هفته نامه نيوزويك: گيتس اقدامات نظامي عليه ايران را خنثي كرد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major II
Major II
پست: 84
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۸۵, ۱۰:۱۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3 بار
سپاس‌های دریافتی: 47 بار

هفته نامه نيوزويك: گيتس اقدامات نظامي عليه ايران را خنثي كرد

پست توسط geologist »

هفته نامه نيوزويك: گيتس اقدامات نظامي عليه ايران را خنثي كرد

نيوزويك با اشاره به اينكه گيتس وزير دفاع آمريكا گزينه هاي انتخابي خود را بدون سروصدا برمي گزيند خاطرنشان كرد وي برخلاف دونالد رامسفلد همتاي پيشين خود اجماع گرا و آرام است.
اين هفته نامه افزود: به سختي مي توان نشانه هاي دخالت گيتس را در سياست گذاري هاي خاص مشاهده كرد اما هيچ كس نمي تواند در نزاع داخلي به گونه اي پيروز شود كه وي بدون باقي گذاشتن رد پايي از خود به آن نايل آمده است.
نيوزويك اضافه كرد: گيتس، در هفته هاي اخير توانسته بر نزاع هاي داخلي درباره خروج نيروها از عراق غلبه كند و وي شايد يكي از بازيگران اصلي باشد كه توانسته است اقدامات براي تقابل نظامي با ايران را خثني كند.
به نوشته اين هفته نامه، چند روز پس از جلسه استماع سنا و ژنرال «ديويد پتريوس» به نظر مي رسد كه گيتس توانسته است مباحث پشت پرده را با همراهي پتريوس به نفع خود تمام كند و سطح نيروهاي آمريكايي را در همان تعدادي نگه دارد كه در زمان حاضر حضور دارند و يا دستكم آن را به سطح قبل از آغاز راهبرد افزايش نيروها رسانده و بقاي نيروها را در عراق براي آينده اي نزديك تضمين كند.
نيوزويك افزود: اثبات اين موفقيت، اين است كه وي توانسته رئيس جمهوري را نيز در سمت خود حفظ كند و بوش در اظهارات خود اعلام كرد كه خواستار تشديد كاهش نيروهاست.
اين هفته نامه به نقل از مقامات دولتي آمريكا پيش بيني كرد كه گيتس براي تضمين رويكرد دو حزبي خود بزودي فردي به نام «جان هامر» معاون پيشين وزير دفاع در زمان «بيل كلينتون» را به سمت رياست هيات سياست گذاري دفاعي برمي گزيند.
اين درحالي است كه هامر، هم اكنون رياست مركز با نفوذ مطالعات راهبردي و بين الملل را برعهده دارد و از تكنوكرات هايي است كه از وي خواسته شده در روند انتقال دولت كنوني به دولت بعدي، همكاري كند.
نيوزويك نوشت: گيتس همچنين برخلاف ديگر مقام هاي دولت بوش كوشيده تا دموكرات ها را نيز آرام سازد.
اين هفته نامه به نقل از مشاوران گيتس افزود: گيتس نه تنها نگران فشارها بر ارتش بود، بلكه همچنين نگران اين امر بود كه عراق بسيار سياست زده شده است.
بنابراين گزارش يكي از مقامات ارشد وزارت دفاع آمريكا، گفت: گيتس بدنبال كاهش تب ميان پنتاگون بود. من از وي شنيده ام كه از تمايلات خود براي رسيدن عراق به نقطه اي سخن مي گويد تا بتوان حمايت كامل هر دو حزب را بدست آورد، تا از اين طريق، هم وظايف محوله انجام شده باشد و هم مسائل محوري و داغ كنوني رفع شود.
همچنين به نوشته اين هفته نامه، گيتس درباره برنامه هسته اي ايران نيز توصيه به ميانه روي كرد. از ديگر اقدامات گيتس اين است كه با موفقيت توانسته اقدامات تندروها را براي انجام عمليات نظامي در داخل ايران، در واكنش به مداخله ايران در عراق خنثي كند.
وي حتي در مصاحبه اي با شبكه خبري فاكس نيوز تصريح كرد: «به نظر من، ما مي توانيم به مشكل مداخله ايران از طريق انجام درست عمليات داخل عراق و در مرزهاي ايران غلبه كنيم. ما بايد با تهديد ايران در درون مرزهاي عراق پاسخ دهيم و نيازي به عبور از مرز نيست.»
گفتني است در اين گزارش به نقل از منابعي در جامعه اطلاعاتي وزارت دفاع آمريكا كه با طرح هاي مختلف براي حمله به ايران آشناست، آمده است: گيتس بر اين طرح ها تاثير داشته است كه از جمله آن لغو طرح هزار پرواز نيروي هوايي براي حمله به فهرست بيشماري از اهداف در ايران است. گيتس آنقدر اصرار كرد تا مطمئن شود كه ديگر اين طرح مطرح نيست و در عوض طرح هاي كوچكتر ارائه شد، ولي باز هم گيتس از كساني است كه به ادامه ديپلماسي تاكيد دارد.
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”