دوستان همانطور که در اخبار شنیده اید خلیج فارس به مدت 5 سال به سپاه واگذار شد و ارتش نیز آرام آرام پرسنل و تجهیزاتش زا از خلیج فارس جم آوری و به شرق تنگه هرمز و سواحل دریای عمان منتقل می کند.
با دقتی که در پست های دوستان در تاپیکهای مشابه کردم دیدم که خیلی به این موضوع حساس هستند. بد ندیدم داشته ها و اطلاعات خود را در این زمینه با شما به اشتراک بگذارم. امید که شما نیز در این بحث بنده حقیر را یاری کنید.
پیش از ورو به بحث اصلی مقدمه ای کوتاه را عرض خواهم کرد که می دانم به مذاق بعضی ها در سایت خوش نخواهد آمد.
عزیزان در دهه 50 شمسی و با ورود نسل جدید شناورها مدرن آن زمان از بریتانیاو امریکا و فرانسه به ایران و نیز حضور گسترده مستشاران خارجی در بندرعباس و بوشهر نیروی دریایی ایران به یکی از مجهز ترین و قوی ترین نیروهای دریایی جهان در ان زمان تبدیل گشت و لقب ژاندارم خلیج فارس این خلیج پرارزش و سرشار از هزاران میلیارد ثروت نفتی را یدک می کشیدو این لقب را تا بهمن 57 و سقوط شاهنشهایی ایران حفظ کرد.
با پیروزی انقلاب تغییرات بسیار زیادی در نیروی دریایی رخ داد و بسیاری از فرماندهان آن به دست انقلابیون تیرباران و اعدام شدند و بسیاری نیز از طریق کوههای آذربایجان به ترکیه و سپس به اروپا و امریکا مهاجرت کردند.
البته بعضی اعدام ها که کاملا خودسرانه صورت گرفت و بیشتر به تسویه حساب شخصی شباهت داشت تا محاکمه عادلانه و به شکلی بسیار برق آسا توسط فردی به نام صادق خلخالی انجام می گرفت ضربات شدیدی به ارتش وارد کرد که ضرر و خسارت نبود ان فرماندهان را در 1 سال اول جنگ دیدیم که با بکار گیری افرادی که با درجه ستوانی به فرماندهی تیپ منصوب شدند و در 4 عملیات اولیه جنگ شکست سختی از عراق خوردند تا اینکه با حضور تیمسار سپهبد شهید علی صیاد شیرازی ارتش سر و سامان یافت و اندکی توان تحلیل رفته خود را بازیافت.
البته امروزه از آن 4 عملیات به دلیل اینکه عاملان ان می دانند که چه اشتباهاتی کردند و با بی تدبیری چه سربازان بیگناهی را با ژ 3 به جنگ تانک تی 72 فرستادند حرفی به سخن نمی آورند و کل جنگ را در عملیات های پیروزی چون بیت المقدس و کربلای 5 خلاصه کرده اند.
که انشالله اگر مدیر سایت اجازه دهد و ان را سانسور نکند در تاپیکی جداگانه به ان 4 عملیات بسیار تلخ و عبرت آموز مفصلا خواهم پرداخت.
به هر حال نیروی دریایی قهرمان ایران در 7 آذر 59 طومار نیروی دریایی عراق را در هم پیچید و ناوچه همیشه جاوید پیکان که نامش اشک را بر چشمان من جاری می کند با دلاوری تمام پس از غرق کردن چند شناور اوزاک عراقی در دل آبهای نیلگون خلیج فارس برای همیشه آرام گرفت.
و سپس نیروی دریایی تا پایان جنگ به حراست از نفتکشها و کشتیهای ایرانی در برابر تجاوز عراق مشغول شد و انصافا اگر نبود نیروی دریایی ایران ظرف چند ماه اقتصادش فرو می پاشید.
سپاه نیز در سال 64 به موازات ارتش نیروی دریایی خود را تشکیل داد و 3 پایگاه اصلی خود را در بندرعباس- بوشهر و جنوب آبادان قرار داد و تا انتهای جنگ به آزار نیروهای امریکایی و نیز نابودی چند اسکله عراقی پرداخت.
با پایان جنگ در سال 68 جلسه ای در ستاد فرماندهی کل قوا در خیابان پاستور شرقی تهران تشکیل می شود که در ان بحث ادغام ارتش و سپاه مطرح می شود و با مخالفت رهبری موضوع مسکوت می ماند و تنها تفکیک وظایف بین ارتش و سپاه تعریف می شود.واین روند تا سال 87 ادامه می یابد.
و امام موضوع اصلی بحث:
در آغازین ما های امسال و تقریبا اواخر اردیبهشت ماه با ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح خلیج فارس به سپاه و دریایی عمان به ارتش واگذار می شوند که در تاپیک های قبلی به طور جامع آن را توضیح دادم.
ارتش نیز وسعت کار خود در سواحل این دریا را گسترش داده و با داشتن سه منطقه دریایی بندرعباس - جاسک- چابهار استراتژی جدیدی را برای خود تعریف می کند.
هر سه منطقه مذکور پس از سالها فراموشی و کم اهمیتی به ناگاه مورد توجه قرار می گیرند و گروههای مهندسی ارتش به سرعت و با سه شیفت کاری شروع به ساخت اسکله های جدید و تاسیسات گسترده در این سواحل دست می زنند که واقعا جای بسی تقدیر و تحسین دارد.
زیردریایی کلاس سنگین و نیمه سنگین کیلو(طارق) و قائم به چابهار منتقل شدند و با دستور العملی جدید ونو گشتزنی خود را از سواحل عمان به آبهای اقیانوس هند گسترش دادند .
هنوز اطلاع دقیقی از اقدامات جدید نیروی دریایی در آن منطقه در دست نیست ولی ان چیزهایی که از صحبتهای فرماندهان ارتش و نیز گوشه کنار شنیده می شود این است که ارتش در نظر دارد که در صورت آغاز تجاوز به ایران ناوها را در همان ابتدای ورود به خلیج فارس مورد حمله قرار دهد و دیگر اجازه پشتیبانی به نیروهای موجود در خلیج فارس را ندهد و از سوی دیگر سپاه نیز با خیالی اسوده از اینکه ورو نیروی جدید به خلیج فارس مختل شده است با هزاران قایق تندرو واستشهادی و تعداد زیادی زیر دریایی کوچک به ناوگان باقیمانده موجود در خلیج فارس و پایگاه امریکاییی ها در ساحل امارات- قطر- بحرین و کویت به سرعت حمله ور شود و در صورت وقوع جنگ به این شکل و تلفات زیاد نیروهای دشمن که نقطه ضعف اصلی انهاست(دقت کنید امریکاییها به تلفات خیلی حساسند و به همین دلیل جنگ با ویتنام را با 58000 کشته ناتمام رها کردند) سرنوشت جنگ را تغییر دهند.
امید که مقاله کاملی بوده باشد من را از نظرات خود محروم نکنید.
مرسی
بررسي جامع استراتژي اعلام نشده نيروي دريايي ايران در اقيانوس هند
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- سپاسهای ارسالی: 3096 بار
- سپاسهای دریافتی: 11996 بار
M0H@mM@d,
از این بابت متاسفم البته پدرتان یک مقدار بدشانسی آورد به ورودیهای 87 نیروی دریایی حقوقی به مراتب بیشتر از پدر شما می دهند و من یک ناوبان دوم تازه استخدام شده با حقوق 500 هزار تومان می شناسم .
به هر حال من انسانی هستم عاشق دریا و عاشق نیروی دریایی و ناو و زیردریایی و متاسفانه به آرزوی خودم که همانا ورود به دانشگاه افسری نیروی دریایی در نوشهر بود نرسیدم.
و در تست پزشکی رد شدم که البته وضعی که در آنجا دیدم بیشتر پارتی بازی و فامیل بازی حکمفرما بود و تقریبا بی دلیل و با علتی مضحک که تو تناسب اندام نداری من را رد کردند گویی می خواهند خلبان بگیرند.
متاسفانه من پارتی خاصی نداشتم و تقریبا بی کس ترین آدم در روز تست پزشکی بودم به همراه همه حداقل یک کادر نیروی دریایی امده بود و هرکس برش بیشتری داشت را قبول می کردند.
ای کاش کسی از پرسنل نیروی دریایی این مطلب را بخواند و اگر ممکن بود به من کمک می کرد.همین حالا هم حاضرم به نیروی دریایی بپیوندم.
دوست داشتم در رسته موشکی ساحل به دریا و یا یک ناوشکن و یا زیردریایی مشغول به کار شوم که با بدشانسی موفق نشدم.
به خدا حقوق و مزایا هم انچنان برایم اولویت نداشت چرا که عاشقانه نیروی دریایی را دوست داشته و دارم به هر حال برای همه دریادلان و حافظان ابهای ایران ارزوی موفقیت میکنم.
در پست بعدی به بررسی جامع base نیروی دریایی در چابهار و جاسک می پردازم و کاملتر به تجهیزات موجود خواهم پرداخت.
حق نگهدارتان
از این بابت متاسفم البته پدرتان یک مقدار بدشانسی آورد به ورودیهای 87 نیروی دریایی حقوقی به مراتب بیشتر از پدر شما می دهند و من یک ناوبان دوم تازه استخدام شده با حقوق 500 هزار تومان می شناسم .
به هر حال من انسانی هستم عاشق دریا و عاشق نیروی دریایی و ناو و زیردریایی و متاسفانه به آرزوی خودم که همانا ورود به دانشگاه افسری نیروی دریایی در نوشهر بود نرسیدم.
و در تست پزشکی رد شدم که البته وضعی که در آنجا دیدم بیشتر پارتی بازی و فامیل بازی حکمفرما بود و تقریبا بی دلیل و با علتی مضحک که تو تناسب اندام نداری من را رد کردند گویی می خواهند خلبان بگیرند.
متاسفانه من پارتی خاصی نداشتم و تقریبا بی کس ترین آدم در روز تست پزشکی بودم به همراه همه حداقل یک کادر نیروی دریایی امده بود و هرکس برش بیشتری داشت را قبول می کردند.
ای کاش کسی از پرسنل نیروی دریایی این مطلب را بخواند و اگر ممکن بود به من کمک می کرد.همین حالا هم حاضرم به نیروی دریایی بپیوندم.
دوست داشتم در رسته موشکی ساحل به دریا و یا یک ناوشکن و یا زیردریایی مشغول به کار شوم که با بدشانسی موفق نشدم.
به خدا حقوق و مزایا هم انچنان برایم اولویت نداشت چرا که عاشقانه نیروی دریایی را دوست داشته و دارم به هر حال برای همه دریادلان و حافظان ابهای ایران ارزوی موفقیت میکنم.
در پست بعدی به بررسی جامع base نیروی دریایی در چابهار و جاسک می پردازم و کاملتر به تجهیزات موجود خواهم پرداخت.
حق نگهدارتان
بی
عکس زیر موقعیت ماهواره ای چابهار و جاسک را نشان می دهد. اگر به عکس توجه کنید متوجه می شوید که نیرو دریایی با احداث پایگاه جاسک ورودی شرقی تنگه هرمز را کنترل کرده است و از طریق زیر دریایی های خود فعالیت خود را از چابهار به اقیانوس هند گسترش داده است. توجه کنید زیردریایی های کیلو کلاس و قائم به راحتی قابل ردیابی نیستند و با سر وصدای کم خود و نیز قابلیت ضدراداری که دارند بارها از چند متری ناوهای امریکایی رد شده اند بدون اینکه آنها متوجه شوند.
می توانید برای اثبات این موضوع به اظهارات برخی فرماندهان نیروی دریایی امریکا از جمله آذمیرال فالون در مصاحبه با جینز دیفنس مراجعه کنید.
[External Link Removed for Guests]
می توانید برای اثبات این موضوع به اظهارات برخی فرماندهان نیروی دریایی امریکا از جمله آذمیرال فالون در مصاحبه با جینز دیفنس مراجعه کنید.
[External Link Removed for Guests]
بی
و اما تسليحات و شناور هاي موجود در اين اسکله ها طبق آخرين اخباري که چند روز پيش به دستم رسيد. از کرانه اروند رود تا خليج گواتر
سپاه در خليج هميشه فارس
1.پايگاه دريايي اروند (قايق هاي تندرو ميني کاتيوشا زن کلاس عاشورا -ذوالجناح و اخيرا 5 شناور فوق سريع و پيشرفته باور با موشک انداز c-802
2.اسکله ماهشهر (عاشورا- باور)
3.بوشهر(ناوچه سريع السير موشک انداز هودونگ وقايق هاي مذکور در بالا-تعدادي شناور ناشناس نيز وجود دارد که جديدا وارد سازمان رزم شده اند و از آن خبري ندارم+ده ها ميني زير دريايي
سامانه هوشمند موشکي ساحل به دريا-پايگاه هوا دريا
لازم به ذکر است بوشهر کاملا به سپاه واگذار شد و ارتش در شرف تخليه کامل و انتقال به جاسک و چابهار است
4.عسلويه و بندر لنگه(قايق هاي تندرو موشک انداز
5.بندرعباس-انواع شناورهاي نيمه سنگين و نيز پايگاه اصلي هلي کوپتر هاي ميل 1
6.جزيره هاي لارک -هرمز-قشم-تنب کوچک و بزرگ-ابوموسي-سيري-کيش-لاوان-خارک-فارسي نيز همگي داراي سيستم موشکي است و قايق ها و زير دريايي هاي انتحاري در ان ها کا گذاشته شده اند.
البته در ابوموسي به خاطر شرايط خاصي که در آنجا حاکم است برخي سرويس هاي اطلاعاتي غربي از آن به نان بشکه باروت خليج فارس ياد کرده اند و شوراي همکاري خليج فارس نيز ايران را به کارگذاري ده ها موشک در ميان ناهمواريهاي اين جزيره و حفر تونل هاي زير زميني در آن محکوم کرده است.
و اما ارتش
1.بندرعباس-انواع ناوچه ها و ناوشکن هاي سنگين و نيز پايگاه اصلي زير دريايي هاي نيرو
و نيز تعدادي قايق پيشرفته گلف
2.جاسک پايگاه جديد نيرو که به سيستم راداري پيشرفته ساخت داخل مجهز شده است و تمامي شناور هاي ورودي به تنگه هرمز را زير نظر دارد و خط مقدم نبرد به شمار خواهد آمد
3.چابهار و کنارک-اين پايگاه در حال بازسازي و بهينه سازي است و در حال تبديل به چشم ايران در اقيانوس هند و استراتژي بديع نيروي دريايي در آينده است.
تجهيزات در عکسها نسبتا واضح است و دوستان با کمي دقت به هويت انها پي خواند برد.
لازم به ذکر است نيروي دريايي براي حفظ خود در مقابله با حمله ناگهاني دشمن ده ها base مخفي نيز ايجاد کرده است که من از ان بي خبرم.
با تشکر.
سپاه در خليج هميشه فارس
1.پايگاه دريايي اروند (قايق هاي تندرو ميني کاتيوشا زن کلاس عاشورا -ذوالجناح و اخيرا 5 شناور فوق سريع و پيشرفته باور با موشک انداز c-802
2.اسکله ماهشهر (عاشورا- باور)
3.بوشهر(ناوچه سريع السير موشک انداز هودونگ وقايق هاي مذکور در بالا-تعدادي شناور ناشناس نيز وجود دارد که جديدا وارد سازمان رزم شده اند و از آن خبري ندارم+ده ها ميني زير دريايي
سامانه هوشمند موشکي ساحل به دريا-پايگاه هوا دريا
لازم به ذکر است بوشهر کاملا به سپاه واگذار شد و ارتش در شرف تخليه کامل و انتقال به جاسک و چابهار است
4.عسلويه و بندر لنگه(قايق هاي تندرو موشک انداز
5.بندرعباس-انواع شناورهاي نيمه سنگين و نيز پايگاه اصلي هلي کوپتر هاي ميل 1
6.جزيره هاي لارک -هرمز-قشم-تنب کوچک و بزرگ-ابوموسي-سيري-کيش-لاوان-خارک-فارسي نيز همگي داراي سيستم موشکي است و قايق ها و زير دريايي هاي انتحاري در ان ها کا گذاشته شده اند.
البته در ابوموسي به خاطر شرايط خاصي که در آنجا حاکم است برخي سرويس هاي اطلاعاتي غربي از آن به نان بشکه باروت خليج فارس ياد کرده اند و شوراي همکاري خليج فارس نيز ايران را به کارگذاري ده ها موشک در ميان ناهمواريهاي اين جزيره و حفر تونل هاي زير زميني در آن محکوم کرده است.
و اما ارتش
1.بندرعباس-انواع ناوچه ها و ناوشکن هاي سنگين و نيز پايگاه اصلي زير دريايي هاي نيرو
و نيز تعدادي قايق پيشرفته گلف
2.جاسک پايگاه جديد نيرو که به سيستم راداري پيشرفته ساخت داخل مجهز شده است و تمامي شناور هاي ورودي به تنگه هرمز را زير نظر دارد و خط مقدم نبرد به شمار خواهد آمد
3.چابهار و کنارک-اين پايگاه در حال بازسازي و بهينه سازي است و در حال تبديل به چشم ايران در اقيانوس هند و استراتژي بديع نيروي دريايي در آينده است.
تجهيزات در عکسها نسبتا واضح است و دوستان با کمي دقت به هويت انها پي خواند برد.
لازم به ذکر است نيروي دريايي براي حفظ خود در مقابله با حمله ناگهاني دشمن ده ها base مخفي نيز ايجاد کرده است که من از ان بي خبرم.
با تشکر.
بی
darya.salar.milad, عزيز ممنون از توضيحات مفيدت
اين طور که به نظر ميرسد
پايگاههاي هوادرياي ارتش در بوشهر و بندرعباس هرگز تخليه نخواهند شد.
لازم به ذکر است در پايگاه هوادرياي بوشهر
5 فروند SH-3D
3 الي 6 فروند Agusta Bell 212ASW
1 فروند RH-53D
در حال خدمتند.
در پايگاه هوادرياي بندر عباس نيز
5 فروند SH-3D
5 الي 7 Agusta Bell 212ASW
1 فروند RH-53D
در حال خدمتند.
همچنين در پايگاه هوادرياي ارتش نيز 5 فروند ميل 171 نيروي دريايي سپاه معروف به هد هد در پايگاه هوادرياي سپاه خدمت ميکنند.
اين طور که به نظر ميرسد
پايگاههاي هوادرياي ارتش در بوشهر و بندرعباس هرگز تخليه نخواهند شد.
لازم به ذکر است در پايگاه هوادرياي بوشهر
5 فروند SH-3D
3 الي 6 فروند Agusta Bell 212ASW
1 فروند RH-53D
در حال خدمتند.
در پايگاه هوادرياي بندر عباس نيز
5 فروند SH-3D
5 الي 7 Agusta Bell 212ASW
1 فروند RH-53D
در حال خدمتند.
همچنين در پايگاه هوادرياي ارتش نيز 5 فروند ميل 171 نيروي دريايي سپاه معروف به هد هد در پايگاه هوادرياي سپاه خدمت ميکنند.
JSF,
در رابطه با اين مساله چيزي که من مي دانم اين است که ماموريت پايگاه هاي هوادريا متفوت است و انها وظايف متفاوتي دارند.
البته اطلاعاتم از پايگاه جاسک و چابهار کمتر است ولي در تصوير ماهواري وهمچنين اخباري که به گوشم خورده است يگان هوادريا در آنجا تشکيل شده است. و مستقل از بوشهر وبندر عباس است البته براي تقويت انها تعداد محدودي از پرنده ها را به انجا انتقل خواهند داد.
اين را هم مد نظر داشته باشيم که ارتش تا 5 سال حوزه ماموريتيش از شرق بندرعباس تا اقيانوس هند است.
ضمنا هوادريا سپاه در منطقه سوم ماهشهر نيز فعال است و پروازهاي مداوم ان را روزانه از نزديک شاهدم.
در رابطه با اين مساله چيزي که من مي دانم اين است که ماموريت پايگاه هاي هوادريا متفوت است و انها وظايف متفاوتي دارند.
البته اطلاعاتم از پايگاه جاسک و چابهار کمتر است ولي در تصوير ماهواري وهمچنين اخباري که به گوشم خورده است يگان هوادريا در آنجا تشکيل شده است. و مستقل از بوشهر وبندر عباس است البته براي تقويت انها تعداد محدودي از پرنده ها را به انجا انتقل خواهند داد.
اين را هم مد نظر داشته باشيم که ارتش تا 5 سال حوزه ماموريتيش از شرق بندرعباس تا اقيانوس هند است.
ضمنا هوادريا سپاه در منطقه سوم ماهشهر نيز فعال است و پروازهاي مداوم ان را روزانه از نزديک شاهدم.
بی
کليهء هليکوپترهاي هوادرياي سپاه و هوادرياي ارتش به طور مداوم و روزانه به جزاير خارک و لاوان و سيري و قشم و شهرهايي چون ماهشهر و اهواز و ..... پرواز دارند اما پايگاه اصليشان بندعباس و بوشهر ميباشد.
Heliport يا پايگاه هليکوپتري بوشهر داراي دهها آشيانه و يک باند فرود هليکوپتر و هواپيماهاي سبک ميباشد و توانايي جاي دادن بيش از 40 هليکوپتر را در آن واحد دارد.
پايگاه هوادرياي بندر عباس داراي دو بخش اصلي است يک Heliport و دوم جايگاه پارک و آشيانه تعميرات هاورکرافت است که از راه ساحل وارد ميشوند.
اين پايگاه داراي يک باند پروازي بوده و در گذشته Falcon 20F هاي هوادريا که همگي بازنشيته شده اند به همراه هواپيماهاي سبک گشت زني راکول کامند 500 و 690 و همچنين هواپيماهاي ترابري سبک Fokker 27 در اين پايگاه به سر ميبردند.
در حال حاضر تنها هواپيماي هوادرياي ارتش يک Fokker 27-600 است که در تهران به سر ميبرد و تحت نام سهند پروازهاي پرسنل هوادريا از بوشهر و بندرعباس به تهران را انجام ميدهد.
پايگاههاي هوادريا داراي آشيانه هاي پشتيباني و تعميرات و جايگاههاي پارک زيادي هستند.
که البته فرودگاه کوچک جاسک از پس آن برنمي آيد لذا به منظور پشتيباني يگانهاي دريايي شرق کشور هليکوپترهاي هوادريا ميتوانند نهايتا بين 10 الي 15 روز در اين فرودگاه مستقر شوند ولي پايگاه اصلي و مرکز پشتيبانيشان بندرعباس و بوشهر است.
براي ساخت پايگاه هواريا در جاسک سالها وقت ميبرد پس وضعيت بدين شکل است.
JSF,
جان-البته توجه داشته باش که نگاه ارتش از بندرعباس و بوشهر به آبهای عمان تغییر یافته است و ضرورت وجود یک پایگاه هوادریا در جاسک با وضعیت فعلی ضروری است و مصاحبه فرمانده نیروی دریایی نیز حاکی از عزم ارتش برای ساخت پایگاه های جدید در آن منطقه است.
البته منظور من نیز این نبود که بندرعباس و بوشهر تعطیل خواهند شد انها به فعالیت خود ادامه خواهند داد ولی به عنوان یک مسکن تقریبا روشی که تو ذکر کردی را به کار گرفته اند.
ولی اراده قاطع بر احداث پایگاه های جدید است.تمامی دوستان من که پدرانشان در نیروی دریایی پایگاه خرمشهر بودند به جاسک رفته اند و سرعت ساخت و ساز در آن جا را بالا می دانند.
البته از وضع بسیار بد آب آشامیدنی و رطوبت شدید انجا و محرومیت مفرط مردم منطقه نیز می گویند.
مردم جاسک نیز با افتتاح این پایگاه بسیار خوشحالند و امیدوارند به بهانه احداث این پایگاه توجه بیشتری به شهرشان بشود.
جان-البته توجه داشته باش که نگاه ارتش از بندرعباس و بوشهر به آبهای عمان تغییر یافته است و ضرورت وجود یک پایگاه هوادریا در جاسک با وضعیت فعلی ضروری است و مصاحبه فرمانده نیروی دریایی نیز حاکی از عزم ارتش برای ساخت پایگاه های جدید در آن منطقه است.
البته منظور من نیز این نبود که بندرعباس و بوشهر تعطیل خواهند شد انها به فعالیت خود ادامه خواهند داد ولی به عنوان یک مسکن تقریبا روشی که تو ذکر کردی را به کار گرفته اند.
ولی اراده قاطع بر احداث پایگاه های جدید است.تمامی دوستان من که پدرانشان در نیروی دریایی پایگاه خرمشهر بودند به جاسک رفته اند و سرعت ساخت و ساز در آن جا را بالا می دانند.
البته از وضع بسیار بد آب آشامیدنی و رطوبت شدید انجا و محرومیت مفرط مردم منطقه نیز می گویند.
مردم جاسک نیز با افتتاح این پایگاه بسیار خوشحالند و امیدوارند به بهانه احداث این پایگاه توجه بیشتری به شهرشان بشود.
بی
-
- سپاسهای ارسالی: 4 بار
- سپاسهای دریافتی: 78 بار
soheil_riazi, عزيز
هواپيماهاي اوريون در اختيار نيروي هوايي قرار دارند و پيش از انقلاب به اسکادران 71 ضد زيردريايي پايگاه 7 شکاري شيراز پيوستند.
هم اکنون سه فروند از آنها در حال خدمت هستند.
از هليکوپترهايي که ذکر کردم.
تقريبات نيمي از SH-3D ها هنوز توانايي حمل اژدر دارند.
2 فروند از Mil-17 هاي هوادرياي سپاه نيز توانايي حمل دو موشک C-802 ضد کشتي دارند.
همچنين طي برنامهء هماهنگ سازي موشک هاي چيني ضد کشتي با نام ايراني فجر دريا با يک هليکوپتر SH-3D و يک Agusta Bell 212ASW صورت گرفت.
هواپيماهاي اوريون در اختيار نيروي هوايي قرار دارند و پيش از انقلاب به اسکادران 71 ضد زيردريايي پايگاه 7 شکاري شيراز پيوستند.
هم اکنون سه فروند از آنها در حال خدمت هستند.
از هليکوپترهايي که ذکر کردم.
تقريبات نيمي از SH-3D ها هنوز توانايي حمل اژدر دارند.
2 فروند از Mil-17 هاي هوادرياي سپاه نيز توانايي حمل دو موشک C-802 ضد کشتي دارند.
همچنين طي برنامهء هماهنگ سازي موشک هاي چيني ضد کشتي با نام ايراني فجر دريا با يک هليکوپتر SH-3D و يک Agusta Bell 212ASW صورت گرفت.