کابوس طراح ايراني بمبافکنهای «B-2»
این دانشمند ایرانی که اخیرا با واشنگتن پست گفت و گو کرده، میافزاید: اگر جنگی بین دو کشور ایران و آمریکا اتفاق بیفتد زندگی وی به یک تراژدی تبدیل می شود.
شاید برای اغلب ایرانی ها این خبر تازه باشد که یک مهندس ایرانی يکی از طراحان هواپیماهای بمب افکن آمریکایی موسوم به « B-2 » است که در نیروی هوایی این کشور به عملیات های پروازی میپردازد.
نجم الدین مشکاتی، مهندسی است که در سال ۱۹۷۶ از ایران خارج شد و برای ادامه تحصیل به لس آنجلس رفت.
وی که در رشته مهندسی از دانشگاه صنعتی آریامهر- شریف- فارغ التحصیل شده بود، در سال ۱۹۸۳ موفق به دریافت مدرک دکترای خود در رشته مهندسی صنعتی از دانشگاه «یو اس سی» در کالیفرنیا شد.
این مهندس ایرانی در همین دانشگاه مشغول تدریس است و به شرکت های مختلف بین المللی و آمریکایی مشاوره می دهد.
اما به دنبال شدت گرفتن تنش ها در روابط ایران و آمریکا اکنون برای بسیاری از ایرانی ها از جمله این مهندس ایرانی این نگرانی به وجود آمده که آیا میان دو کشور جنگ و درگیری نظامی رخ خواهد داد یا خیر؟
مشکاتی می گوید: حتی تصور جنگ آمریکا و ایران برای او یک کابوس است چرا که بمب افکن های طراحی شده وی علیه ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این دانشمند ایرانی که اخیرا با واشنگتن پست گفت و گو کرده، میافزاید: اگر جنگی بین دو کشور ایران و آمریکا اتفاق بیفتد زندگی وی به یک تراژدی تبدیل می شود.
مشکاتی که مدت ها به طراحی بمب افکن « B-2 » افتخار می کرد و در دفتر کارش مدل های مختلف این بمب افکن دیده می شود، اظهار عقیده می کند که « وضعیت بین ایران و آمریکا حتی از زمان گروگان گیری سفارت آمریکا در اوایل انقلاب وخیم تر است.»
واشنگتن پست می نویسد: طرح روی جلد مجله اکونومیست وحشت وی را در مورد استفاده از بمب افکن های « B-2 » علیه ایران بیشتر کرده است.
هفته نامه اکونومیست در روی جلد یکی از شماره های خود بمب افکن های « B-2 » را در حال شلیک موشک در آسمانی نارنجی نشان می دهد و تیتر آن این است: «آیا هدف بعدی ایران است؟»
مشکاتی می گوید:« آرمان، پسر دوازده ساله اش، عکس اکونومیست را دیده و به پدرش گفته که می توانم این عکس را داشته باشم؟»
در پاسخ، طراح ایرانی تبار بمب افکن آمریکایی به فرزندش قول داده که عکس های دیگری از دفترش برای وی بیاورد.
نجم الدین مشکاتی در یادداشتی که برای مقاله واشینگتن پست نوشته است از جان اف کندی، رییس جمهوری سابق آمریکا، نقل قول می کند که گفته بود:«هیچ جنگی اجتناب ناپذیر نیست و اگر جنگی اتفاق بیفتد به دلیل ناکامی خرد بشری است.»
منبع:بازتاب
نکته:شهید چمران طرح بسیار بسیار مهمی در زمینه نظامی داشتند و مقامات واشنگتن برای ان طرح حاضر بودند میلیون ها دلار به ایشان بپردازند اما ایشان به این جمله به استقبالشان رفتند:"طرحم را می خواهید که با ان بر ضد مشلمانان عمل کنید؟هرگز..."
ارتباط این مطلب با خبر فوق را عاقلان دانند...
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- محل اقامت: جايي درست وسط غربت شهر...انطرف تر از اب...در کنار خورشيد...
- سپاسهای دریافتی: 65 بار
- تماس:
پاسگاه مرزي گدار... سراوان
جاده زابل به زاهدان ...تاسوکي
تقاطع بلوار بزرگمهر و معلم... زاهدان
بلوار ثارلله مجتمع نسترن ...زاهدان
پاسگاه مرزي ناجا... سراوان
تاريخ هيچ کدام را از ياد نخواهد برد...
جاده زابل به زاهدان ...تاسوکي
تقاطع بلوار بزرگمهر و معلم... زاهدان
بلوار ثارلله مجتمع نسترن ...زاهدان
پاسگاه مرزي ناجا... سراوان
تاريخ هيچ کدام را از ياد نخواهد برد...
- سپاسهای دریافتی: 24 بار
خيلي ايراني ديگه هم هستن که توي پروژۀ B-2 سهمهاي هر چند جزئي داشته اند. يکي از اساتيدم تعريف مي کرد که استادشون در اون زمان (پروفسور راسکام که بنام کتابهاي معروفش مي شناسيمش) هميشه مباحث پيش روي پروژۀ B-2 رو توي کلاس مطرح مي کرد و در غالب پروژه هاي ريز و درشت دانشجويي بخشهايي از اونرو انجام مي دان...
بايد امشب بروم...
- سپاسهای دریافتی: 28 بار
-
- سپاسهای دریافتی: 2 بار
-
- سپاسهای ارسالی: 16 بار
- سپاسهای دریافتی: 69 بار

در پي تحريف مصاحبه دكتر نجمالدين مشكاتي، استاد ايراني دانشگاههاي آمريكا با «واشنگتنپست» و انتشار برگردان فارسي آن در راديو فردا، وي با فرستادن پيامي به «بازتاب»، از اين اقدام غيرحرفهاي گلايه كرد.
دكتر مشكاتي اظهار كرد: من به خاطر اظهارنظرهاي فراواني كه درباره مصاحبهام با «واشنگتن پست» به دستم رسيده، بسيار تحت فشارم و البته به خاطر سوءبرداشت و ارايه نادرست و در نتيجه ترجمه اشتباه صحبتهايم و ماهيت واقعي كارم كاملا سردرگم شدهام، به ويژه كه در برخي سايتها، سخنان من را به فارسي هم ترجمه كردهاند.
وي افزود: نوشتهاند: «پس از چند دهه تلاش نجمالدين مشكاتي، سيستم پيشرفتهاي براي پشتيباني بمبافكنهاي آمريكايي B2 طراحي كرده است»، اما نميگويند كه من طراح هواپيما نيستم؛ مهندس هوافضا نيستم و هيچ تخصصي در طراحي هواپيما ندارم. من طراح سلاح يا بمب هم نيستم. رشته تحصيلي و فعاليتهاي آموزشي من در زمينه رابطه انسان با سيستمهاي ماشيني بوده و دانشجويانم درباره طراحي B2 تحقيق كردهاند. حوزه تخصصي فعاليت من در زمينه «عوامل انساني» است كه رشتهاي جديد با حدود پنجاه سال قدمت است و فعاليت دانشگاهي من در 25 سال اخير درباره رابطه انسانها با سيستمهاي ماشيني پيچيده و پيشرفته بوده است.
به عبارت ديگر، تحقيقات 25 سال اخير من، نخست درباره كاهش خطر و افزايش ضريب اطمينان در سيستمهاي پيچيده در مقياس بزرگ بوده كه شامل سيستمهايي همچون هواپيما و سيستمهاي هوايي داراي قدرت اتمي و شيميايي است.
همچنين فرد ديگري كه خود را دكتر شيخالاسلامي و از آشنايان دكتر مشكاتي معرفي كرده، در پيامي اظهار داشت: من دکتر مشکاتي را از نزديک ميشناسم و با زمينه کار ايشان آشنايي کامل دارم. زمينه تحقيقاتي دکتر مشکاتي اساسا، ربطي به مسائل نظامي نداشته و نيز ايشان هيچ تخصصي در طراحي بمبافکنها ندارند.
وي توضيح داد: دکتر مشکاتي در زمينه رابطه انسان با سيستمهاي پيچيده صنعتي کار ميکند و در اين زمينه از نظر جهاني معتبر است. ايشان درباره طراحي سيستمهاي گوناگون و براي کاهش ريسک اين سيستمها فعاليت ميکند. اين سيستمها در نيروگاهها و واحدهاي شيميايي آنجا که اشتباه کاربران ممکن است فاجعه به بار بياورد، به سازمانهاي مختلف خصوصي و دولتي مشاوره ميدهد. متأسفانه، اين مقاله آنگونه وانمود ميکند که ايشان طراح بمبافکنهاي جنگي است و براي همين، ناشيانه تصوير نادرستي از اين محقق برجسته ايراني به دست ميدهد که ممکن است باعث سوءبرداشتهاي نادرستتر هم بشود و طبيعي است که ايشان مانند هر ايراني آزاده، مخالف شديد هر نوع برخورد نظامي با ايران است.
بازتاب
- سپاسهای دریافتی: 24 بار