كروز: نقطه اميد دشمنان ايران!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 547
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۵, ۶:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: نزد خدايگان افسار گسيخته
سپاس‌های دریافتی: 12 بار

كروز: نقطه اميد دشمنان ايران!

پست توسط arash_slayer »

با وجود آن‌كه نخست‌وزير رژيم اسرائيل نيز پس از پاسخ‌هاي آتشين مقامات ايران، تهديد خود مبني بر شليك هزار موشك كروز را پس گرفته، رسانه‌هاي پرشيطنت همسايه با طرح ويژگي‌هاي جذاب براي اين موشك‌ها، تلاش مي‌كنند باز هم به اين بازي تهديدآميز ادامه دهند.

هفته گذشته، «ايهود اولمرت»، اعلام كرد كه در صورت حمله به تجهيزات اتمي ايران، اين كار با موشك‌هاي كروز Tomahawk انجام مي‌شود.

به گزارش سرويس بين‌الملل «بازتاب» به نقل از روزنامه «زمان» تركيه، اولمرت گفت: اين كار ده روز طول كشيده و نيازمند هزار موشك كروز است.

هرچند دفتر اولمرت اين گفت‌وگو را تكذيب كرد، اما نمي‌توان منبع انتشار اين خبر را كه مجله «Focus» آلمان بود، ناديده گرفت.

درواقع با توجه به واقعيت‌هاي نظامي موجود موشك‌هاي كروز تنها سلاح‌هاي اوليه براي حمله احتمالي به ايران نيستند و اولمرت، نخستين مقام رسمي بود كه اين مسئله را عنوان كرد.

آمريكا هم‌اكنون دو نوع موشك كروز دارد: مدل «AGM-86» هواپيما و تاماهوك «BGM-109» كه از كشتي يا زيردريايي شليك مي‌شود. هر دوي اين موشك‌ها، توانايي تجهيز با مواد كنوانسيوني و يا كلاهك‌هاي هسته‌اي را دارند و به اين علت كه از موتورهاي ملخي كوچكي براي جستجوي هدف استفاده مي‌كنند، به آنها موشك كروز مي‌گويند.

اين موشك‌ها به اين علت كه شناسايي آنها سخت است، بسيار مؤثر و كارآمد هستند. آنها توانايي پرواز در ارتفاع پايين را داشته و شناسايي از طريق Infrared هم به اين علت كه موتورهاي ملخي گرماي كم توليدشده را هم حذف مي‌كنند، سخت است.

مدل «AGM-86» حدود هفت متر طول، 1400 كيلوگرم وزن و بردي حدود 2400 كيلومتر دارد. مدل «BGM-109» خود دو نوع است: يك مدل 5/5 متر طول دارد و مدل ديگر 5/6 متر و هر دو از سوخت جامد استفاده مي‌كنند. هر كدام 1192 كيلوگرم وزن دارند و برد تقريبي آنها 1110 كيلومتر است.

سابقه پيدايش اين موشك‌ها نيز مانند بسياري از سلاح‌هاي پيچيده ديگر به دوران جنگ سرد باز مي‌گردد. اين موشك‌ها در دهه 1980 توليد شده و همراه با كلاهك‌هاي اتمي عليه پيمان ورشو و رقابت با تجهيزات و تسليحات پيشرفته ناتو به اروپا فرستاده شدند.

آمريكا موشك‌هاي كروز خود را بعدها از اروپا خارج و سپس با پيشرفته‌تر كردن آنها از اين موشك‌ها به عنوان سلاحي مهم عليه دشمنان خود در نقاط گوناگون جهان استفاده مي‌كرد.

در دهه 1990 اين موشك‌ها استفاده گسترده‌اي در جنگ 1991 خليج فارس، بوسني، كوزوو و افغانستان داشتند؛ مثلا در عملياتي در بوسني در سال 1995 موشك‌هاي كروز، بسياري از اهداف صرب را تخريب كرده و در حملات هوايي 1999 به كوزوو، نقشي اساسي داشتند.

در اين عمليات، تاماهاوك‌هاي نيروي دريايي آمريكا 90 درصد موفقيت را به دست آوردند.

در سال‌هاي گذشته آمريكا با توجه به كارآمدي بالاي اين موشك‌ها، تعداد ناوهايي را كه قادر به شليك تاماهاوك باشند، افزايش داده است.

آمريكا هم‌اكنون داراي 140 ناو جنگي قادر به شليك تاماهاوك است كه حدود 6300 پرتاب‌كننده را نيز روي كشتي‌ها مستقر كرده است. در سال 1996، آمريكا چهار هزار تاماهاوك داشت كه مي‌شود فرض كرد اين ميزان هم‌اكنون مي‌تواند تا دو برابر نيز افزايش يافته باشد.

منبع: بازتاب
او دوم دسامبر به دار اويخته شد
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 547
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۸۵, ۶:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: نزد خدايگان افسار گسيخته
سپاس‌های دریافتی: 12 بار

پست توسط arash_slayer »

آيا موشك‌هاي ايران تهديدي براي اروپاست؟

طرح دولت بوش براي ايجاد يك پايگاه دفاع موشكي در لهستان و يك سيستم رادار در جمهوري چك، باعث جنجال‌هاي بسياري شده است.

«ولاديمير پوتين»، رئيس‌جمهور روسيه، هشدار داده است در صورتي كه آمريكا اين طرح را كنار نگذارد، ممكن است روسيه از توافق تسليحاتي با اروپا خارج شود.

دولت آمريكا در توجيه اين عملش، آن را در درجه اول واكنش به تهديد موشكي ايران براي اروپا خوانده است و «رابرت جوزف»، نماينده ويژه آمريكا براي خلع سلاح هسته‌اي نيز گفته است كه ايران تا سال 2015، قادر به دستيابي به موشك‌هاي دوربرد بين‌قاره‌اي خواهد شد.

ايران داراي برنامه موشكي فعالانه‌اي است و رهبران نظامي آن بارها پيشرفت در برد، دقت و پيچيدگي اين موشك‌ها را اعلام كرده‌اند. اين‌ كشور همچنين موشك‌هايي با برد كوتاه و متوسط دارد كه بيشترين برد آنها 1300 كيلومتر بوده و فاصله زيادي تا رسيدن به اروپاي ميانه دارد.

اين امر نشان مي‌دهد كه به دلايل زير، ادعاهاي آمريكا كه اروپا در خطر حمله موشكي از سوي ايران است، درست نيست:
1. برنامه توسعه موشكي ايران در جنگ ايران و عراق (1980ـ1988) شروع شد كه در پاسخ به كشتارهاي موشكي صدام حسين در تهران و شهرهاي ديگر بود. آمار سازمان ملل، نشان مي‌دهد كه عراق 516 موشك اسكاد B را به ايران شليك كرده و در عوض، تنها 88 تا 100 موشك ايراني به سمت آنها شليك شده است. از آن زمان تحت سايه رقابت تسليحاتي كه در منطقه ايجاد شد و تلاش كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي خليج [فارس] براي دستيابي به جت‌هاي جنگنده از طريق آمريكا و اروپا، ايران نيز به دنبال جايگزيني ارزان براي موشك‌هاي خود رفت. اين موشك‌ها بازدارنده‌اي مهم در صورت برخورد با عموسام هستند، چراكه توانايي هدف قرار دادن اهداف آمريكايي در عراق و ديگر نقاط خليج فارس را دارند.

2. موشك‌هاي ميان‌برد «شهاب 3» ايران پس از موشك‌هاي «نادونگ» كره شمالي طراحي شده‌اند كه به نوبه خود آنها نيز ساخته‌شده از الگوهاي شوروي هستند.

بيشتر كارشناسان بر اين باورند كه سيستم موشكي ايران به نهايت توان بالقوه خود رسيده است و توانايي دستيابي به موشك‌هايي با برد بيشتر را ندارد. ايران براي اين كار، نيازمند ساخت موشك‌هاي پيچيده و پيشرفته چندمرحله‌اي است كه تكنولوژي آن را تنها چند كشور معدود در اختيار دارند و در اين روند عده‌اي نيز مانند هند و اسرائيل با مشكلات عمده‌اي براي توليد موشك‌هاي دوربرد قابل اعتماد روبه‌رو شده‌اند.

3. گزينه ديگر ايران براي وارد كردن موشك‌هاي دوربرد از خارج؛ براي مثال از كره شمالي، محدود و تحت‌الشعاع تحريم‌هاي سازمان ملل عليه ايران و كره شمالي است. هيچ مدركي نيز مبني بر همكاري موشكي ايران و هند يا پاكستان وجود ندارد.

4. موشك‌هاي ايران تا زماني كه قادر به حمل كلاهك هسته‌اي نباشند، نمي‌توانند تهديدي جدي به شمار آيند. هيچ مدركي نيز ادعاهاي آمريكا درباره تلاش ايران براي دستيابي به سلاح اتمي را تأييد نمي‌كند. تلاش آمريكا براي برقراري سيستم ضدموشك در بخش‌هايي از اروپا را بيشتر مي‌توان منتسب به شكست اروپايي‌ها در دور كردن ايران از برنامه اتمي اين كشور با استفاده از تحريم‌ها دانست. ايران نيز ممكن است از الگوي ژاپن پيروي كند كه تكميل چرخه سوخت هسته‌اي آنها را به يك كشور شبه تسليحات اتمي تبديل مي‌كند.

5. اگر هم فرض كنيم كه ايران تحريم‌ها را ناديده گرفته و چند بمب اتم بسازد، باز هم به اين معني نيست كه به توانايي پيشرفته توسعه كلاهك‌هاي اتمي دست يافته است. مواد منفجره اتمي معمولي، آن‌قدر سنگين و پرحجم است كه براي چنين اهدافي اصلا مناسب و كارآمد نيستند.

6. شبكه اقتصادي ـ بازرگاني و روابط انرژي كه ايران و اروپا را به هم پيوند داده است، در قرارداد گازي چند ميليارد دلاري با اتريش بازتاب مي‌يابد و طرح آمريكا براي بر هم زدن رفاقت اروپا با ايران را زير سؤال مي‌برد.

منبع: بازتاب
او دوم دسامبر به دار اويخته شد
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
پست: 70
تاریخ عضویت: شنبه ۲ دی ۱۳۸۵, ۲:۴۴ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط Maziar7 »

با سلام

سيستم هاي پدافند دقيق و برد كوتاه Tor M1 كه ايران اخيرا" از روسيه خريداري كرده است ( به روايتي 29 سيستم ) و ظاهرا" اطراف مناطق حساس مستقر شده است توانايي رهگيري موثر و هدف قراردادن اين موشك ها را دارند ؟ درصد موفقيت اين سيستم ها در مقابل موشك هاي تام هاك كه در ارتفاع پايين و با سرعت كم پرواز مي كنند چقدر است ؟
Super Moderator
Super Moderator
پست: 949
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۴, ۲:۳۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2396 بار
سپاس‌های دریافتی: 1355 بار

پست توسط Reza 313 »

Maziar7 نوشته شده:با سلام

سيستم هاي پدافند دقيق و برد كوتاه Tor M1 كه ايران اخيرا" از روسيه خريداري كرده است ( به روايتي 29 سيستم ) و ظاهرا" اطراف مناطق حساس مستقر شده است توانايي رهگيري موثر و هدف قراردادن اين موشك ها را دارند ؟ درصد موفقيت اين سيستم ها در مقابل موشك هاي تام هاك كه در ارتفاع پايين و با سرعت كم پرواز مي كنند چقدر است ؟


بله ، یکی از وظایف سیستم های تور ام یک درگیری با موشکهای کروز هست ، بنابر این این سیستمها میتونند که با موشکهای کروز مانند تاماهاک هم درگیر بشند .
...آن ها که بر فراز آسمان درس پرواز آموخته بودند ، دیگر زیستن بر خاک زمین میسرشان نبود و جنگ بهانه ای بود تا مشق نیمه کاره ی آسمانی بودنشان را کامل کنند .... تصویر 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1780
تاریخ عضویت: شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۶, ۳:۵۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1264 بار
سپاس‌های دریافتی: 10136 بار

پست توسط typhoon »

بچه ها اين موشک با احتمال بين 60 تا 80 درصد توانايي نابودي موشک کروز تام هاوک را دارد :D
Old soldiers never die.They just fade away
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1249
تاریخ عضویت: شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۵, ۷:۴۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

پست توسط Achilles »

typhoon نوشته شده:بچه ها اين موشک با احتمال بين 60 تا 80 درصد توانايي نابودي موشک کروز تام هاوک را دارد :D



ممنون از اطلاع رسانیت :D

میشه یه منبع واسه این گفته ات بگی؟

بازم ممنون :razz:
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

Achilles,
من دقيقا يادم نيست دقتش چقدر بود ولي سيستم تور در برابر اهداف مختلف با دو شليک تا 100% دقت دارد از جمله موشک کروز توماهاوک که با دو شليک احتمال نابوديش بيش از 90% ميباشد.

يوگسلاوي با وسعت کم و در محاصره بودن توانست 238 موشک کروز توماهاوک را منهدم يا منحرف کند بنابراين جاي نگراني نداريم چون براحتي از پس اين موشک بر خواهيم آمد. استقرار 6300 موشک در 140 کشتي مهم نيست بلکه مهم تعداد شليک در زمان واحد است؟ به عراق در سال 2003 حدودا 950 موشک توماهاوک شليک شد که 10% توسط پدافند ضعيف و مخصوصا با توپهاي ضد هوايي منهدم شد هر چند آمريکا از تائيد اين ارقام خودداري کرد!
Novice Poster
Novice Poster
پست: 91
تاریخ عضویت: شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۶, ۲:۰۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط mann »

دقت tor-m1بيش از 80 درصد است به خاطر هدايت همزمان توسط رادار سيستم اينفرارد يا فرو سرخ و هدايت سقلي
و هدايت تلفيقي در صورت قرار گرفتن تحت اختلال مي تواند با دقت بالا اهداف را منهدم کند

البته برد کم چه از نظر برد نهايي چه ارتفاع نهايي اين سيستم را به يک سيستم محافظتي در ارتفاع پايين تبديل مي کند
که مي توان از آن براي محافظت از سيستم هاي دور برد ضد هوايي استفاده کرد :grin:

منبع هم اگه ناراحت نمي شين خيلي از سايت هاي هوا فضا
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

mann,
تشکر منبع لازم نيست همه به قدرت سيستم تور اشراف کامل دارند.
همانطور که ذکر کرديد تنها نقص اين سيستم برد کم ميباشد که نميتوان آنرا نقص ناميد چون اساسا اين سيستم به همراه تانگوسکا و پانتسير براي دفاع از مراکز و پايگاههاي مهم و نيروهاي زرهي و بالگردها و ... ساخته شده اند. گويا ايران قصد دارد برد سيستم را به 20 کيلومتر افزايش دهد؟ اگر اين مهم انجام شود در ارتفاع کمتر از 6 کيلومتر اين سيستم کاملا بر هاوک و سام-6 برتري دارد.
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”