ماجرای جالب اولین خریدهای نظامی ایران بعداز جنگ

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major
Major
پست: 178
تاریخ عضویت: جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴, ۷:۱۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 154 بار
سپاس‌های دریافتی: 800 بار

ماجرای جالب اولین خریدهای نظامی ایران بعداز جنگ

پست توسط SCUD »


تاریخ ایرانی: عکس‌هایی از سفر اکبر هاشمی رفسنجانی به اتحاد جماهیر شوروی. این عکس‌ها اخیراً در وب‌سایت شخصی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شده است. سی‌ام خرداد ماه ۱۳۶۸ بود که اکبر هاشمی رفسنجانی رییس وقت مجلس شورای اسلامی در صدر هیاتی بلندپایه وارد مسکو شد. این اولین سفر یک مقام عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران به اتحاد جماهیر شوروی محسوب می‌شد و هاشمی رفسنجانی که آن زمان هنوز به مقام ریاست جمهوری نرسیده بود همچون «سران» کشور‌ها در کاخ کرملین مورد استقبال میخائیل گورباچف بالا‌ترین مقام شوروی سابق قرار گرفت.

هاشمی در خاطرات روز ۳۰ خرداد ۶۸ می‌نویسد: «با بدرقه رسمی ساعت یازده به سوی مسکو حرکت کردیم. قبل از ما هواپیمای دیگری همراهان را برد. هیات همراه خیلی بزرگ است؛ به خاطر کارهای فراوان در دستور کار مذاکرات، ترکیبی از دولت و مجلس و نظامی و... در هواپیما مذاکرات و مشاوره انجام شد. بر فراز خاک شوروی منظره‌های کوه‌ها و مزارع و آب‌ها و... را مشاهده می‌کردیم. ساعت دو و نیم بعدازظهر در فرودگاه اختصاصی مهمانان در جنوب مسکو به زمین نشستیم. مطابق برنامه کولیاکف معاون اول گورباچف و [ادوارد شواردنادزده] وزیر خارجه و جمعی از شخصیت‌های شوروی در فرودگاه استقبال کردند، مراسم سان و رژه انجام شد؛ می‌گویند در حد پذیرایی از سران کشورهاست...»

او ورود به کاخ کرملین، دیدار با گورباچف و مذاکرات با او را اینچنین توصیف می‌کند: «در کاخ کرملین مورد استقبال گورباچف قرار گرفتیم. برخورد اول گرم و صمیمانه بود. عکاس‌ها و فیلمبرداران عکس و فیلم تهیه کردند. بلافاصله در یکی از سالن‌های کاخ با حضور جمعی از همراهان من و شخصیت‌های شوروی مذاکرات رسمی شروع شد. در این مذاکرات صحبت‌ها کلی و دوستانه و مثبت بود. سپس جلسه را با حضور وزرای خارجه و سفیرمان و مترجمی برای دو طرف خصوصی کردیم. در جلسه خصوصی مذاکرات در مورد مسائل سیاسی، فنی، اقتصادی و نظامی، صریح و صمیمی بود. دو جلسه مجموعاً دو ساعت طول کشید و دو طرف راضی بودند.»

در جریان این سفر چهار روزه چندین توافقنامه همکاری میان ایران و شوروی به امضا رسید که بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت. هاشمی در یادداشت‌های شخصی‌اش می‌نویسد: «قرارداد همکاری‌های علمی، فنی و اقتصادی ایران و شوروی، شامل برنامه‌های همکاری بلندمدت اقتصادی بین دو کشور تا سال ۲۰۰۰ میلادی، موافقت‌نامه مبادله کالا بین دو کشور و موافقت‌نامه همکاری‌های شیلات، حمل و نقل از طریق راه‌آهن، صدور گاز طبیعی و خرید تسلیحات نظامی بوده است.»

ناصر حیرانی نوبری سفیر وقت ایران در شوروی، اخیراً با اشاره به توافقات نظامی انجام شده در این سفر به مجله «اندیشه پویا» گفته است: «در جلسه خصوصی بین گورباچف و هاشمی، گورباچف گفت امروز صبح جلسه پولیت‌بورو (دفتر سیاسی حزب کمونیست) بود، آنجا تصویب کردم آنچه شما بخواهید از تسلیحات نظامی در اختیار شما بگذاریم. ورقه سفیدی را نشان داد که پائین آن امضای تمام ۱۳ عضو پولیت‌بورو بود؛ گفت از همه امضا گرفتم، شما فقط در جای خالی بالا بنویسید چه چیزی می‌خواهید.»

سفیر سابق ایران افزوده بود: «من و آقای هاشمی به هم نگاه کردیم، هاشمی گفت چی بگوییم، گفتم وقت بگیرید تا فردا جواب بدهیم. شب هیات ایرانی ریخته بود به هم، حتی اعضای هیات نظامی هم نمی‌دانستند چه اقلام روسی سفارش بدهند. طوری شد که فردا وقتی با گورباچف جلسه خصوصی گذاشتیم، لیست درخواست‌های ما را که می‌دید می‌گفت اینکه قدیمی است، الان نام آخرین مدل این است و... لیست را اصلاح می‌کرد.»

به گفته نوبری، «بزرگترین قرارداد نظامی تاریخ ایران با رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار در این سفر امضا شد و ایران توانست آخرین فناوری روسی مثل سوخوی ۲۴، میگ ۲۹ و [برای اولین بار] زیردریایی هم بگیرد.»


تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر
به نقل از سایت تاریخ ایرانی
Junior Poster
Junior Poster
پست: 157
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۰, ۷:۴۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 16 بار
سپاس‌های دریافتی: 389 بار

Re: ماجرای جالب اولین خریدهای نظامی ایران بعداز جنگ

پست توسط masoud-35 »

حالا اطلا عات ارتشیان زمان شاه را مقایسه کنید با آقایون که بهترین وبرترین هواپیمای زمان خود یعنی f14راخریدند واینکه آقایون تجهیزات قدیمی را در لیست نوشتند ونمیدانستند چی نیاز کشوره
Captain II
Captain II
پست: 1848
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱ آذر ۱۳۸۸, ۱۰:۴۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 450 بار
سپاس‌های دریافتی: 5715 بار

Re: ماجرای جالب اولین خریدهای نظامی ایران بعداز جنگ

پست توسط iron_man63 »

ببینید خودمون رو گول نزنیم اگر جنگ اتفاق نمی افتاد بسیاری که اسمشان را نمیبرم نه تنها ارتش را منحل میکردن
بلکه کلیه تحهیزات را هم میفروختن
مثالش فروش اف 14 به کانادا بود
بسیاری از اعدام ها با وچود جنگ کنسل شد
یادمه استاد حنثی سازی بمب ما سرهنگ کلانتری از افراد ساواک بود و در اسراییل دوره دیده بود بعد از انقلاب حکم اعدام ایشون تایید میشه تا اینکه منافقین در میدان توپ خونه یا امام خمینی کنار مخابرات بمب کداری میکنن
و ایشون جهت مشاوره ازاد میشن و یکی از پایه گذاران چک و خنثی میشن
برای ایشون ازروی سلامتی و سعادت دارم
البته این تندروی ها در هر انقلابی صورت میگیره و گاهی هم بخاطر سر سپردگی برخی افراد..............
به امید انقلاب نهایی اقامون
الهم عجل لولیک الفرج
  سوریه از یمن میگذرد « اللهم ارزقنا زيارة الحجة بن الحسن » « لعنة الله علی عدوک یا علی »  
آدرس کاتال تلگرامی اینجانب جنگ افزار پلاس با 14هزار عضو
warandgun@
[External Link Removed for Guests]
 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”