فرمانده كل سپاه در گفتگو با شبكه الجزيره

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 175
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۸۵, ۴:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 28 بار

فرمانده كل سپاه در گفتگو با شبكه الجزيره

پست توسط jupiter_2xl »

فرمانده كل سپاه در گفتگو با شبكه الجزيره:

نيروهاي آمريكا در تيررس مستقيم سلاح هاي دور برد ايران هستند

خبرگزاري فارس: سرلشگر جعغري با تأكيد بر اين كه در صورت حمله آمريكا، ايران ملت هاي منطقه را در معرض خطر قرار نمي‌دهد، گفت:نيروهاي آمريكا در تيررس مستقيم سلاح هاي دور برد ما هستند.



به گزارش خبرگزاري فارس فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در يك مصاحبه تفصيلي يك ساعت و نيمه براي نخستين بار پس از تشكيل سپاه پاسداران حاضر شد به عنوان فرمانده كل سپاه با رسانه هاي خارجي مصاحبه‌اي داشته باشد و به سوالات خبرنگار ارشد شبكه الجزيره قطر پاسخ دهد.
غسان بن جدو خبرنگار ارشد شبكه الجزيره اين مصاحبه را براي برنامه پربيننده حوار مفتوح(گفت و گوي باز) كه دو بار نيز در شبكه خبري الجزيره تكرار مي‌شود، انجام داد. هر چند سؤالات غسان تنها به بعد امنيتي و نظامي سپاه پاسداران معطوف بود و در اين گفتگوي ويژه به فعاليت و كاركردهاي سپاه در حوزه فرهنگي، عقيدتي، سياسي و حتي نقش بسيج كه يك نيروي مردمي با بيش از 12 ميليون عضو است؛ توجهي نشد، اما در هر حال مواضع شفاف، صريح و محكم سردار سرلشگر جعفري در گفتگو با غسان بن جدو مي تواند اذهان ميليون ها بيننده "حوار مفتوح" كه شنبه راس ساعت 30/22 از شبكه الجزيره پخش شد، نسبت به اهداف و رسالت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي روشن كند.
غسان بن جدو مجري برنامه حوار مفتوح در آغاز پخش اين گفتگو اظهار داشت: بينندگان محترم سلام خدا بر شما، برنامه امروز(حوار مفتوح) بسيار خاص و بسيار جالب توجه است. ميهمان امروز ما فرمانده كل سپاه پاسداران جمهوري اسلامي ايران ژنرال(سردار سرلشگر) محمد علي جعفري است.
اهميت اين برنامه تنها به خاطر حضور ايشان نيست، بلكه به خاطر اين است كه براي نخستين بار فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در كشور خود با يك رسانه خارجي مصاحبه مي كند.
زمان بندي اين برنامه به لحاظ تاريخي و استراتژيك حساسيت بسياري دارد، ما بعد از ديدار مهم و تاريخي كه بعضي ها آن را خطرناك خوانده اند، يعني ديدار جرج بوش از منطقه صحبت مي كنيم. همين طور بعد از گذشت چند هفته از اجلاس آناپوليس، ما در مورد درگيري هاي(لفظي) ايران و آمريكا كه شايد بعد از چند هفته يا چند ماه يا شايد بعد از چند هفته يا چند ماه تكرار شده و تكرار شود و شايد در آينده (اين برخوردها) شدت بيشتري پيدا كند، گفت و گو مي‌كنيم.
بعضي ها مي گويند كه در ماه‌هاي آينده(شايد) شاهد رويارويي نظامي ايران و آمريكا باشيم.
ما در مورد فعاليت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در داخل و خارج از ايران بحث مي كنيم، يك نيروي نظامي حقيقي در جمهوري اسلامي ايران.ما در حالي اين گفت و گو را انجام مي دهيم كه روابط ايران با كشورهاي خليج(فارس) شاهد پيشرفت ويژه و تازه‌اي نسبت به دوره هاي گذشته است، هر چند همچنان در جهان عرب بعضي شبهات امنيتي، نظامي و استراتژيكي در مورد ايران وجود دارد ما درباره پرونده هسته اي ايران كه ايراني ها اصرار بر صلح آميز بودن آن دارند و در نقطه مقابل آمريكايي ها و بعضي از كشورهاي غربي سعي دارند آن را نظامي جلوه دهند، صحبت مي‌كنيم و در آخر پرونده هسته اي ايران همچنان تا اين لحظه باعث بحث و جدل ميان ايران، آمريكا و همپيمانانش در غرب است.
ما در مورد انقلاب اخير در سرزمين فلسطين به شدت حساس سخن مي گوييم و خصوصا آنچه در نوار غزه اتفاق مي افتد، ما همچنين در حالي سخن مي گوييم كه اين زمان براي لبنان و اسرائيل بسيار حساس است خصوصا براي(جنبش) حزب الله و اسرائيل.
همچنين در اين زمان خاص و بسيار حساس شاهد اتفاقاتي مهم در عراق و بعضي از كشورهاي خليج(فارس) هستيم. خلاصه اينكه ايران هميشه باعث بحث و جدل(در منطقه) بوده است. اينجا كساني هستند كه به شدت(مواضع اين كشور) را تاييد مي كنند و همچنين كساني هستند كه به شدت با مواضع آن مخالفند و همچنين آنجا كساني هستند كه به شدت به آن كشور اطمينان دارند و همچنين كساني هستند كه به شدت از آن مي ترسند.
لذا باعث افتخار ماست كه در اين قسمت خاص از برنامه(حوار مفتوح) فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ژنرال(سرلشكر) محمد علي جعفري مهمان ما هستند.
*خوش آمديد ژنرال و تشكر مي كنيم از قبول دعوت ما و همانطور كه گفتم در ابتداي برنامه اين نخستين باري است كه فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با يك رسانه خـارجي مصاحبه مي كند.
**سردار سرلشكر جعفري: من هم از شما تشكر مي كنم و سلام عرض مي كنم خدمت بينندگان اين برنامه و شبكه خبري الجزيره و به ويژه مردم عزيز خاورميانه و از شما و دست اندركاران ضبط مصاحبه و برنامه نيز تشكر مي كنم.
*غسان بن جدو: با تشكر آقاي جعفري من در مقدمه در مورد ديدار اخير رييس جمهور آمريكا از منطقه صحبت كردم.
البته هم اكنون اين ديدار به پايان رسيده و ايشان به واشنگتن بازگشته اما مي خواهيم بپرسيم شما به عنوان فرمانده كل سپاه به اين ديدار چگونه نگاه مي كنيد و آيا اين سفر داراي نكات منفي امنيتي و نظامي نسبت به ايران بود يا نه؟
**سردار جعفري: به نظر من بعد از اينكه آمريكايي ها به اين نتيجه رسيدند توطئه ها و ترفندهايش در جهت جدايي انداختن بين ايران و كشورهاي همسايه به ويژه كشورهاي مسلمان عربي در منطقه ناكام مانده و خنثي شد. و از سوي ديگر سفرهاي موفقيت آميز دكتر احمدي نژاد رييس جمهور ايران به كشورهاي خليج فارس عامل وحدت و انسجام بين ايران و كشورهاي منطقه گرديد به همين دليل نگراني هاي آنها افزوده شد. بعد از مشاهده اين پديده بود كه بوش رييس جمهور آمريكا تصميم گرفت به منطقه بيايد و يكبار ديگر به دروغ پردازي و صحنه سازهايي كه در سه دهه اخير نيز شاهد بوديم، بپردازد. بي شك هدف از اين سفر جدايي انداختن بين ايران و كشورهاي منطقه بود.به خصوص به خاطر تحقق اهدافشان در فلسطين اشغالي و براي پشتيباني از رژيم اشغالگر قدس و نجات برنامه هايي كه در آستانه شكست بود، ناچار به انجام اين سفر شد.
نكاتي كه مطرح شد اهداف اصلي آنها بود، به نظر من اين سفر هيچ نتيجه امنيتي به دنبال نداشت، چون اقتدار ايران اسلامي خيلي بيشتر از آن است كه در آمريكا حتي افرادي فكر كنند مي شود به ايران حمله كرد تعداد معدودي هم كه به اين فكر معتقد بودند بعد از اينكه آژانس بين المللي هسته‌اي موضع خود را اعلام كرد و به خصوص زماني كه سازمان هاي اطلاعاتي آمريكا اخبار واقعي را از ماجراي هسته اي ايران منتشر كردند، براي جبران شكستي كه در دو سه ماه اخير از نظر سياسي، امنيتي متحمل شده بودند، سفر به خاورميانه را تدارك ديدند، نه براي تهديد و مقدمه اي براي حمله به ايران. يعني اينكه اگر بگوييم اين سفر براي آماده سازي و تهديد عليه ايران بوده، چنين چيزي اشتباه است. ولي به هر حال آنها به دنبال حفظ شرايط ويژه اي هستند كه منافع آنها را در منطقه تامين كند. محاصره نوار غزه يكي از اين پيامدهاست. آنها با هدف جلب پشتيباني كشورهاي منطقه(و يا سكوت اين كشورها در قبال جنايات صهيونيست ها در غزه) اين سفر را انجام داده اند تا بتوانند برنامه ‌هايشان را در فلسطين اشغالي پياده كنند و امروز محاصره و فشاري كه بر مردم مسلمان و مظلوم نوار غزه وارد مي شود يكي از پيامدهاي اصلي اين سفر ارزيابي مي شود.
*غسان بن جدو: من اينطور متوجه مي شوم كه شما از ديدار بوش صحبت مي كنيد در حالي كه ما نمي‌خواهيم فقط از ديدار بوش از بعضي از كشورها صحبت كنيم سفر ايشان به منطقه فقط براي كاهش آن چيزي است كه شما آن را شكست ناميده ايد و نه وجوه سياسي و ديپلماتيك اما آيا اظهارات بوش در امارات متحده عربي درباره ايران كه گفت: ايران منطقه را تهديد مي كند و نظام جمهوري اسلامي ايران را متهم به حمايت از تروريست كرد، تهديدي براي ايران نيست؟
**سردار جعفري: نه اين گزافه‌گويي‌هاي بوش تهديد عليه ايران محسوب نمي‌شود. اما اين صحبت‌هاي بوش را مي‌توان در راستاي هدف جداسازي ايران از كشورهاي منطقه به ويژه اعراب و كشورهاي مسلمان عرب و ايجاد جدايي و شكاف ميان آنها ارزيابي كرد. اين بود كه ايران را به عنوان كشور تهديد‌آميز و حامي تروريست معرفي كرد. در واقع برداشت ما اين است، همين طور كه در طول سه دهه اخير پس از پيروزي انقلاب اسلامي به طور مداوم ايران را (در تبليغاتشان) يك كشور غير دموكراتيك و حامي تروريسم معرفي كردند و اتهامات ديگري را به ايران وارد كردند. از طرفي امروز دست آنها براي همه رو شده و كشورهاي منطقه در حال روي آوردن و بهبود روابط با ايران و پي بردن به واقعيت‌ها هستند. رئيس جمهور امريكا اين هزينه را پرداخت و سفر را انجام داد كه اين اتحاد بين كشورهاي منطقه صورت نگيرد. به نظر من تهديد در كار نبود شما اگر آن را به عنوان تهديد عليه ايران مطرح مي‌كنيد، او ايران را تهديد نكرد، ولي به دروغ ايران را به عنوان تهديدي براي منطقه دانست. هر چند من فكر مي‌كنم تمام كشورهاي منطقه امروز به درك روشني رسيده‌اند كه اين تكرار دروغ پردازي‌هايي است كه حدود 30،20 سال گذشته انجام گرفته بود. هم دولت‌ها، هم مردم منطقه خلاف اين ادعاها برايشان ثابت شده، بنابراين تاكيد مي‌كنم منظور از اين حرف‌هاي گفته شده بوش به نظر من چيزي جز اين نبود.
*غسان بن جدو: سرلشكر جعفري شما گفتيد كه امريكا ماهيت نيروي واقعي ايران را مي‌داند، شما چه قدرتي داريد؟ قدرت واقعي شما روي زمين چيست؟ آيا فقط از قدرت نظامي صحبت مي‌كنيد يا عناصر ديگري در اين قدرت وجود دارد؟
**سردار جعفري: اين سوال خوبي است. آنچه كه امروز قدرت‌هاي مادي بزرگ دنيا را به تـعـجـب واداشته و باعث شده از سوي ايران در برابر قدرت مادي‌شان احساس خطر كنند، شكل‌گيري قدرت معنوي و نفوذ اسلام است كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران به رهبري امام خميني(ره) پايه گذاري شد و اين در واقع شكل‌گيري اتحاد و بيداري اسلامي است كه امروز به ويژه در جهان اسلام درحال گسترش و توسعه است.
اتحاد و بيداري اسلامي مي‌تواند بزرگترين قدرت باشد به ويژه اگر در قالب يك حكومت و يك نظام و يك امتي شكل بگيرد. آنها پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به شدت نگران اين پديده بودند. دقيقا امروز اين امر به وقوع پيوسته است.
وقتي ما از ايران صحبت مي‌كنيم عوامل قدرت مادي ايران مد نظر ما نيست هر چند به لطف و عنايت خدا ايران اسلامي از ذخائر ومنابع بسيار عظيم و گسترده‌اي بهره‌مند است.
منابع انرژي، آب، زمين‌هاي گسترده، نيروي انساني با استعداد و هوشمند و با ايماني كه با هم حول يك مذهب و يك اعتقاد و يك فرهنگ واحد ملي متحد هستند. اينها عوامل مختلف قدرت ملي جمهوري اسلامي ايران است. شما مي‌بينيد كه هيچ‌وقت از تكنو‌لوژي تسليحاتي و سلاح، ابزار، امكانات مادي و ابزار نظامي صحبت نكردم. غربي‌ها به ويژه امريكا قدرت خود را در سلاح و تجهيزات مادي مي‌بينند. در رويارويي و رقابت دو قدرت مادي در گذشته در بلوك شرق و غرب عوامل مادي مطرح بوده است، اما قدرت امروز ما به لطف، عنايت واتكا به خداي متعال شكل گرفته و مسلمانان جهان هويت واقعي خود را باز يافته‌اند.
در واقع اين مهم دشمني امريكا با كشورهاي مسلمان به ويژه آن بخشي از اسلام كه اسلام سياسي و انقلابي است را در پي داشته است. آمريكايي‌ها با اسلام ناب سياسي و انقلابي دشمني ديرينه داشته و احساس خطر جدي مي‌كنند. پيروزي انقلاب اسلامي از ميان همين مردم شكل گرفت و به حول و قوه‌الهي قدرتي عظيم در حال شكل‌گيري است. زيرا پشتوانه اصلي اين قدرت اولا مردم مسلمان ايران به طور يكپارچه و بسياري از مسلمانان ديگر منطقه و جهان است. دل‌هاي آنها با انقلاب و آرمان‌ها و اهدافش، به ويژه ظلم ستيزي به عنوان سرلوحه شعارهاي انقلاب اسلامي است. اينها مايه وحدت و انسجام هر چه بيشتر انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي است. از طرف ديگر دشمنان ما روز به روز در مقابل اين راه ، اهداف و شكل‌گيري چنين قدرتي و بيداري جهان اسلام به شدت احساس خطر مي‌كنند. طبيعي است كه در رويارويي اين دو قدرت ( قدرت مادي و معنوي) قدرتي كه اتكايش اول به خدا و بعد به دل، روح و قلب مردم باشد پايدار و به مراتب قوي تر از قدرتهاي مادي است.
*غسان بن جدو: با اين همه درباره نيروي زميني شما هم گفتگو خواهيم كرد. به عنوان فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي روشن تر سخن مي‌گوييم كه چه امكاناتي براي مواجهه با آمريكا در اختيار داريد اما الان مي‌خواهيم بدانيم در تنگه هرمز چه اتفاقي افتاد (كه سرو صداي زيادي به همراه داشت) درباره اين ماجرا دو روايت وجود دارد، مي‌خواهم بپرسم چه ماجرايي براي قايق‌هاي متعلق به نيروي دريايي سپاه در تنگه هرمز (هنگام مواجهه با ناوهاي جنگي امريكايي) پيش آمد.
**سردار جعفري: اتفاق خاصي پيش نيامد. نيروهاي ما وظيفه عادي و جـاري خـودشـان را انـجام مي دادند. قبلا نيز همين اقدامات در مورد همه كشتي‌هايي كه از تنگه هرمز عبور مي‌كردند، چه ناوهاي جنگي و چه كشتي‌هاي معمولي انجام مي‌گرفت. اين وظيفه ايست كه نيروي دريايي ايران( طبق قوانين حاكم بر آبهاي بين المللي) مسئوليتش را بر عهده دارد. مسئوليت حراست از تنگه هرمز نيز بر عهده سپاه پاسداران است و نيروهاي ما در حال انجام وظيفه بوده‌اند. در واقع از آن ناو امريكايي خواسته بودند كه اعلام موجوديت كرده و شناسه خود را معرفي كند. امام چون ناو مذكور يك مقداري از پاسخ امتناع كرده بود با روال عادي مقداري تفاوت داشت، البته نه اين چيزي كه آمريكايي ها ساخته ، مونتاژ كرده و نشان دادند.
برداشت من اين است كه چون در آستانه سفر بوش به منطقه اين اتفاق افتاد، آنها چون مي‌خواستند ايران را به عنوان يك تهديد معرفي كرده و صحنه سازي كنند و عمليات رواني انجام دهند، اين سناريو را به اجرا گذاشتند تا سفر بوش مقداري داغ تر و هيجان انگيزتر جلوه كند.
*غسان بن جدو: ولي سردار صداهايي شنيديم ( در فيلمي كه امريكايي‌ها پخش كردند) مبني بر اينكه ايراني ‌ها كشتي‌هاي جنگي امريكايي را تهديد مي‌كردند و مي‌گفتند كه شما را منفجر خواهيم كرد، اينها را ماشنيديم آيا اين درست است؟
**سردار جعفري: تمام آن صداها ساختگي بود و صدا مال ايراني ها نبود. فيلم واقعي را ما داريم و قسمتي از آن را (براي روشن شدن حقيقت) پخش كرديم صداي آن صحنه مال سربازان ايراني نبود.
*غسان بن جدو: من عادت كردم به گفتمان ايراني . در مسايل بزرگ و حساس و خطرناك با آرامش و حتي كم رنگ با برخورد مي‌شود، اما در اين مساله آمريكا به طور واضح گفت: اين به چالش كشيدن ايران است و تهديد كرد اين اتفاق دوباره تكرار نشود و اگر تكرار شود آمريكايي‌ها سكوت نخواهند كرد پاسخ شما چيست؟
**سردار جعفري: خوب طبيعتا آن سناريويي بود كه آنها ساخته بودند و آن تهديدي كه ادعا كردند كه توسط پاسداران ما انجام شده است واقعي نبود و اصلا كار نيروهاي ما نبوده است. نيروهاي ما وظيفه‌شان در شناسايي كشتي‌هايي كه از تنگه هرمز عبور مي‌كنند را انجام دادند. اين اقدام يك كار عادي است كه هميشه انجام مي‌شود. آنجا هيچ مشكلي نيست و آنهامي‌دانند اين يك امر عادي است وبايد انجام شود. آنها بايد بدانند تهديدي كه ساختند و ادعا كردند و تهمتي كه به نيروهاي ما زدند دروغ بوده است و هيچ وقت انجام نمي‌شود چون اصلش واقعيت نداشته است.
*غسان بن جدو: ژنرال جعفري خواهش مي‌كنم جواب دقيق بدهيد تا من اين نكته را بفهمم شما تاكيد مي‌كنيد كه هر كشتي امريكايي و غير آمريكايي كه بخواهد از تنگه هرمز عبور كند شما به عنوان سپاه پاسداران يا نيروي دريايي ايران به بازرسي و تحقيق از آنها ادامه خواهيد داد آيا منظور دقيقا همين است؟
**سردار جعفري: بازرسي نه، اما شناسه و مشخصات آنها را مي‌پرسيم و از آنها مي‌خواهيم كه خودشان را معرفي كنند و آنها نيز طبق قوانين بين المللي دريايي موظف هستند كه خودشان را معرفي كنند و حتي شماره بدنه كشتي را بگويند تا ما آن را ثبت كنيم و خود اين يك امر طبيعي است كه سالها د‌ر منطقه انجام شده و باز هم انجام خواهد شد.
*غسان بن جدو: يك سوال مشخص در ذهن هر انساني در منطقه وجود دارد، از بعضي مسئولين ايراني مانند وزير امور خارجه ايران نيز اين سوال پرسيده شد، اين بار از شما به طور مشخص به عنوان فرمانده كل سپاه پاسداران اين سوال را مي‌پرسم، اگر آمريكا به شما حمله كند چه مي‌كنيد؟
**سردار جعفري: ملت ايران در 8 سال دفاع مقدس قدرت خود را با تحمل سختي‌ها و دشواري‌هاي زياد ثابت كرد. ما ثابت كرديم ملتي نيستيم كه يك تجاوز خارجي را بپذيريم و تسليم ظلم و تجاوز بشويم و حق خود را به ديگري واگذار كنيم. در زماني كه صدام به ايران حمله كرد حدود يكسال و نيم ( كمتر از دو سال) طول كشيد كه ما همه خاك كشورمان و همه شهرهايمان را از جمله خرمشهر باز پس گرفتيم، عراق مجبور به عقب نشيني شد و آن را اعلام كرد.بنا به تدبير امام خميني(رحمه ا...) و با دور انديشي امام (ره) ما حدود 6 سال جنگ را ادامه داديم تا به جهانيان ثابت كنيم ايران و مردم مسلمان ايران و جمهوري اسلامي ايران، سرزميني نيست كه كشوري جرات كند به آن حمله كرده و بعد عقب نشيني كند و يا بخواهد به ايران مسئله‌اي را به زور تحميل سازد.
اين اتفاق هيچگاه نمي‌افتد. ايران ظلم و تجاوز را قبول نمي‌كند.ايـن درسـي اسـت كـه از مكتب امام حسين (ع) در روز عاشورا و در مدرسه عاشورا گرفتيم. ايراني‌ها يكپارچه و خوب اين درس تاريخي را از امام حسين (ع) آموخته‌اند. طبيعي است كه اگر آمريكا تصميم بگيرد به ايران حمله كند اولين اقدام ايران دفاع همه جانبه و دفاع با همه توان و "مقابله به مثل" با تمام توانايي موجود خواهد بود. اين توان قابل مقايسه با توان قبل از شروع جنگ با صدام حسين برعليه ايران نيست. آن زمان حدود دو سال از انقلاب اسلامي ما گذشته بود كه صدام به ما حمله كرد. حتي آمادگي‌هاي اوليه براي دفاع در ايران وجود نداشت. اما با اين حال ما بعد از حدود يكسال و نيم دشمني كه همه ابر قدرتهاي دنيا پشت سرش بودند( و به آن كمك‌هاي همه جانبه مي‌كردند) را شكست داديم.
امروز سي سال از پيروزي انقلاب مي‌گذرد. تجربه جنگ(دفاع مقدس 8 ساله) و سلاح و تجهيزات جنگي زيادي در اختيارمان هست و در اين زمينه خود كفا شده‌ و پيشرفت چشمگيري داشتيم.
قطعاً آمادگي‌هاي اوليه خيلي بيشتري براي دفاع وجود دارد حتي براي حمله (احتمالي) آمريكايي‌ها.
تنها برتري آمريكا توان تسليحات هوايي و الكترونيكي از ناحيه نظامي است. ما با توجه به تجربيات گذشته و جنگ‌هاي اخير در منطقه و همچنين مطالعاتي كه داشتيم ممكن است از لحاظ ابزار و تجهيزات توان آنها را در اختيار نداشته باشيم. حتي آنها مي‌دانند كه شايد حجم سلاحهاي پيشرفته و با تكنولوژي بالايشان در دسترس ما نباشد. ليكن با تمهيدات خاصي مي‌توانيم حتي پدافند‌هاي هوايي آنها را خنثي كنيم. به هر حال ايران با تمام نيرو و قدرت دفاع خواهد كرد و (دربرابر هر گونه تجاوزي) مقابله به مثل انجام خواهد داد. فكر مي‌كنم ما قادر باشيم يكبار ديگر آمريكا را از اقدامات گستاخانه پشيمان سازيم.
نمونه بارز اين ادعا جنگ 33 روزه رزمندگان حزب ا... و مقاومت مردم مسلمان لبنان ضد رژيم صهيونيستي است كه خود شما (شبكه خبري الجزيره) در بيان اين واقعيت‌ها به جهان سهم داشتيد. اين پيروزي حزب ا... لبنان در مقابل ارتش اشغالگر اسرائيل نمونه‌اي از اين حرفهاست. رزمندگان دلير حزب ا... امكانات و سلاح ويژه‌اي در اختيار نداشتند اما با تدبير، تفكر، شجاعت، توكل به خداوند متعال، برنامه‌ريزي و با رهبري سيد حسن نصرا... ، با همان حداقل تسليحات و امكانات توانستند بزرگترين(مجهزترين) ارتش منطقه را از نظر امكانات مادي كه مدعي است يك ارتش برتر است شكست قطعي و سنگين بدهند اين امر در ايران هم قابل تكرار است.
*غسان بن جدو: اما اجازه بدهيد، بعضي از كارشناسان نظامي مي‌گويند مقايسه اين وضعيت با آنچه كه درگذشته در زمان جنگ تحميلي با عراق بوده، صحيح نيست به خاطر اينكه آمريكا در خليج(فارس) با تمام پايگاهايش در پاكستان، افغانستان و عراق حضور دارد. شايد بيننده‌ها حرف‌ها و اين اعتماد به نفس شما را درك كنند، ولي شما در ميدان عمل چه عكس العملي نشان مي دهيد؟
**سردار جعفري: اتفاقاً اين حضور آمريكايي‌ها در اطراف ايران و اينكه ايران را به خيال خودشان محاصره كرده‌اند يك آسيب جدي براي آمريكا‌يي‌هاست. آنها خودشان به خوبي مي‌دانند كه در تيررس مستقيم سلاح‌هاي دوربرد و توپخانه‌اي ما و حتي در تيررس موشكهاي ميان برد و راكت‌هاي ما هستند. اين حضور آمريكا‌يي‌ها در كشورهاي اطراف به عنوان قدرت آنها به شمار نمي‌رود و بلكه دقيقاً نقطه آسيب‌پذيري آنهاست. اين يك تحليل نظامي است. كه اتفاقا يك تحليل‌گر آمريكايي به آن اشاره كرده بود و تحليل درستي است.
تصور اينكه آنها قصد حمله زميني را دارند، درست نيست ما حمله زميني آمريكايي‌ها را به ايران تقريباً محال مي‌دانيم و فكر نمي‌كنيم اينقدر نيروهاي نظامي آمريكا و حتي سياستمدارانشان بي عقل باشند كه بخواهند يك چنين كاري را انجام دهند.
آنها مي‌دانند چرا توانستند عراق را اشغال كنند، عراق با ايران خيلي تفاوت دارد. در عراق مردم با حكومت صدام حسين نبودند، ظلم و ستمي كه صدام به مردمش كرده بود باعث شد كه مردم از او دور شده و متنفر شوند. اگر به آنها اجازه مي‌دادند خود مردم عراق عليه حكومت صدام قيام مي‌كردند.
اين وضع در ايران نيست. ايراني اگر مشكلي نيز دارد به هيچ بيگانه‌اي اجازه نمي‌هد كه نيروهايش را به خاك ايران بياورد. ايرانيان در طول تاريخ ثابت كرده‌اند كه در مقابل تجاوز بيگانه متحد مي‌شوند.(آمريكايي‌ها) اينها را خوب مي‌دانند و تصور هجوم زميني به ايران را نمي‌كنند. ولي اگر بخواهند ايران را تهديد كنند شايد (حماقت كرده) بمباران كنند و يا موشكهايي را به هدفهاي در ايران پرتاب كنند و چون در اين حد حمله‌شان محدود مي‌شود در چنين صورتي حضور نيروهاي آنها اطراف ايران آسيب پذير خواهد بود و براي ما اين امر نقطه قوت محسوب مي‌شود، بنابراين فكر نمي‌كنم حضور بيش از 150 هزار آمريكايي و نيروي كه اطراف ايران وجود دارند نقطه قوتي براي تهديد ايران باشند و دقيقاً تحليل ما اينست كه نقطه ضعف آنهاست.
*غسان بن جدو: ببخشيد، هنگامي كه مي‌گوييد اين نقطه ضعف آنهاست آيا هر جايي كه نيروهاي آمريكايي وجود دارند شما قادر به ضربه زدن آنها هستيد؟
**سردار جعفري: بله، اگر در منطقه‌اي آمريكايي‌ها حضور داشته باشند و از آنجا براي حمله به ما استفاده كنند البته اين حق مسلم ما است كه پاسخ تهاجم اين نيروها را به سرزمين‌مان بدهيم البته من مي‌دانم كه اين نگراني در كشورهاي اطراف وجود دارد. به هر حال نيروهاي نظامي آمريكا در آنجا مستقر هستند. اما اگر جنگ عليه ما شروع شود اين حق براي كشوري كه مورد هجوم قرار مي‌گيرد، ايجاد مي‌شود كه در واقع وقتي نيروهاي دشمن عليه ما اقدامي مي‌كنند، با موشك يا هر سلاح ديگري دشمن را هدف قرار دهيم. البته قطعاً اين را هم مورد توجه قرار خواهيم داد كه ملت و مردم آن منطقه آسيب نبينند و فقط نيروهاي آمريكايي حاضر در آن منطقه مورد هدف قرار گيرند. توان و دقت و برد سلاحهاي كه ما در اختيار داريم اين اجازه را به ما مي‌دهد كه بين مردم منطقه و نيروهاي آمريكايي تفكيك قايل شويم.
طبيعي است بارها براي كشورهاي مسلمان منطقه ثابت شده كه ايران هيچ هجومي را به كشورهاي منطقه انجام نمي‌دهند و تنها از خود دفاع مي كند.
وقتي عراق و صدام به ايران حمله كردند بالاخره بخشي از مردم او را براي حمله به ايران همراهي كردند، اما ما مردم عراق را هدف قرار نداديم و روابط تاريخي بسيار خوب خود را با مردم عراق حفظ كرديم و اين ارتباط و وحدت اسلامي خود را بي شك حفظ خواهيم كرد. همه ما معتقديم كه آمريكا دشمن مشترك همه مسلمانان است و وظيفه ماست در مقابل استكبار جهاني بايستيم و به آن ضربه بزنيم و هر كشوري كه از او ضربه نظامي ديد بر همه مسلمانان است كه براي ياري آن كشور اسلامي بپاخيزند.
*غسان بن جدو: به مساله عراق بر مي گرديم اما سرلشكر جعفري شايد خيلي نمي دانند كه شما يك مهندس معماري هستيد و حتي اين جايي كه در آن حضور داريم را شما طراحي كرده ايد و در زمان جنگ ايران و عراق نقش نظامي مهمي داشتيد و حتي فرمانده نيروي زميني سپاه واين اواخر نيز رييس مركز راهبردي سپاه بوده ايد. سوال من اين است اگر اسراييل در جنگ شركت كند برنامه شما چيست؟ با توجه به اينكه چندي قبل اسراييل مدعي شد يك موشك جديد دوربرد را با موفقيت آزمايش كرده و منظور از دور برد سوريه يا لبنان يا كشور هاي عربي نيست و همانطور كه بعضي از كارشناسان نظامي معتقدند بطور مشخص منظور ايران است.
**سردار جعفري: به نظر ما هيچ فرقي بين اسراييل و امريكا نيست و هر دو اهداف مشتركي را دنبال مي كنند و منافع مشتركي با هم دارند اما در سناريويي كه ما فرض كرديم دو حالت وجود دارد.
امكان دارد امريكا حماقت به خرج بدهد و بخواهد به ايران حمله كند. دست ما براي تصميم گيري بسيار باز خواهد بود و آن چيزي را كه اراده كنيم انجام ميدهيم. اين چيزي است كه اسراييل از آن نگران است. بنابراين آزمايش اين موشك هاي با برد بلند را انجام مي‌دهند و اين به توسعه سلاح و امكانات فوق مدرن آنها بر مي گردد كه ممكن است بر ضد ايران استفاده كنند. هيچ مشكلي در اين زمينه ندارند و اين قدرت نمايي را انجام مي دهند اما شناخت واقعي كه از مسوولين رژيم اشغالگر قدس داريم اينست كه اين اشتباه بزرگ و تاريخي را انجام نمي دهند.
*غسان بن جدو: ژنرال جعفري اگر اسراييل سوريه را هدف قرار دهد شما چه مي كنيد؟
**سردار جعفري: ما بر اساس وظيفه اسلامي و انقلابي خودمان معتقديم هر كشور مسلماني در هر جاي جهان به نوعي ملتش مورد هجوم ظلم و ستم قرار بگيرند بايد از آنها حمايت كنيم.اسلام و قرآن به ما ياد دادند و امام به ما توصيه كرده كه از آنها حمايت كنيم. كشور مسلمان سوريه نيز اگر مورد حمله قرار گيرد شامل اين كشورها مي شود و ملت ايران هر گونه كمك و ياري را در حد توان به آنها تقديم خواهد كرد . البته تصميم درباره نحوه كمك رساني به تصميمات شوراي عالي امنيت ملي ايران بر مي‌گردد و نظر نهايي را مقام معظم رهبري (فرمانده معظم كل قوا) در وقت مناسب اتخاذ مي كنند كه چه اقدامي بايد انجام بدهيم و چكار نبايد انجام بدهيم. نمي توانيم از الان بگوييم چه خواهيم كرد. شرايط توسط مسوولان سنجيده و دستورات لازم صادر مي شود.
*غسان بن جدو: ژنرال جعفري حتما خوب مي دانيد كه يكي از اشكالاتي كه بازتاب منفي روي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گذاشته اينست كه امريكا سپاه را يك سازمان تروريستي ناميد و گفت كه شما در اوضاع داخلي عراق دخالت مي كنيد و باعث ناامني در عراق هستيد و همچنين شما هستيد كه حزب ا... لبنان و گروههاي مقاومت فلسطيني حماس و جهاد اسلامي را حـمايت مي كنيد و اين چيزي است كه شما را نه تنها در سرلوحه مبارزه قرار مي دهد مشكلاتي را نيز در اين منطقه ايجاد مي كند. نظر شما در اين رابطه چيست؟
**سردار جعفري: ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي ايران افتخار مي كند كه در مقابل دشمنان و تجاوزهايي كه امريكا و رژيم اشغالگر قدس بر ضد مسلمانان در منطقه انجام مي دهند، بايستد. ايران هيچ وقت در مقابل اين ظلم ها و تجاوز ها سكوت نخواهد كرد، حتي به آن افتخار مي كند. و طبيعي است آنها اتهاماتي را نسبت به ايران وارد كنند، زيرا ايران نه تنها زير سلطه آنها نيست زير بار حرف زور آنها نير نمي رود.
حتي با استكبار جهاني و با اشغالگري و تروريست مبارزه مي كند واين مخالفت يك مخالفت واقعي است چون ايران طبق نقشه امريكا و بر اساس مصالح امريكا حركت نمي كند پس انها اين اتهامات را به ايران وارد مي كنند.طبيعي است كه اتهامات وارد شود. امروز همه جهانيان مي دانند كه آمريكا و اسرائيل به شكل دولتي از تروريست دفاع مي كنند. وزيران كابينه اسرائيل جلساتي را برگزار مي كنند كه محبوبترين رهبر دنياي عرب و رمز مقاومت (لبنان) يعني "سيدحسن نصرا..." را بكشند و ترور كنند. اين كار يك اقدام تروريستي دولتي است كه آنـهـا نقشه آن را برنامه ريزي مي كنند و به انواع مختلف از تروريست دفاع مي كنند. ليكن اين اتهامات را به ايران مي زنند و همه مي دانند كه اكثر مسئوولان ايراني قرباني تروريست هستند _اشاره به ترورهاي كور منافقين و ضدانقلاب_ و اين چيزي جز اتهام هاي پوچ وبي اساس نيست.
اما در رابطه با كمكهاي ايران به ملت عراق، طبيعي است كه ايران كمكهاي اقتصادي و مالي به مردم عراق مي كند اما در اين رابطه كه گفتيد و ما به آنها متهم هستيم ، هيچ نوع همكاري و مساعدتي انجام نمي شود هر چند با توجه به وجود مرزهاي طولاني و وسيع با عراق ، خيلي ها در حال تردد هستند و از كشورهاي مختلف به عراق تردد مي كنند. كه شايد باعث بخشي از ناامني ها مي شود. البته اين ناامني موجود درعراق در بعضي از مقطع هاي زماني خاص با حمايت آمريكايي ها بود . چون مصلحت آن زمان امريكا ايجاب مي كرد آنها در عراق بمانند، پس نياز به يك ناامني در اين كشور دارند تا ادعا كنند كه امنيت را برقرار خواهند كرد. به همين دليل اين بازيها را به راه مي اندازند.
با توجه به ارتباط اسلامي و دولتي بين ما و ملت عراق، مطمئن باشيد عراقيها مي دانند منشا اصلي عملياتهاي تروريستي در ميان مردم عراق كجاست. در فقه اسلامي وشيعي عمليات تروريستي، حرام مسلم است ، كشتن يك مسلمان، حتي فرقي نمي كند يك مسيحي يا يك يهود منع شرعي دارد و گناه كبيره محسوب مي شود كسي كه به اين عمل دست بزند به شدت مورد عقوبت قرار خواهد گرفت.به همين خاطر تروريست با فلسفه ، فقه ، دين و حتي با سياستهاي ما سازگاري نداشته و حتي با نظام حاكم بر كشور ما سنخيتي ندارد . و اين حرفها چيزي نيست جز اتهامات بي پايه و اساس بر عليه ما.
*غسان بن جدو: ژنرال جعفري از شما بعنوان فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي براي وقتي كه به اين برنامه اختصاص داديد. كمال تشكر را داريم همچنين از تمام كساني كه در تهيه اين برنامه كمك كردند تشكر مي كنيم. با تقدير از شما در پناه خدا باشيد.
**سردار جعفري: من هم براي شما آرزوي موفقيت مي كنم و اميدوارم شبكه الجزيره همچنان استقلال نسبي خبري خود را از قدرتهاي بزرگ حفظ كند

منبع:خبرگزاری فارس
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”