حسن طوفانيان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 22 بار
سپاس‌های دریافتی: 50 بار

پست توسط soheil_ra'am »

با تشکر از دوستمون Persian Cat که مصاحبه با ارتشبد طوفانيان رو گذاشتند و بحث رو از حالت يکطرفه خارج کردند.

من به دوستان توصيه ميکنم حتما قبل از قضاوت در مورد مطالب اين تاپيک، صحبهاي شخصي که داره در موردش قضاوت میشه ( ارتشبد طوفانيان ) رو از لينکي که دوستمون Persian Cat گذاشتند بخوانند.

با تشکر مجدد از دوست خوبمون Persian Cat :D
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1264 بار
سپاس‌های دریافتی: 10136 بار

پست توسط typhoon »

با سلام دوباره به دوستان. من قصد داشتم صحبتهای جدیدی رو شروع کنم ولی چون دوست عزیز پرشین کت اون مطالب رو قرار دادند. قصد دارم ابتدا اون مطالب رو با دقت بخونم بعد نظر بدم . ممکنه دو و یا سه روزی برم سفر ، ولی قول میدم با دست پر برگردم.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

با سلام به دوستان . من دو تا فایل PDF اول رو دیدم . زحمات ایشون برای سر و سامان دادن به اوضاع نیروهای مسلح قابل تقدیره اما:تمام تلاشها به وسیله واردات صورت می گرفته، از اینجا بخریم از اونجا بخریم . مسئله بعدی این که این مصاحبه در 1985 یعنی 6 سال بعد از انقلاب انجام شده.یعنی او دیگر در مقام خود نبود. تقریبا در تمام خاطرات بازماندگان رژیم شاه این نکته دیده میشود: پاکسازی و تطهیر شخصیت خویش و انداختن تقصیر به گردن دیگران.نمونه: پاسخ به تاریخ ، نوشته محمد رضا پهلوی. اگر کسی بدون اطلاع قبلی این کتاب را بخواند فکر میکند ایران بهترین کشور دنیا بوده و مردم هم خوشی زیر دلشان زده بوده که انقلاب کردند.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

با سلام دوباره خدمت دوستان اما قبل از شروع نوشتن درباره تانک چیفتن مطلبی را به حضورتان میکنم. مطالب حاضر همه عین اظهارات حسن طوفانیان قبل از انقلاب است و ممکن است با صحبتهاشون در اون مصاحبه فرق کنه. از دوستان میخواهم که در صورتی که تفاوتی دیدند و یا نظری دارند لطف کنند با ذکر منبع اطلاعات خود رو قرار بدهند. ترجیحا اگر زحمتی نیست تایپ کنید تا بعضی از دوستان که اینترنت پر سرعت ندارند بتوانند در همین جا مطالعه کنند.اما تانک چیفتن:
به دستور محمد رضا پهلوی، در سال 1354 تعداد 1000 دستگاه تانک چیفتن از انگلستان خریداری شدند.دو سال بعد نیز سفارش 1200 دستگاه دیگر نیز داده شد.در نیمه نخست آبان سال 1356 روزنامهای صبح لندن از جمله گاردین،تایمز،دیلی میل،فایننشیال تایمز مقالات و گزارشهای زیادی راجع به دریافت رشوه یک سرهنگ انگلیسی از ایران منتشر کردند. سرهنگ دیوید راندل که در وزارت دفاع انگلستان خدمت میکرد ، متهم به دریافت 25 هزار پوند رشوه از دولت ایران برای ترتیب دادن یک قرداد دفاعی به منظور نصب تجهیزات رادیویی تانک چیفتن برای ایران شده است.قراداد به قدری سریع و ناشیانه تنظیم شده بود که اشاره ای به سامانه رادیویی تانک نشده بود!!!!!!!! در همان حال شرکت راکال یک سیستم جدید مخابراتی برای این تانکها طراحی کرده بود.سرهنگ فوق با دریافت مبلغ 25 هزار پوند از مسئولین شرکت راکال ، مقامات ایرانی را برای بستن قراردادی به ارزش 4 میلیون پوند برای این سامانه ترغیب کند.سرهنگ نیز ظاهرا به پرتقال میرود.اما ارتشبد طوفانیان در مصاحبه ای در مورخه 17/8/56 با روزنامه اطلاعات اینگونه میگوید:
من مسئول و مامور تمام خریدهای ارتشی هستم و درکلیه معاملات شخصا دخالت داشتم و از جمله در خرید تانکهای چیفتن . به دستور شاهنشاه آریامهر کلیه خریدهای ارتشی ایران در دنیا بدون واسطه صورت میگیرد. در روزنامه فایننشیال تایمز نوشته شده است که کمپانی راکال در رسیدگی به حسابهای خود متوجه 25 هزار پوند کسری شده و دو نفر را در این مورد گناهکار شناخته است.آنها گفتند که این پول را به کلنل دیوید راندل در وزارت دفاع انگلستان داده اند و کلنل هم به پرتغال رفته است. ماجرا به روشی روشن میکند که 25 هزار پوند از حساب کمپانی کم شده، اگر کمپانی این پول را به حساب خود نمی آورد ، کسری هم معنی نداشت. قضاوت را به دوستان واگذار میکنم.در قسمت بعد به نقش شاپور ریپورتر در این معامله میپردازم.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط typhoon »

اما بپردازیم به نقش شاپور ریپورتر در این معامله: در ابتدا به اطلاع دوستان می رسانم که در صورت علاقه برای یافتن اطلاعات کامل درباره شخصیت شاپور ریپورتر می توانید به جلد دوم کتاب ظهور و سقوط خاندان پهلوی مراجعه کنید.
نشریه ساندی تلگراف ، چاپ لندن ، در مورخه 25 مارس 1979 ، 5 فروردین 1358 در بخشی از مقاله خود درباره سر شاپور ریپورتر به افشاگری علیه حزب محافظه کار میپردازد ، که از آن جمله می توان ماجرای سامانه رادیویی تانک چیفتن و پرداخت حق حساب به شاپور ریپورتر اشاره کرد:
فرد نظامی که محاکمه شد سرهنگ دوم راندل بود که از کمسیون غیر قانونی یک میلیون پوندی (( آقای فیکسیت )) ( شاپور جی ) پرده برداشت.در این رابطه سندی در دست است . این سند چک شماره 162500 مورخ 24/5/57 بانک ایران و خاورمیانه ، شعبه خیابان تخت جمشید سابق به مبلغ 42579280 ریال میباشد که طی آن شاپورجی (( مالیات )) این کمسیون را به وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران پرداخت کرده است و طی نامه شماره 31/8324 مورخ 15/6/57 تقاضای مفاصا حساب مالیاتی نموده است. اما جالب است بدانید که فرزندان طوفانیان که برای تحصیل به انگلستان عظیمت میکردند در نزد شاپور جی می ماندند.به سند زیر توجه کنید:
نامه ای به تاریخ 8 تیر 1354 :
در مورد شهره خانم همانطوری که فرمودید با شاپور خان ملاقات و با ایشان صحبت کردم و ایشان فرمودند که دنبال کار هستند و خودشان شخصا نتیجه را به عرضتان خواهند رساند...
چند روز پیش نزد آقای سافیلد(( از اعضای وزارت دفاع انگلیس)) بودم ایشان فرمودند که مایلند تیمسار طوفانیان برای ادامه معالجه همانطوری که نظر دکترهای بیمارستان بود برای مدت 15 روز در سپتامبر به انگلستان تشریف بیاورند و تحت نظر باشند.در مورد تاریخ بیمارستان نظریه خود را به من و یا شاهپور خان بفرمایید تا ترتیب کار داده شود.اما طوفانیان در نامه ای خصوصی به دخترش اینگونه میگوید:
با این چیزهایی که در روزنامه ها ذکر شده شاهپور هم وضعش به کلی تغییر میکند و یعنی خراب تر میشود چون تا حالا فکر میکردیم مستخدم دولت انگلستان است اما چنین چیزی نیست و دلال است و یا از این قماش.
بسیار جالب است که ارتشبد رده بالایی در سطح طوفانیان در اواخر حکومت پهلوی به این رابطه پی میبرد و باز هم به روابط خود با وی ادامه میدهد و برای معالجه و تحصیل فرزندان به او مراجعه میکند.واقعا که حسن طوفانیان از خدمتگزاران به ایران بود.......
:-? :-? :-?
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”