گفتگوي مشروح فارس با جانشين نيروي هوايي ارتش

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

گفتگوي مشروح فارس با جانشين نيروي هوايي ارتش

پست توسط Mr.Amirhessam »

ايران از جت جنگي تا ابزار مقابله با موشك‌هايي مثل كروز و تام‌هاگ را مي‌سازد

خبرگزاري فارس: جانشين نيروي هوايي ارتش در گفت‌وگويي مفصل با فارس آخرين پيشرفت‌هاي دفاعي در اين نيرو را تشريح كرد و خبر داد كه در حال حاضر ايران هم جت جنگي مي‌سازد و هم ابزار مقابله با موشك‌هايي مثل كروز و تام‌هاگ را.


امير سرتيپ خلبان قاسم محمد اميني در گفتگوي مشروح خود با خبرنگار امور دفاعي خبرگزاري فارس به بيان دستاوردهاي مختلف اين نيرو طي سال‌هاي اخير همچون ساخت هواپيماي جنگنده و دستيابي ايران به سيستم‌هاي مختلف دفاع موشكي پرداخت.
وي در ابتدا با اشاره به برگزاري موفق رزمايش بزرگ «ضربت ذوالفقار» از رسانه‌هاي منعكس كننده اين موفقيت‌ها تقدير كرد و انعكاس آن را همانند ضربت ذوالفقار كم‌نظير دانست.
جانشين نيروي هوايي ارتش با اشاره به اينكه فعاليت‌هاي نيروي هوايي تخصصي است و برگزاري اين رزمايش در بخش هوايي نيز عملياتي تخصصي محسوب مي‌شود، خاطرنشان كرد: پس از آنكه برگزاري اين رزمايش در نيروي هوايي ارتش مطرح شد، حال و هواي نيروها همچون دوران دفاع مقدس بود و به هر كجا كه مراجعه مي‌كرديم، عوامل ستادي و طراحان رزمايش همان روحيه دوران دفاع مقدس را داشتند و پير و جوان ارتش در تكاپو بودند.
امير اميني اضافه كرد:اكثر پرسنل نهاجا جوان هستند و البته آنها از تجربيات پرسنل قديمي كه به آنها منتقل شده است، استفاده مي‌كنند كه در اين رزمايش هم جوانان وظيفه طراحي را بر عهده گرفتند و پيشكسوتان عهده‌دار نظارت و كنترل بودند و همين برگزاري رزمايش موجب شد تا تجربيات گذشته به طور عملي به آنها منتقل شده و انگيزه جوانان ارتشي بالاتر برود.
وي خاطرنشان كرد: در زمينه آموزش اين نيروها با انتخاب افراد مناسب و آموزش‌هاي صحيح، نيروي انساني مناسبي را از نظر كيفي و كمي آماده كرده‌ايم كه هم متعهد و هم متخصص است.

*تجهيزات

امير سرتيپ اميني در ابتدا منطقه وسيع جغرافيايي و وسعت نيروها اعم از نيروهاي پايگاه‌هاي هوايي، آفندي و پدافندي و تعداد يگان‌ها را مورد اشاره قرار داد و اعلام كرد: وسعت منطقه عمليات حدود 350 هزار كيلومتر مربع بود كه بيش از 20 استان كشور را در بر مي‌گرفت و علاوه بر آن گستردگي و تنوع تجهيزات و استفاده از تجهيزات مختلف و حضور انواع هواپيماهاي شكاري، گشت هوايي و هواپيماهاي ترابري در طيف وسيع، اهميت اين رزمايش را دوچندان كرده بود.
جانشين نيروي هوايي ارتش استفاده از انواع ادوات پدافندي همچون رادار‌هاي مستقر در منطقه، سيستم‌هاي فرماندهي و كنترل، هواپيماهاي گشت هوايي مجهز به موشك‌هاي برد بلند، متوسط و كوتاه و ديگر سيستم‌هاي پدافندي مانند اقسام توپ‌هاي ضد هوايي را ديگر محور مهم رزمايش هوايي ضربت ذوالفقار عنوان كرد و افزود: بكارگيري بسياري از سيستم‌هاي بهينه شده توسط متخصان دفاعي و حداكثر استفاده از مهمات حقيقي و واقعي همچون بمب‌ها، موشك‌هاي زمين به هوا و هوا به هوا همچنين تاكتيك‌ها و سيستم‌هاي مختلفي كه عملا استفاده شد، باعث گرديد ارزيابي كاملي از همه طرح‌هاي دفاعي‌مان و سيستم‌هاي آفند و پدافند خود داشته باشيم.
وي استفاده از بمب‌هاي جديد همچون بمب رعد، بمب ليزري و موشك‌ هوا به زمين قاصد يا موشك بهينه و نصب شده روي F14 را نيز به عنوان ديگر تجهيزات مورد استفاده ذكر كرد و نتيجه گرفت: با توجه به شناختي كه از طرح‌هاي مختلف و تاكتيك‌هاي دشمن داشتيم، اين ارزيابي نقاط قوت و ضعف ما را مشخص كرد. خوشبختانه به اكثر اهداف خود رسيده و احساس مي‌كنيم اهداف مهم رزمايش هوايي همچون حفظ توان رزمي، بالا بردن توان رزمي و ايجاد بازدارندگي با موفقيت صورت گرفته است.
امير اميني درگيري هوايي در شرايط مختلف و غير متعارف، مقابله با موشك‌هاي مختلف دشمن مثل كروز و نيز تمرين طرح‌هاي دفاعي آفندي و غير آفندي را به عنوان ديگر شاخصه‌هاي اين رزمايش نام برد و اعلام كرد: خوشبختانه با وجود استفاده از حجم وسيع نيروها در كنار بكار بردن تجهيزات و مهمات حقيقي، هيچ اتفاق ناگواري به وقوع نپيوست.

*ساخت هواپيما

جانشين نيروي هوايي ارتش در ادامه گفتگوي خود با خبرگزاري فارس به موضوع ساخت هواپيما در اين نيرو اشاره كرد و اظهار داشت: پس از پيروزي انقلاب ما با تجهيزات مدرن و پيچيده‌اي مواجه شديم كه از فناوري بالايي برخوردار بود، اما در دوران طاغوت مستشاران غربي اجازه نمي‌دادند متخصصان كشورمان با اين تجهيزات آشنا شوند ولي پس از پيروزي انقلاب موضوع توجه به توان داخلي ابتدا به صورت خودجوش و سپس به صورت سيستماتيك دنبال شد و با نهادينه شدن جهاد خود كفايي، صد‌ها پروژه به بهره برداري رسيد.
وي اضافه كرد: پس از حدود دو دهه تلاش متخصصان كشورمان و انجام طرح‌هاي مختلف در نيروي هوايي ارتش، ابتدا هواپيماي آموزشي با نام پرستو ساخته شد و به توليد رسيد و بعد وارد مرحله ساخت هواپيماهاي ديگر شديم.
اميني سپس مراحل مختلف اين پروسه را تشريح كرد و گفت: ابتدا امكان‌سنجي ساخت هواپيما را انجام مي‌دهيم و بعد طراحي‌هاي مقدماتي و نهايي صورت مي گيرد. در مرحله بعد نيز ماكت هواپيما در مقياس اصلي ساخته شده و سپس نمونه اصلي توليد مي‌شود و بعد از آنكه تست‌هاي پروازي مختلفي را پشت سر مي‌گذارد به صنايع نظامي براي توليد انبوه هواپيما تحويل مي شود.
جانشين نيروي هوايي ارتش به جديدترين نوع هواپيماهاي توليد شده با نام صاعقه اشاره كرد و گفت: صاعقه هواپيمايي شكاري محسوب مي‌شود كه پس از هواپيماهايي مانند درنا، تذرو و آذرخش ساخته شده است و دهها سورتي پرواز نيز توسط هر كدام از اين هواپيما‌ها با موفقيت انجام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ‌گاه در مسير توليد و طراحي محصولات و تكنولوژي‌هاي جديد از تلاش نايستاده‌ايم، خاطرنشان كرد: تلاش براي ساخت هواپيماي جت شكاري مثل صاعقه به حدود يك دهه قبل باز مي‌گردد كه پس از انجام آزمايشات مختلف و انجام بيش از 80 سورتي پرواز، آخرين تست آن در رزمايش ضربت ذوالفقار صورت گرفت كه اين هواپيما در شرايط مختلف نمره قبولي را كسب كرده است.
امير خلبان اميني درباره خصوصيات صاعقه گفت: اين هواپيما مي‌تواند تا سرعت معادل 1/8برابر صوت پرواز كرده و قابليت‌ حمل 5 تن مهمات را دارد. صاعقه در مجموع عملكرد مناسبي داشته است و سقف پروازي آن نيز همسطح شكاري‌هاي روز دنياست.
وي به جمله‌اي كه هميشه به آن اعتقاد داشته يعني "تحريم به ما آموخت كه چه قابليت‌هايي داريم" اشاره كرد و افزود: طراحي و ساخت هواپيما بسيار سخت و مشكل است اما با استفاده از جوانان تحصيلكرده و نخبه حاضر در مجامع دانشگاهي همچون دانشكده شهيد ستاري و ايجاد مراكز تخصصي مفيد و مختصر توانسته‌ايم اين طلسم را در هم شكنيم.
جانشين نيروي هوايي ارتش تصريح كرد: همان‌طور كه در بحث رسيدن به فناوري هسته‌اي نيز با اتكا به جوانان خودمان به نتيجه رسيديم، اين افتخار نيز نصيب‌مان شده كه توليد اكثر قسمت هاي هواپيماي شكاري در كنار موضوعاتي همچون نگهداري و تامين قطعات در كشور خودكفا است. همچنين مراكز آموزش خلباني‌ ما بسيار خوب و داراي مربيان مجربي است كه تجربه دفاع مقدس را دارند كه همه اينها مجموعه‌اي از تمامي خوبي‌ها را براي ما فراهم كرده است.

*تهديدات

خلبان اميني به تجربه چند جنگي كه در اطراف كشورمان اتفاق افتاده است، نظري گذرا مي اندازد و با يادآوري اينكه همه آنها توسط تحليلگران كشورمان بررسي شده است، گفت: مشخص است كه اين جنگ‌ها هواپايه است و اكثراًبا هجوم وسيع هواپيماها و شليك موشك‌ها صورت مي‌گيرد.
جانشين نيروي هوايي ارتش اظهار داشت: هر روزه در سراسر كشور گشت زني و مراقبت از مرزهاي هوايي به طور كامل انجام شده و جمع آوري اطلاعات از طريق ايستگاه‌هاي ثابت و متحرك نيز به طور شبانه روزي همچون هميشه دنبال مي‌شود و در عين حال انواع سيستم‌هاي موشكي دور برد، متوسط و كوتاه برد در كنار توپخانه‌هاي ضدهوايي در مناطق مختلف آماده هستند.
وي اضافه كرد: شبكه عظيم ديده‌باني در ايران كه مجهز به انواع و اقسام تجهيزات مثل موشك ‌هاي دوش پرتاب هستند، نيز حضوري فعال دارند و مانند هميشه به فعاليت مشغولند.
امير اميني در ادامه به اين نكته بسنده كرد كه به ياد داشته باشيد ممكن است دشمن در عرصه‌هايي برتري داشته باشد، اما آسيب‌‌پذيري‌ آنها را هم ديده‌ايم. به عنوان مثال در جنگ لبنان، رژيم صهيونيستي از انواع و اقسام تجهيزات و امكانات مثل نيروي زميني مجهز، موشك‌هاي دقيق و بمب‌هاي مختلف بهره مي‌جست، اما حزب الله اثبات كرد كه همه قدرت‌ در امكانات نيست. علاوه بر اين ما از روش‌هاي ابتكاري خود سود مي‌جوئيم كه تجربه دفاع مقدس را در خود جاي داده است .
خلبان اميني به خاطره‌اي از دوران آموزش خلباني خود در آمريكا اكتفا كرد و گفت: در دوران آموزش خلباني در آمريكا، دو ايراني بوديم و 18 آمريكايي. آنها به شدت از جنگ مي‌ترسيدند و هيچگاه رشادت نيروهاي مسلح ما را نداشتند؛ چون نيروي انساني ما شجاع‌ترين و بهترين نيروها هستند و اين موضوع قدرت كمي نيست.
جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش همچنين به ذكر يك مثال ديگر پرداخت و گفت : يكي از مسائلي كه دشمنان روي آن مانور مي‌دهند استفاده از موشك كروز يا موشك تام هاگ است كه ما نيز امكانات و تجهيزاتي براي مقابله با آنها در اختيار داريم كه بر روي ماموريت و كار كرد آن اثر گذار است؛ همچنان كه در بحث‌هاي ديگر مثل بمب‌هاي ليزري نيز پدافند لازم تدارك ديده شده است.
از امير اميني خواستيم به مقايسه توانمندي ايران با ديگر كشورهاي منطقه بپردازد كه وي تاكيد كرد: نبايد در مقايسه با كشورهاي ديگر فقط امكانات را ملاك دانست و آنها را با هم مقايسه كرد. مثلا عراق در حالي‌كه در ابتداي جنگ 350 فروند هواپيما داشت، در پايان 8 سال، 600 فروند داشت كه پيشرفته‌تر شده بودند؛ درحالي‌كه ما تجهيزات مدرني در اختيار نداشتيم اما در نبردها پيروز بوديم.
جانشين فرمانده نيروي هوايي ارتش كه 6 سال اسارت را در كارنامه موفق خود دارد، در انتهاي گفتگو با خبرنگار فارس كه بيش از يك ساعت به طول انجاميد، از انجام طرح‌هاي جديد و ساخت تجهيزات متنوع در اين نيرو خبر داد و گفت : هر اقدامي كه براي پدافندهاي عامل و غير عامل لازم باشد در نيروهاي مسلح انجام شده است كه بسياري از آنها در سكوت دنبال مي‌شود.
اميني البته از يك جمله امام خميني(ره) به عنوان موضوعي زيبا و تاثيرگذار اشاره مي‌كند كه ايشان در سال 42 فرموده بودند: "ما با تكنولوژي مخالف نيستيم، با فساد مخالفيم و اگر كشور دست ما باشد 10 ساله هواپيما مي‌سازيم " كه ساختيم.
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”