اشنایی با محرمات و احکام مربوط به انها

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با آموزش و يادگيري به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

قفل شده
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

اشنایی با محرمات و احکام مربوط به انها

پست توسط ganjineh »

ریا

ریا عبارتست از یک حالت قلبی که در آن شخص کاری را به نیت جلب توجه و رضایت غیر خدا انجام میدهد.

از امام صادق (ع) :
مبادا خودنمایی کنی . زیرا هر که برای جز خدا کار کند خدا او را به کسی واگذار میکند که برای او کار کرده است .
ملاک ریا چیست به عبارت دیگر از کجا بفهمیم که کاری که انجام می دهیم خالی از ریا ست یا نه؟
آیا صرفا با علنی بودن یک کار خودنمایی صورت گرفته و مخفی انجام دادن کاری از انظار دیگران کاری بی ریا صورت گرفته است.

بهترین ملاک : اینست که از خود در هنگام انجام کار بپرسیم آیا دوست داریم که دیگران از کار ما با خبر بشوند یا نه؟
همانطور که توجه می فرمایید به عنوان مثال شخصی نماز جماعت در جلوی دیگران می خواند ولی قلبا رضایت به دانستن دیگران ندارد .پس عملی خالی از ریا انجام داده ولو اینکه در جلوت کاری انجام داده و در مقابل شخصی در نیمه های شب نماز شب می خواند ولی قلبا دوست دارد که دیگران از کار او باخبر شوند پس کار او سرشار از ریا می باشد ولو اینکه در خلوت انجام می دهد .

از امام صادق(ع) :
خداوند عزمجل میفرمایند :
من بهترین شریکم هر که با من دیگری را شریک کند در کاری که می کند از او نپذیرم جز همان چه( کاملا) خالص برای من باشد .

راه درمان:
ریا ناشی از 2 تفکر غلط از ذهن آدمی می باشد :

1. تفکر اشتباه از دیگران ( غیر خدا) :
با قدری تامل در اینکه دیگرانی که توانایی دور کردن یک میکروب میکروسکپی را ندارند و به زانو در می آیند و سراسر همه وجودشان نیاز است چه سودی می توانند به ما برسانند که کار را به نیت جلب توجه دیگران انجام دهیم .
2. تفکر اشتباه از عمل خویش :
همچنین درسته که کاری که ما انجام می دهیم ارزشمند است و پاداشی در پی دارد ولی باید مد نظر داشت که اگر نیرو و توفیق الهی همراه با انسان نشود انسان به تنهایی قادر به انجام هیچ کاری نیست پس در واقع انسان دچار عجب ( خودبینی) به کار خودش نشود .

در اخر اینکه در علم اخلاق گفته میشود که در بسیار ی موارد ابتدا تخلیه(از کار و نیت اشتباه) صورت گیرد سپس تحلیه ( به کار ونیت درست) .
در این مورد هم همین گونه است در درجه اول انسان نباید ریا نکند و در درجه بعدی اخلاص داشته باشد به عبارت دیگر نه تنهااینکه کار را به نیت غیر خدا انجام ندهد بلکه کار را با اخلاص انجام دهد .
شاید بگویید یعنی چه اگر نیت ریا نباشد حتما با اخلاص همراه
می باشد ولی باید گفت که در بعضی موارد کسانی کار را نه به نیت ریا انجام می دهند ونه به نیت قربت به خدا چون کار را
بی نیت (بدون نیت ) انجام می دهند .
آخرین ويرايش توسط 1 on ganjineh, ويرايش شده در 0.
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

پست توسط ganjineh »

شماتت

دوستان قصد نصیحت ندارم ماه رمضان بهترین فرصت برای خودسازی است البته منظورم این نیست خدای ناکرده دوستان در سایت ما به این حالت بد باشند .
سرزنش یا شماتت یک حالتی است که در آن شخص شروع به کوبیدن طرف مقابل به علت انجام اشتباهی در قلب خودش می کند .
مثلا شخص با تکان دادن سر به معنای اظهار سرزنش و گفتن جملاتی در دل همچون خاک بر سرش و ....

روایت از معصوم (ع)یکی از نزدیکترین حالت بنده به کفر اینست که یک اشتباهی را از برادر مومنش در قلبش نگهدارد که روزی با آن شخص رو سرزنش کند .
بچه ها شاید همین جمله در بدی این کار کافی باشد چون حالت کفر دیگه حالتی است که در قلب هیچ ایمانی باقی نمی ماند .

از امام صادق (ع):
کسی که برادر مومن خودش را در یک اشتباهی سرزنش کند نمی میرد تا اینکه خود نیز به آن اشتباه مبتلا می شود .
شاید این یکی مورد برای من نوعی هم اتفاق افتاده باشد .

راه درمان سرزنش هم اینه که یک مقدار رو موضوع فکر کنیم که آیا دوست داریم که دیگران ما را در انجام اشتباهمان سرزنش کنند ویک مقدار تلاش کنیم وقتی اشتباهی از دیگران دیدیم بگوییم که همه حتی خود من اشتباه میکنم .
و در آخر اینکه اگر سرزنش یا شماتت حالت پیشرفته به خودش بگیرد و از حالت قلبی به حالت عملی برسد به آن تمسخر می گویند .
موفق و موید باشید
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 941 بار
سپاس‌های دریافتی: 1474 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

HRG, عزيز واقعا تاپيک قابل استفاده اي هست :smile: :smile: :)
من که خيلي استفاده کردم حتما ادامش بده :(
در ضمن با اجازتون کمي پست هاي شما رو خوشکل تر کردم :o
قفل شده

بازگشت به “انجمن آموزش”