ادامه ساخت «جنگنده شفق» همچنان در دستور کار ایران است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: جمهوری اسلامی ایران
سپاس‌های ارسالی: 4180 بار
سپاس‌های دریافتی: 22794 بار
تماس:

Re: ادامه ساخت «جنگنده شفق» همچنان در دستور کار ایران است

پست توسط Sami 1993 »

در دو بازه زمانی مختلف درباره این قضیه پرس و جو کرده بودم و نتیجه این بوده که نام شفق و کوثر اشاره به همان پروژه M-ATF دارد !

درباره قاهر هم ( با توجه به PM که برایم آمده ) چیز جدیدی نمی دانم و همان هایی است که قبلا می دانستم که 1- پروژه از آن چیزی که نشان داده شد جلو تر هست 2- قاهر با ابعاد کنونی بیشتر یک جت اثبات گر فن آوری است و نمونه اصلی بزرگتر خواهد بود .
Fast Poster
Fast Poster
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 899 بار

پست توسط شیرافکن »

اولین منبع خودم هستم و پرس و جو هایی که انجام داده ام .
به غیر از آن ، بابک تقوایی در مقاله ای که درباره بروز رسانی فانتوم های ما برای AIR International نوشته به این موضوع اشاره می کند ، البته در مقاله های قبلی فقط اشاره می کرده که نمایشگرها ساخت چین هست و اشاره به تولید آنها در داخل نمی کرده!
البته این موضوع چیز بدی نیست .
بجای اینکه بیاییم وقت و هزینه زیادی صرف ساخت صفر تا 100 این نوع نمایشگرهای بکنیم و یا حداقل بیاییم یک نمونه خارجی را بدست بیاریم و سعی در مهندسی معکوس آن بکنیم ، توانستیم فن آوری لازم رو از چین بگیریم و در هزینه و زمان خود صرفه جویی کردیم .

ببخشید جناب Sami 1993
فکر میکنید واقعا منابع شما معتبر هستند.یعنی اون کسانیکه ازشون پرس و جو کردید دقیقا چه کسانی و با چه سطحی از اطلاعات در کجا کار میکنن.بعلاوه لطفا درمورد این اقای بابک تقوایی و مسئولیتش اشاره بفرمائید.این بد است که بی جهت ما یک فناوری را به جای دیگر منتسب کنیم و بعد همان انقدر تکرار میشود که تبدلی به منبع شود وگرنه اینکه فناوری منتقل شده و...چیز بدی نیست.
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sami 1993 »

منبع من بسیار معتبر هست ، دیگر بالاتر از کسی که تو پروژه هایی مثل PC-7 بوده و به غیر از آن در بالاترین نهاد های نظام سمت داشته که نداریم !

همین رژه 29 فروردین ، روز قبلش به من اطلاع داده بود که قراره یک موشک کروز هواپرتاب جدید نشان بدهند که بردش 200 کیلومتر هست .

قرار دادن فن آوری خارجی به عنوان پایه رشد و توسعه بهترین راه هست و نه فقط در ایران ، بلکه در بسیاری از کشورها بدین شکل عمل می شود .

درباره کسانی که این موارد را تکرار می کنند ، باید از خودشون پرسید که چرا این موضوع را تکرار کرده و پررنگ می کنند !
Captain II
Captain II
سپاس‌های ارسالی: 3170 بار
سپاس‌های دریافتی: 4864 بار

پست توسط &mmt »

سلام
جناب Sami 1993 از نمونه ی 2 موتوره ی این هواپیما که ماکتی هم ازش ساخته شد اطلاعی دارید ؟ آیا منظور از جنگنده ی نیمه سنگین که صحبت هایی ازش شده همین نمونه ی 2 موتوره است ؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sami 1993 »

بحث استفاده از یک موتور ( RD-33 ) یا دو موتور ( J-85 ) از ابتدای پروژه وجود داشته ، متاسفانه چه من و چه دیگران ( در میلیتاری ) هرکدام طی پرس و جوهایی که انجام دادیم به نتیجه قطعی نرسیدیم که سرانجام محصول نهایی دو موتوره خواهد بود و یا تک موتوره !

تا به حال هم به موردی که نشان بدهد که M-ATF همان جت نیمه سنگین است بر نخورده ام .
Captain II
Captain II
سپاس‌های ارسالی: 3170 بار
سپاس‌های دریافتی: 4864 بار

پست توسط &mmt »

با تشکر
البته منظور من نمونه ی 2 سرنشینه با 2 موتور RD-33 بود نه جی -85 که به نظرم ابعادش هم از شفق تک موتوره بزرگ تر باید باشه یه عکس از ماکتش هم داشتم اگه پیدا کردم قرار می دم
( اگر درست یادم باشه یکی از کاربران میلیتاری اپ کرده بود )
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6706 بار
سپاس‌های دریافتی: 12099 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

باید فقط روی جنگنده پیشرفته قاهر سرمایه گذاری بشه
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sami 1993 »

&mmt نوشته شده:با تشکر
البته منظور من نمونه ی 2 سرنشینه با 2 موتور RD-33 بود نه جی -85 که به نظرم ابعادش هم از شفق تک موتوره بزرگ تر باید باشه یه عکس از ماکتش هم داشتم اگه پیدا کردم قرار می دم
( اگر درست یادم باشه یکی از کاربران میلیتاری اپ کرده بود )

تا جایی که من می دانم ، بحث استفاده از J-85 و RD-33 به طور مستقیم در M-ATF منتفی شده است و موتوری که قرار هست بر روی M-ATF نصب شود جزو خانواده موتورهای طلوع محسوب می شود ( طلوع 4و 5 ) و با توجه به اینکه 2 موتور مذکور در اصل مربوط به سپاه محسوب می شود ، نشان دهنده مشارکت این نهاد در پروژه هست .

موتور مذکور توسعه یافت موتورهای طلوع هست ( به قول عزیزی آب بستن به موتور طلوع ! ) و احتمالا از موتورهای J-85 ( البته این موتور هم برای قاهر در حال توسعه و بهینه سازی هست ) ، RD-33 و TF-30 و یک موتور با اصالت اروپائی ( ایتالیایی ) جهت توسعه آن استفاده شده است .

کشورمان در جهت بدست فن آوری موتورهای توربنی فعالیت های زیادی انجام داده است مثل وارد کردن فن آوری که می شده وارد کرد از طریق مپنا و ......
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 694 بار
سپاس‌های دریافتی: 1535 بار

پست توسط SHAHABESAGEB »

موتورهای طلوع 4 و 5 مینی جت هستن و توان پائینی هم دارن که البته برای کار خودشون (موشک کروز-پهپاد) این توان کافی هست. جنگنده نیمه سنگین هم که هنوز در دست طراحی هست و حتی اسمی برای اون انتخاب نشده.
با توجه ادعای معاون هماهنگ کننده نهاجا و شواهد موجود موتور جی 85 مهندسی معکوس شده و حتی در سال 86 پوسترهایی دیده شد که نوید ساخت نمونه بهینه موتور جی 85 رو می داد , شاید بشه گفت که منظور از بهینه سازی , ایجاد تغییرات اساسی در این موتور و تبدیل اون به نمونه توربوفن هست که بر مبنای شنیده ها تراستی برابر با 36-22 کیلونیوتن(در حالت خشک و پس سوز) رو میتونه تولید کنه که مجموع تراست دو موتور 72-44 کیلو نیوتن میشه که این اعداد نزدیک به تراست موتور F-404 هست و همین موتورها شاید بتونن نیاز طرح M-ATF رو برطرف کنن , در این صورت این جنگنده میتونه با جنگنده های سبک نهاجا (اف-5 - اف7- میراژ اف 1) جایگزین بشه .
هر چند تولید نسل جدید صاعقه و M-ATF موازی کاری به نظر میرسه ولی باید در نظر داشت که ساخت جنگنده به معنای تولید اون نیست و مدت زمان زیادی صرف میشه تا یک جنگنده بتونه تست های زمینی و پروازیش رو تموم کرده و در خط تولید قرار بگیره که البته تا تموم شدن تست ها و آماده شدن این جنگنده میشه تعدادی جنگنده صاعقه تولید کرد و همچنین نسل جدید صاعقه وM-ATF میتونن در قطعات و اویونیک و... باهم اشتراک داشته باشن.

معاون هماهنگ کننده نهاجا ادامه داد: جنگنده صاعقه در صنایع دفاع در حال تولید بوده و در یک یگان ما نیز مستقر است. تجهیزات مهم از جمله موتور صاعقه هم در کشور در حال تولید است.
[External Link Removed for Guests]

تعالي  

اين پوستر از يك فيلم در يوتيوب هست كه سال 2007 در اين سايت قرار داده شده ...

توي اين پوستر كه روي ديوار قرار داده شده و پايين اون( البته در تصوير پاييني ) يك موتور جي 85 ديده ميشه !
تصویر
و توي پوستر نوشته شده :

بومي سازي موتور جي 85

براي جايگزين نمودن موتور هاي اف 5 با برنامه توليد 35 دستگاه در سال !! ..

پايينتر كه ابتداي جمله معلوم نيست نوشته : در سال 85 : 15 دستگاه ! ..

تصویر

پوستر نمایش داده شده در سال 86:

تصویر
تصویر
حضرت امام صادق (ع) فرمودند :هركس مي‌خواهد از اصحاب قائم (علیه السلام) باشد، می بایست که منتظر باشد وبر اساس ورع و محاسن اخلاق عمل نماید در حالی که منتظر است.
« من سره ان يكون من اصحاب القائم فلينتظرو ليعمل بالورع و محاسن الاخلاق و هو منتظر » (مجلسي ج 52 / ص 140)
  صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا  
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Sami 1993 »

بنده که گفتم موتور مذکور جز خانواده طلوع و توسعه یافته آنها می شود !

وقتی می گوییم موتور طلوع 4 و 5 ، پس می بایست قبل از این دو موتورهای طلوع 1 ، 2 و 3 هم وجود داشته باشد و احیانا هم پس از این 2 هم موتورها طلوع 6 و 7 ......

یعنی یک فرایند و مسیر توسعه برای رفع نیازها و بدست آوردن فن آوری که از موتور طلوع 1 شروع شده ، به 2 موتور طلوع 4 و 5 رسیده و از این موتورها استفاده عملی شده ، سپس این مسیر ادامه پیدا کرده و به موتوری رسیده که قرار هست بر روی محصول نهایی M-ATF بکار برود .

به نظر من نام طلوع یک برند و هویت برای موتورهای پرنده های ما خواهد بود که حتی موتورهای خارجی منهدسی معکوس شده مثل J-85 هم جزو این خانواده محسوب بشود . ( مثل موتورهای دریایی بنیان )
آخرین ويرايش توسط 1 on Sami 1993, ويرايش شده در 0.
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 694 بار
سپاس‌های دریافتی: 1535 بار

پست توسط SHAHABESAGEB »

Sami 1993 نوشته شده:بنده که گفتم موتور مذکور جز خانواده طلوع و توسعه یافته آنها می شود !

وقتی می گوییم موتور طلوع 4 و 5 ، پس می بایست قبل از این دو موتورهای طلوع 1 ، 2 و 3 هم وجود داشته باشد و احیانا هم پس از این 2 هم موتورها طلوع 6 و 7 ...... هم وجود داشته باشد !

یعنی یک فرایند و مسیر توسعه برای رفع نیازها و بدست آوردن فن آوری که از موتور طلوع 1 شروع شده ، به 2 موتور طلوع 4 و 5 رسیده و از این موتورها استفاده عملی شده ، سپس این مسیر ادامه پیدا کرده و به موتوری رسیده که قرار هست بر روی محصول نهایی M-ATF بکار برود .

به نظر من نام طلوع یک برند و هویت برای موتورهای پرنده های ما خواهد بود که حتی موتورهای خارجی منهدسی معکوس شده مثل J-85 هم جزو این خانواده محسوب بشود . ( مثل موتورهای دریایی بنیان )

فرمایش شما درسته , ولی ممکن بود خواننده از نوشته شما برداشت اشتباهی داشته باشه.
تصویر زیر احتمالا نمونه مهندسی معکوس جی 85 هست که در حاشیه مراسم روز صنعت دفاعی در غرفه هسا نمایش داده شد و فقط یه عکس از اون منتشر شد که دلیل اینکار شاید مسائل حقوقی مربوط به مهندسی معکوس هست , به هر حال امیدوارم با ساخت نمونه توربوفن این موتور , مشکلات مذکور هم رفع بشه.

گزارش تصویری:

Please Login or Register to see this code
تصویر
حضرت امام صادق (ع) فرمودند :هركس مي‌خواهد از اصحاب قائم (علیه السلام) باشد، می بایست که منتظر باشد وبر اساس ورع و محاسن اخلاق عمل نماید در حالی که منتظر است.
« من سره ان يكون من اصحاب القائم فلينتظرو ليعمل بالورع و محاسن الاخلاق و هو منتظر » (مجلسي ج 52 / ص 140)
  صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا  
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”