سلام علیکم و رحمه ا...
جنگنده F-20 Tigershark جانشینی شایسته اما ناکام برای F-5 Tiger II
با وجود نمایشی تاثیر گذار ، جنگنده F-20 Tigershark ساخت نورث روپ توسط F-16 Falcon جنگنده جدید ساخت جنرال داینامیکز ناکام ماند و از میدان به در شد .
[External Link Removed for Guests]
جنگنده F-20 Tigershark ساخت نورث روپ گونه تکامل یافته جنگنده F-5 Tiger II و بویژه سری F-5E بوده است . جنگنده F-20 در نتیجه قسمتی از برنامه تلاش نیروی هوائی ایالات متحده آمریکا در سال 1975 موسوم به "FX" پدیدار گردید . در ابتدا این جنگنده با عنوان F-5G از سری Tiger II متولد شد و بتدریج با طراحی خاص خودش رشد نمود. هدف اصلی از ساخت F-20 ، جنگنده ای کم هزینه و توانا برای ارائه به کشورهای دوست در خط مقدم برای مقابله با آخرین تهدیدات جنگنده های ساخت شوروی مخصوصا جنگنده بسیار توانایMiG-21 "Fishbed ساخت میکویان گورویچ بوده است . جنگنده F-20 به ایالات متحده این اجازه را می داد تا هواپیمای جدید خود را به متحدان خود بفروشد بدون آنکه فناوری های پیشرفته خود را برای دشمن افشاء سازد .
اما F-20 زمانی از راه رسید که ایالات متحده در حال خوش آمد گوئی به دولت جدید و نیز محصول جدید شرکت جنرال داینامیکز موسوم به F-16 Fighting Falcon بود که این جنگنده جدید هم به همان اندازه کم هزینه و چند منظوره بود . در پایان جنگنده F-20 به تولید سه نمونه تکمیل شده محدود و هرگز به هیچ کشور خارجی هم فروخته نشد . برنامه اصلی در سال 1986 و هنگامیکه F-16 تبدیل به جنگنده قدرتمند دوران جنگ سرد گردید کنار گذاشته شد ، نقشی که قرار بودF-20 بر عهده بگیرد . [External Link Removed for Guests]
نخستین پرواز نمونه اولیه F-20 در 30 آگوست سال 1982 انجام و در سال 1983 "Tigershark" لقب گرفت . در مقایسه با جنگنده F-5 قبل از خود F-20 جنگنده ای بود تک سرنشین ، مجهز به یک موتور کاملا جدید با کارائی بهتر ، یک رادار جدید با امکان استفاده از آخرین تسلیحات هوا به هوای آمریکائی و قابلیت های انجام حملات زمینی و نیز تجهیزات ناوبری مدرنیزه شده را در خود داشت . جنگنده F-20 در مقایسه با سلف خود F-5 دارای کارائی به مراتب بالاتری بود و به نظر می رسید قمار خوبی برای شرکت نورث روپ بوده باشد که هزینه طراحی و تولید جنگنده F-20 در پایان پروژه برایش $1.2 تمام شده بود .
از داخل ، خلبان F-20 یک کابین کاملا مدرن مجهز به پانل تجهیزات بسیار سازماندهی شده ، نمایشگر سربالا HUD با سرویس کامل و دو نمایشگر بزرگ چند منظوره MFD را در اختیار داشت . سامانه کنترلی از دسته تراتل و استیک HOTAS تشکیل شده بود که به خلبان این امکان را میداد تا هر دو دست خود را بر روی سامانه های اصلی هدایت هواپیما قرار دهد در حالیکه پانل تجهیزات به سادگی در دسترس او قرار داشت . دید بیرون از کابین خوب بود و همانند جنگنده سری F-5 ، دید مناسبی از پشت سر خلبان را که توسط برآمدگی بدنه پشت هواپیما پوشانده شده بود فراهم می آورد . صندلی خلبان در زیر یک آسمانه یکپارچه قرار گرفته بود و در جلوی صندلی هم یک شیشه یکپارچه قرار داشت . صندلی پران هواپیما هم استاندارد بود . تجهیزات ناوبری شامل یک رادار چند بعدی پالس داپلر باند X جنرال الکتریک موسوم به AN/APG-67 بود. این سامانه در نهایت پس از آنکه جنرال الکتریک بخش رادار خود را فروخت با برند تجاری لاکهید مارتین عرضه شد و در جنگنده مدرن نیروی هوائی تایوان با نام F-CK-1 "Ching-Kuo" و نیز جت آموزشی T-50 "Golden Eagle" ساخت کره جنوبی به خدمت گرفته شد . [External Link Removed for Guests]
برحسب ظاهر ، جنگنده F-20 تا حد زیادی شبیه به F-5 به نظر می رسد . این جنگنده دماغه نوک تیز که رادار هواپیما را در خود جای میداد کماکان حفظ نمود و قادر بود تا با موشک های فراتر از میدان دید (BVR) وارد نبرد شود. کابین خلبان به خوبی پشت دماغه قرار جای گرفته بود هر چند اندکی از نیمه بدنه هواپیما به سمت جلو تمایل داشت . موتور و تجهیزات آن در ریشه بخش انتهائی بدنه هواپیما قرار داشت در حالیکه جریان هوا از طریق دو ورودی مربع شکل کوچک در دو طرف کابین خلبان وارد و از یک محفظه گرد بزرگ در زیر سکان عمودی دم خارج می گردید . دم کامل هواپیما شامل یک تیغه دم عمودی و دو سکان کوچک افقی تشکیل شده بود. در ضمیمه بال اصلی دو برآمدگی رو به جلو با تیغه های هدایتگر متمایل به عقب و لبه های اصلی مستقیم قرار داشت. بالهای اصلی گیره های داشت که به صورت استاندارد برای انطباق موشک هوا به هوای برد کوتاه سایدویندر طراحی شده بودند . ارابه فرود از نوع متداول بود و کاملا جمع می شد و شامل یک جفت ساق اصلی و یک ساق دماغه بود.
از سه فروند F-20 تکمیل شده ( هواپیمای چهارم در حال ساخت بود ) ، دو فروند در جریان انجام تست های پروازی از دست رفت و هر دو خلبان جان خود را از دست داده اند. هواپیما به شماره سریال 82-0062 در تاریخ دهم اکتبر سال 1984 در حالیکه مشغول اجرای نمایش توانائی هایش برای دولت کره جنوبی بود در پایگاه هوائی Suwon ساقط شد و سر خلبان آزمایشگر آن به نامDarrel Cornell کشته شد . هواپیمای دیگر نیز به شماره سریال 82-0063 و به خلبانی Dave Barnes در چهاردهم ماه می سال 1985 در خلیج Goose در کانادا از دست رفت . تنها نمونه باقیمانده از این جنگنده ( به شماره سریال 82-0064 ) نیز برای تماشای عموم به موزه ای در کالیفورنیا منتقل گردید .
پس از تکمیل ، جنگنده F-20 دارای 47 فوت و 4 اینچ طول ، 28 فوت پهنای بال و 13 فوت و 10 اینچ ارتفاع گردید . وزن خالی هواپیما 13,150lbs ( پوند ) و حداکثر وزن برخاست 27,500lbs ( پوند ) بود . نیروی هواپیما از یک پیشرانه توربوفن F404-GE-100 ساخت جنرال الکتریک تامین می شد که رانشی برابر با 17,000lbs ( پوند ) را تامین می نمود . حداکثر سرعت هواپیما بیش از 2 ماخ و شعاع عملیاتی ان به 345 مایل می رسید . هواپیما قادر بود تا در ارتفاع 55000 پا عملیات کند و با نرخ 52800 پا در دقیقه اوج بگیرد .
جنگنده F-20 به تیربار استاندارد دو لول 20 میلیمتری Pontiac M39A2 در داخل دماغه مجهز بود . هر لوله با 280 گلوله تغذیه می شد که برای درگیری هوائی نزدیک و یا حمله به اهداف زمینی استفده می شد . هواپیما دارای پنج آویزگاه برای حمل مهمات تا وزن 8,000lbs ( پوند ) شامل یک آویزگاه در زیر بدنه و دو آویزگاه نصب شده در زیر هر بال بود . همچنین در نوک بالها نیز دو آویزگاه تعبیه شده بود که فقط برای موشک های هوا به هوای سایدویندر اختصاص یافته بودند . [External Link Removed for Guests]
همینطور ، جنگنده F-20 می توانست بر حسب سفارش مشتری به موشک های هوا به هوا و یا هوا به زمین نیز مجهز شود . این هواپیما با توجه به سامانه هایی که به آنها مجهز بود می توانست به موشک های هوا به هوای AIM-9 Sidewinder و موشک های هوا به سطح AGM-65 Maverick مجهز شود که این موشک آخری قادر بود تا اهداف زمینی و تانک ها را نیز مغلوب سازد . نوعی اسلوب با کیفیت بالا برای رها سازی مهمات غیرهدایت شونده مانند بمب های Mark 80 نیز در نظر گرفته شده بود. یک راهنمای کمکی هم برای بکارگیری بمب های خوشه ای تیپ CBU و ارائه آموزش ها مربوطه نیز ارائه شده بود. فراتر از موشک ها و بمبها ، جنگنده F-20 قابلیت شلیک انواع مختلفی از راکتهای هوا به زمین را دارا بود.
سرانجام جنگنده F-20 برای فروش به مشتریان بالقوه داخلی در ایالات متحده مانند نیروی هوائی و نیروی دریائی عرضه گردید . نیروی دریائی در جستجوی یک هواپیمای جانشین برای اجرای برنامه آموزشی نبردهای نزدیک هوائی موسوم به TOP GUN ، مخصوصا هواپیمائی بود که بتواند عینا توانائی های بروزترین جنگنده های ساخت شوروی را برای نسل جدید خلبانان غربی تقلید نماید . مانند سایرین ، نیروی دریائی جنگنده برتر F-16 را برای خود برگزید . نیروی هوائی هم اصلا تصمیمی برای خرید F-20 نداشت که این امر تاثیر به سزایی در آینده این جنگنده و فروش آن در بازارهای جهانی گذاشت و بسیاری عدم سفارش جنگنده نورٍ روپ از سوی نیروی هوائی آمریکا را بعنوان دلیل اصلی در پائین بودن ارزش هواپیما تلقی کردند . مراکش با سفارش 20 فروند در صف مشتریان این جنگنده قرار داشت اما این سفارش نیز همانند سفارش کوچکتر بحرین لغو گردید . [External Link Removed for Guests]
مشخصات فنی :
کشور سازنده : ایالات متحده آمریکا
سال ساخت : 1982
نوع هواپیما : جنگنده بمب افکن چند منظوره
نام سازنده : شرکت نورث روپ
تعداد تولید شده : سه فروند + ( یک فروند در جریان ساخت )
خدمه : یک نفر
طول هواپیما : 46.59 ft (14.2 m)
عرض هواپیما : 26.57 ft (8.10 m)
ارتفاع هواپیما : 13.78 ft (4.20 m)
وزن خالی : 11,222 lb (5,090 kg)
حداکثر وزن برخاست : 26,279 lb (11,920 kg)
پیشرانه : یکدستگاه موتور توربوفن F404-GE-100 ساخت جنرال الکتریک با نیروی رانش 17,000lbs
حداکثر سرعت : 1,500 mph (2,414 kph; 1,303 kts)
حداکثر شعاع عملیاتی : 1,715 mi (2,760 km; 1,490 nm)
سقف پرواز : 55,118 ft (16,800 m; 10.44 mi)
سرعت اوج گیری : 50,030 ft/min (15,249 m/min)
تسلیحات استاندارد :
تیربار استاندارد دو لول 20 میلیمتری Pontiac M39A2 نصب در داخل دماغه
دو تیر موشک هوا به هوای برد کوتاه AIM-9 Sidewinder نصب در نوک هر دو بال
تسلیحات گزینشی :
(که با حدود 9000 پوند وزن بر روی مقرهای خارجی نصب می شوند) :
دو غلاف پرتابگر راکت CRV7
دو غلاف پرتابگر راکت های 127mm موسوم به LAU-10
دو غلاف پرتابگر راکتهای 68mm موسوم به Matra SNEB
دو تیر موشک هوا به سطح AGM-65 ماوریک
دو غلاف تیربار 30mm
دو تیر موشک هوا به هوای برد متوسط AIM-7 اسپارو
بمب های آهنی Mk 82
بمب های خوشه ای CBU-24
بمب های خوشه ای CBU-49
بمب های خوشه ای CBU-52
بمب های خوشه ای CBU-58
مخازن سوخت رها شدنی در صورت نیاز
مشتریان:
بحرین ( سفارش کنسل شد )
مراکش ( سفارش کنسل شد )
ایالات متحده ( سفارش کنسل شد )
سایر توضیحات :
• جنگنده F-5E Tiger II : الگوی اصلی بود که جنگنده F-20 بر مبنای آن ساخته شد
• جنگنده F-20 Tigershark : سری اصلی طراحی شده بر مبنای F-5E Tiger II بود و با عنوان Tiger II ارتقاء یافته و با نصب یک موتور ، تجهیزات ناوبری جدید ، با توانائی های چند منظوره و کارائی بهتر به بازار عرضه شد .
• F-5G – نام طراحی اصلی برای F-20 بود . [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]
در این تصویر به خوبی تفاوت دو جنگنده F-5 و F-20 از ناحیه دم و پیشرانه مشخص شده است .
جنگنده F-20 جانشینی شایسته اما ناکام برای F-5 Tiger II
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- پست: 1432
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۶, ۳:۱۸ ب.ظ
- سپاسهای ارسالی: 595 بار
- سپاسهای دریافتی: 10288 بار
جنگنده F-20 جانشینی شایسته اما ناکام برای F-5 Tiger II
پست توسط abdolmahdi »
اگر ديدار با مرگ حق است ، چه بهتر كه اين ديدار در ميدان جنگ باشد.
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها