حسن طوفانيان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1264 بار
سپاس‌های دریافتی: 10136 بار

حسن طوفانيان

پست توسط typhoon »

با سلام خدمت دوستان و سروران در CC.در این تاپیک قصد دارم تا حدودی به معرفی یکی از شخصیتهای مهم نظامی در رژیم گذشته که به هر شکل تا به امروز صحبت زیادی از اون نشده بپردازم. این شخص کسی نیست جز ارتشبد 4 ستاره نیروی هوایی شاهنشاهی : حسن طوفانیان. وی مسئول سازمان جنگ افزار سازی و همچنین مسئول خریدهای خارجی نیروهای مسلح شاهنشاهی بود. در تاپیکهای زیادی در این انجمن صحبت از هواپیماهای ((اف 14 )) و آواکس ، تانکهای چیفتن و یا روابط نظامی بین رژیم شاه و اسرائیل شده است. این جانب در این سلسله مقالات سعی دارم تا حدودی دوستان را با پشته پرده خریدهای نظامی در رژیم گذشته آشنا کنم و از سایر دوستان در انجمن نیز می خواهم نظرات خود را اعلام کنند. اما چند خواهش دوستانه: دوستان شما را به تمام مقدسات قسم میدهم که از فرستادن پستهای بی محتوا و یا اطلاعات بدون منبع مثل: خدا فلانی را بیامرزد و یا خدا فلانی را لعنت کند و یا از پسر همسایه بغلی مان که آن زمان در نیروی هوایی بوده شندیم بپرهیزید.از مدیرت مهترم سایت نیز تقاضا دارم هر گونه پست نامربوط به تاپیک را به سرعت حذف کنند.با تشکر تایفون.اما با اندکی از زندگانی حسن طوفانیان آغاز میکنم.
حسن طوفانیان در سال 1291 هجری شمسی در تهران متولد شد . در سال 1305 دوره ابتدایی را به اتمام رساند و در پی آن برای تحصیلات متوسطه به دبیرستان ادب و دارالفنون وارد شد و در تیر 1312 دیپلم خود را دریافت کرد. نامبرده در دی 1312 به خدمت ارتش درآمد و در نوزدهم بهمن همان سال به خدمت مدرسه نظام درآمد.وی در مهر سال 1314 با احراز ربته 21 میان 39 نفر به عنوان دیده بان طیاره شناخته شد.وی از یکم بهمن سال 1316 به عنوان خلبان هواپیمای نظامی شناخته شد.در دوران اشغال ایران در شهریور 1320 تا فروردین 1330 طوفانیان به درجه سرهنگ تمامی رسیده و استاد خلبان شناخته میشده است. در همان سال حسن طوفانیان به عنوان سرهنگ تمام برای طی یک دوره آموزشی به آمریکا اعزام شده و در سال 1331 به ایران بازمیگردد. به علت روابطی که طوفانیان در این سفر با آمریکاییها ایجاد کرد اغلب از این سفر به عنوان نقطه عطفی در زندگی کاری حسن طوفانیان نامبرده میشود.در سال 1333 پیمان بغداد میان 4 کشور ایران، ترکیه، عراق و پاکستان امضاء میشود.حسن طوفانیان نیز جزء هیت نمایندگی ایران در اجلاسهای پیمان بغداد و بهدها سنتو بود. وی در سال 1336 به درجه سرتیپی رسید و در ابتدای دهه 40 شمسی به جرگه آجودانهای شاه وارد شد و در مهر 1341 به سرلشگری رسید. حسن طوفانیان در فروردین سال 1345 شمسی به درجه سپهبدی نائل شد و تبدیل به آجودان لشگری محمد رضا پهلوی شد.وی در مصاحبه ای در بهمن 54 اعلام کرد: من به فرمان مطبوع شاهانه از سال 1963 برابر با 1342 که وعض اقتصادی رو به بهبودی گذاشت مسئول خرید اقلام دفاعی مملکت شده ام و این ماموریت را تا به امروز ادامه دادم. ادامه دارد
دوستان بحثهای مربوط به خریدهای نظامی در قسمت بعدی به حضورتان عرضه میشود.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

با سلام دوباره به دوستان در CC .در این بخش از مقالات می خواهم توجه شما را به یک سند عجیب و در عین حال دردآور جلب کنم.

شرکت ویکرز با مسئولیت محدود:
19 اوت 1967 سر شاپور ریپورتر، آپارتمان شماره 4 ، روکلندگیت، لندن ، اس دبلیو ،7
سر شاپور عزیز
در ارتباط با ملاقات امروز بعدازظهرمان در وزارت دفاع، خواهشمند است پیشنهاد زیر را به ژنرال طوفانیان ارائه فرمایید و نظرشان را جویا شوید.
پیشنهاد این است که قرداد شرکت ام تی اس ویکرز برای فروش 175 دستگاه خودروی خارج از رده زرهی :-O :-O :lol: :-? باید طبق طرح اصلی با پرداخت وجه نقد از سوی وزارت جنگ ایران ام تی اس اجرا شود.در این حال چون قرداد ام تی اس ویکرز در دفتر معاملات ثبت شده است، ویکرز یک شرکت نفتی را به شرکت ملی نفت ایران معرفی میکند که نام ونشانی آن در پایان نامه است. این شرکت به طور همزمان قراردادی را با شرکت ملی نفت ایران به ثبت خواهد رساند تا به موجب آن با توافق طرفین مقداری از نفت خام سنگین را بر پایه قیمتهای اوپک ظرف یک دوره 3 ساله به مقدار بهای نهایی کل قرداد مربوط به فروش خودروهای خارج از رده خریداری نماید. هنوز بسیار زود است به بحث درباره شرایط و نحوه پرداخت پول نفت بر این منوال بپردازیم، اما نظر این است که آن شرکت نفتی مایل است با اعتبار نامه های غیر قابل فسخ، پول آن را بپردازد.به محض دریافت نظر موافق آن جناب نسبت به این معامله پیشنهادی ، مقدمات انعقاد جلسه با شرکت تمام طرفهای ذینفع برای تعیین شرایط موافقتنامه ها هر چه زودتر فراهم خواهد آمد.
ارادتمند امضاء ج.آر.هندین

قضاوت را به شما دوستان عزیز واگذار میکنم.در قسمت بعد به تامکت خواهم پرداخت.ادامه دارد
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

اف 14 تامکت: گربه ای گران
در تابستان سال 1353 نیکسون موافقت کرد که محمد رضا پهلوی هواپیمای اف 14 را به دست آورد.قیمت هر فروند از آنها در آن زمان 30 میلیون دلار یعنی 6 برابر اف 4 بود.حال آنکه قیمت برای نیروی دریایی آمریکا 20 میلیون دلار بود.تا سال 1976 در حدود 800 نفر از کارمندان گرومان و خانوادهایشان در ایران بودند.مامورین سنای آمریکا بعد از تحقیقات اعلام کردند که حق و حسابهایی از سوی آمریکایی ها به مسئولین ایرانی پرداخت شده است.شرکت گرومن در نامه ای به حسن طوفانیان رسما پرداخت 28 میلیون رشوه را تایید کرده بود. گزارشی در این باره در شماره 11 فوریه 1976 در روزنامه نیویورک تایمز چاپ شده است. اما در این میان نقش مهم دیگر بر عهده برادران لاوی بود. سه برادر یهودی از خانواده ای عراقی.این افراد از جمله واسطه ها در خرید تامکت بودند و کمپانی گرومن دو چک به تاریخ 25/4/57 میلادی یکی به مبلغ سه میلیون و صد هزار دلار و یکی به مبلغ دوملیون و نهصد هزار دلار در اختیار برادران لاوی گذاشتند.اما به این سند توجه کنید درباره پیوند میان حسن طوفانیان و برادران لاوی:این مکالمه به تاریخ 23/8/56 انجام شده است.
امروز صبح هم آقای لاوی تلفن کرد و میگفت شنیده که شما به زودی به آمریکا می ایید. از من می پرسید شما کی می آیید ( منظور طوفانیان است) منهم گفتم اطلاع ندارم و او گفت که شب دوباره زنگ میزند و از همایون ( پسر بزرگ طوفانیان) سوال میکند.
از افراد دیگری که در معامله تام کت نقش داشتند می توان به برادران رشیدیان اشاره کرد.بر طبق روزنامه اطلاعات مورخه 25/11/54 ضمن تحقیقات کنگره آمریکا مشخص شد که شرکت گرومن مبلغ 2480000 دلار به برادران رشیدیان پرداخت کرده اند. برای اطلاعات بیشتر رجوع کنید گزارش کمیته روابط خارجی آمریکا در 1976 صفحات 133 و 134.در سندی دیگر که در کتاب (( دیکتاتوری و توسعه سرمایه داری در ایران )) چاپ شده است ، آمده است: در جریان تحقیقات کنگره در سال 1976 فاش شد که افراد بسیار مهم تری در این فعالیتها شرکت داشته اند و مثلا شهرام، خواهرزاده شاه و ژنرال خاتمی فرمانده نیروی هوایی ، هر دو دلال کمپانی نورثروپ بودند.!!!!!!!!!!!! سه برادر ایرانی ، عراقی الاصل نیز برای خدمات خود از کمپانی گرومن مبلغ 6 میلیون دلار دریافت کرده اند. ادامه دارد
از دوستان می خواهم که اگر نظر و یا اطلاعاتی دارند در بحث شرکت کنند.
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1110 بار
سپاس‌های دریافتی: 360 بار

پست توسط mogtaba-pilot »

جالبه بدونید به این حضرت آقا ژنرال 5 درصد هم می گفتند
آخه 5 درصد از پول تمام معاملات ارتش اون زمان تو جیب مبارک این جناب فرود می آمد(حالا به صورت رشوه یا ...)!!!
ایشون یه افتخار دیگه ای هم برای ما ایرانی ها هستند
از این جهت عرض می کنم که این جناب به عنوان ثروتمند ترین ژنرال دنیا شناخته شده اند.
برای این حرفها هم منبع قابل قبولی دارم.
تصویر

!!!A good controller is a  PROCEDURAL  controller
تصویر ... sincerely yours
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

mogtaba-pilot نوشته شده:جالبه بدونید به این حضرت آقا ژنرال 5 درصد هم می گفتند
آخه 5 درصد از پول تمام معاملات ارتش اون زمان تو جیب مبارک این جناب فرود می آمد(حالا به صورت رشوه یا ...)!!!
ایشون یه افتخار دیگه ای هم برای ما ایرانی ها هستند
از این جهت عرض می کنم که این جناب به عنوان ثروتمند ترین ژنرال دنیا شناخته شده اند.
برای این حرفها هم منبع قابل قبولی دارم.

دوست عزیز mogtaba_pilot حرف شما کاملا صحیح است. البته 5 در صد برای قردادهای کوچک است و در قراردادهای بزرگتر در دنیا 2 از مبلغ قرارداد بدون سوال به حساب افسر طرف خریدار ، در اینجا حسن طوفانیان ، ریخته میشه. راستی دوست عزیز اگر منابع خوبی داری ، بزار همه استفاده کنند.
New Member

پست توسط taliu »

نوش جونش
بهتر از این بود که برای لبنان و فلسطین بودجه ارسال سلاح تصویب بشه
فکر کردید اون موقع با توجه به اینکه عربستان پیشنهاد زیادتری به سنای آمریکا کرد چرا سفارش فقط نصیب ایران شد؟
اگر اف 14 نبود در زمان جنگ ایران هم نبود
تمام پایانه های نفتی ایران بمب باران شده بودند و الان از اینی که هست عقب تر بودیم
خداوند شاه و تیمسار هاشونو گناه هاشونو ذوب کنه بخاطر خرید اف 14 و آخرش اف 16
درسته که شاه و فرح و تیمسار های اون عیاش بودند ولی به فکر ایران بودند
شاه خودش میتونست ایران رو فراموش کنه و مملکت رو ترک کنه بره سواحل زیبای دنیا بگرده
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط anti_israel »

taliu نوشته شده:نوش جونش

این که ایران به لبنان و فلسطین کمک میکنه علت داره و علتش اینه که الان این دو کشور خط مقدم جبهه علیه اسرائیلن و اگه سر اسرائیل

به این دوتا کشور گرم نبود الان به ما حمله کرده بود و در حال صاف کردن پشت جبهش بود .... (بردن جنگ به خانه دشمن)
BLOOD RIVER
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

taliu نوشته شده:نوش جونش
فکر کردید اون موقع با توجه به اینکه عربستان پیشنهاد زیادتری به سنای آمریکا کرد چرا سفارش فقط نصیب ایران شد؟
اگر اف 14 نبود در زمان جنگ ایران هم نبود
تمام پایانه های نفتی ایران بمب باران شده بودند و الان از اینی که هست عقب تر بودیم
خداوند شاه و تیمسار هاشونو گناه هاشونو ذوب کنه بخاطر خرید اف 14 و آخرش اف 16
درسته که شاه و فرح و تیمسار های اون عیاش بودند ولی به فکر ایران بودند
شاه خودش میتونست ایران رو فراموش کنه و مملکت رو ترک کنه بره سواحل زیبای دنیا بگرده

دوست عزیز با سلام، ظاهرا بخش اول تاپیک رو مشاهده نکردید.من گفتم از ارسال هرگونه پست بی ربط و یا بدون منبع خوداری کنید. اما در جواب شما:1) نه من و نه هیچ یک از دوستان منکر نقش عالی اف 14 در بحث دفاع هوایی نیستیم.اما پایانهای نفتی ما در خارک و آبادان و سایر نقاط بارها مورد حمله هوایی و موشکی قرار گرفتند و کاری از دست تامکت بر نیامد. باز هم میگویم منکر زحمات افرادی مثل مرحوم بابایی و یا سایر خلبانان اف 14 که تا روزی 14 ساعت بر فراز خلیج فارس به عملیات حفاظت از تانکرها و پایانها بودند نیستم.اما اف 14 و اف 16 به چه قیمتی، کاپیتولاسیون ، نابودی اقتصاد و کشاورزی از دست دادن بحرین به اشاره و دستور مستقیم آمریکا و درگیر کردن ارتش ایران در ظفار.در رابطه با بند آخر نه اینکه صبح تا شب برای اعتلا و پیشرفت ایران کار میکرد و بیچاره سال به سال رنگ اروپا و آمریکا رو نمیداد.مطلب اینکه از میراث اون بابای دیکتاتور سبیل کلفتش اف 14 نخرید ، از پول من و شما و پدران ما خرج کرد.در جنگ هم این شهامت سربازان ما بود که ایران رو نگه داشت نه اف 14.در مورد فرستادن سلاح به لبنان و فلسطین هم این کار بهتره یا در افتادن با اسرائیلها در مرزهامون.شما رو به مطالعه درباره فلسفه دو خط آبی بر روی پرچم اسرائیل دعوت میکنم.
Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 22 بار
سپاس‌های دریافتی: 50 بار

پست توسط soheil_ra'am »

طرح حمله 140 فروندي به مراکز مهم عراق قبل از انقلاب توسط ژنرالهای مجرب نیروی هوایی شاهنشاهی و تحت نظر زنده یاد ارتشبد حسن طوفانیان طرح ریزی گشته بود.

واقعا اگر اين افراد لايق نبودند ما الان کجا بوديم؟
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 17 بار

پست توسط machkol »

GOLDEN CROWN نوشته شده:دوست عزیزم ماچکل جان.
شما دارید در مورد یکی از انسانهای بزرگ این مرز و بوم و از وفا دار ترین افراد به این سرزمین (از نظر من ) صحبت میکنید.
ایا برای این نوشته هاتون مدرک موثق و محکمی دارید؟
اگر مدرک شما نوشته های بعد از انقلاب است که اینها رو بریزید بیرون.
تیمسار فقید افتخار نیروی هوایی ایران و ایرانیان نادر جهان بانی هم متهم شد که عامل فساده و طبق خاطرات خود جناب یزدی بعد از اینکه ایشان اعدام شدند تازه برای ایشون پرونده تشکیل دادند!
اگر مدرک محکم دیگری دارید ارائه کنید.
به همین راحتی و به گفته چند نفر نمیشود به یک انسان رو که در راه وطنش خدمت مینمود اتهام فساد زد.
:razz:

راستش از نظر من هم اعدام افسران نیروی هوایی و دریایی به جز عده ی معدودی از آنها کار درستی نبود.چون اونا نه در کشتار مردم دخالت داشتند و نه در جنایات دیگر شاه.
اما چه کنیم که به قول آن جمله ی معروف که میگوید انقلاب به خون نیاز دارد!!ملت پس از پیروزی اینها را هم در جنایات شاه شریک میدیدند و حس انتقامجویی مردم بر سر اینها هم فرود آمد.
مهندس بازرگان در آن دوران گفته بودند :ما نمی توانیم در برابر خشم مردم بایستیم.این مردم هستند که اینها را اعدام می کنند نه حکومت .اگر ما جلوی این انتقامگیری ها را بگیریم خشم مردم گریبان گیر خود ما خواهد شد.
کتاب گفتگوهای فالاچی.با تصرف و تلخیص
غیر ممکن است که در نهایت آنچیزی نشویم که مردم فکر می کنند هستیم.
ژولیوس سزار
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: Tehran
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 953 بار

پست توسط Persian Cat »

typhoon متن کامل مصاحبه دکتر حبیب لاجوردی با تیمسار حسن طوفانیان ارسال میکنم . فایل مصاحبه دکتر لاجوردی به صورت PDF است و فایل صوتی این مصاحبه هم موجود است که بسته به سلیقه شما قابل دانلود کردن هست :

[External Link Removed for Guests]

دکتر حبیب لاجوردی و دانشگاه هاوارد کار ارزرشمندی انجام دادند و آن هم "پروژه تاریخ شفاهی ایران" که شامل مصاحبه با شخصیت های معرف سیاسی و نظامی و اقتصادی و ... تاثیر گذار در یک دوره مهم تاریخی ایران هستند که هر روز ارزش این کار بیشتر مشخص میشود .

سایت رسمی IOHP یا Iranian Oral History Project شامل مصاحبه با افراد زیادی هست که مطالعه هر کدام ار نظر تاریخی ارزشمند هستن و فارغ از نظرات شخصی از دوستان دعوت میکنم بجای این بحث های بیهوده , این مطالب رو مطالعه کنند تا بیشتر از تاریخ مطلع شوند و درک و نگرش بهتر و صحیح تری به موضوعات داشته باشند :D

سایت رسمی پروژه تاریخ شفاهی ایران :

جستجو بر اساس حروف الفبا :

جستجو در سایت :

یا حق ...
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

با سلام به دوستان و سروران گرامی در CC.در ابتدا وظیفه خودم میدونم که از دوست عزیزم PERSIAN CAT بابت اطلاعات و لینکهایی که قرار دادند و به در خواست این حقیر برای بحث با منبع توجه کردند تشکر کنم. اما جناب GOLDEN CROWN : بحث ما درباره ارتشبد حسن طوفانیان است و نه سپهبد نادر جهانبانی. من تا به الان تمامی صحبتهایی که کردم بر پایه مدرک و دلیل بود. خریدهای تسلیحاتی رژیم شاه و مافیای پشت سر آن به مانند یک چاه بد بوی فاضلاب است که هر چه پایین تر رویم به ابعاد کثیف تر آن میرسیم.اما اگر به دنبال مدرک میگردید میتوانید به کتابهای : سراب یک ژنرال : بازشناسی نقش ارتشبد حسن طوفانیان در حکومت پهلوی دوم ، نوشته آقای صفاءالدین تبرائیان و یا کتاب ناریخ نیروی هوایی ایران اثر آقای غلامرضا علی بابایی بپردازید. در پایان کتاب اول تصاویر تمامی اسناد خارجی و داخلی چاپ شده است. منبع این اسناد آرشیوهای نیروهای مسلح شاهنشاهی است. حسن طوفانیان در اواخر رژیم پهلوی دیگر یک نظامی نبود و بلکه یک تاجر اسلحه معروف بود. در بخش بعدی به اختلاس در خرید تانک چیفتن خواهم پرداخت و همین طور کمی درباره سرشاپور ریپورتر سر جاسوس انگلیس در ایران ، تاجر اسلحه و.......... خواهم پرداخت. تا آنجا که من میدانم طرح 140 فروندی توسط مرحوم شهید جواد فکوری طرح ریزی شده بود و نه ارتشبد حسن طوفانیان.دوست عزیز در ضمن بخشی از منبع گزارش کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در 1967 میلادی است یعنی 3 سال قبل از انقلاب.در ضمن یک سوال از شما : چرا باید مدارک بعد از انقلاب رو بریزیم دور؟ اگر این جور بود که یعنی حکومت قبلی گل و بلبل بود و حتما مردم خوشی زده بوده زیر دلشون که انقلاب کردند. از شما دوستانه می خواهم عینک بد بینی را از چشم خود برداشته و به مسائل دقیق تر نگاه کنید.
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”