صفحه 1 از 2

غذاهاي گياهخواران

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:22 am
توسط Leila
پيتزاي سبزي

مواد لازم براي 2 نفر :


1 عدد
پياز كوچك

4عدد
قارچ

1 عدد
فلفل سبزكوچك

1 عدد
گوجه فرنگي

سه چهارم ليوان
پنير پيتزاي رنده شده

به ميزان لازم
خميرنان سفيد


سس پيتزا :

يك دوم قاشق غذاخوري
مرزن جوش و يا اورگانو

يك سوم قاشق چايخوري
پودر سير

يك دوم قاشق غذاخوري
روغن زيتون

به مقدار كم
پودر فلفل و نمك

يك دوم فنجان
سس گوجه فرنگي


طرز تهيه:

ابتدا كليه مواد سس را مخلوط كنيد و كنار بگذاريد ( توجه داشته باشيد چنانچه سس گوجه فرنگي شور بود، نمك را از مخلوط فوق حذف كنيد). سپس پياز، قارچ، فلفل سبز و گوجه فرنگي را خرد كرده، كنار بگذاريد. خمير پيتزا را روي تخته باز كنيد. براي جلوگيري از چسبندگي خمير ، قدري آرد روي تخته بپاشيد. سپس سس را روي خمير بماليد و پنير پيتزا را روي آن بريزيد. سبزي هاي خرد شده( پياز ، فلفل سبز و...) را روي آن بپاشيد. در فر به مدت 25-20 در دماي F ْ450 قرار دهيد. مدت طبخ اين غذا، 40 دقيقه است.

نكات تغذيه اي:

اين غذا مملو از انواع ويتامين هاي A,B,C مي باشد. و براي كساني كه رژيم گياهخواري دارند مناسب است . پودر سير هم غذا را خوش طعم كرده و ضمناً داراي خواص ضد عفوني كننده و كاهش دهنده فشار خون است.

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:23 am
توسط Leila
لازانياي سبزيجات


مواد لازم :


يک عدد متوسط
بادمجان

يک عدد
پياز(درشت خرد شده)

2 حبه
سيرخرد شده

150 ميلي ليتر يا دو سوم ليوان
آب سبزيجات

200 گرم
قارچ ورقه شده

400 گرم
گوجه فرنگي بدون پوست (خردشود)

2 قاشق غذاخوري
رب گوجه فرنگي

يک چهارم قاشق مرباخوري
پودر زنجبيل

يک قاشق مرباخوري
سبزيجات خشک معطر(اورگانو و رزماري)

حدود 12 برگ
لازانيا

25 گرم
کره

25گرم يا 2 قاشق غذاخوري سر پر
آرد

5/1 ليوان
شير

کمي
رنده جوزهندي

200 گرم
پنير گودا و پنير موتزارلا

به اندازه لازم
نمک و فلفل


طرز تهيه:

بادمجان ها را شسته و با پوست به صورت مکعب هاي 5/2 سانتي متري مي بريم. در قابلمه پياز و سير را با کمي روغن تفت داده، سپس بادمجان ها و قارچ را اضافه کرده، باز کمي تفت مي دهيم. پس از آن رب گوجه، پوره گوجه فرنگي، آب سبزيجات، زنجبيل، نمک، فلفل و سبزي معطر را به آن اضافه مي کنيم مي گذاريم آهسته بپزد و آبش تبخير شود.

براي درست کردن سس، کره را در قابلمه ريخته، سپس آرد را اضافه مي کنيم و کمي تفت مي دهيم. پس از آن شير و جوز را اضافه کرده و مرتب هم مي زنيم تا غليظ شود. در آخر نمک را به آن مي افزاييم.

لازانياها را در آب جوش پخته و روي دستمال تميز آشپزخانه مي گذاريم. آن گاه فر را در حرارت 200 درجه سانتي گراد گرم کرده و ته قالب مخصوص( اندازه حدود 20×30 سانتي متر) را چرب کرده، يک مقداري از سبزيجات مي ريزيم، سپس يک ورق لازانيا را روي آن گذاشته و مقداري از سس سفيد مي ريزيم و اين کار را تکرار مي کنيم. در آخرين لايه، ابتدا سس سفيد و بعد مخلوط پنيرها را مي پاشيم و در فر مي گذاريم تا سه ربع بماند و روي آن طلايي شود.


طرز تهيه سس سفيد براي لازانيا:



مواد لازم:



کره 50 گرم

آرد سفید 2 قاشق سوپخوری

شیر 2 فنجان

نمک و فلفل به مقدار دلخواه


طرز تهيه: کره را آب کرده و آرد را با آن کمي تفت مي دهيم. شير ار به تدريج اضافه مي کنيم تا سس صاف و يکنواخت و غليظ شود. سپس نمک و فلفل را اضافه مي کنيم. حالا سس آماده مصرف است.



نکات تغذيه اي :

در تهيه اين لازانيا از گوشت استفاده نشده است و غذاي مناسبي براي افرادي است که رژيم گياهخواري دارند.

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:24 am
توسط Leila
تهيه اردور با تخم مرغ



تعداد 4 عدد تخم مرغ را با آب سرد شسته و بعد آنها را در كيسه فريزر( نايلون) قرار دهيد و سركيسه را گره زده و روی آن آب سرد بريزيد و بگذاريد روی شعله ملايم به مدت 20 دقيقه بپزد. اين روش باعث می شود كه تخم مرغ ها نتركد.



تخم مرغ های پخته شده را پوست كنده و هر كدام را از طول به دو قسمت مساوی تقسيم كنيد و زرده آنها را بيرون بياوريد ودرون آنها را با مخلوطی از مواد زير پر كنيد.



پوره سيب زميني، پوره اسفناج، لبوی رنده شده، پوره هويج، پوره كدو حلوايي، پوره نخود فرنگی و زرده تخم مرغ (نرم شده با كره ) را مخلوط كرده و با قيف آنها را فرم داده و داخل تخم مرغ ها را پر كنيد .



اطراف آنها را با نخود فرنگی ، هويج آب پز شده و مغز كاهو تزئين كنيد.

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:25 am
توسط Leila
پيراشكي پنير


مواد لازم :


100 گرم
پنير سفيد (فتا)

2 تا 3 قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده

يك قاشق مرباخوري ( به دلخواه)
زيره يا رازيانه

يك عدد
سفيده تخم مرغ

به مقدار لازم
خمير پيتزا

به مقدار لازم
روغن براي سرخ كردن




طرز تهيه:

1- پنير و جعفري و اگر دوست داشته باشيم زيره يا رازيانه را مخلوط مي كنيم.

2- خمير(طرز تهيه آن در پايين آورده شده است) را باز كرده و به اندازه دلخواه قالب مي زنيم.

3- از مواد مخلوط شده يك قاشق مرباخوري وسط خمير مي گذاريم.

4- دور خمير را سفيده تخم مرغ مي ماليم.

5- يك طرف خمير را بر مي گردانيم و لبه ها را خوب محكم مي كنيم.

6- پيراشكي ها را در روغن داغ سرخ مي كنيم تا طلايي شوند، سپس داخل صافي مي گذاريم تا روغن اضافي آن خارج شود.

نكته: روغن را ابتدا خوب داغ كرده و پس از آن حرارت را كم مي كنيم تا پيراشكي ها خوب سرخ شوند.

طرز تهيه خمير پيتزا:



روغن آب كرده ..................................... 2 قاشق سوپخوري

آب ولرم .............................................. يك فنجان

مايه خمير يا بيكينگ پودر ....................... يك قاشق مربا خوري

آرد..................................................... به اندازه اي كه خمير تهيه شود

نمك.................................................. كمي

مايه خمير را در آب ولرم حل مي كنيم تا پف كند. روغن و نمك را به مايه خمير اضافه كرده و آرد را كم كم مي ريزيم و آنها را به هم مي زنيم تا خمير تهيه شود.آن را خوب ورز مي دهيم تا خمير به دست نچسبد. چند لحظه روي خمير را مي پوشانيم تا خمير جا بيفتد. در صورتي كه بخواهيد خمير را با بيكينگ پودر تهيه كنيد براي ور آمدن خمير حداقل يك ساعت وقت لازم است.

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:27 am
توسط Leila
قيمه گياهخواري

(براي چهار نفر)



مواد لازم:

500 گرم
نخود فرنگي پخته

150 گرم
پنير محلي خرد شده

100 گرم
گوجه فرنگي خرد شده

نصف پيمانه
گشنيز خرد شده

نصف قاشق غذاخوري
پودر زيره و تخم گشنيز

كمتر از يك قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز

به مقدار كافي
نمك


موادي كه بايد با هم آسياب شوند:

يك عدد
پياز متوسط خرد شده

يك تكه يا يك قاشق پودر شده
زنجبيل

سه حبه
سير


طرز تهيه:

روغن را در ظرفي حرارت داده ، به آن پنير خرد شده بيفزاييد و سرخ كنيد تا طلايي شود . موادي را كه با هم آسياب كرده ايد به آن بيفزاييد و سپس يك پيمانه آب افزوده و پنج دقيقه به هم بزنيد . تمام مخلفات ديگر به اضافه نمك و نخود فرنگي را نيز بيافزاييد. سپس يك پيمانه آب افزوده ، به مدت پنج دقيقه مخلوط را بجوشانيد، برگ هاي گشنيز را روي آن پاشيده و به صورت داغ سرو كنيد.

نكات تغذيه اي :

اين غذا حاوي گوشت و محصولات گوشتي نيست و در عين حال محتوي نخود سبز و گوجه فرنگي، پياز وسير است ، از اين رو غذايي مفيد براي افراد مبتلا به عوارض قلب وعروق وهمچنين غذايي مناسب است براي افرادي كه رژيم لاغري را رعايت مي كنند .هر پرس اين غذا( در صورتي كه ميزان هاي ذكر شده براي چهار نفر مساوي رعايت شود) محتوي 200 كالري است . پس يك غذاي بسيار كم كالري است و مصرف آن با 10 قاشق برنج يك وعده غذايي مناسب براي افراد تحت رژيم است.

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:28 am
توسط Leila
كوكوي كدو سبز


مواد لازم :

6 عدد
كدو سبز متوسط

4 عدد
تخم مرغ

يك قاشق غذاخوري
زعفران حل شده

يك قاشق مربا خوري
آرد

دو قاشق غذاخوري
شير

به مقدار كافي
نمك و فلفل




طرز تهيه :

كدوها را پس از شستن و بدون پوست گرفتن ، به قطر يك سانتيمتر حلقه حلقه كنيد . و روي آنها كمي نمك بپاشيد . سپس كدوها را در مقداري روغن تفت دهيد .

در يك ظرف گود ، آرد و شير را مخلوط كرده و تخم مرغ ها را به آن اضافه كنيد . مخلوط حاصل را با چنگال ، خوب به هم بزنيد . سپس كدوهاي سرخ شده را به همراه مقداري نمك و فلفل و زعفران به مخلوط فوق اضافه كنيد . پس از داغ شدن روغن در ماهيتابه ، مايع كوكو را در آن ريخته و سطح آن را صاف كنيد .

در ماهيتابه را گذاشته تا كوكو خودش را بگيرد و سرخ شود . بعد از آن ، كوكو را با كفگير پشت و رو كرده و مي گذاريد تا طرف ديگرش هم سرخ شود ، سپس كوكو ، آماده خوردن است .

نكات تغذيه اي :

كوكوي كدو سبز ، غذايي مغذي و لذيذ است و براي گياه خواران و جوانان مناسب است.

كدو سبز سرشار از ويتامين A است . ويتامين A در بينايي ، رشد و نمو بدن و سيستم ايمني بدن مؤثر است و باعث مصونيت در برابر بيماري هاي عفوني مي شود .

كل انرژي غذا ، 474 كالري است كه اگر توسط 4 نفر همراه با نان يا بدون نان ، ميل شود ، سهم هر فرد از انرژي غذا ، 5/118 خواهد بود .

ارسال شده: دوشنبه 29 آبان 1385, 1:36 am
توسط Leila
كوكوي سبزيجات


مواد لازم :
2 فنجان
پياز خرد شده و تفت داده شده

2فنجان
بادمجان خرد شده و تفت داده شده

2 فنجان
قارچ خرد شده و تفت داده شده

1 قاشق مرباخوري
جعفري

1 قاشق مرباخوري
نعنا

6عدد
تخم مرغ

3 قاشق غذاخوري
آرد

1 قاشق مرباخوري
بكينگ پودر

به مقدار كافي
نمك و فلفل




طرز تهيه:

بادمجان را پس از پوست كندن مانند خيار خرد كرده و در آب نمك خيس كنيد. بعد از 15 دقيقه آبكش كرده و كمي آب روي آن بگيريد تا شوري نمك از بين برود. سپس آن را در يك قاشق روغن زيتون تفت دهيد. همين عمل را با پياز و قارچ انجام دهيد. البته هر كدام را به طور مجزا و در همان ظرفي كه قبلاً استفاده كرده ايد و حاوي كمي روغن است تفت دهيد . تمامي مواد را با هم مخلوط كرده و تخم مرغ هاي زده شده را به آن اضافه كنيد. كم كم مايع كوكو براي پخت آماده مي شود. براي مصرف كمتر روغن حتماً بايد مقدار مورد نياز مايع را در پلوپز آماده كنيد. به اين طريق كه يك قاشق روغن در پلوپز ريخته و بعد مايع را درون آن بريزيد و در پلوپز را همراه با دم كني ببنديد و بعد از 10 دقيقه كوكو را وارونه كنيد تا كوكوي خوشمزه و كم روغن شما بعد از مدت كمي حاضر مي شود.

نكات تغذيه اي:

در پخت اين كوكو از روغن كمي استفاده مي شود و روغن به كار رفته، روغن زيتون است كه گياهي بوده و براي سلامتي فرد مفيد است . افرادي كه كلسترول خونشان بالاست، مي توانند به جاي تخم مرغ كامل، فقط از سفيده آن در تهيه كوكو استفاده كنند. همچنين چندين نوع سبزي شامل قارچ، بادمجان، نعنا وجعفري به كار رفته است و همان طور كه مي دانيم سبزيجات ، كربوهيدرات و كالري كمي دارند ، ولي منبع خوبي از فيبرو ويتامين ها هستند.

انرژي اين غذا در كل 630 كالري است كه اگر به 6 قسمت مساوي تقسيم شود ، هر قسمت داراي 105 كالري خواهد بود.

ارسال شده: شنبه 23 دی 1385, 8:35 am
توسط sohrab_poet
سبزیجات کباب شده

مواد لازم:
گوجه فرنگی- پوست کنده =6عدد متوسط
سیب زمینی= 3عدد متوسط
پیاز قرمز 3=عدد متوسط
شیوید تازه- خرد شده =5/1فاشق غذاخوری
نعنا تازه- خرد شده 1=قاشق مربا خوری
جعفری تازه- خرد شده= یک سوم پیمانه
کرفس= 2ساقه
سیر- ریز ریز خرد شده یا له شده= 2حبه
روغن زیتون= یک چهارم پیمانه-(60میل)
نمک و فلفل= به اندازه کافی
طرز تهیه:
گوجه فرنگی ها را به صورت ورقه های نازک می بریم.سیب زمینی و پیازها را از بلندی برش می دهیم.کرفس ها را از بلندی برش های کوچک می دهیم.
ظرف فر را چرب و فر را گرم می کنیم
نیمی از گوجه ها را ته ظرف می چینیم تمام مواد را روی گوجه ها می ریزیم و مابقی گوجه ها را روی خوراک می چینیم.
جعفری، نعنا و شیوید را با هم مخلوط و روی خوراک می پاشیم.
سیر و نمک و فلفل را اضافه می کنیم و روغن زیتون را روی تمام سطح خوراک می ریزیم.
خوراک را در فر به مدت 30دقیقه می گذاریم اگر سبزیجات نپخته بود آنفدر در فر می گذاریم تا سبزیجات پخته و ترد شود.
[External Link Removed for Guests]

ارسال شده: چهارشنبه 27 دی 1385, 2:39 pm
توسط achachi98
برگر گیاهخواران :D

مدت آماده سازی:حدود 1 ساعت
مدت پخت:20 دقیقه


مواد لازم برای 2 نفر:

سیب زمینی=315 گرم
هویج=125 گرم
برگ موسیر یا پیازچه=7 گرم
سیر=1 پر
روغن آفتابگردان=3 قاشق غذاخوری
کره=یک تکه کوچک
کرفس=125 گرم
پیاز متوسط=1 عدد
تخم مرغ=1عدد
آرد ذرت=4 قاشق غذاخوری
تخمه پوست کنده آفتابگردان=1 قاشق غذاخوری
برگ موسیر یا پیازچه برای تزئین=مقداری


طرز تهیه:


1. سیب زمینی ها را شسته،پوست بگیرید و تکه تکه کنید. سپس آنها را زیر آب سرد گرفته و در قابلمه ای بزرگ بریزید. مقداری نمک به آنها افزوده و روی آن را با آب بپوشانید. سپس آنها را تا زمانی که نرم و مغز پخت شوند بپزید. بعد سیب زمینی ها را از آب خارج کرده و در حالی که هنوز داغ است،پوست بگیرید و بکوبید.
2. کرفس و هویج ها را پوست گرفته و رنده کنید. پیاز را نیز پس از پوست کندن ریز خرد کنید. موسیرها را به قطعات کوچک خرد کنید. سپس تمام این مواد را به سیب زمینی های کوبیده شده اضافه کنید.
3. تخم مرغ را آنقدر بزنید تا کف کند. سپس آن را با مقداری نمک به سیب زمینی اضافه کنید. سیر را نیز پوست کنده،بکوبید و به مخلوط اضافه کنید.
4. کل مواد را با چنگال یا دست کاملا مخلوط کنید. آرد ذرت را به میزانی که مواد به هم بچسبند اضافه کنید.
5. مخلوط سیب زمینی را به 4 برگر به ضخامت 5/2 سانتی متر تقسیم کنید.
6. روغن را در ماهیتابه ضخیم تفلون،روی حرارت متوسط داغ کنید.
7. برگرها را در روغن بگذارید و شعله را کم کنید. بگذارید هر طرف آنها به مدت 6 دقیقه سرخ شود.
8. دانه های آفتابگردان را با یک تکه کوچک کره سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. حرارت را کم کنید و تخمه ها را مرتب هم بزنید.
9. برگرها را با ساقه موسیر یا پیازچه و تخمه های سرخ کرده تزئین کنید.
ارزش غذایی هر وعده:
کالری=450 واحد
پروتئین=23 گرم
چربی=20 گرم
کربوهیدرات=45 گرم

ارسال شده: چهارشنبه 27 دی 1385, 2:45 pm
توسط achachi98
خوراک بادنجان و کدو :grin:

مواد لازم:


بادنجان کوچک دلمه ای یا معمولی=6 عدد
کدوی خورشی=6 عدد
گوجه فرنگی یک اندازه=10 عدد
برنج پخته شده=در حدود نصف لیوان
نخود سبز پخته شده=در حدود نصف لیوان
کره=250 گرم
نمک و فلفل=بمقدار کافی

طرز تهیه:

سرهای بادنجان و کدو را می گیریم و بصورت حلقه حلقه می بریم ولی حلقه ها را از هم جدا نمی کنیم یعنی انتهای حلقه ها را از هم جدا نمی سازیم تا فرم بادنجان و کدو محفوظ بماند.چهار عدد از گوجه فرنگی ها را کنار می گذاریم و بقیه را حلقه حلقه می کنیم و بین هر حلقه کدو و بادنجان یک حلقه گوجه فرنگی قرار می دهیم و کمی نمک و فلفل به آن می پاشیم،سپس بادنجانها و کدو ها را یک در میان در ظرف گرد نسوزی می چینیم و 150 گرم از کره را قطعه قطعه کرده روی بادنجانها و کدوها می گذاریم و ظرف را در فر با حرارت ملایم قرار می دهیم و می گذاریم بمدت نیم ساعت تا سه ربع بماند تا کدو و بادنجان بپزد ولی زیاد له نشود بعد سه عدد از گوجه فرنگی ها را از وسط نصف و داخل آن را خالی می کنیم.برنج و نخودسبز پخته شده را با کمی نمک و فلفل و پنجاه گرم کره آب شده مخلوط کرده داخل گوجه فرنگی ها را با این مواد پر می کنیم.گوجه فرنگی ها را در اواخر طبخ بادنجان و کدو دور ظرف می چینیم.یک عدد گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده وسط ظرف قرار می دهیم و یکربع دیگر می گذاریم ظرف در فر بماند تا گوجه فرنگی ها بپزد ولی له نشود.این غذا را با همان ظرف سر میز می بریم.در صورتیکه بخواهیم گوجه فرنگی ها شکل خود را از دست ندهد ابتدا کدو و بادنجان را می گذاریم کمی بپزد بعد حلقه ای گوجه فرنگی را بین آنها قرار می دهیم و دوباره چند دقیقه دیگر می گذاریم بپزد.

ته‌ چین‌ اسفناج‌

ارسال شده: جمعه 31 فروردین 1386, 8:04 am
توسط gigi64
ته‌ چین‌ اسفناج‌


تصویر

● مواد لازم‌:
▪ برنج‌:۳ پیمانه‌
▪ اسفناج‌:۳۰۰گرم‌
▪ مرغ‌:۲۰۰ گرم‌
▪ زرده‌ تخم‌ مرغ‌:۱ عدد
▪ ماست‌:۲ پیمانه‌
▪ روغن‌:۱۰۰ گرم‌
▪ آبغوره‌:به‌ میزان‌ كافی‌
▪ پیاز سرخ‌ شده‌:۲ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ زعفران‌:به‌ میزان‌ كافی‌
● طرز تهیه‌:
ابتدا زرده‌ تخم‌ مرغ‌ را به‌ همراه‌ماست‌ و ۱۰۰ گرم‌ روغن‌ در ظرفی‌ ریخته‌ و خوب‌با هم‌ مخلوط می‌كنیم‌ و مقداری‌ فلفل‌، زعفران‌ وآبغوره‌ هم‌ به‌ آن‌ اضافه‌ كرده‌ و كنار می‌گذاریم‌.
در مرحله‌ بعد برنج‌ را آبكش‌ كرده‌ و مقداری‌ ازاین‌ برنج‌ را در داخل‌ قابلمه‌ می‌ریزیم‌ و با یك‌سوم‌ موادی‌ كه‌ قبلا آماده‌ كردیم‌، خوب‌ مخلوطمی‌كنیم‌ و در قابلمه‌ آن‌ را صاف‌ می‌كنیم‌، آن‌ گاه‌مرغها را داخل‌ باقی‌ مانده‌ موادمان‌ می‌ریزیم‌ تاخوش‌ طعم‌ شود و بعد برمی‌داریم‌ (توجه‌ داشته‌باشید كه‌ تكه‌های‌ مرغ‌ را از قبل‌ می‌پزیم‌) و سپس‌اسفناج‌ را شسته‌ و خرد می‌كنیم‌ و در آب‌ پخته‌ وبعد آب‌ آن‌ را خوب‌ گرفته‌ و تفت‌ می‌دهیم‌ و درهمان‌ مواد اولیه‌ آغشته‌ می‌كنیم‌ و بعد پیاز سرخ‌شده‌ را هم‌ به‌ آن‌ اضافه‌ می‌كنیم‌ و بعد مرغهاراروی‌ پلو در قابلمه‌ای‌ می‌چینیم‌ و بعد كمی‌ برنج‌روی‌ آن‌ ریخته‌ و سپس‌ اسفناجی‌ را كه‌ با موادمان‌مخلوط شده‌ است‌ روی‌ برنج‌مان‌ پهن‌ می‌كنیم‌ وبعد بقیه‌ برنج‌ را هم‌ در ظرف‌ ریخته‌ و مقداری‌روغن‌ و زعفران‌ هم‌ روی‌ آن‌ ریخته‌ و می‌گذاریم‌تا خوب‌ دم‌ بكشد، بعد از ۳۰ دقیقه‌ غذای‌ ماآماده‌ می‌شود.

خانواده سبز

سبزی پلو

ارسال شده: جمعه 31 فروردین 1386, 8:06 am
توسط gigi64
سبزی پلو


تصویر

● مواد لازم :
▪ برنج یك كیلوگرم
▪ سبزی‌پلو (تره - جعفری -گشنیز - شوید و كمی شنبلیله) یك كیلوگرم
▪ گوشت ماهیچه بدون استخوان نیم كیلوگرم
▪ پیاز متوسط یك عدد
▪ روغن ۲۵۰ گرم
▪ نمك به مقدار مورد نباز
● طرز تهیه :
ابتدا سبزی‌ها را پاك كنید و خوب بشوئید. بهتر است سبزی‌ها را در ظرف پرآبی بریزید و پس از شستن آنها را از روی آب بگیرید. سبزی را آبكش كنید تا آب آن كاملا گرفته شود.
گوشتها را خرد كنید و همراه پیاز خرد شده و دو لیوان آب بپزید. برنجی را كه قبلا خیس كرده‌اید همانند طرز تهیه پلوی ساده بپزید و آبكش كنید. چون زمان دم كشیدن سبزی‌پلو به دلیل پخته شدن سبزی آن كمی بیشتر است, برنج را كمی زودتر از روی آتش بردارید و آبكش كنید. سبزیها را خرد كنید.
مقدار كمی آب و روغن در قابلمه بریزید و برنج را با كفگیر در آن ریخته, گوشتهای پخته شده را به همراه سبزی خرد شده در لابلای برنجها قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه از قرار دادن قابلمه روی حرارت متوسط و بخار دادن برنج, روغن را ذوب كنبد وروی برنج بریزید. برنج را به مدت یك ساعت دم كنید. سبزی‌پلو را بدون گوشت نیز می‌توان پخت.

میکرو فارس