كماندوهاي محلي
آسيا- ترجمه نيلوفر قديري:
جنگ آمريكا در افغانستان وارد هفتمين سال خود شده و اين در حالي است كه هر روز خبري از انفجار انتحاري در گوشهاي از اين كشور منتشر ميشود.
هنوز كابل تنها نقطه تحت كنترل دولت مركزي است و هنوز مدارس و مراكز تجاري در امنيت نيستند. مردم اين كشور هنوز آب و برق كافي در طول شبانهروز ندارند و هنوز وقتي از خانههايشان خارج ميشوند چند نظامي خارجي را در كوچهها در كمين ميبينند.
در چنين شرايطي نظاميان آمريكايي راهبرد تازهاي را براي ادامه اين جنگ در پيش گرفته اندتا از ميزان تلفات خارجي بكاهد. اين راهبرد كه اميد زيادي هم به آن بسته شده، آموزش نيروي كماندويي ويژه براي انجام عمليات محدود و شبانه در نقاط دوردست عليه مراكز و مقرهاي طالبان است.
بالگردهاي شنوك آمريكايي در هفتههاي اخير هر شب كماندوهايي را به روستاهاي دوردست افغانستان ميبرند كه مجهز به سلاحهاي پيشرفته هستند و ماموريتشان حمله به مراكز تجمع طالبان در اين مناطق است.
اين حملات از ماه دسامبر گذشته در منطقه صابري در استان خوست آغاز شد. اين منطقه مدتهاست كه براي نظاميان آمريكايي خطرناك به حساب ميآيد. تا كنون عمليات كماندوها در اين مناطق به مرگ يا دستگيري بيش از 30 نفر از رهبران عوامل شبه نظامي و ناآرامي در شرق افغانستان منجر شدهاست.
جنگجويان طالبان فكر ميكنند كه اين عمليات كار نيروهاي ويژه آمريكايي است؛ اما چنين نيست. اين كماندوهاي شبانه مانند نيروهاي آمريكايي لباس ميپوشند، سلاح آمريكايي به دست ميگيرند و عينكهاي ديد در شب به چشم ميزنند؛ اما آنها افغاني هستند نه آمريكايي.
اين نيروهاي ويژه افغان توسط گروههاي نيروي ويژه آمريكا آموزش ميبينند و آماده ميشوند. نيروهاي آمريكايي بهدنبال اين هستند كه با آموزش اين كماندوها نيروي جنگي ويژه و ثابتي ايجاد كنند كه در نهايت جايگزين نظاميان آمريكايي در افغانستان شوند.
يكي از فرماندهان نيروي ويژه آمريكا در پايگاه نظامي خوست به خبرنگار واشنگتن پست ميگويد: اين كار، بليت خروج ما از اينجاست. در پايگاه نظاميان آمريكا در خوست، كماندوهاي افغان در كنار نيروهاي آمريكايي غذا ميخورند، ميخوابند، آموزش ميبينند و در نهايت وارد عمليات ميشوند.
تشكيل نيروي ويژه 4 هزار نفري افغان توسط نظاميان آمريكايي تحولي بزرگ در اين كشور ايجاد ميكند. اين تجربه در گذشته هم در افغانستان به اجرا گذاشته شدهبود.
در سال 2001 و در عمليات سرنگوني طالبان در افغانستان يك گروه ويژه موسوم به كلاهنمديهاي سبز با نفوذ به مناطق محلي به سرنگوني طالبان كمك كردند. اكنون اين نيروهاي افغان در صف نخست جبهه نبرد قرار ميگيرند و قرار است مستقيما مسئوليت اين جنگ را به دست بگيرند.
نيروهاي ويژه آمريكا تنها اين كماندوهاي افغان را هدايت ميكنند و در عمليات آنها هيچ نقشي ندارند. نظاميان آمريكايي معتقدند كه اين نيروي كماندويي به مهمترين ابزار در مقابل ناآراميهاي افغانستان تبديل ميشود.
اين رويكرد جديد همچنين ميتواند در ماههاي آينده موجب كاهش شمار نيروهاي ويژه آمريكا و ناتو در افغانستان شود. اكنون بيش از 2 هزار نيروي ويژه و كمكي خارجي در افغانستان حضور دارند كه بسياري از آنها در گروههاي 12 نفري و در كنار نيروهاي افغان در مناطق ناآرام افغانستان در عمليات شركت ميكنند.
در مناطق خشونتخيز استان خوست و نقاط ناآرام ديگر افغانستان كماندوها نقشي اندك اما حياتي دارند. آنها رهبران عوامل ناآرامي را دستگير كرده يا ميكشند، تامينكنندگان مالي و سازندگان بمب را دستگير ميكنند و اين مرحله اول از راهبرد پاكسازي مناطقي است كه هستههاي دشمن در آن فعاليت دارند.
نياز به وجود نيروي افغاني كه در حمله به شبكه ناآراميها و عوامل شبه نظامي مهارت داشتهباشند اكنون بيش از هر زمان ديگري احساس ميشود. به ويژه اينكه اكنون بمبگذاريهاي كنار جادهاي و حملات انتحاري از سال 2006 در افغانستان افزايش يافتهاست.
در كمپ آموزشي كه در ميان كوهها در استان خوست محاصره شده، سروان محمد رضاي 29 ساله از گردان 203 كماندويي براي فرود آمدن ازبالگرد و شروع عمليات لحظهشماري ميكند.
زمان فرود فراميرسد و سربازان يكييكي ازبالگرد خارج ميشوند. دربالگرد يك نيروي ويژه آموزش دهنده حضور دارند تا اطمينان حاصل شود آنها در مكان تعيين شده درست به زمين فرود بيايند.
افراد نيروي ويژه پيش از شروع عمليات در يك رقابت براي انتخاب شدن شركت ميكنند و 12 هفته آموزش اوليه ميبينند. اين آموزش در پايگاه ويژه در جنوب كابل آغاز ميشود.
بعد از اين آموزش اوليه 12 هفتهاي، كماندوها ميان نيروهاي ويژه ارتش در 5 منطقه افغانستان تقسيم ميشوند. سپس هر گروه 6 هفته آموزش حضور مستقيم در ماموريت را ميگذرانند. مسئولان آموزش كماندوها شب و روز را با اين نيروهاي آموزشي ميگذرانند.
بعد از اين مدت اين نيروي كماندويي فاصله بسياري با همرزمانشان در ديگر واحدهاي ارتش افغانستان پيدا ميكنند. مثلا در آموزشهاي اوليه بيش از 6 هزار رديف گلوله شليك ميكنند. اين در حالي است كه سربازان عادي تنها 60 رديف گلوله شليك ميكنند.
با وجود اين آموزش پيشرفته، اكنون متقاضي زيادي براي شركت در اين گروه آموزشي و بعد تبديل شدن به كماندوهاي حرفهاي وجود ندارد. از سوي ديگر اين واحدهاي آموزشي اكنون با كمبود 3500 نفر نيروي آموزش دهنده روبهرو هستند.
اين به معناي كمبود 40 درصد از نيروي مورد نياز براي آموزش است. قرار است هزار تفنگدار آمريكايي در روزهاي آينده براي اين منظور وارد افغانستان شوند اما حتي اين تعداد هم نميتواند كندي روند آموزش و تشكيل نيروهاي ويژه افغان را تامين كند.
در اين اردوهاي آموزشي بخشي از كار آموزش به وسيله نمايش فيلمهاي جنگي واقعي در خود افغانستان صورت ميگيرد. اين افراد هر ماه 50 دلار حقوق اضافه بر حقوق ارتش دريافت ميكنند.
به اين ترتيب حقوق اين نيروها در مجموع به 200 دلار در ماه ميرسد. آنها همچنين از تجهيزات پيشرفته بهتري نسبت به ديگر نيروهاي ارتش برخوردار ميشوند.
در ماه دسامبر بيش از 200 كماندوي تازه آموزش ديده افغان در استان خوست در يك شب 5 هدف را در مناطق ناآرام تسخير و 5 تن از رهبران و عوامل ناآرامي را دستگير كردند. در 9 فوريه گذشته نيز اين نيروها نسيمالله از رهبران يكي از هستههاي بمبگذار طالبان را دستگير كردند.
مزاياي استفاده از نيروهاي افغان در اينگونه عمليات براي آمريكا زياد است. اين كماندوهاي محلي، زبان و فرهنگ افغان را به خوبي ميدانند و ميتوانند اطلاعات بيشتري جمع كنند.
نظاميان آمريكايي با اين كماندوها مشكلات زيادي دارند. يكي از اين مشكلات اين است كه آنها آب و غذاي زيادي استفاده ميكنند كه اين براي شركت در عمليات حساس و طولاني مانع بزرگي است. در عملياتي، به يك گروه 5 نفره 20 بطري آب براي 4 روز دادهشد. اما آنها در روز اول همه ذخيره آب را تمام كردند و بعد آب بيشتري طلب كردند.
هدف بعدي نظاميان آمريكايي اين است كه اين نيروهاي ويژه بعد از فراگرفتن مهارتهاي لازم، خود به هسته آموزشدهنده براي تربيت نيروهاي ارتش افغانستان تبديل شود.
راهبرد جديد ناتو
قرار است گروههاي كماندويي افغان از 6 گردان تشكيل شوند كه هر گردان 640 كماندو را شامل شود. از اين ميان اما تا كنون 3 گردان در 5 ماه گذشته كار خود را آغاز كردهاند.
كماندوهاي آمريكايي ميگويند در اين راه هنوز موانعي وجود دارد كه از آن جمله ميتوان به مسائل لجستيك مانند آموزش ذخيره آب و غذا براي نبردهاي طولاني و هماهنگي كماندوها با نيروهاي منظم ارتش اشاره كرد.
با اين حال اين برنامه طولاني مدت و گسترده است و آموزش وسيع نيروهاي امنيتي افغان را شامل ميشود. اين برنامه در حقيقت بخشي حياتي از راهبرد جديد ناتو و آمريكا براي ايجاد ثبات در افغانستان است. كمبود آموزشدهندهها و مشكلات تجهيزات و امكانات، روند آموزش كماندوها را كند كردهاست.
واشنگتن پست- 19 آوريل 2008
كماندوهاي محلي
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها