سلام
abdolmahdi نوشته شده: چهارشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۰, ۸:۳۶ ق.ظ
سلام علیکم
1- باور باور است و S-400 ، S-400 . من نمی توانم قبول کنم که باور به عنوان نخستین سامانه پدافندی جامع ایران بتواند حتی با S-300 رقابت کند چه برسد به نسل بعدی آن .مگر ما قبل از ساختن باور چه سامانه موشکی ساخته ایم که بخواهیم باور را نمونه عالیتر آن بدانیم ؟ به هر حال روسها سالیان سال است که در عرصه پدافند هوایی در دنیا جزو بهترین ها بوده اند و این تجریه چند دهه ای دقیقا در پشت S-400 نهفته است . اگر هم ایران تا بحال درخواست خرید S-400 را نداده ، صادقانه بگویم به نظر من بلوف زده و خیلی هم به آن محتاج است ، و باز هم صادقانه بگویم باور اصلا با S-400 که هیچ ، حتی با S-300 هم قابل قیاس نیست ( این عقیده شخصی من است ) . علی لاریجانی در زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود یکبار درباره خرید این سامانه به روسیه سفر کرده بود. به هر حال فکر می کنم
حتی اگر طبق فرمایش شما ایران سامانه باور بسیار پیشرفته تر از S-300 هم که باشد ، باز هم حضور S-400 برای الگوبرداری و استفاده از تجربیات روسها در تکمیل آن موثر است .
من نگفتم باور برتر از اس ۳۰۰ هست یا برابر با اس ۴۰۰.من گفتم:
ایران باور ۳۷۳ را عملیاتی کرده که
به گفته خودشون برتر از اس۳۰۰ هست.الان چند سالیه مسئولان نظامی از طراحی نسل جدید آن که قابل رقابت با اس۴۰۰ هست
حرف می زنند
من یک فرد عادی هستم.اطلاعاتم محدود به همین اظهار نظرهای مسئولان میشه.که بر فرض صحت خرید اس ۴۰۰ سئوال برانگیز میشه.بخصوص که خیلی محکم خرید سامانه را رد میکنن
[External Link Removed for Guests]
---------------------------------------------
اگر بگیم دروغ میگن که هیچ در غیر اینصورت با این نوع اظهار نظرهای مقامات نظامی و امنیتی بعد از ابراز تمایل جدی روسها به فروش اس ۴۰۰ احتمال درخواست روسها برای قراردادن این گزینه در معامله احتمالی تقویت میشه.مثل آنوقت که میری میوه فروشی طرف میگه سوا کردنی نیست .می خوای بخواه نمی خوای نخواه!!!!
2- یاسین کجا بود ؟ هواپیمایی که تنها یک نمونه از ان ساخته شده و هنوز سرنوشت تولیدش مشخص نیست چه به لحاظ تعدادی و چه به لحاظ کیفی و عملیاتی چطور می تواند جای یاک 130 را بگیرد ؟ شما سرنوشت دو نوع هواپیمای آموزشی که قبلا ساخته شده بود و تولید آنها از یک نمونه فراتر نرفت را به خاطر دارید ؟؟ یا حتی همین تانک کرار ... که تازه پس از گذشت چندین سال وارد خط تولید شد !1 مشابه مقایسه سامانه باور و S-400 به نظرم باز هم کفه به نفع یاک 130 می چربد چه به لحاظ فن آوری در ساخت و چه بلحاظ کیفی ... اصلا روی یاسین حساب نکنید ... . نکته مهم روی تعداد آن است . تقریبا تمام نیروی هوائی ایران فرسوده است و هم اکنون حدود 50 فروند جنگدنه اف 5 با عمر بالای 50 سال در حال خدمت هستند. به نظرم این هواپیمای یاک می تواند جایگزین خوبی برای آنها در پایگاه تبریز و دزفول باشد اما مثلا در دو گردان یعنی تقریبا 25 فروند .
از زمان شهید ستاری بعد از جنگ ایران با وجود خرید سوخو و میگ تصمیم به ساخت جنگنده گرفت.بیش از ۳۰ سال گذشته و دستاورد شده هیچ! انوقت که تحریم میشیم آقایون می خوان جنگنده بسازند اما وقتی تحریم ها شل میشه دنبال سوخو هستن.
این روند را نه در موشکی میبینیم نه در پهپاد.یک مسیر مشخص را جلو آمدن به نتیجه هم رسیدن.یکبار باید تکلیف را روشن کنند.با این وضعیت پس ما نمیتونیم به نوسازی کامل نیروی هوائی امیدی داشته باشیم.چون اصولا برنامه ای نیست.فرصتی پیش آمده خرید محدودی انجام میشه و تمام!!
3- همواره بحث فروش میگ 35 بعنوان یک گزینه جدی از سوی روسها و منابع داخلی مطرح بوده و علت آن هم شباهت 70 درصدی این هواپیما به میگ 29 و در نتیجه شرایط به مراتب سهل و آسان تعمیر و نگهداری آن برای ایران است . البته این هواپیما تا کنون مشتری چندانی در دنیا نداشته و جمهوری اسلامی ایران می تواند بعنوان نخستین مشتری آن در دنیا معرفی شود که ابدا دور از ذهن نیست .
خرید میگ ۳۵ قطعا اشتباه هست.غیر از اینکه نیازهای کشور وسیعی مثل ایران را تامین نمیکنه هیچ سفارشی هم نداره و در نتیجه خط تولیدی هم نیست در نتیجه هم هزینه قابل توجه برای تولید میطلبد که خریدار احتمالی مثلا ما باید فراهم کنیم دوم اینکه با توجه به سابقه روسها در آینده در تامین قطعات آنهم به مشکل خواهیم خورد چون جایی غیر روسها برای تامین قطعاتش نیست.
روسها بسیار تمایل دارند این بنجل را به ما بیاندازند ولی معلومه ایران قبول نکرده!
4- علاوه بر موارد فوق ، روسیه یک بسته خرید جنگنده دسته دوم شامل میگ 29 ، میگ 31 و سوخوی 27 بهینه سازی شده قبل از تحویل را به ایران پیشنهاد داده که البته از مدتها قبل در برخی کانالهای تلگرامی از خرید میگ 31 توسط ایران مطالبی خوانده بودم . نمی دانم که صحت دارد یا نه ولی بسته هواپیماهای دست دوم خیلی جدی است .
این را دیگه با قاطعیت میتونم بگم اینها شایعه هست مطمئین باشید خبری از خرید جنگنده دست دوم نیست.
5- خرید هواپیما یک طرف و بحث هزینه های پشتیبانی ، آموزش و خرید قطعات یدکی در طرف دیگر آن است که باید توجه شود.
6- در تمام موارد بالا که بحث کردیم بخاطر داشته باشید که ایران همواره تمایل خود را به دریافت خط تولید و مونتاژ تسلیحات از روسیه نشان داده است . بسیار خوب خواهد بود اگر خط تولید و مونتاژ این تسلیحات را به دست آوریم . باید صبر کنیم ببینیم چه می شود.
خط مونتاژ بسیار خوب خواهد بود.اما دو نکته داره
شما باید برنامه داشته باشید.صرف مونتاژ پیشرفتی در صنایع کشور ایجاد نمیکنه.مثل خودروسازی که سالها ماشین های فرانسوی را مونتاژ کرد ولی میبینیم به جایی نرسید.یا هند بعد از مونتاژ بالای ۲۰۰ سوخو ۳۰.
اگر برنامه هست که هواپیماساز بشیم پس یاسین هم واقعیه چون کار بر اساس برنامه داره پیش میره و خط مونتاژ جزئی از آن است اما اگر نیست پس تولید یا عدم تولید سوخو در ایران هم تعقییری در ماجرا ایجاد نمیکنه
دوم اینکه باید ببینیم درخواست ایران چه تعداده.روسها برای فروش تعداد کم خط مونتاژ نمیدن.پس باز میرسیم به برنامه.
آیا برنامه برای نوسازی گسترده نیرو هست که سفارشات در حد بالا باشه؟اگر اینطوره خط تولید را میتونن بگیرند در غیر اینصورت به صرف خرید تعداد کم روسها این امکان را در اختیار ایران نمیگذارند.
ولی در نهایت باید صبر کنیم تا ببینیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد ولی با هر متر و معیاری حساب کنیم ۱۰ میلیارد میتونه شروع خوبی باشه ولی اصلا کافی نیست