تاريخچه ي پليس بين الملل

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 367
تاریخ عضویت: جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۸۵, ۵:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: آبادان شهر خوبان- آبادان شهر خدا
سپاس‌های ارسالی: 10 بار
سپاس‌های دریافتی: 339 بار

تاريخچه ي پليس بين الملل

پست توسط jamal_khodamam »

تاريخچه

اولين كنگره جهاني پليس جنايي در سال 1914 در موناكو (فرانسه) برگزار شد. كارشناسان حقوقي و افسران پليس از 14 كشور جهان تأسيس و ايجاد اداره بين‌المللي سوابق جنايي و امكان فراهم نمودن شيوه‌هاي استرداد مجرمين را مورد مطالعه و بررسي قرار دادند. اما وقوع جنگ جهاني اول از ادامه و پيشرفت كار جلوگيري نمود.
در سال 1923 ميلادي برابر با 1302 هجري شمسي طي اجلاسي كه در شهر وين اتريش با حضور رؤساي پليس كشورهاي اتريش، آلمان، دانمارك، يونان، مجارستان، فرانسه و مصر برگزار شد اين سازمان پايه‌گذاري و مقر آن شهر وين تعيين شد. هدف از تشكيل اين سازمان ايجاد يك سيستم كنترل و مقابله بين‌المللي با جرايم و تأسيس مركزي براي مبادله اطلاعات و اخبار بين پليس كشورهاي مختلف بود.
اين كميسيون تا وقوع جنگ جهاني دوم با هدف ايجاد يك سامانه كنترل و مقابله بين‌المللي با جرايم و تأسيس مركزي براي تبادل اطلاعات و اخبار بين كشورهاي مختلف جهان فعاليت خود را گسترش داد. بعد از جنگ جهاني دوم و در سال 1946 اجلاسي در بروكسل براي تجديد فعاليت و تعيين مفهوم كلي همكاري پليس بين‌الملل برگزار گرديد و طي آن مقررات و قوانين جديدي تصويب شد در اين اجلاس و شورا “ اينترپل” به عنوان نام اختصاري اداره مركزي انتخاب شد و به تدريج تعداد اعضاي آن با افزايش روبرو شده در سال 1955 تعداد كشورهاي عضو به پنجاه كشور رسيد.
در سال 1956 اساسنامه اصلاح شد و نام ”كميسيون بين‌المللي پليس جنايي“ به ”سازمان بين‌المللي پليس جنايي“ تغيير يافت.
در سال 1966 مقر دبيرخانه مركزي سازمان اينترپل به سن كلود واقع در حومه پاريس انتقال يافت و يك سال بعد تعداد اعضاي آن به مرز يكصد كشور رسيد.
به دنبال بمب گذاري كه در سال 1986 در مقر اينترپل در سنت كلود روي داد, مسئولين اين سازمان به فكر تأسيس ساختماني مناسب برآمدند و ساختمان مجهز و زيباي فعلي آن را در شهر ليون (فرانسه) بنا نهاده و در سال 1990 مقر دبيرخانه مركزي سازمان اينترپل به آنجا منتقل شد. در حال حاضر 181 كشور جهان در آن عضويت داشته و فعاليت گسترده‌اي را در زمينه تبادل اخبار و اطلاعات بين پليس كشورهاي عضو به انجام مي‌رسانند.

ماموريت‌ها

1- انجام كليه امور پليسي در سطح دنيا
2- تهيه بانك اطلاعاتي از اطلاعات واصله از كشورهاي عضو در زمينه‌هاي مختلف از جمله سياهه مجرمين بين المللي ـ اتومبيل هاي مسروقه ـ اموال فرهنگي مسروقه ـ شگرد مجرمين و …..
3- برگزاري سمينارها و كنفرانس‌هاي بين‌المللي در زمينه‌هاي فني و تخصصي پليسي
4- تدوين و صدور بولتن‌هاي تخصصي در زمينه جرايم بين‌المللي
5- ايجاد ارتباط و هماهنگي با مراجع قضايي كشورها در رابطه با مجرمين متواري از كشوري به كشور ديگر
6- استرداد مجرمين
7- پيشگيري و كشف سرقت نظير سرقت اتومبيل، آثار هنري، بانك، سرقت مسلحانه و غيره
8- مبارزه با مواد مخدر (كشت، توليد، قاچاق، ترافيك و مسيرهاي ترانزيت و …..)
9- كشف موارد جعل مدارك هويتي (گذرنامه، رواديد و ساير مدارك)
10- كشف جعل اسكناس
11- اقدام براي يافتن گمشدگان بين‌المللي
12- شناسايي اجساد كشف شده
13- تعقيب بين‌المللي
14- رديابي و شناسايي افراد مورد تقاضا
15- ايجاد ارتباط سريع و آني با كشورهاي عضو كه در مواقعي ارزش حياتي دارد.
16- فراهم ساختن امكان مسافرت افسران تحقيق در پرونده‌هاي تحت پيگرد به كشوري كه متهم يا متهمين بدانجا متواري شده‌اند.
17- هر اموري كه مورد مراجعه مراجع انتظامي داخلي كشورها قرار مي‌گيرد در صورتي كه به خارج از كشور ارتباط يابد.

اركان

سازمان و تشكيلات اينترپل:
اركان تشكيل دهنده سازمان بين‌المللي پليس جنايي عبارتند از:

مجمع عمومي
كميته اجرايي
دبيرخانه كل
اينترپل كشورها
مشاورين


1. مجمع عمومي:
برابر اصل 6 اساسنامه سازمان، مجمع عمومي مرجع عالي اداره‌كننده اينترپل بوده و از هيأت‌هاي نمايندگي منصوب‌شده از جانب كشورهاي عضو تشكيل مي‌گردد. همچنين مطابق با اصل هفتم هر كشور عضو مي‌تواند يك يا چند نماينده داشته باشد اما فقط يك نفركه توسط مقام ذيصلاح كشور متبوع منصوب مي‌گردد, رياست هيات نمايندگي را دارا خواهد بود. به دليل ماهيت فني سازمان كشورهاي عضو بايد تلاش كنند تا در هيأت نمايندگي خود افرادي با شرايط زير را دارا باشند:
الف) مقامات عالي رتبه اداري كه با امور پليسي سر و كار دارند.
ب) مقامات رسمي كه وظايف عادي آنان با فعاليت‌هاي اينترپل در ارتباط است.
ج) متخصصين در موضوعات دستور جلسه.
رئيس هيأت نمايندگي مي‌تواند عضوي از آن هيأت را براي اقدام و رأي دادن به نيابت از كشور متبوعش در جلسات كميته‌ها و ساير گروه‌ها تعيين كند.

2. كميته اجرايي
برابر اصل 15 اساسنامه اينترپل كميته اجرايي مركب از رئيس سازمان، سه نايب رئيس و نه نفر نمايند مي باشد كه با دو سوم اكثريت آراي مجمع عمومي از ميان نمايندگان انتخاب مي‌شوند. كميته اجرايي ارگان تصميم‌گيرنده با مسؤوليت محدود براي سازمان مي‌باشد در حالي كه مجمع عمومي ارگان تصميم گيرنده جامع و مطلق آن است. برابر اصل 22 اساسنامه، وظايف كميته اجرايي به شرح زير است:
الف) نظارت بر اجراي تصميمات مجمع عمومي.
ب) تهيه دستور جلسه اجلاسيه‌هاي مجمع عمومي.
پ) ارائه هرگونه برنامه كاري يا پروژه‌هاي مفيد به مجمع عمومي.
ت) اجراي كليه اختيارات محول شده از طريق مجمع.
ث) كميته اجرايي مي تواند اصلاحيه‌هايي براي اساسنامه و ديگر قوانين و مقررات (مقررات كلي، مقررات مالي، مقررات پرسنلي، دستور العمل حذف اطلاعات پليسي نگهداري شده توسط دبيرخانه و ….) را پيشنهاد نمايد.
ج) كميته اجرايي در مورد موضوعات مربوط به امور مالي، تهيه پيش‌نويس بودجه، تصويب دستورالعمل كاربرد مقررات مالي، دبير كل را راهنمايي مي‌كند. كليه تغيير به عمل آمده بودجه در طي سال مالي را تصويب و درباره مجازات‌هايي كه به خاطر حق عضويت‌هاي عقب افتاده در مورد كشورها بايد اعمال گردد، تصميم‌گيري مي‌نمايد.
چ) كميته اجرايي نماينده‌اي را براي پست دبير كلي به مجمع عمومي پيشنهاد مي‌نمايد.
ح) كميته اجرايي توسط يكي از اعضاي خود در هيأت نظارت بر كنترل داخلي آرشيو اينترپل حضور مي‌يابد.

3. دبير خانه كل:
دبيرخانه كل يك نهاد دائمي اداري، فني مي‌باشد كه اينترپل از طريق آن انجام وظيفه مي‌نمايد. دبيرخانه كل تصميمات اتخاذ شده از سوي مجمع عمومي و كميته اجرائي را به مرحله عمل در آورده، هماهنگي و نظارت وسرپرستي در زمينه مبارزه عليه بزهكاري بين‌المللي را برعهده دارد. همچنين ضمن جمع‌آوري اطلاعات مربوط به جرم و مجرمين با مسئولين ملي و بين‌المللي تماس و ارتباط برقرار مي‌سازد. دبيرخانه به‌وسيله دبيركل كه به پيشنهاد كميته اجرايي و از سوي مجمع عمومي براي يك دوره پنج ساله انتخاب مي‌شود، اداره مي‌گردد.

4. اينترپل كشورهاي عضو:
مطابق اصل 31 اساسنامه، سازمان به منظور پيشبرد اهداف خود نياز به همكاري مداوم و مستمر اعضاي آن دارد كه اين خود همخواني فعاليت‌هاي آنها در سازمان اينترپل با قوانين كشورهاي متبوع را مي‌طلبد.
براي نيل به اين هدف هر كشور عضو بايد هيأتي را كه به عنوان اداره كل مركزي ملي((National Central Bureau (N.C.B) انجام وظيفه مي‌كند تشكيل و معرفي نمايد تا قادر به برقراري ارتباط با ادارات مختلف كشور متبوع و همچنين با دبيرخانه كل سازمان و اينترپل ساير كشورها باشد.
در خصوص كشورهايي كه چنين همكاري تمركز يافته‌اي را مجاز نمي‌دانند، دبيرخانه كل بايد ضمن مذاكره با آنها مذاكره, مناسب‌ترين راهكار را اتخاذ نمايد.

5. مشاورين:
سازمان ممكن است در امور علمي، فني و تخصصي با مشاورين مشورت نمايد. اين مشاورين از بين افرادي انتخاب خواهند شد كه داراي شهرت و اعتبار جهاني در برخي رشته‌هاي مورد نظر سازمان باشند. مشاورين براي مدت 3 سال و توسط كميته اجرايي منصوب مي‌شوند

[External Link Removed for Guests]


[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”