روسیه:شانسی در پرونده اس300 نداریم

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
پست: 79
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱, ۳:۳۶ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1078 بار
سپاس‌های دریافتی: 506 بار

روسیه:شانسی در پرونده اس300 نداریم

پست توسط farzande-iran »

[BLOCKQUOTE][BLOCKQUOTE]مدیر اجرایی شرکت "روستک" (روس تخنولوگی) گفت که مسکو در تلاش است تا تهران را متقاعد کند از شکایتش علیه شرکت دولتی "روس آبارون اکسپورت" به دلیل لغو قرارداد فروش پدافندهای اس-300 به ایران صرف نظر کند.[/BLOCKQUOTE][/BLOCKQUOTE] به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سرگئی چمیزوف، مدیر شرکت " روس تخنولوگی" روز پنجشنبه در اردن به خبرگزاری نووستی گفت: شکایت در حال بررسی توسط یک دادگاه داوری بین المللی در ژنو است و متاسفانه شانس ما برای پیروزی در این پرونده بسیار کم است.

وزارت دفاع ایران و سازمان صنایع هوافضا در آوریل 2011 کیفرخواستی چهار میلیارد دلاری را علیه روس آبارون اکسپورت در یک دادگاه بین المللی داوری در ژنو به دلیل نقض تعهداتش در قرارداد فروش اس-300 به ایران اقامه کردند.

چمیزوف گفت: ما در تلاشیم تا درباره یک راه حل دوستانه با ایران به توافق برسیم اما تا کنون هیچ پیشرفتی در این زمنیه حاصل نشده است.

بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی گفته اند در صورتی از شکایت‌شان صرف نظر می‌کنند که روسیه به تعهدات قراردادی‌اش در مورد فروش اس- 300 به ایران عمل کند.

چمیزوف از آمریکا به دلیل کمبود حمایتش انتقاد کرد و گفت که واشنگتن فشار سنگینی را بر مسکو برای توقف این قرارداد وارد کرد اما بعد لفاظی ها را تغییر داده و گفت که قطعنامه سازمات ملل به طور خاص اشاره ای به اس-300 ندارد.

وی افزود: آمریکایی ها اکنون موافقند که این یک پدافند دفاعی است و روسیه نباید به تنهایی مسوول نقض این قرار داد باشد.



[External Link Removed for Guests]
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 2952
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱ اسفند ۱۳۸۷, ۴:۲۷ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2399 بار
سپاس‌های دریافتی: 12644 بار

Re: روسیه:شانسی در پرونده اس300 نداریم

پست توسط hani1459 »

ایران بر سر اس300 مصالحه نمی‌کند
ایران از تمایل مسکو برای مصالحه با تهران در رابطه با شکایت جمهوری اسلامی به دادگاه برای عمل نکردن روسیه به تعهداتش تحت قرارداد فروش پدافندهای موشکی پدافند "اس 300" اطلاعی ندارد.
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، خبرگزاری "نووستی" با اعلام این خبر به نقل از یک منبع دیپلماتیک در سفارت ایران در مسکو گزارش داد: ما در جریان اقدامات طرف روسی برای حل و فصل این مساله (شکایت ایران) نیستیم و هیچ‌کس هیچ چیزی در این باره به ما اطلاع نداده است. به این دلیل نمی توانیم این خبر از جمله امکان امضای تفاهمنامه مصالحه میان طرفین را تایید کنیم.

این منبع خاطرنشان کرد که در حال حاضر حل و فصل مساله شکایت ایران به دادگاه در مرحله حقوقی و نه سیاسی و حتی تا حدی در مرحله فنی قرار دارد.

نووستی پیشتر به نقل از سرگئی چمیزوف، مدیر اجرایی شرکت "روس تخنولوگی"، موسسه دولتی طراحی، تولید و صادرات فناوری های پیشرفته غیر نظامی و نظامی روسیه، گزارش داد که مسکو در تلاش است تهران را متقاعد کند از شکایتش علیه شرکت دولتی "روس آبارون اکسپورت" صرف نظر کند.

وی روز پنجشنبه به نووستی گفت: شکایت در حال بررسی توسط یک دادگاه داوری بین المللی در ژنو است و متاسفانه شانس ما برای پیروزی در این پرونده بسیار کم است.

وزارت دفاع ایران و سازمان صنایع هوافضا در آوریل 2011 کیفرخواستی چهار میلیارد دلاری را علیه روس آبارون اکسپورت، شرکت دولتی صادرات و واردات تسلیحات و تجهیزات نظامی روسیه، در یک دادگاه بین المللی داوری در ژنو به دلیل نقض تعهداتش در قرارداد فروش اس-300 به ایران اقامه کردند.

چمیزوف گفت: ما در تلاشیم تا درباره یک راه حل دوستانه با ایران به توافق برسیم اما تا کنون هیچ پیشرفتی در این زمنیه حاصل نشده است.

بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی گفته اند در صورتی از شکایت‌شان صرف نظر می‌کنند که روسیه به تعهدات قراردادی‌اش در مورد فروش اس- 300 به ایران عمل کند.

چمیزوف در عین حال از آمریکا به دلیل کمبود حمایتش در این رابطه انتقاد کرد و گفت که واشنگتن فشار سنگینی را بر مسکو برای توقف این قرارداد وارد کرد اما بعد لفاظی ها را تغییر داده و گفت که قطعنامه سازمات ملل به طور خاص اشاره ای به اس-300 ندارد.

وی افزود: آمریکایی ها اکنون موافقند که این یک پدافند دفاعی است و روسیه نباید به تنهایی مسوول نقض این قرار داد باشد.

قرارداد تحویل "اس-300" در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه پنج آتشبار از این سیستم های موشکی پدافند هوایی به ارزش حدود 800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد.

اما دمیتری مدودف، رییس جمهور روسیه روز چهارشنبه 22 سپتامبرسال 2010 میلادی با صدور فرمانی تحت عنوان "تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد، مورخ 9 ژوئن سال 2010 میلادی"، تحویل سیستم های اس 300، تسلیحات زرهی و هواپیما، هلیکوپتر و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. در پی آن مسکو قرارداد تحویل سیستم های "اس-300" را در سپتامبر همان سال لغو کرد.

سیستم های "اس-300" ویژه دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن هستند. این سیستم قادر به نابودسازی اهداف بالستیک است و از قابلیت حمله به اهداف زمینی نیز برخوردار است. جدیدترین ترین مدل "اس-300" می تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 27 کیلومتری نابود کند.

مشرق
[FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]  و ایران را دوست میدارم    
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
پست: 79
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱, ۳:۳۶ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1078 بار
سپاس‌های دریافتی: 506 بار

Re: روسیه:شانسی در پرونده اس300 نداریم

پست توسط farzande-iran »

 «ویکی لیکس» افشا کرد:
معامله روسیه با آمریکا بر سر عدم تحویل «اس 300» به ایران
  شرایطی که کمتر از یک هفته پیش، یک مقام روسی ضمن طرح بحث شکایت ایران از روسیه بر سر موشک‌های «اس 300»، خواستار صرف نظر ایران از این شکایت شده بود، اسناد جدیدی که از سوی سایت «ویکی لیکس» افشا شده، نشان می‌دهد هدف روسیه از ‌تحویل ندادن این موشک‌ها، معامله با آمریکا و رژیم اسرائیل در مسائل منطقه ای و جهانی بوده است.

به گزارش «تابناک»، این روزها در حالی بحث احتمال تحویل سامانه موشکی «اس 300» از سوی روسیه به دولت سوریه به طور جدی مطرح می‌شود که بسیاری با یادآوری بدقولی روسیه در زمینه تحویل این موشک‌ها به ایران، نسبت به جدی بودن روسیه در این مورد نیز ‌تردید می‌کنند.

معاون وزیر خارجه روسیه ‌به تازگی و بار دیگر بر تعهد کشورش به تحویل این سامانه موشکی به سوریه تأکید کرد، اما با توجه به در جریان بودن تلاش‌ها برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی حل بحران سوریه در ژنو، کشورهای غربی معتقدند چنین کاری از سوی روسیه می‌تواند «غیرسازنده» تلقی شود.

با این حال، اسنادی که به تازگی در این زمینه از سوی سایت افشاگر «ویکی لیکس» منتشر شده، بیش از پیش این گمانه را تقویت می‌کند که روسیه صرفاً در پی امتیازگیری از غرب است، زیرا بر اساس این اسناد، مسکو پیش از این نیز بازی مشابهی را درباره ایران انجام داده است.

خبرگزاری «رویترز» ضمن اشاره به این اسناد جدید می‌نویسد اعلام متعهد بودن روسیه به تحویل این موشک‌ها به سوریه، بازتاب دهنده تعهدی است که این کشور پیش از این به ایران داده بود. این در حالی است که بر اساس اسناد ویکی لیکس، مسکو همواره تضمین داده که «اس 300» را در اختیار هیچ کشوری نخواهد گذاشت.

در یکی از این اسناد، به نقل از «ویکتور سیماکوف»، مشاور امور فلسطین و رژیم اسرائیل در وزارت خارجه روسیه آمده، مسکو به خوبی از «اثر بی ثبات کننده» تحویل «اس 300» به یک کشور خاورمیانه ای آگاه است.

این سند بیان می‌کند: «سیماکوف تأکید کرد که روسیه به خوبی نگرانی رژیم اسرائیل را از اینکه سامانه‌های اسکندر و یا اس 300 به دست ایران یا سوریه برسد، درک می‌کند». دلیل گفته شده برای این امر، آن بوده که سوریه پیشتر موشک‌های ضدتانک روسی را در اختیار حزب الله گذاشته و بر همین اساس، روسیه قول داده در آینده، نسبت به «استفاده کننده نهایی» از تسلیحات خود، کنترل بیشتری اعمال کند.

آن گونه که از این اسناد برمی‌آید، سوریه در سال 2008 تلاش داشته تا سامانه «اس 300» را به دست بیاورد و به همین منظور، به روسیه پیشنهاد داده در مقابل برنامه آمریکا برای استقرار سپر موشکی در اروپا، موشک‌های خود را در خاک سوریه مستقر سازد.

با این حال، هرچند قراردادی به این منظور در سال 2010 به امضا رسید، اما روسیه پیش و پس از آن با استقرار موشک‌های خود در سوریه موافقت نکرد. دلیل این امر، وعده ای بوده که رژیم اسرائیل در جریان جنگ اوت 2008 روسیه و گرجستان به روسیه داده مبنی بر اینکه از مسلح کردن گرجستان خودداری کند.

از سوی دیگر، در همان سال، یعنی سال 2008، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال عمل کردن روسیه به تعهدات سال 2005 خود برای تحویل «اس 300» به ایران در جریان بوده؛ اما مقامات روسی به کاردار سفارت آمریکا در مسکو اطمینان می‌دهند ‌تا هنگامی که ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکند، چنین سامانه ای را برای این کشور نمی‌فرستد.

اما بار دیگر در سال 2009، بحث فرستادن این موشک‌ها برای ایران جدی ‌و همین ‌سبب می‌شود واشنگتن از شش کشور متحد خود در خاورمیانه بخواهد بر سر این موضوع به روسیه فشار وارد کنند. این تلاش برای آمریکا نتیجه بخش بوده؛ اما در همان زمان، «جان بریل» که مدتی بعد سفیر آمریکا در مسکو شد، پیش بینی کرد روسیه به دلایل مالی، سیاسی و دیپلماتیک، این بازی را ادامه دهد.

بر پایه اسناد ویکی لیکس، در سال 2009، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، موضوع قرارداد را منتفی و آن را متوقف خوانده و اشاره می‌کند که روسیه نمی‌خواهد بار دیگر این موضوع را طرح کند. در سندی مربوط به آوریل 2009 به نقل از وی آمده: «هر چه ما درباره این موضوع از واشنگتن کمتر بشنویم، بهتر است».

در همین زمان، برخی مقامات روسی نیز به «آموس گیلعاد»، رئیس وقت دفتر سیاسی ـ نظامی وزارت جنگ رژیم اسرائیل گفته اند، سامانه «اس 300» به دلایل سیاسی به ایران تحویل داده نخواهد شد. با این حال، به گفته گیلعاد، روس‌ها گفته‌اند در صورتی که آمریکا بخواهد به تلاش خود برای استقرار سامانه موشکی در لهستان و جمهوری چک ادامه دهند، در محاسبات سیاسی خود تجدیدنظر خواهند کرد.

اما در نهایت، روس‌ها در سال 2010 از فروش این سامانه به ایران خودداری می‌کنند و در ازای آن، رژیم اسرائیل موافقت می‌کند پهپادهایی را برای جبران ضعف روسیه در این زمینه در مقابل گرجستان، در اختیار مسکو گذارد.
بریل در سال 2009 در اظهارنظری جالب توجه گفته: «خوب یا بد، موضوع تحویل اس 300 به نوعی فشارسنج در روابط دوجانبه آمریکا با روسیه تبدیل شده است».


[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”