اما بپردازیم به نقش شاپور ریپورتر در این معامله: در ابتدا به اطلاع دوستان می رسانم که در صورت علاقه برای یافتن اطلاعات کامل درباره شخصیت شاپور ریپورتر می توانید به جلد دوم کتاب ظهور و سقوط خاندان پهلوی مراجعه کنید.
نشریه ساندی تلگراف ، چاپ لندن ، در مورخه 25 مارس 1979 ، 5 فروردین 1358 در بخشی از مقاله خود درباره سر شاپور ریپورتر به افشاگری علیه حزب محافظه کار میپردازد ، که از آن جمله می توان ماجرای سامانه رادیویی تانک چیفتن و پرداخت حق حساب به شاپور ریپورتر اشاره کرد:
فرد نظامی که محاکمه شد سرهنگ دوم راندل بود که از کمسیون غیر قانونی یک میلیون پوندی (( آقای فیکسیت )) ( شاپور جی ) پرده برداشت.در این رابطه سندی در دست است . این سند چک شماره 162500 مورخ 24/5/57 بانک ایران و خاورمیانه ، شعبه خیابان تخت جمشید سابق به مبلغ 42579280 ریال میباشد که طی آن شاپورجی (( مالیات )) این کمسیون را به وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران پرداخت کرده است و طی نامه شماره 31/8324 مورخ 15/6/57 تقاضای مفاصا حساب مالیاتی نموده است. اما جالب است بدانید که فرزندان طوفانیان که برای تحصیل به انگلستان عظیمت میکردند در نزد شاپور جی می ماندند.به سند زیر توجه کنید:
نامه ای به تاریخ 8 تیر 1354 :
در مورد شهره خانم همانطوری که فرمودید با شاپور خان ملاقات و با ایشان صحبت کردم و ایشان فرمودند که دنبال کار هستند و خودشان شخصا نتیجه را به عرضتان خواهند رساند...
چند روز پیش نزد آقای سافیلد(( از اعضای وزارت دفاع انگلیس)) بودم ایشان فرمودند که مایلند تیمسار طوفانیان برای ادامه معالجه همانطوری که نظر دکترهای بیمارستان بود برای مدت 15 روز در سپتامبر به انگلستان تشریف بیاورند و تحت نظر باشند.در مورد تاریخ بیمارستان نظریه خود را به من و یا شاهپور خان بفرمایید تا ترتیب کار داده شود.اما طوفانیان در نامه ای خصوصی به دخترش اینگونه میگوید:
با این چیزهایی که در روزنامه ها ذکر شده شاهپور هم وضعش به کلی تغییر میکند و یعنی خراب تر میشود چون تا حالا فکر میکردیم مستخدم دولت انگلستان است اما چنین چیزی نیست و دلال است و یا از این قماش.
بسیار جالب است که ارتشبد رده بالایی در سطح طوفانیان در اواخر حکومت پهلوی به این رابطه پی میبرد و باز هم به روابط خود با وی ادامه میدهد و برای معالجه و تحصیل فرزندان به او مراجعه میکند.واقعا که حسن طوفانیان از خدمتگزاران به ایران بود.......