روشهای جاسوسی در آمریکا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 985
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱, ۶:۰۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4905 بار
سپاس‌های دریافتی: 6798 بار

روشهای جاسوسی در آمریکا

پست توسط mohammad area51 »

به گزارش فارس، رشد روزافزون فناوری در سرتاسر جهان، علی‌رغم امتیازهای مثبتی که به همراه داشته با یک پیامد منفی هم همراه شده است: برخی دولت‌ها از این فناوری‌ها برای جاسوسی از رفتار مردم و کنترل آن استفاده می‌کنند.

مقاله زیر نگاهی است به معروف‌‌ترین روشهایی که دولت آمریکا از آنها برای جاسوسی از شهروندان استفاده می‌کند.
تصویر


1ـ پهپادها

چشم‌های مکانیزه‌ای که بالای سر شهروندان آمریکایی پرواز می کنند هیچ چیز شک‌برانگیز یا نگران‌کننده‌ای برای افشای ماهیت و هدفشان که کسب اطلاعات از شهروندان است، ندارند. این پهپادها، البته، اگر موجب نگرانی شهروندان عادی هم نشوند، همین چند وقت پیش هیاهوی زیادی در میان فعالان آزادی‌های شهروندی و برخی از قانونگذاران آمریکایی به راه انداختند.


آنها می‌گویند هواپیماهای بدون سرنشینی که به دوربین‌های کیفیت تصویربرداری بالا، شناساگرهای مادون قرمز و نرم‌افزارهای شناسایی چهره مجهزند می‌توانند به حیطه‌هایی از زندگی شهروندان سرک بکشند که از دیرباز قلمرو شخصی افراد قلمداد می‌شده‌اند.

طبق گزارش روزنامه انگلیسی دیلی‌میل در آمریکا در حال حاضر دست‌کم 18 ایالت لایحه‌هایی برای قانونی کردن استفاده از هواپیماهای جاسوسی تصویب کرده‌اند.

«تریور تریم»، از جمله فعالان حفظ حقوق دیجیتال افراد در آمریکا می‌گوید: «ممکن است تا سال 2020 حدود 30 هزار پهپاد در آمریکا به پرواز درآیند که رقم بزرگی است و معادل با یک پهپاد برای هر شهر آمریکاست.»

علاوه بر این، نوع پهپادهای مورد استفاده هم مورد بحث و جدل بوده است. به عکس‌ زیر نگاه کنید؛ اگر فکر می‌کنید که این عکس از یک حشره گرفته شده است، اشتباه می‌کنید.
تصویر


سال گذشته گزارش‌های مختلفی نشان دادند گروهی از محققان دانشگاه جان هاپکینز با همکاری اداره پژوهش های علمی نیروی هوایی آمریکا در حال طراحی هواپیماهایی موسوم به «پهپادهای حشره‌ای» هستند که مجهز به دوربین‌های مخفی و سامانه‌های ضبط صدا هستند. این حشره‌های جاسوس می‌توانند کیلومترها پرواز کنند و با نشستن روی بدن افراد، با دردی به اندازه گزش نیش پشه، از آنها نمونه خون گرفته و «دی‌ان‌ای» آنها را آنالیز کند.
تصویر


پشه‌های جاسوس در مرحله بعد، اطلاعات به دست آمده را با بانک اطلاعاتی خود تطبیق و در پایان گزارش شناسایی فرد را به مرکز ارسال می‌کنند.

فیلم مربوط به این پشه‌های جاسوس را در اینجا ببینید.
[External Link Removed for Guests]


2- شنودهای تلفنی و اینترنتی

نام جاسوسی از طریق شنود تلفنی و اینترنتی این روزها با «ادوارد اسنودن» 29 ساله پیوند خورده است که یکی از بزرگترین افشاگران سیاسی تاریخ آمریکا لقب گرفته است.

اسنودن» معاون فنی سازمان سیا و یکی از کارمندان یک شرکت دفاعی پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا بود. نام وی هنگامی بر سر زبان‌ها افتاد که اسناد فوق‌العاده محرمانه‌ای را درباره شنود تلفنی و اینترنتی دولت آمریکا از میلیون‌ها شهروند آمریکایی منتشر کرد. آقای اسنودن، در اولین مجموعه از اسنادی که منتشر کرد یادداشتی منتشر کرد که بارها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.


وی نوشت: «می دانم که برای اعمالم رنج خواهم کشید، اما خشنود خواهم شد اگر بدانم اتحادیه‌های قوانین مخفیانه، بخشش‌های نابرابر و قدرتهای اجرایی مقامت‌ناپذیر حاکم بر جهانی که دوستش دارم، حتی برای لحظه‌ای افشا شوند.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «من نیازمند توجه مردم نیستم، چون نمی‌خواهم آنچه گفته می‌شود درباره من باشد؛ می‌خواهم توجه‌ها به سمت کاری باشد که دولت آمریکا انجام می‌دهد.»

تصویر

اسنادی که این کارمند دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا منتشر کرده جنبه‌های زیادی از برنامه‌ای از آژانس امنیت ملی آمریکا موسوم به «پریزم» را افشا کرده است.


«پریزم» نام یک برنامه جاسوسی مخفی و گسترده است که بر اساس آن یک دادگاه فوق سری در آمریکا به یک شرکت مخابراتی به نام «وایزن» دستور داده است کلیه اطلاعات و سوابق مشترکانش، اعم از میلیون‌ها تماس شهروندان با جزئیات دقیق را به آژانس امنیت ملی آمریکا تحویل دهد. طبق این اطلاعات، همچنین مشخص شد که آژانس امنیت ملی آمریکا مستقیماً و بدون واسطه به اطلاعات 9 سرور اینترنتی از جمله فیسبوک، گوگل، مایکروسافت و یاهو دسترسی داشته است و می توانسته مکاتبات و مکالمات آنلاین کاربران این شرکت‌ها را شنود کند.

دولت آقای اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، البته می‌گوید با استفاده از این برنامه هزاران حمله علیه این کشور را خنثی کرده است. فعالان آزادی‌های شهروندی و قانونگذاران آمریکایی این ادعاها را نمی‌پذیرند.

3ـ مراکز یکپارچه‌سازی اطلاعات: جمع‌آوری اطلاعات با دکمه‌های جاسوس

این مراکز را وزارت امنیت داخلی و یکی از اداره‌های داخلی وزارت دادگستری آمریکا بین سالهای 2003 تا 2007 ایجاد کرده‌اند تا بتوانند جریان اطلاعات بین سازمان سیا، اف‌بی‌آی، وزارت دادگستری، ارتش آمریکا و دولت‌های ایالتی و محلی را ارتقا دهند.

طبق برآوردها وزارت امنیت داخلی آمریکا دست‌کم 72 مرکز یکپارچه‌سازی اطلاعات دارد که یکی از کارکردهای آنها هم انجام عملیات در شرایط وقوع بحران‌ها و بلایای طبیعی است.

چند سالی که از تأسیس این مراکز گذشت، مجلس سنا تحقیقی دوساله از عملکرد این مراکز را آغاز کرد. در سال 2012 این مجلس گزارش داد این مراکز حدود 1.4 میلیارد دلار سرمایه صرف کرده‌اند اما امنیت کشور را بهبود نبخشیده‌اند.

همزمان با این انتقادات، مستنداتی به دست آمدند که نشان می‌دادند این مراکز اهداف نامربوطی غیر از تأمین امنیت کشور آمریکا در برابر تروریسم ایفا کرده و در مواردی آزادی‌های شهروندی مردم آمریکا را هدف گرفته بودند.

به عنوان مثال، طبق گزارش مجلس سنا در تاریخ 3 اکتبر 2012 این مراکز هزینه‌های زیادی صرف خرید تجهیزاتی کرده‌اند که ارتباطی با اشتراک‌گذاری اطلاعات در بین سازمان‌های امنیتی آمریکا نداشته‌اند: مثلا دوربین‌هایی به اندازه دگمه‌های لباس که گفته می‌شد از آنها برای جاسوسی از افرادی مظنون به تروریسم استفاده شده که در اغلب موارد تنها شهروندان عادی بوده‌اند.

گمانه‌زنی ها درباره فعالیت‌های جاسوسی مراکز یکپارچه‌سازی اطلاعات زمانی شدت گرفت که ریچارد دیویس، مدیر مرکز یکپارچه‌سازی اطلاعات ایالت آرکانزاس به فعالیتهای جاسوسی این مراکز اعتراف کرد و گفت این مرکز از آمریکایی‌ها جاسوسی می‌کند، اما این کار را تنها برای کسانی که مظنون به انجام اقدامات ضد دولتی هستند انجام می‌دهد.

درباره مراکز یکپارچه‌سازی اطلاعات یک نگرانی دیگر هم هست و آن اینکه پلیس اف‌بی‌آی پروژه‌ای برای شناسایی چهره دارد که می‌تواند اطلاعات شخصی عده زیادی از شهروندان آمریکایی را در اختیار این مراکز قرار دهد.

4ـ فناوری‌های تشخیص چهره

عوامل مجری قانون می‌توانند می توانند ظرف تنها یک ثانیه چهره یک فرد مظنون را با میلیون‌ها پروفایل دیگری در پایگاه داده‌های پلیس انباشته شده مطابقت دهند. این کار از طریق فناوری تشخیص چهره امکان‌پذیر است.

یکی از این فناوری‌ها که از سال گذشته استفاده از آن آغاز شده یک فناوری موسوم به FaceFirst است که می‌تواند هر فردی که اطلاعات مربوط به ویژگیهای چهره‌ایش در جایی ذخیره شده باشد که امکان دسترسی پلیس به آن وجود داشته باشد را شناسایی کند. البته در مراحل اولیه مجموعه‌ای از میلیون‌ها موارد منطبق با یک چهره شناسایی می‌شوند اما با به کارگیری مجموعه‌ای از بهترین الگوریتم‌های شناسایی چهره پایگاه داده‌ها ظرف بخشی از ثانیه جستجو می‌شوند تا تمامی اطلاعات مرتبط با فردی که در میدان دیداری یک دوربین قرار گرفته است برای مقامات پلیس ارسال شود.

در تاریخ 8 سپتامبر سال 2012 گزارش شد اف‌بی آی مراحل نصب سامانه تشخیص چهره را در سراسر آمریکا آغاز کرده است.

سامانه‌ای که اف‌بی‌آی قبل از فناوری تشخیص چهره از آن استفاده می‌کرد، «سامانه خودکار شناسایی اثر انگشت» بود که سوابق شهروندان دارای سوابق جنایی در سرتاسر آمریکا را نگه می‌داشت. فعالان و طرفداران آزادی‌های مدنی می‌گویند سامانه‌های تشخیص چهره مشکلی دارند که سامانه‌های اثر انگشت ندارند: وقتی اثر چهره‌ای شما در اختیار کسی قرار می‌گیرد او می‌تواند نام شما و حساب کاربری شما در شبکه‌های اجتماعی را داشته باشد و می‌تواند به راحتی به اطلاعات حساسی از شما دست پیدا کند.

در واقع آنها می‌گویند ظهور همزمان فناوری تشخیص چهره و شبکه‌های اجتماعی اینترنتی باعث شده بتوان از اطلاعاتی که در دسترس همگان هستند و فناوری‌های ارزان‌قیمت، به اطلاعات حساسی تنها بر اساس چهره فرد دست یافت.
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1212
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲ اسفند ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2116 بار
سپاس‌های دریافتی: 5462 بار

Re: روشهای جاسوسی در آمریکا

پست توسط anybody »

همه چی تحت کنترله و هیم دم از آزادی میزنن!!! آزادی یعنی فقط کاری خلاف نظر ما نکنی و گرنه یه بلایی سرت میاد که اونسرش نا پیدا!!!
خواب دیدم قیامت شده است .

هرقومی را داخل چاله‏ای عظیم انداخته و بر سرهر چاله نگهبانانی گرز به دست گمارده بودند الا چاله‏ ایرانیان.
خود را به عبید زاکانی رساندم و پرسیدم: «عبید این چه حکایت است که بر ما اعتماد کرده نگهبان نگمارده‏اند؟»
گفت:«می‌دانند که به خود چنان مشغول شویم که ندانیم در چاهیم یا چاله.»
خواستم بپرسم: «اگر باشد در میان ما کسی که بداند و عزم بالا رفتن کند...»
نپرسیده گفت: گر کسی از ما، فیلش یادهندوستان کند خود بهتر از هرنگهبانی لنگش کشیم و به تهِ چاله بازگردانیم!
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 985
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱, ۶:۰۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4905 بار
سپاس‌های دریافتی: 6798 بار

Re: روشهای جاسوسی در آمریکا

پست توسط mohammad area51 »

از گردش چرخ "افشاگري" عليه نهادهاي اطلاعاتي آمريكا تا هماهنگي مشكوك "گوگل ارث" با سرويس‌هاي فوق سري

استفاده از شبكه فضاي مجازي اينترنت اكنون در سراسر دنيا گسترش يافته و روزانه ميلياردها گيگابايت اطلاعات شهروندي از اين طريق جابجا مي‌شوند اما دولت‌هاي غربي به مدد سرويس‌هاي اطلاعاتي فوق پيشرفته كه بزرگترين شركت‌هاي اينترنتي را در سيطره قدرت خود گرفته‌اند، ديگر كمتر حيطه خصوصي براي مردم دنيا باقي گذاشته‌اند.

سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران گزارش مي دهد، دخالت سرويس‌هاي امنيتي غرب مانند آژانس امنيت ملي آمريكا (NSA)، سازمان جاسوسي آمريكا (CIA)، سرويس اطلاعاتي امنيتي انگليس (GCHQ)، سرويس اطلاعاتي آلمان (BND)، موساد و غيره در سايت‌هاي كاربري اينترنت، به نفوذ فراگير و غيرمتعارف اين سرويس‌ها در سايت‌هاي فضاي مجازي محدود نمي‌شود. جديدترين اخبار حاكي از آن است كه تمامي مكالمات تلفني، ايميل‌ها، چت، توئيتز، و به طور كلي مجموعه فعاليت‌هاي اينترنتي و بازديد شهروندان از وب‌سايت‌ها، در حافظه‌هاي عظيم مركزي و بانك‌هاي اطلاعاتي ذخيره و تحليل مي‌شوند.

"پريزم" (PRISM)، نام برنامة‌ محرمانه جاسوسي است كه نخست توسط آژانس امنيت ملي آمريكا اجرا شد. سپس افشاگري "ادوارد اسنودن" دستيار فني اسبق در سرويس اطلاعاتي سيا نشان داد كه برنامه‌اي محرمانه از نظارت و مراقبت كامل بر ارتباطات جهاني اينترنتي حكمفرماست. بر اساس اطلاعات افشاشده، آژانس امنيت ملي آمريكا بي‌واسطه به شركت‌هاي مشهور اينترنتي مانند فيسبوك، گوگل، توييتر، ياهو، آئول، آي‌فون... دسترسي مستقيم داشته و مكاتبات و مكالمات كاربران را شنود مي‌كرده است.

تصویر

دولت اوباما براي فرار از اعتراضات مردمي ناشي از افشاگري فوق، باز هم به يك بهانه ناكارآمد و تكراري پناه برد: "پيگيري اتباع خارجي مظنون به تروريسم"!
البته تمام شركت‌هاي اينترنتي مذكور، دسترسي سرورهايشان به دولت آمريكا را تكذيب كرده‌اند. چگونه چنين تضادي ممكن است؟

چنانچه مي‌دانيم اجلاس سران گروه جي هشت روزهاي 16 و 17 ژوئن 2013 (26 و 27 خرداد) در پايتخت ايرلند شمالي برگزار شد و مهم‌ترين موضوع بحث آن، تحولات سوريه بود. وقتي محل برگزاري اين نشست را در "گوگل ارث" (Google Earth) جستجو مي‌كنيم، با مسئله غافلگيركننده‌اي مواجه مي‌شويم: كل محدوده هتل "لوف ارن" و اقامتگاه توريستي تفريحي (Lough Erne Hotel and Golf Resort) از نقشه حذف شده و تنها يك فضاي خالي قابل مشاهده است!

"تصوير محل برگزاري اجلاس گروه جي هشت در گوگل ارث؛ نه زمين گلف و نه هتل، بلكه تنها يك فضاي خالي ديده مي‌شود "

تصویر

در نقشه مايكروسافت، جزئيات همين مكان قابل مشاهده است.

تصویر

اين مكان در سال 2005 ساخته شده و 35 ميليون پوند هزينه در برداشته است. وقتي تصاوير منتشرشده در گوگل را بررسي مي‌كنيم، مساحت اين فضا را متعلق به سال 2004 يعني پيش از ساخت هتل، اعلام مي‌كند. به نظر مي‌رسد سايت گوگل با قرار دادن تصوير ماهواره‌اي قديمي از اين مكان، سعي در ناپيداساختن آن داشته است. شاهد ديگري كه مؤيد اين مطلب است، اينكه "اريك اشميت" (Eric Schmidt) بالاترين رئيس سايت گوگل، در كنفرانس محرمانه و سياسي- اقتصادي "بيلدربرگ" (دو هفته پيش در شهر واتفورد انگليس) شركت داشته است.

"خبرچين بيكران" ( BOUNDLESS INFORMANT)، يك سامانه ديداري‌سازي ديگر براي تحليل داده‌هاي حجيم است كه آژانس امنيت ملي آمريكا به وسيله آن، داده‌هاي جمع‌آوري شده از سطح جهان را خلاصه‌سازي مي‌كند. در نقشه توليد شده توسط برنامه خبرچين بيكران، كشورهاي قرار گرفته تحت بيشترين مراقبت‌ها با رنگ قرمز و كشورهايي با پوشش‌هاي مراقبتي كمتر، با رنگ سبز نشان داده شده‌اند:

تصویر

"تمپورا" (TEMPORA)، به عنوان يك كُد براي بخش نظارت‌هاي اينترنتيِ سرويس اطلاعاتي- امنيتي انگليس تلقي مي‌شود.
يكي از كاربران انگليسي اينترنت با گلايه از اين وضعيت اظهار داشت:
«من چيزي براي پنهان كردن ندارم اما خيلي اذيت مي‌شوم وقتي به اين واقعيت فكر مي‌كنم كه هر كلمه‌اي كه در كامپيوترم مي‌نويسم يا از هر عكس و صدا و فيلمي كه استفاده مي‌كنم، توسط ديسك‌هاي غول‌پيكر، بررسي و براي هميشه ذخيره مي‌شود. در اين صورت ترجيح مي‌دهم براي تبادل اطلاعات با جهان،‌ حرف‌ها و اطلاعاتم را در كاغذي بسته‌بندي كنم و مانند صدها و هزارها سال پيش از طريق كبوترهاي نامه‌رسان به دست مخاطبم برسانم!»

*** نتيجه‌گيري:

افشاگري در حوزه‌هاي نظامي، اطلاعاتي و امنيتي آمريكا در ماه‌هاي اخير روند رو به رشدي داشته است. از اسطوره‌هاي جوان و نخبگان اين امر مي‌توان به "برادلي مانينگ" (bradley manning) و "ادوارد اسنودن" (edward snowden) اشاره كرد.

تصویر

در سال 2013 از آغاز تاكنون، پرده‌هاي متعددي از مخفيانه‌ترين مسائل سياست داخلي و خارجي آمريكا با دستان خود دست‌پروده‌هاي سرويس‌هاي اطلاعاتي فرو افتاده و منجر به بي‌آبرويي و دستپاچگي سران آمريكايي شده است. كاخ سفيد و كنگره آمريكا همواره تقصير اين جاسوسي‌هاي پي‌درپي را بر دوش يكديگر مي‌اندازند. در دستپاچگي و اتهام دستگاه‌هاي دولتي آمريكا همين بس كه "مانينگ"، علي رغم برخورداري از حمايت مدافعان بين‌المللي آزادي بيان و تشديد اعتراضات جهاني به دستگيري وي، همچنان در زندان به سر مي‌برد و در انتظار شديدترين مجازات‌ها، حبس ابد يا اعدام است.
پرونده افشاگري "اسنودن" نيز به عنوان يك پرونده مخوف جنايي (!) به وزارت دادگستري ايالات متحده ارجاع شده و خود متهم، حدود يك ماه است كه به خارج از كشور گريخته و تحت تعقيب مي‌باشد. اخبار ضد و نقيض در خصوص اقامتگاه و تغيير مكان وي همچنان بسيار داغ است.
طبق آمار منتشرشده در سايت جهاني " Internet World Stats" با گسترش روزافزون شبكه جهاني اينترنت، در سال 2012 تعداد 2 ميليارد و 405 ميليون و 518 هزار و 376 نفر كاربر وجود داشته است. اما ايجاد فضاي امنيتي از سوي صاحبان پرنفوذ شركت‌هاي عظيم آمريكايي، انگليسي و صهيونيستي، نشان مي‌دهد ديگر هيچ حريم خصوصي براي تبادل اطلاعات در فضاي مجازي وجود ندارد؛ و البته هر از چندگاهي كه چرخ چنين "افشاگري"هايي در سراشيبي شروع به گردش مي‌كند، سريعاً با فرافكني و خفقان خبري مواجه مي‌شود.

يك وب سايت تحليلي آلماني، با كنايه به سفر اخير اوباما به برلين پايتخت آلمان، كه با افشاگري‌هاي شرح داده شده همزمان شد، عكس قابل تأملي منتشر كرد.

تصویر

كودك: پدرم مي‌گويد شما مي‌توانيد داخل كامپيوترهاي ما را ببينيد (؟!) / اوباما، رئيس جمهور آمريكا: او، پدر تو نيست (!!!)


گزارش از: طاهري
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”