یکی از دوستان عزیزم بنام عطا . ظ . که از افسران نهاجا نیز به شمار می رود اطلاعات دست اولی را از وضعیت تامکت سانحه دیده در اصفهان بیان نموده که عینا تقدیم میگردد .
با درود به دوستان
لابد کم و بیش از سانحهٔ امروز اف 14 در اصفهان خبر دارید . بنده هم خواستم توضیحی بدم و نظرم رو اعلام کنم .
بنا به اطلاعی که گرفتم این سانحه در پرواز تست پس از اورهال یعنی FCF رخ داده .
به این صورت که هیچ یک از چرخ ها باز نشدن و پس از اینکه خلبان اقدامی و کمکش عربی تمام دستور العمل ها رو انجام دادن ولی فایده ای نداشته ، سپس خلبان سعی کرده با جی کشیدن ارابهٔ فرود رو بده پایین ، که تنها چرخ زیر دماغه باز می شه و ناچار بدون ارابهٔ فرود اصلی ، لندینگ می کنن ولی حین خزش روی باند ، جنگنده از باند خارج می شه و ناچار ایجکت می کنند .که خوشبختانه هر دو سالم هستند ...
اما چند نکتهٔ فنی در همین مختصر روشن می شه که عرض می کنم .
نخست اینکه وقتی هیچ چرخی باز نمی شه یعنی یک مستر سویچی چیزی کار نمی کنه این اشکال درواقع فقط از قطعات و فنی نیست بلکه معمولا از پرسنل فنی هست که حالا باید دقیق بررسی بشه .
دوم اینکه ، از باند خارج شدن جنگنده ، به احتمال خیلی زیاد مربوط به کج تاچ کردن خلبانه و گرنه جنگده بی چرخ اصلا فقط در صراط المستقیم می ره .
البته احتمال کوچکی هم هست که چرخ جلو مستقیم نبوده باشه ولی این احتمالش کمتر از کج تاچ کردن هست.
سوم اینکه به نظر میاد جنگنده ای که تنها چرخ جلو داره ، بسیار براش بهتر و ایمن تر باشه که کاملا بدون چرخ بشینه یعنی Belly Landing
کنه . البته هیچ دستورالعملی برای این مورد آخر که گفتم ، وجود نداره اما به نظر میاد که این روش امن تر باشه ...
بهداد ب گفته :
از نظر منطقی، هر کسی سعی میکنه بدون چرخ و روی باند فوم پاشیده شده بشینه. با چرخ جلو فقط آسیب رو خصوصاً به بخش انتهائی موتورها بیشتر میکنه.
قاعدتاً این استاد اف سی اف میبایست از کاروان هدایت و کنترل میشد!
عطا پاسخ داده :
بهداد جان همونطور که گفتم هیچ دستور العملی که گفته باشه این موقع چرخ جلو رو هم جمع کنید وجود نداره . افسری که در کاروان هست هم فقط می تونه راهنمایی کنه ، تصمیم با خلبانه
توضیحات شخصی خودم : بنا بر آنچه که بنده شخصا از موضوع برداشت نمودم ، این جنگنده ساقط نشده و پس از انجام تعمیرات مجددا به رده عملیاتی باز خواهد گشت .
[External Link Removed for Guests]
تصویر تزئینی است
تصویر تزئینی است