در دوره قبل مذاکرات (دولت احمدی نژاد) طرف مذاکره کننده تنها ابزار فشار به صورت بین الملل را داشت و ابزار قابل توجهی در داخل کشور جز چند تا شبکه ماهواره و یک سری حرکت هایی مثل فرارسی و برخی جریان های کوچک داخلی نداشت. اما ابزاری نبودند که جماعت را مقابل تیم مذاکره کننده نگاه دارد.
اما در دوره جدید مذاکرات، علاوه بر وجود همان ابزارهای فشارهای بین الملل مانند قبل، به دلیل حضور برخی از شخصیت ها در تیم مذاکره کننده ایران، ابزار فشار از داخل بسیار قدرتمندی هم در اختیار دارد. خودمانیش این است که طرف مذاکره کننده با حرکت خیلی کوچکی میتواند به کلی چهره تیم مذاکره کننده را در حدی که شاید ورود این افراد به کشور ممنوع شود تخریب کند - البته مقصر خود این افراد و عملکرد گذشته آنها می باشد.
اما به هر حال این ابزار در اختیار دشمن است. این خیلی قدرتمند تر از تخریب های داخلی که مثلا تو حوزه امثال جلیلی می شد پیاده کرد است. من فکر می کنم در این شرایط، برای از بین بردن این قابلیت، کافیست که روشن شود برای طرف مذاکره کننده، تیم مذاکره کننده ما هر چه باشد، به ایران بر میگردد و البته حتی اگر مذاکرات نتایجش به ضرر کشور باشد ما آن را نیرنگ طرف مذاکره کننده میدانیم نه خیانت این تیم !
(یعنی اگر نتیجه خوب نبود طرف مذاکره کننده نیرنگ کرده و تیم ما مضنون نیست).
با این رویکرد که دقیقا بیان آیت الله خامنه ای هم بوده است، یعنی اعتماد به تیم مذاکره کننده خودمان و عدم اعتماد به طرف. یک جورایی برگ برنده طرف مذاکره کننده برای اعمال فشار بر این تیم در مذاکرت باطل شد.
خوب روشن است تیم مذاکره کننده ما هم وقتی مشاهده می کند رهبر کشور رسما ازشون اعلام حمایت می کند، خیالشان آنقدر راحت می شود که دیگر بابت برخی آتو هایی که طرف ازشون دارد باج ندهند! در حقیقت خیالشان از فشار داخلی راحت شده است و بهتره گفت تازه فرصت برابر با تیم مذاکره قبلی را دارند.
اما طرف مقابل کلا با از دست دادن برگ برنده اش، کمی دست پاچه شده است که کاملا با تاخیر در مذاکرات قابل درک است. بنابراین من فکر میکنم بهترین موضع در مقابل مذاکرات دقیقا حمایت از تیم مذاکره کننده و بیان وجود اعتماد به این تیم است. دقیقا همان حرکتی که آیت الله خامنه ای کردند.
و البته هر نوع تخریب این تیم یا رو کردن و پیگیری در مورد اون پاشنه های آشیل این تیم،منتهی به سخت تر کردن کار برای ایشان و بالابردن شانس باج دادن توسط ایشان خواهد شد.
روشن است این معناش چشم پوشی از اون مسائل یا تائید اون مسائل نیست، (من ترجیحا از بیانش پرهیز کردم بنا بر گفتار بالا) اما حالا خوب یا بد این تیم مذاکرات ما است و تخریب اون کار درستی نمی باشد!
البته نقد و اعتراض سر جایش، اما بحث این که قصد به باد دادن دارند و فروختند و ... (حتی اگر نتیجه گویای این باشد) بیانش در مقطع حاضر فقط خودزنی است