نگرانيها و ترديدها در مورد آزمايشهای تسليحاتی اخير ايران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

پيام رزما‌يش سپاه چه بود؟

پست توسط Mr.Amirhessam »

بسم الله الرحمن الرحیم »

بعد از برگزاری مانور دریایی آمریکا در خلیج فارس که با همکاری برخی از کشورها مانند انگلیس، فرانسه، ایتالیا و استرالیا در دوشنبه گذشته برگزار شد، اجرای مانور تخصصی سپاه انعکاس مهمی در رسانه های بین المللی و در محافل سیاسی یافت. علت این توجه وسیع را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

1_ معمولا آمریکا با اجرای رزمایش های نظامی در نقاط مختلف جهان، قصد دارد تا اراده طرف مقابل خود را قبل از آغاز هرگونه درگیری و تهاجم، به شکست کشانده و تصمیم گیری مسئولین کشورهای مختلف را تحت تاثیر تهدید نظامی خود قرار دهد. در مانور اخیری که آمریکا به منظور شبیه سازی بازرسی کشتی هایی که مواد تسلیحاتی و یا امکاناتی که در ساخت تجهیزات هسته ای مؤثر هستند، با خود حمل می کنند، انجام داده است، بسیاری از ناظرین بین المللی این اقدام آمریکا را در همسویی با فشار شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران ارزیابی می نمایند.
آمریکا انتظار داشت که تحت تاثیر برگزاری این مانور، ایران در مواضع هسته ای خود نرمش نشان دهد و تهدید آمریکا را جدی تلقی نماید. اما برگزاری مانور فعلی سپاه علامت اراده قوی جمهوری اسلامی در پاسخ به تهدید احتمالی آمریکا است و نشان می دهد که مسیری که آمریکا در جهت حل مسئله پرونده هسته ای ایران دنبال می نماید سرانجام روشنی نخواهد داشت.

2_ همیشه آمریکا عادت داشته است که کشورهای غیر همسو با خود را از طریق حمله نظامی اسرائیل تهدید نماید، ولی جنگ اخیر اسرائیل با حزب الله در لبنان نشان داد که ارتش اسرائیل قدرت اقدام به عنوان عامل آمریکا در منطقه را از دست داده است و لذا خودِ آمریکا با تکیه بر توانمندی های نظامی خویش دست به انجام مانورهایی با هدف محاصره هوایی و دریایی کشورهای مورد نظر می زند و آمریکا در شرایطی قرار گرفته است که اولین نوع از مانور PSI خود را با عنوان "لبه حمله" در اطراف سواحل بحرین در خلیج فارس به اجرا درآورد.

3_ این رزمایش اولین مانور کاملا تخصصی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در آن انواع موشک های برد بلند بالستیکی و ضد سطحی ساخت جمهوری اسلامی ایران مورد آزمایش قرار می گیرد. تاکتیک استفاده از این موشک ها با انواع پرتاب کننده های مختلف می تواند ابتکار عمل جدیدی را در دفاع از کشور به نمایش بگذارد. ابتکاری که تنها اختصاص به ایران داشته و تهدیدکنندگان جمهوری اسلامی ایران از کم و کیف آن اطلاع دقیقی ندارند.

4_ تجهیزات و مهماتی که در این رزمایش بکار می روند در شرایط تحریم کامل تسلیحاتی آمریکا و اروپا علیه ایران به مرحله طراحی و ساخت رسیده است و آمریکایی ها به خوبی می دانند که فشار آنها و حمایت آنها از صدام در جریان جنگ تحمیلی و نیز تحریم تسلیحاتی همه جانبه آنان موجب گسترش صنعت دفاعی ایران شده و ایران مجبور شده است که نیازمندی های تسلیحاتی خود را با تکیه بر توانمندی های نیروهای متخصص داخلی کشور و نیز صنایع سازماندهی شده در داخل کشور تامین نماید. از این جهت این توانمندی های موشکی و هوایی و تجهیزات مناسب برای یک جنگ نامتقارن دربرابر تهدیدی فرامنطقه ای به یک منبع پایان ناپذیر که در درون ملت ایران جای گرفته است متکی و وابسته است و لذا آمریکایی ها و اروپایی ها نمی توانند روی این توان تاثیر تعیین کننده ای بگذارند و آن را تضعیف نمایند.

5_ انواع موشک های ضد سطحی که در رزمایش سپاه مورد آزمایش قرار گرفته است قابلیت ضربه زدن به تمام هدف های مورد نظر در سطح خلیج فارس و تا ساحل دور آن را در خود دارند. بنابراین آمریکا این موضوع را درک می کند که وقوع هرنوع درگیری با ایران به مفهوم نا امن شدن خلیج فارس و جریان انتقال انرژی از این منطقه به دنیای صنعتی خواهد بود و تمام ناوگان پنجم آمریکا در خلیج فارس و کلیه ناوها و ناوشکن ها و مراکز فرماندهی آنها، در شرایط تهدید در دسترس و در برد سلاح های بکار رفته در این رزمایش قرار دارند.

6_ در جریان جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، آمریکا حضور ناوگان نظامی خود را در خلیج فارس در حمایت از صدام، گسترش داد و هم اکنون بیش از یکصد و ده فروند انواع ناوهای جنگی را در خلیج فارس مستقر کرده است. در آن زمان آمریکا نتوانست امنیت ناوهای خود را در خلیج فارس حفظ کند و برخی از این ناوها مورد حمله هواپیماها و جنگ افزارهای مختلف قرار گرفته و برخی از آنها نیز با مین های سرگردان در خلیج فارس برخورد کردند و منهدم شدند. بنابراین راه گسترش امنیت در خلیج فارس، نظامی کردن این منطقه حیاتی مهم برای دنیا نیست، بلکه راه حل اساسی، خروج ناوگان نظامی آمریکا و سایر بیگانگان از خلیج فارس و برقراری امنیت پایدار آن از سوی کشورهای پیرامونی خلیج فارس است.

7_ جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که مانور سپاه علیه هیچ کشوری بخصوص کشورهای همسایه و مسلمان منطقه نیست و توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت مسلمانان در سراسر جهان و قدرت کشورهای خاورمیانه تلقی خواهد شد. لذا هیچ یک از کشورهای منطقه این مانور را علیه خودشان ارزیابی نکرده اند، بلکه آن را در پاسخ به تهدیدات نظامی آمریکا پنداشته و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس علیرغم فشار آمریکا برای حضور سمبلیک در مانور دریایی ایالات متحده در خلیج فارس از شرکت در آن خودداری نموده و علاقه مندی خود را به عدم گسترش تشنج در منطقه خلیج فارس عملا نشان داده اند و هیچ یک از کشورهای پیرامون خلیج فارس، در عمل ریسک همکاری با آمریکا علیه ایران را نپذیرفتند.

8_ حمایت مردم ایران از داشتن فناوری هسته ای و نیز از رزمایش سپاه، نشان می دهد که آمریکا در شکست اراده ملت ایران ناتوان است و آنچه در شرایط سخت تعیین کننده است داشتن قدرت اراده و مقاومت در راه هدف است.

با توجه به مطالب فوق به نظر می رسد رزمایش سپاه در شرایطی مناسب و در پاسخ به تهدید و تشنج آفرینی آمریکا در خلیج فارس برگزار گردیده است و می تواند نقش مهمی در بازدارندگی و در مأیوس کردن دشمن برای آغاز یک درگیری نظامی دیگر در خاورمیانه داشته باشد.
[External Link Removed for Guests]
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

مانور نظامی ايران نمايش قدرت تهاجمی و بازدارنده

پست توسط Mr.Amirhessam »

نیروهای نظامی ایران از پنجشنبه (2 نوامبر) "قابلیتهای پدافندی و ظرفیتهای تهاجمی" خود را در عملیاتی که به آن نام "رزمایش پیامبر اعظم-2" داده شده به نمایش گذاشتند.
برگزاری این مانور در فاصله چند روز از آغاز مانور دریایی آمریکا و تعدادی از کشورهای عضو گروه غیر رسمی موسوم به "پیشگیری ازگسترش سلاحهای کشتار جمعی" (پی اس آی) در آبهای خلیج فارس صورت می گیرد. در مانور دریایی آمریکا کشورهای استرالیا، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و بحرین نیز شرکت داشتند.

هدف انجام مانور اخیر دریایی آمریکا، تمرین عملیات مربوط به توقف و بازبینی از کشتی هایی که مشکوک به بارگیری سلاحهای غیر قانونی بمقصد کشورهای سواحل خلیج فارس هستند اعلام شده بود.

با توجه به شرایط سیاسی نظامی جاری در حوزه خلیج فارس و همزمانی اين رزم آيشها با طرح پیش نویس قطعنامه پیشنهادی اروپا به شورای امنیت بمنظور تصویب و اعمال تحریمهایی از سوی جامعه جهانی علیه ایران، به تلافی ادامه پیگیری برنامه هسته ای، و در نتیجه تشدید شرایط بحران در منطقه، عملیات نظامی جاری در سواحل و آبهای خلیج فارس می توانند عوامل و یا نتايج تشدید شرایط بحران در منطقه تلقی شوند.

پیش از این پاره ای از ناظران امنیت منطقه امکان انجام حملات موشکی تلافی جویانه ایران به هدفهایی در بخشهای جنوبی خلیج فارس را مطرح ساخته بودند. مانور دریایی آمریکا از این لحاظ می تواند، بعنوان آمادگی آمریکا در حمایت از یک کشور محلی همپیمان که میزبان ناوگان پنجم دریایی آن کشور است تلقی شود
از سویی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز انجام حرکات نظامی نیروهای غیر محلی در نزدیکی سواحل خود را "تحریک آمیز" و حتی می توان گفت مستقیما اقدامی علیه امنیت و منافع خود می بیند.

از این لحاظ مانورهای جداگانه و همزمان آمریکا و تعدادی از کشورهای عضو پی اس ای در آبهای بحرین و همچنین مانور نظامی ایران موسوم "پيامبر اعظم 2" را می باید عملیاتی در جهت نمایش متقابل قدرت تلقی کرد. و در این راستا، طراحان دو تمرین نظامی یاد شده علاوه بر نمایش قابلیتهای عملیاتی خود، یقینا به تاثیر این مانورها بعنوان عامل باز دارنده نیز توجه داشته اند.

سومين رزمآيش در طول يکسال

علی رغم آنکه مسئولین سیاسی-نظامی ایران به کرات امکان حملات گسترده و حتی محدود نظامی خارجی علیه تاسیسات این کشور را رد کرده اند، در عین حال، و بعنوان یک اقدام باز دارنده، از به نمایش گذاشتن حداکثر تواناییهای نظامی خود برای مقابله با تهدید های احتمالی خارجی در فرصتهای فراهم شده نیز پرهیز نکرده اند.

در طول سال جاری این سومین باری است که ایران به انجام یک تمرین نظامی نسبتا گسترده مبادرت می ورزد. در ماه آوریل ایران اولین مانور نظامی موسوم به "رزمایش پیامبر اعظم" را بر گزار کرد؛ و در ماه اوت مانور موسوم به "ضربت ذوالفقار" را انجام داد.

در جریان مانور "ضربت ذوالفقار" هواپیمای "صاعقه" پرواز داده شد. این هواپیمای "رهگیر" که بر اساس گزارشها با استفاده از طرحهای هواپیمای اف-18 ساخت آمریکا تولید شده در شرایط کنونی فاقد قابلیتهای عملیاتی است و در نتیجه تنها می تواند در جهت تقویت روحیه و عامل تشویق در بازار داخلی مورد استفاده قرار گیرد.

در مانور نظامی "پيامبر اعظم 2" علاوه بر شلیک تمرینی موشکهای با برد کوتاه نظیر فاتح، زلزال 110، ذوالفقار و موشکهای اسکاد با برد 150 کیلومتر، موشک شهاب 3 نیز مورد استفاده قرار گرفت.

با توجه به برد بالای 1000 کیلومتری موشک شهاب 3، هدفها ی فرا منطقه ای و تاثیر بازدارنده پرتاب این موشک یقینا در نظر طراحان مانور جاری قرار داشته است.

استفاده از بمب خوشه ای بعنوان خرج انفجاری موشکهای پرتاب شده نيز می تواند با قصد به نمایش گذاشتن حد اکثر توان تخریبی و ظرفیت تحمیل تلفات انسانی، بدون استفاده از سلاحهای کشتار جمعی، صورت گرفته باشد. و در همين چهار چوب با در نظر داشتن نزدیکی نیروهای آمریکایی متمرکز در عراق و آبهای خلیج فارس، تاکید مانور اخیر بر استفاده از بمبهای خوشه ای بر آسیب پذیری این نیرو ها تاکید داشته است.

از سوی ديگر با توجه به تمرکز بیشتر نیروهای شرکت کننده در مانور اخیر در مناطق نزدیک به تنگه هرمز، تهدید به انسداد این تنگه و اخلال در جریان صدور نفت بار دیگر تجدید می شود.

این در شرایطی است که بهای نفت خام در بازارهای جهانی طی سه ماه گذشته حدود 25% نزول کرده و ایران نیز از تکرار اخطار دایر بر افزایش بهای نفت و رسیدن آن به میزان هر بشکه صد دلار خوداری ورزیده است. در هر حال تهدید به انسداد تنگه هرمز، علی رغم روند رو به افزایش ظرفیت مازاد تولید نزد کشور های تولید کننده نفت خام، می تواند نگرانی های جدی در بازارهای جهانی ایجاد کرده و مجدادا به افزایش بهای این ماده استراتژیکی بیانجامد.

اگرچه بر گزاری مانور های نظامی ایران فرصتی است برای تمرین قابلیتهای پدافندی کشور و افزایش آمادگی نیروهای مسلح، لیکن هدفهای سیاسی تبلیغاتی نیز از عوامل مهم در تدارک و اجرای این مانور ها بشمار می رود. و اگر چه اصل برگزاری مانور های نظامی، بخصو ص از جانب کشورهایی که انجام عملیات اصلی نظامی بر اساس رزمایش های انجام شده را علیه خود می بینند، ممکن است اقدامی تحریک آمیز معرفی شود، ولی نظارت دقیق بر نوع ، قدرت، دقت و همچنین نحوه عمل سلاحهای بکار گرفته شده در جریان مانور از یک سو و از سوی دیگر مطالعه نوع عملیات تمرینی این فرصت را نيز فراهم خواهد ساخت که نقشه های احتمالی نظامی، هدفهای واقعی و بضاعتهای عملی کشور برگزار کننده تمرین نظامی روشن تر شود.

منبع:بي بي سي
-----------------------------------------------
ذكر مطالب فوق به معناي تائيد ان از جانب من نميباشد.فقط جهت اطلاع رساني
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

نگرانيها و ترديدها در مورد آزمايشهای تسليحاتی اخير ايران

پست توسط Mr.Amirhessam »

آزمايش بی سابقه جنگ افزارهای جديد در رزمايشی در ايران، آن هم در زمانی که دست کم در غرب نسبت به وجود برنامه هايی برای دستيابی به سلاح هسته ای در اين کشور بدگمانی وجود دارد بازتاب چشمگيری در محافل سياسی و مطبوعاتی جهان داشته است.
در ششمين روز رزمايش موسوم به پيامبر اعظم که در خليج فارس و دريای عمان در جنوب ايران در جريان است، فرانک والتر اشتاين ماير وزيرخارجه آلمان که در حال ديدار از آمريکاست گفته که آزمايش موشکهای جديد زمين به دريا در اين رزمايش بر روند مذاکراتی که برای حل مسئله هسته ای ايران در جريان است صدمه می زند.

وی در توضيح اين نگرانی خود به اظهارات رئيس جمهور ايران اشاره کرده که طی خواهان محو اسرائيل از نقشه عالم شده است.

گوشه ای از انتقاد از ايران به دليل آزمايشهای تسليحاتی اخير، متوجه روسيه هم شده که از فراهم آورندگان اصلی فناوری نظامی و اتمی برای ايران است
برخی گزارشها نيز حکايت از اين دارند که قايق پرنده و اژدر (موشک دريايی) حوت که در رزمايش پيامبر اعظم آزمايش شده اند از روی سلاحهای مشابه روسی الگوبرداری شده اند.

در پاسخ به اين انتقادها و گزارشها، سرگئی لاوروف، وزيرخارجه روسيه گفته که کشورش تنها فروشنده سلاح و فناوری نظامی به ايران نيست و کشورهای زيادی، از جمله برخی کشورهای غربی به ايران تجهيزات نظامی می فروشند.

زورآزمايی در شرايط نابرابر؟

اگرچه ايران تبليغات زيادی روی تواناييهای جنگ افزارهای تازه اش می کند اما در برتری نظامی آمريکا و متحدانش نسبت به ايران ترديدی وجود ندارد، هرچند تحليلگران معتقدند که ايران راههای ديگری برای زورآزمايی با آمريکا و غرب دارد.

انگيزه ايران از آزمايشهای نظامی اخير را در سخنان فرمانده سپاه پاسداران می توان سراغ کرد که گفته آمريکا بايد ايران را به عنوان قدرت منطقه ای به رسميت بشناسد و "آرزوی در انزوا قرار دادن ايران را به گور ببرد".

ناظران اعتقاد دارند که هدف ايران از آزمايش جنگ افزارهای تازه و تبليغات در مورد آنها، آن هم در شرايطی که پرونده اتمی اش در شورای امنيت سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار دارد، نوعی قدرتنمايی است تا نشان دهد که در صورتی که شورای امنيت سرنوشتی همچون عراق يا افغانستان را برای ايران رقم زند يا آمريکا و اسرائيل دست به حمله به تأسيسات اتمی ايران بزنند، ايران دست کم اين امکان را خواهد داشت که کشتيهای باری و ناوهای جنگی خارجی را در آبهای خليج فارس و دريای عمان مورد حمله قرار دهد و تنگه هرمز را که گلوگاه صدور نفت به بازارهای جهانی است ببندد.

آندرو کخ، کارشناس ارشد امور دفاعی در مؤسسه مشاوره راهبردی اسکرايب در واشنگتن به خبرگزاری فرانسه گفته است که اگر ايران دست به حملاتی عليه کشتيها در خليج فارس و تنگه هرمز بزنند، ارتش آمريکا و متحدانش قدرت مانور و امکان واکنشی را که در عراق داشتند در مورد ايران نخواهند داشت.

به گفته وی، ايران نسبت به سال 1987 که با هدف قرار دادن نفتکشها در خليج فارس بهای نفت را در بازاهای جهانی بالا برد توان تسليحاتی بيشتری پيدا کرده و افزايش درآمد اين کشور از نفت به آن امکان خريداری تسليحات پيشرفته داده است.

در اين ميان، برخی تحليلگران اعتقاد دارند که ايران نمی خواهد در چشم جهانيان به عنوان تجاوزگر و جنگ افروز به نظر بيايد و به همين دليل تا زمانی که مورد حمله قرار نگرفته دست به حمله نخواهد زد، از سوی ديگر، در آمريکا نيز اراده چندانی برای حمله به ايران وجود ندارد.

اما برخی کارشناسان بازار نفت می گويند قدرتنمايی ايران در برابر آمريکا در همين حد نيز بر بازار حساس نفت و بالا رفتن قيمتها مؤثر است.

با اينکه در غرب نسبت به آزمايشهای تسليحاتی اخير ايران ابراز نگرانی شده، از همسايگان اين کشور هنوز پيامی که حاکی از نگرانی باشد گزارش نشده است.

سعود الفيصل، وزيرخارجه عربستان سعودی که در آستانه سفر به ايران است گفته اين نخستين بار نيست که ايرانيها رزمايش برگزار می کنند و به اعتقاد دولت سعودی، ايرانيها تهديدی برای هيچ يک از همسايگانشان نيستند.

ترديدها و معماها

در اين ميان، برخی تحليلگران نسبت به ادعاهايی که ايران درباره جنگ افزارهای تازه اش مطرح می کند ترديدهايی ابراز می دارند.

فرماندهان نظامی ايران اعلام کرده اند که قايق پرنده ای که در پنجمين روز رزمايش پيامبر اعظم آزمايش شده است می تواند از ديد رادار پنهان بماند اما مئير جاودانفر، تحليلگر ايرانی - اسرائيلی به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته ممکن است اين قايق پرنده از ديد رادارهای ايران پنهان بماند اما رادارهای ايران به پيشرفتگی رادارهای اسرائيلی نيستند و اگر ايران اين قايق پرنده را با رادارهای خودش آزموده باشد به اين معنی نيست که اين جنگ افزار می تواند از ديد همه رادارها پنهان بماند.

در مورد اژدر حوت که يک روز پيش از قايق پرنده آزمايش شده نيز گزارشها حاکی از اين است که اين اژدر از روی اژدر شکوال و. ا. 111 که ساخت روسيه و تندروترين اژدر جهان است الگوبرداری شده اما رسلان پوخوف، از کارشناسان مرکز تحليلهای راهبردی و فناوری در مسکو به آسوشيتدپرس گفته رمز سرعت اين اژدر اين است که خود را در پيله ای از حبابهای هوا می پوشاند و بدين ترتيب اصطکاک را به حداقل می رساند اما فناوری ايجاد اين شرايط پيچيده تر از آن است که ايرانيها بتوانند به آن دست يابند.

به گفته وی، ممکن است که ايرانيها از طريقی به فناوری اژدرهای شکوال دست يافته باشند اما بعيد است که از طريق روسها اين کار را کرده باشند و احتمالاً اين امکان از طريق چين برای ايران فراهم آمده که چين نيز به نوبه خود از طريق قرقيزستان به آن دست يافته است.

منبع: بي بي سي
-----------------------------------------------
ذكر مطالب فوق به معناي تائيد ان از جانب من نميباشد.فقط جهت اطلاع رساني
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4122
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

ترديد آمريکا در مورد توانمندي هاي نظامي ايران

پست توسط Reza6662 »

تشكيك پنتاگون در موشك‌هاي جديد ايران و آزمايش قايق پرنده ايراني

[External Link Removed for Guests]

در حالي كه پس از آزمايش چند موشك جديد مدرن و زيردريايي، به ويژه «فجر 2»، «حوت» و «اژدر»، پنتاگون در ميزان موفقيت آنها ترديد كرده است، امروز هم آزمايش موفق قايق‌هاي پرنده ايران در خليج فارس، واكنش گسترده‌اي در رسانه‌هاي جهاني داشت.

به نقل از «رويترز»، امروز ايران به صورت موفقيت‌آميزي قايق‌هاي پرنده را در خليج فارس، آزمايش كرد؛ اين مدل، شبيه مدل‌هاي «هاور كرافت» نيست. سرعت اين قايق پرنده به 100 نات (گره دريايي) يعني حدود 185 كليومتر در ساعت خواهد رسيد.

ايران پيش از سال 1979 بزرگ‌ترين ناوگان «هاور كرافت» را در دنيا در اختيار داشت، ولي اكنون تنها حدود ده فروند از اين نوع «هاور كرافت»ها را در اختيار دارد.
[External Link Removed for Guests]


يك مدل فوق مدرن از اين نوع قايق‌هاي پرنده در مانور پيامبر اعظم(ص) آزمايش شد كه بنا بر طراحي جديد، در بدنه آن از تجهيزات پلاستيكي استفاده شده است. اين قايق پرنده، قابل رديابي به وسيله رادار نيست و نه رادارهاي دريايي و نه رادارهاي هوايي نمي‌توانند آن را رديابي كنند. اين وسيله همچنين در حين حركت، قادر به انجام عمليات هدف‌گيري و شليك موشك است.
[External Link Removed for Guests]


هرچند پنتاگون اظهار كرده كه اعلام موفقيت‌هاي اخير ايران در زمينه كسب تكنولوژي موشكي و تجهيزات راداري اغراق‌آميز و بلوف است، اما كارشناسان تسليحاتي، اعتقاد دارند كه ايران براي بستن تنگه هرمز به تكنولوژي چندان پيشرفته، نياز ندارد و به راحتي مي‌تواند اين كار را انجام دهد.

«برايان وايت من»، سخنگوي كاخ سفيد در واشنگتن گفته است: ما مي‌دانيم كه ايرانيان هميشه مي‌كوشند، تسليحات خود را بهبود بخشند و سيستم‌هاي خود را چه خارجي و چه داخلي ارتقاء دهند.

وي افزود: اين امكان وجود دارد كه ايران، توانايي خود را افزايش دهد و به تكنولوژي مواد جذب‌كننده امواج رادار دست يافته باشد، اما ايرانيان هميشه در مورد توانايي‌هاي خود و دستيابي به تكنولوژي و توانايي‌هاي تاكتيكي، بسیار بزرگنمايي مي‌كنند.

[url=http://www.avia.ir/Default.asp?@=4800&T=%20تشكيك%20پنتاگون%20در%20موشك‌هاي%20جديد%20ايران%20و%20آزمايش%20قايق%20پرنده%20ايراني]منبع[/url]
[External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1106
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۸۵, ۱۱:۱۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

تردید های برخی تحلیگران نسبت به ادعاهای ایران
،
برخی تحلیلگران نسبت به ادعاهایی که ایران درباره جنگ افزارهای تازه اش مطرح می کند تردیدهایی ابراز می دارند.

فرماندهان نظامی ایران اعلام کرده اند که قایق پرنده ای که در پنجمین روز رزمایش پیامبر اعظم آزمایش شده است می تواند از دید رادار پنهان بماند اما مئیر جاودانفر، تحلیلگر ایرانی - اسرائیلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته ممکن است این قایق پرنده از دید رادارهای ایران پنهان بماند اما رادارهای ایران به پیشرفتگی رادارهای اسرائیلی نیستند و اگر ایران این قایق پرنده را با رادارهای خودش آزموده باشد به این معنی نیست که این جنگ افزار می تواند از دید همه رادارها پنهان بماند.
 [External Link Removed for Guests] 
در مورد اژدر حوت که یک روز پیش از قایق پرنده آزمایش شده نیز گزارشها حاکی از این است که این اژدر از روی اژدر شکوال و. ا. 111 که ساخت روسیه و تندروترین اژدر جهان است الگوبرداری شده اما رسلان پوخوف، از کارشناسان مرکز تحلیلهای راهبردی و فناوری در مسکو به آسوشیتدپرس گفته رمز سرعت این اژدر این است که خود را در پیله ای از حبابهای هوا می پوشاند و بدین ترتیب اصطکاک را به حداقل می رساند اما فناوری ایجاد این شرایط پیچیده تر از آن است که ایرانیها بتوانند به آن دست یابند.

به گفته وی، ممکن است که ایرانیها از طریقی به فناوری اژدرهای شکوال دست یافته باشند اما بعید است که از طریق روسها این کار را کرده باشند و احتمالاً این امکان از طریق چین برای ایران فراهم آمده که چین نیز به نوبه خود از طریق قرقیزستان به آن دست یافته است

[External Link Removed for Guests]
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 841
تاریخ عضویت: دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۸۵, ۵:۵۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 845 بار
سپاس‌های دریافتی: 2088 بار

پست توسط SORENA »

این خبرها و دقیقا متن خبرها برای چند ماه پیش هست !!! حالا نمیدونم چی شده همه همزمان این خبرهای قدیمی رو میزارن :?
[External Link Removed for Guests]
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1236
تاریخ عضویت: جمعه ۲۷ مرداد ۱۳۸۵, ۳:۱۲ ب.ظ
محل اقامت: جايي درست وسط غربت شهر...انطرف تر از اب...در کنار خورشيد...
سپاس‌های دریافتی: 65 بار
تماس:

آغاز رزمايش بيت المقدس 19 از فردا

پست توسط ghalamman »

معاون نيروي زميني ارتش در گفتگو با فارس اعلام كرد
آغاز رزمايش بيت المقدس 19 از فردا
خبرگزاري فارس: معاون آموزشي نيروي زميني ارتش از آغاز رزمايش بيت المقدس 19 از صبح فردا در استان فارس خبر داد.
امير داود آقامحمدي معاون آموزشي نيروي زميني ارتش كه با خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس گفت و گو مي‌كرد، با اشاره به اينكه اين رزمايش با حضور دانشجويان و اساتيد 17دانشكده نيروي زميني ارتش از صبح روز اول خرداد در منطقه دارنگون استان فارس آغاز مي‌شود، هدف از آن را گراميداشت سالروز آزادسازي خرمشهر عنوان كرد كه تا سوم خرداد به طول خواهد انجاميد.
وي با بيان اينكه رزمايش فوق براي عملياتي كردن دكترين و راهبردهاي آموزشي نيروي زميني ارتش در راستاي تهديد محوري برگزار مي‌شود، گفت: تيپ 55 هوابرد شيراز، 37 زرهي شيراز، مركز توپخانه، هوانيروز و با پشتيباني نيروي هوايي ارتش در رزمايش بيت المقدس 19 حضوري فعال خواهند داشت.
معاون آموزشي نيروي زميني ارتش يكي از ويژگي‌هاي مهم اين عمليات را حضور گسترده افسران يعني فرماندهان آينده ساز ارتش براي كسب تجارب ارزشمند از تحولات تاكتيكي و تكنيكي در اين بخش دانست و افزود: از ديگر اقداماتي كه در ميان رزمايش‌هاي انجام شده در دنيا كم نظير است، استفاده از رزمايش دو طرفه است كه در اين حالت، نيروهايي نيز به عنوان دشمن فرضي وارد عمل شده و موقعيتي را فراهم مي‌كنند كه بايد افسران اقدام به تصميم سازي و عمل كردن به آموزش‌هاي خود كنند كه اقدامي بسيار مهم و تاثيرگذار محسوب مي‌شود.
به گفته آقامحمدي، اين رزمايش شامل 5 مرحله اساسي همچون پدافند سطحي، رزم شبانه و روزانه و نيز ضد هلي برن است كه تمام 9 سيستم فرماندهي و كنترل رزم مانند آماد، ارتباطات و مهندسي به صورت تلفيقي در آن به كار گرفته مي‌شود.
وي همچنين از بكارگيري سلاح‌هاي ابتكاري ساخته شده در نيروي زميني ارتش در رزمايش بيت المقدس 19خبر داد و اعلام كرد: انواع سلاح‌هاي ضدبالگرد، دوش پرتاب، ضد زره و ضد نفر در كنار مهمات‌هاي جديد و سيستم‌هاي مراقبتي در رزمايش فوق مورد استفاده قرار مي‌گيرد كه در كنار عملياتي كردن تاكيتك‌هاي جديد، موجب بهره مندي افسران جوان و اساتيد نيروي زميني ارتش مي‌شود.
امير آقامحمدي در پايان اظهار داشت: هم اكنون تمامي يگانهاي شركت كننده در رزمايش، در منطقه مستقر شده و پس از پايان عمليات نيز، تجارب و ارزيابي آن براي تغيير در محتوا و نوع آموزش‌ها به كار گرفته مي‌شود.

منبع: [External Link Removed for Guests]
پاسگاه مرزي گدار... سراوان
جاده زابل به زاهدان ...تاسوکي
تقاطع بلوار بزرگمهر و معلم... زاهدان
بلوار ثارلله مجتمع نسترن ...زاهدان
پاسگاه مرزي ناجا... سراوان
تاريخ هيچ کدام را از ياد نخواهد برد...
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”