خرده اش پیشکش، فاصله +12 تا -33 حدود 45 است. 45 % نیاز به شرح بیشتر داره؟
نمودار مربوط به طلا و نفت است.
همانطور که مشاهده میشود در شروع بازه مد نظر ما تراز هر دو 0 است.و به مرور شاهد افزایش قیمت نفت و کاهش قیمت طلا هستیم.
در حال حاضر قیمت طلا به نسبت سال پیش 33% کاهش داشته است.
قیمت نفت نیز به نسبت یک سال قبل 12% افزایش است.
همانطور که میدانید بودجه کشور در حقیقت شیوه اختصاص درآمدها جهت تامین مالی و هزینه ها است.
در یک نگاه کلان (این درصد یک معیار است نه حاکمیت مطلق) میتواند در بودجه کشور ما،قیمت جهانی نفت را نماد درآمد و قیمت جهانی طلا را نماد هزینه ها دانست.
حالا بهتر روشن خواهد شد چرا دلار ارزان شد؟
آیا به قول برخی بخاطر حرف نزدن در مورد هلوکاست بوده است.
یا این روابط منقطی بین قیمت نفت و طلا برای کشورهای نفت محور و واردات محور. من فکر کنم این مورد دلیلش بوده باشد. شاید اشتباه کنم.
به هر حال، در بحث بودجه کشور ما، الان ما شاهد 12% افزایش نماد درآمد و کاهش 33% نماد هزینه هستیم. این اختلاف به عبارتی (تکرار میشود نه مطلق) بیانگر وجود یک ضریب 45% به نسبت بودجه قبل است.
با کسر این از 100% بودجه قبل، میتوان گفت مثلا با 55% رقم کل بودجه قبل کشور دقیقا بدون مشکل میتواند مثل سال گذشته درآمدها را به تامین مالی و هزینه ها تخصیص بدهد و مشکلی هم بروز نکند.
در حالی که رقم مورد نظر شما اگر دقیق حسابش کنید چیزی در حدود کاهش یک هشتم بودجه است. یعنی ما تنها حدود 13% کاهش داشتیم در حالی که طبق این نمودار تا 45% جا داشته است.
بنابراین در تراز بندی میشود گفت دولت افزایش پنهان بودجه داشته است اون هم در حدود 32% به نسبت بودجه سال پیش. البته این یک معیار است.
معیارهای مشابه دیگر هم هستند، که البته اگر شما نگاهی به اونها داشته باشید، در اکثرشون به ضریبی در حدود 40% خواهید یافت مثل شاخص بورس کشور به نسبت شاخص بورس های کشورهایی که بیشترین تبادلات مالی را با ما دارند. مثل نمودار قیمت دلار به یور. و درصد تکیه ما به این دو واحد مالی.
به عبارت دیگر اصلا شما به قیمت ارز هم نگاه نکنید، این بودجه با حرفی که در موردش زده میشود (کاهش داشته است) تناقض دارد.مستندات هم نه از مرکز آمار ایران است نه با فرمول های من درآوردی، تو هر سایت مالی خواستید برید این نمودارها را استخراج کنید.