جنگنده ی نسل ششم روسیه: جادوی نسل آینده

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major II
Major II
پست: 163
تاریخ عضویت: شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰, ۱۲:۴۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 122 بار
سپاس‌های دریافتی: 980 بار
تماس:

جنگنده ی نسل ششم روسیه: جادوی نسل آینده

پست توسط mjy »

صداي روسيه:روسیه برنامه ریزی های خود را برای طراحی جنگنده ی نسل ششم آغاز نموده است. به نظر می رسد که این جنگده بدون سرنشین طراحی و ساخته شده و کنترل و هدایت آن نیز بر عهده ی هوش مصنوعی خواهد بود.

درحال حاضر در روسیه آزمایشات نهایی بر روی جنگنده ی نسل پنجم یعنی پاکفا "Т-50" در حال اتمام است. به خاطر حالت آئرودینامیکی و استفاده از مواد ترکیبی کامپوزیت خاص در این جنگنده ، شناسایی آن در هوا تا حد بسیاری کاهش یافته است. سوال اینجاست که جنگنده ی نسل ششم از چه لحاظی باید نسبت به نسل پیشین خود برتری داشته باشد؟

آقای دنیس فدوتینوف از کارشناسان خبره ی صنایع هواپیماهای بدون سرنشین در این رابطه اظهار داشت:

"متخصصان و طراحان جنگنده ی نسل ششم بر این عقیده اند که این جنگنده باید بدون خلبان پرواز کند. باید به آینده ی دور نگریست و منتظر اتمام ساخت جنگنده نسل پنجم نبود. برخی از کشورها، طراحی جنگنده ی نسل ششم را آغاز نموده اند. یکی از این جنگده ها با نام "فانتوم ری" توسط کمپانی "بوئینگ" و دیگری با نام "X-47B" در کارخانه ی صنایع هوافضایی و نظامی آمریکا "نورتروپ گرومن" طراحی شده اند. تابستان امسال، کمپانی نورتروپ ، فرود و برخاست جنگنده ی بدون سرنشین جدید خود را از ناو هواپیمابر به نمایش گذاشت."

به عقیده آقای فدوتینوف، جنگنده ی جدید نسل ششم روسیه را می توان به حالت های مختلفی طراحی نمود. طراحی این جنگنده می تواند از صفر آغاز شده و یا با استفاده از پیشرفت های علمی و تکنولوژی پاکفا "Т-50" صورت گیرد. با این تفاسیر به احتمال فراوان ، تجربیات ساخت جنگنده ی نسل پنجم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

استفاده از پهپادها و جنگنده های بدون سرنشین روز به روز در جهان بیشتر شده و این تکنولوژی نوین توانسته است نتایج خوبی در برخی از درگیری های اخیر از خود نشان دهد. در اصل، پهپادها برای نقشه برداری و اهداف جاسوسی در مناطق جنگی طراحی شده اند ولی پهپادهایی نیز وجود دارند که مجهز به تسلیحات نظامی بوده و می توانند بدون خلبان، اقدام به انجام عملیات نظامی نمایند.

آقای آندری فومین، سردبیر نشریه "پرواز" چاپ مسکو، اظهار داشت که برای تعیین وظایف جنگنده ی بدون سرنشین نسل جدید، مدت زمان بیشتری نیاز است.

وی در ادامه افزود:

"یکی از وظایف جنگنده های بدون سرنشین، پرتاب موشک و بمب در روی نقاط مشخص است. ولی جنگنده ی نسل جدید باید بدون حضور خلبان بتواند در میدان جنگ، تصمیمات لازم را در هر لحظه از زمان اتخاذ کند. این در حالی است که سامانه ی هوش مصنوعی جنگنده های نسل امروزی نیز به میزان قابل توجهی توسعه یافته هستند. این سامانه ها به خلبان کمک می کنند تا در شرایط مختلف تصمیمات سریع را گرفته و حتی در برخی موارد، مسیر عملیات را تغییر داده و به صورت اتوماتیک اهداف را مورد اصابت قرار دهد. ولی در هر صورت، خلبان به بخش جدا ناپذیری از پرواز تبدیل شده است و تا دها سال جایگاه خود را حفظ خواهد نمود. ممکن است که جنگنده ی بدون سرنشین نسل ششم تا 10 سال آینده ساخته شود. این جنگنده باید دربرگیرنده ی بهترین ویژگی های جنگنده های نسل پنجم و پیشرفته ترین تسلیحات نظامی برای هدایت اتوماتیک باشد."
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”