
دولت روسیه مصوبه ای را تایید نمود که تنظیم کننده مراتب نابودسازی هواپیماها و کشتی های ربوده شده توسط تروریستان است. کارشناسان نگران این هستند که امکان منفجر شدن هواپیما درصورت وجود "اطلاع موثق" درباره ربوده شدن آنها توسط تروریستان، خلبان را مجبور به کتمان خبر حمله می کند.
در کل این مصوبه مدت بسیاری است که در جهان برای واکنش دادن نسبت به اقدامات غیر مجاز ناوهای هوایی و دریایی پذیرفته شده است. بدین ترتیب، اگر هواپیمایی که از مسیر خود خارج شده به فرامین رادیویی که "در عملکردهای بین المللی پذیرفته شده اند" واکنش نشان ندهد، جنگنده هایی به پرواز در خواهند آمد که سعی خواهند داشت باری دیگر از طریق رادیو و یا "علائم دیداری" هشدار داده و نهایتاً از سلاح برای "مجبور ساختن آنان به فرود" استفاده می کنند. تنها در صورتی که تمامی این تدابیر چاره ساز نباشند، ممکن است دستور "نابود سازی" ناو هوایی داده شود.
مراتب استفاده از سلاح توسط در این مصوبه بطور مشروح تری قید شده است. از جمله ذکر شده است که شلیک هشدار دهنده به هواپیمای متخلف "رو به جلو در مسیر هواپیما با هدف مجبور ساختن به توقف" خواهد بود. پس از آن شلیک بمنظور وارد ساختن آسیب خواهد بود، اما این حتی "در صورت امکان به بخش تغذیه هواپیما با هدف توقف حرکت خواهد بود". در اسناد بطور ویژه مشروط شده است که در صورت نبود خطر واقعی هلاکت افراد و یا وقوع حادثه زیست محیطی، از سلاح برای هدفگیری استفاده نمی شود. یعنی اگر هواپیمای ربوده شده بر فراز تایگا در سیبری بدور از شهرها و تاسیسات خطرناک حرکت می کند، نباید نظامیان آن را بمباران کنند.
اما "هواپیماهای مشکوک"، طبق این ماده، می توانند بدون هشدار نابود شوند. چنین چیزی درصورت وجود "خبر موثق درباره امکان استفاده از هواپیما برای انجام اقدامی تروریستی و یا ربودن هواپیما و بوجود آمدن خطر واقعی برای هلاکت مردم و یا فاجعه زیست محیطی" ممکن است. در چنین شرایطی "موثق بودن" این اطلاعات توسط مقاماتی تعیین می شود که مراتب آن توسط وزارت دفاع فدراسیون روسیه بطور مشترک با سازمان فدرال امنیت کشور تعیین شده است.
دقیقاً همین قسمت آنطور که کارشناسان نگرانند، می تواند منجر به اتخاذ اقداماتی نامتعادل از سوی خدمه هواپیمای ربوده شده گردد.
"الگ بولنکوف" معاون رئیس بازرسی هواپیماها برای امنیت پرواز کمپانی حمل و نقل دولتی "روسیه" معتقد است که "طبق این حکم، خلبان می تواند منبع «اطلاعی موثق» باشد که بر اساس آن ممکن است تصمیم به نابود سازی فوری هواپیما گرفته شود. در نتیجه این احتمال وجود دارد که تاثیر عکس داشته باشد: با وجود تهدید نابودی، ممکن است خلبان اطلاع ندهد که هواپیما توسط تروریستان ربوده شده و به امکان زنده ماندن بیندیشد".
روزنامه "کامرسانت"، خبرگزاری «نووستی» روسیه، 25 خرداد