
اینم لینک خبر:https://sputniknews.com/middleeast/201803121062443823-russia-air-defense-systems-iran
تحلیل خبر:
این خبر از جهات زیادی حائز اهمیت است اما بنده بطور مختصر فقط موارد مربوط به ایران رو بررسی می کنم. از آنجایی که ایران و خریدهای نظامی اش دارای حساسیت بالایی است در این مصاحبه زیاد به جزئیات اشاره نشده است برای همین من در خبرها بدنبال موردی مشابه گشتم تا بتونم با تطبیق دادن اونها به نتیجه گیری بهتری برسم. با جستجوئی کوچک متوجه شدم که ماه قبل روسیه به هند هم پیشنهاد ایجاد چنین مرکزی را برای پشتیبانی از سامانه های هوائی در خدمت هند داده است. نکته جالب در اون خبر این بود که هندی ها از شرط روسها برای ایجاد چنین مرکزی کمی ناراضی بودند: خرید با حجم مناسب و پیوسته. از اونجایی که کوژین در اشاره اش به این موضوع از عبارات "در حال توسعه" و "مرکز خاص" استفاده کرده می شود این نتیجه رو گرفت که پیش شرط تعیین شده روسها توسط ایران پذیرفته شده و ساخت این مرکز شروع شده است. اگر پیش شرط روسها که شامل خرید حجیم و پیوسته است توسط ایران پذیرفته شده باشد می توان امیدوار بود که برنامه جامعی برای بازسازی و نوسازی تجهیزات نیروهای نظامی ایران وجود دارد و روسها هم دیدگاهشون نسبت به ایران از خریدار صرف به همکار تغییر کرده است. وقتی این خبر رو در کنار خبر ایجاد مراکز آموزشی گسترده توسط سپاه، ارتش و پدافند هوائی قرار بدیم، معلوم میشه که خبرهای خوبی در راه است.
نکته قابل توجه دیگر حجم خریدهای نظامی هند از روسیه است که بطور متوسط در سال به 4 میلیارد دلار میرسه و این علاقه روسها به تبدیل شدن به تامین کننده اصلی تسلیحاتی و تکنولوژی نظامی ایران در آینده رو نشون میده.
امکان دیگری که این مرکز ایجاد میکند انتقال فناوری است. حتی اگر این انتقال فناوری بصورت انتقال تکنولوژی نباشد و فقط به شکل حرفه ای گری و قابلیت تعمیر و نگهداری هم باشد بسیار خوب است.
با یادآوری خریدهای نظامی ایران از شوروی( زیردریایی های کیلو، میگ 29 ، سوخو 24 و...) راه اندازی این مرکز خبر خوشی است.
اینم لینک خبر مرکز هندی:http://www.business-standard.com/article/news-ians/russia-keen-on-providing-military-after-sales-service-but-needs-guaranteed-demand-news-analysis-118020400173_1.html