي از معيارهاي سنجش توليد ناخالص ملي و ميزان پيشرفته بودن، تبادل تجاري است.
بعضي فكر مي كنند تبادل تجاري فقط صادرات است. مي گويند ما فقط صادر مي كنيم و فكر مي كنند كه واردات جرم و يك عمل منفي است. بالاخره هرچه صادر مي شود، بايد وارد بشود. اگر دويست كشور همه صادركننده باشند كه نمي شود. البته صادرات و واردات يكي از عوامل اصلي پيشرفت جهاني، تأمين صلح و امنيت و توسعة عدالت و رفاه در جهان است.
خداوند به هر ملتي سرمايه هايي داده، اينها را با هم تبادل مي كنند، با هم دوست و آشنا مي شوند، فرهنگ هايشان با هم نزديك و صميمي مي شود، ضمناً اقتصادها مي چرخد و اشتغال و امنيت درست مي شود، پس صادرات و واردات با هم است.
اما صادرات و واردات اگر براساس نظم، دقت و حساب نباشد، حتماً به ضرر است. بايد دقيق بدانيم چه حجمي از كالا، چه كالايي و چقدر وارد كشور و چقدر خارج مي شود. فرض كنيم كل كشور يك مؤسسه و بنگاه است، يك حسابداري دقيق مي خواهد كه بداند چقدر وارد و چقدر خارج مي شود تا بتواند اداره كند.
نقش گمرك بسيار بسيار مهم و حساس است. تمام سياست هاي اقتصادي دولت در اجرا و عمل به نوعي با گمرك برخورد مي كند. فرض كنيد ما مي خواهيم از توليد كشور حمايت كنيم. سياست هاي حمايتي تنظيم مي شود، اگر گمرك كاملاً هماهنگ نباشد و نقش خود را به دقت ايفا نكند، فايده اي ندارد.
گمرك بسيار مهم است. كساني كه در گمرك كار مي كنند، كاري بسيار ارزشمند و مهم انجام مي دهند. من از همة شما به خاطر همة زحماتتان تشكر مي كنم. بالاخره، در نقطة صفر مرزي زندگي نكرديم، اما ديديم. در اطراف كشور 70 گمرك مرزي داريم. بالاخره استقرار در آنجا يكي دو روزه نيست، بلكه هر روز است.
من صميمانه تشكر مي كنم. كارهاي خوبي، به خصوص در سال هاي اخير كرديد. شاخص ها نشان داد كه تغييرات اساسي و تحول اتفاق مي افتد. در كار قانون گمركي، يعني اين لايحه خيلي زحمت كشيديد. من يادم هست كه آقاي نادري آمد در كارگروه تحول اقتصادي و از اهالي گمرك و زحمات همكاران در گمرك و تلاش هايشان دفاع جانانه-اي انجام داد و آن گره ها را مطرح كرد و گفت زحمات آن طور كه مي-خواهيم نتيجه نمي دهد. اينها به لايحه تبديل شد و به مجلس رفت و به يك قانون تقريباً به روز و براي نيازهاي امروز و فردا تبديل شد.
من چند نكته را مي خواهم خدمت شما، دولت، مردم و همه اهالي اقتصاد عرض كنم؛ اول به دولت. دولت بايد پشتيباني كامل بكند كه اين قانون به سرعت عملياتي بشود. حتماً انشاءالله ما اين كار را مي كنيم. خود شما، آقاي معمار نژاد و همة دوستان پيگيري كنيد. بايد به نقطه اي برسيم كه گمرك شسته و رفته و تميز باشد و هيچ كس چه در حجم و چه در قيمت نتواند كم اظهاري كند. كسي نتواند از اين مرزها، خلأ ها و پيچ و خم هاي مقررات و سازماني فرار كند. طوري اين را مستقر كنيم كه به قول آقاي دكتر حسيني كسي احتياج پيدا نكند كه تخلف كند يا دنبال قاچاق برود. زمان را پايين بياوريم، دقت را بالا ببريم به خصوص در ترانزيت. بايد در كل گمرك يك مدير حاكم باشد. سازمان هاي مختلف و كشاكش به طرف هاي مختلف و باز و بسته شدن چندين باره كالاها و تداوم مشكلات درست نيست.
گمرك به اين معنايي كه عرض كردم، مسئول مرزباني است و همه حتي استاندار بايد با آن هماهنگ باشند. استاندارد كارش را انجام مي-دهد، اما تصميم گيري با مدير گمرك است و بايد پاسخگو هم باشد. اين اصلاً منطق مديريت است.
گفتيد چهار پنج سال طول مي كشد، ما چهار پنج ساله نيستيم. دولت، دولت ضربتي است، البته با دقت. حالا اين را هم بگويم كه در اوايل بعضي ها دولت را متهم مي كردند كه كار عالمانه نمي كند، از ظرفيت علمي كشور استفاده نمي كند و شتابزده است. نمي خواهم بگويم اينها كساني بودند كه خودشان كار انجام نداده بودند، يعني چون بلد نبودند يك ليوان آب جابه جا كنند، فكر مي كردند دو تريلي آب جابه جا كردن در عالم كار مهمي است.
بلي، مي شود كارهاي تحولي و اساسي را به سرعت در كشور انجام داد. علم، نيروي انساني و همت اش در كشور هست. مردم همراه هستند و بهترين مردم را داريم. زماني بود ساختن يك ساختمان دو طبقة 200 متري در اين كشور سه سال طول مي كشيد. الان در سه چهار ماه مي توان همه چيز را تمام كرد. الان ظرف 4 ماه ساختمان هاي 20 طبقه در دنيا مي سازند. همه چيز را آماده از كارخانه مي آورند و مي سازند. پس مي-شود كارها را سريع انجام داد.
كارها را فشرده و سريع بكنيد. هر روزي كه مي گذرد، منافع ملي از دست مي رود. اگر لولة آب تركيده باشد، آب به پي ساختمان مي رود. اگر تعلل كنيم آسيب مي بيند؛ پس هرچه زودتر بهتر. كارها را تعريف و موازي كنيد. الحمدلله در گمرك نيروهاي خوب، دلسوز و فداكار زيادند، همه را به كار بگيريد و زود همين هفت هشت محوري را كه خودتان گفتيد، چه اصلاحات ساختاري و چه عملياتي، همه اينها را اعمال بكنيد. من فكر مي كنم آن كار پنج ساله در دو سال قابل اجراست. ما هم در خدمت شما هستيم، لازم شد كمك تان مي كنيم. هر مقرراتي لازم باشد، آيين نامه را ارائه بدهيد بلافاصله در كارگروه تحول اقتصادي بررسي و تصويت مي كنيم و 15 روزه بر مي گردانيم. برويد انشاءالله اينها را اجرا بكنيد.
كار ديگري كه بايد بكنيد، بحث رسيدگي به همكاران، طبقه بندي مشاغل و دريافتي هاست. بالاخره كساني كه در گمرك كار مي كنند بايد به آنها توجه كنيد. بودجه شان را زياد كنيد و به آنها برسيد.
گمرك ها را كمي جمع و جور كنيد. همان طرحي كه گفتيد خوب است. در همين امسال شما پيشنهاد بدهيد دولت سطح آن را پايين مي آورد. همان شصت، پنجاه چهل گمرك كافي است.
گفتيد 90 درصد مبادلات اصلي در 20 گمرك است. معنايش اين است كه تخلفات در بقية گمركات انجام مي شود. يعني آنهايي كه گزارش نمي دهند و رد مي كنند. يعني چون حجم اينجا بالاست و شما هم نيروي تخصصي داريد، متمركز هستيد و كارتان را انجام مي دهيد، بعضي از گمركات سطحشان پايين مي آيد و به دفتر تبديل مي شوند.
حجم را در نظر بگيريد. بگوييد مثلاً در اين گمرك محموله اي بيش از اين مقدار وارد يا صادر نمي شود. اگر هم شبكة اطلاعاتي داشته باشيد، قابل كنترل است. كاري بكنيد كه وقتي وزن شد، بتوانيد در تهران هم كنترل كنيد. نظر همة همكاران را بگيريد و طرح را كامل كنيد. اگر كسي الان مدير گمرك است فردا شد رئيس دفتر، حقوقش را حفظ كنيد. افزايش حقوق هم به او بدهيد. يعني اين تغيير ردة سازماني تأثيري در حقوق دريافتي همكاران نداشته باشد، اما اين سازماندهي را انجام بدهيد.
مورد بعدي كه هم به شما مي خواهم بگويم و هم اهالي اقتصاد، اعمال كامل قانون و رعايت قانون است. بعضي آدم ها منافع خودشان را در راستاي منافع ملي تعريف نمي كنند. بهترين ملت و بهترين اقتصاد جايي است كه آحاد مردم منافع شخصي خودشان را در راستاي منافع ملي تعريف كنند، نه زاويه دار. كسي ممكن است كالايي را وارد بازار كند، خودش سود ببرد، ولي سلامت ملت به خطر مي افتد و ملت ضرر مي-كند. ملتي موفق است كه همه هم افزا و در يك راستا باشند. هزاران راه براي كسب درآمد حلال و درست وجود دارد.
اصلاً خود تجارت درست در كشور ما را در نظر بگيريم. كسي كالا مي آورد مقدار و قيمت واقعي اش را دقيق ثبت كند. اگر صادر هم مي كند به همين ترتيب باشد. بين خود و خدا سود آن كم است؟ سود زياد است.
آنهايي كه دنبال دور زدن قانون و فشار آوردن هستند، بالاخره گمرك است كه ده ها هزار مراجعه كننده، ده ها ميليون تن كالا و ساير مسائل وجود دارد. ممكن است كارمندي نتواند كنترل كند. مثلاً در يكي از گمركات جنوب دستگاهي نامه مي نوشته كه مي خواهيم تجهيزات محرمانه وارد كنيم، اجازة ورود بدهيد. هفته اي چهل پنجاه كانتينر وارد مي شد، رئيس گمرك هم فكر كرده بود كه اين به نفع كشور و امنيت ملي است و موافقت مي كرد. بعد از مدتي حساس شده بود و يكي از بارها را بازكرده بودند، ديده بودند لوازم آرايشي است. البته گفتند اين براي رد گم كني بوده است. ولي دوباره تكرار شد. آن مدير متعهد اعلام كرده بود كه من نيستم، چون تخلف مي كنيد. يا من شنيدم كه افرادي شركت باز مي كنند- البته نمي گويم تعدادش زياد است، ولي يك موردش هم بد است- بيچاره اي را هم به عنوان كارمند مي آورند و ماهي هم يك ميليون تومان حقوق مي دهند. اين هم كه مستضعف بوده خوشحال مي شود و كارت بازرگاني را هم به نام او مي گيرند. واردات و صادرات هم به نام او انجام مي شود. وقتي گمرك گزارش مي دهد كه ماليات واردات و صادرات را بگيريد، مي روند مي بينند كه يك كارگر بيچاره اي است كه كارها به نام او انجام مي گرفته است. اين كارها زشت است. حقوق گمركي را نمي پردازي، از جيب كي بر مي داري؟ يك موقع است كه آدم در زندگي به يك نفر يا ده نفر بدهكار است كه قابل جبران است. اما وقتي آدم به 75 ميليون نفر بدهكار مي شود كه هر روز عده اي از آنها از دنيا مي روند و اصلاً ديگر امكان جبران وجود ندارد و جزو محالات مي-شود. كسي كه از قانون تخلف مي كند و قاچاق مي كند، از جيب ملت بر مي دارد.
من متأسفم، بعضي ها تخلفات را تزئين كرده اند و اسم هاي ديگري بر آن گذاشته اند. مثل آنهايي كه رشوه را تحت عنوان پورسانت مي گيرند. تطهيرش كرده اند. رشوه، رشوه است.
آقايي يك زماني گفت كه يك پولي هست اجازه بدهيد من خرج كنم. گفتم پول چي هست؟ گفت ربطي به دولت ندارد. گفتم اگر ربطي به دولت ندارد، پس چرا از من اجازه مي گيري؟ گفت بعضي از اين دوستان ما رفته اند از طرف دولت جنس وارد كرده اند. بعد از اين كه جنس را وارد كردند و تمام شد، فروشنده مبلغي به اينها داده است. تأثيري در كالا، قيمت و كيفيت نگذاشته است. گفتم اگر تأثير نگذاشته چه ربطي به ما دارد؟ گفت نه تو بايد اجازه بدهي تا من اين را خرج كنم. گفتم اگر هيچ ارتباطي به دولت ندارد پس به ما چه ربطي دارد؟ بعد از هم جدا شديم. رفتم نشستم و فكر كردم مگر مي شود اصلاً به دولت هيج ربطي نداشته باشد؟ نامه اي به وي نوشتم كه به اين نتيجه رسيديم كه اين پول بيت المال است و بايد به بيت المال برگردانده شود. تو را دوست دارم اما بيت المال را از تو بيشتر دوست دارم. بعد دوباره آمد و گفت كه من اينها را به فقرا مي دهم. گفتم ليست فقرا را بدهيد، ما به نام شما همان پول را به آنها مي دهيم.
هركسي رفته موسسة خيريه درست كرده و مي گويد ما را معاف كنيد. چرا؟ همه چيز بايد براساس نظم، حساب كتاب و شفاف باشد. اگر كار خيريه مي كني، چرا از جيب ملت بايد اين را انجام دهي؟ كار خيريه را بايد از جيب خودش بكند. اگر دولت بخواهد خيريه تقسيم كند، مي تواند و امكاناتش را هم دارد.
براي دور زدن قانون توجيهات درست مي كنند. همة اينها را ببنديد. اين نهادهاي اقتصادي به اصطلاح مردمي كه در كشور درست شده، يكي از كارهايشان همين است. به جاي اينكه قانون را دور بزنند و اختيارات حاكميتي را دستشان بگيرند، خودشان، رفتارشان و ساختار خودشان را درست كنند و قانونمندي را آموزش بدهند.
اگر شما اين قانون را همين امسال اجرا بكنيد، همين امسال دريافتي هاي گمرك ما به دو برابر افزايش مي يابد. ارتقا پيدا مي كند. آقاي نادري از شما مي پرسم مي شود يا نمي شود؟ نقشه مي كشند كه چه طوري مأمور گمرك، دولت و بانك را دور بزنند. بايد به سرعت با بانك و ماليات حلقه بشويد.
موقعي كه مي خواهد از بانك وام بگيرد، مي گويد مي خواهم صد هزار تن كالا وارد كنم و پانصد ميليارد تومان مي شود و اين مبلغ را مي گيرد. وقتي مي خواهد جنس به گمرك وارد بكند مي بيني 500 ميليارد شد 100 ميليارد. چهارصد ميلياردش كجا رفت؟ اينجا كم اظهاري يا كم وارد كردن است و آنجا زياد اظهاري. هم پول گرفته و هم از گمرك و ماليات فرار كرده است. اينها را با هم حلقه كنيد و كنترل كنيد.
وقتي 85 درصد كالاهاي ورودي از عوارض گمركي معاف اند، اين ظلم به ملت ايران است. به خاطر اينكه روي كالاهاي وارداتي اسم گذاشته اند؛ يا مواد اوليه است يا كالاي واسطه اي است يا كالاي سرمايه اي. فرار كردن خيلي بي انصافي است. اين امور را محكم بگيريد. جيغ مي-كشند، بگذاريد بكشند. فردا مي بينيد ماجراي ديگري درست مي كنند. تخلف را خودشان انجام مي دهند و شما را مقصر جلوه مي دهند. از اينها نگران نباشيد كه چهار تا تيتر بزنند، شعار بدهند، از اين تريبون و آن تريبون مطرح كنند. كارهاي خود را محكم بگيريد.
اين سفارش ها و اين نامه هاي محرمانه، خيلي محرمانه و سري را توي خرد كن بريزيد. ارزش خردكن هم ندارد، چون خردكردن برق مصرف مي كند، توي زباله داني بيندازيد. دولت مصوبه و قانون دارد، فقط و فقط با امضاي وزير اقتصاد، تمام. نه اينكه مأمور گمرك امين نيست، براي اينكه دشمن نفهمد از كجا اين چرخيد، كجا توقف كرد و ... اين موارد محدود است. اين طوري نيست كه 2500 تا كانتينر بياورند يا از گمرك هرمزگان لباس بياورند و بگويند كه اينها كالاهاي محرمانه است. بعد مأمور دلسوزي را كه برخورد مي كند، تهديد كنند و سرو صدا كنند. جيغ و داد نكنيد. شما مقررات گمرك را اعمال كنيد، هر مأموري در هر جا مقررات گمركي را قاطع اعمال كرد بنده احمدي نژاد مخلص و حامي اش هستم. محكم ايستادگي كنيد. از شما پشتيباني مي كنم. بگذاريد اقتصاد و واردات و صادرات كشور شفاف شود. من از همة شما تشكر مي كنم.
طرح تحول گمركي يكي از اركان اصلي طرح تحول اقتصادي است كه اين هم دست شما را مي بوسد.
من از همة مأمورين و مجموعه گمرك در تمام كشور به خاطر همة تلاش هايشان صميمانه تشكر مي كنم. اميدوارم به سرعت اين قانون جديد را- كه از مجلس محترم هم تشكر مي كنم- عملياتي بكنيد تا گمرك جزء اولين مجموعه هايي باشد كه طرح تحول در آن اجرا شده است. موفق باشيد.
والسلام عليكم و رحمة الله وبركاته
[External Link Removed for Guests]
گزارش سخنراني رئیس جمهور در مراسم طرح تحول گمركي
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, MASTER, شوراي نظارت
- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1980 بار
- سپاسهای دریافتی: 6841 بار
- تماس:
گزارش سخنراني رئیس جمهور در مراسم طرح تحول گمركي
پست توسط Mr.Amirhessam »
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App