سیستمی كه سپاه در عبور از رودخونه وحشی اروند به كار برد ، هنوز هم در دانشگاههای نظامی دنیا تدریس میشه ! درود خدا بر حماسهآفرینان 8 سال دفاع مقدس!
مأموریت: حدود 5 ماه قبل از عملیات ، مأموریت استقرار در منطقه عمومی رأسالبیشه جهت تصرف و تأمین شهر استراتژیك فاو و عراق از سوی قرارگاه كربلا به فرمانده وقت لشگر ویژه 25 كربلا برادر مرتضی قربانی ابلاغ شد.
فرمانده وقت لشگر ویژه 25 كربلا ، پس از دریافت مأموریت با برگزاری شور های ستادی در سطح لشگر با در نظر گرفتن مسائل طبقه بندی مأموریت فوق ، تدابیر خود را ابلاغ و با تشكیل گروههای كاری ذیل ، اقدامات اولیه خود را برای حفظ آمادگی شروع كرد.
گروه اول: تحویل گرفتن خط ژاندارمری و آماده سازی منطقه
گروه دوم: كسب و جمع آوری اخبار و اطلاعات از دشمن و شرایط جوی و زمین منطقه
گروه سوم: آموزش و آماده نمودن نیروها برای جنگ در چهار منطقه مختلف و متفاوت (جنگ در آب ، جنگ در شهر ، جنگ در نخلستان و جنگ در صحرا و بیابان )
گروه چهارم: تأمین و بالا بردن ضریب آمادگی امكانات لجستیكی برای پشتیبانی از عملیات فوق
گروه پنجم: برنامهریزی جهت تأمین و تقویت و سازماندهی نیروهای بسیجی در ادامه عملیات والفجر هشت
گروه ششم: طرح ریزی عملیات آفندی لشگر در منطقه فوق بر اساس مأموریت ابلاغ
ها و اقدامات ضروری قبل از عملیات والفجر هشت:
الف) فعالیتهای اطلاعاتی درمنطقه مسئولیتی لشگر ویژه 25 كربلا:
1- شناسایی و معبرزنی به صورت مداوم و دقیق با رعایت كامل اصول حفاظتی
2- بررسی منطقه از نظر وضعیت جوی ، زمین ، رودخانه اروند (میزان و زمانهای جزر و مد ، سرعت و شدت آب و ...)
3- به دست آوردن وضعیت گسترش و تواناییهای دشمن در منطقه (تهیه و تكمیل برآورد اطلاعاتی)

) فعالیتهای مهندسی رزمی لشگر ویژه 25 كربلا در منطقه عملیاتی:
1- مسدود نمودن بعضی از نهرهای فرعی به منظور بهرهبرداری صحیح از زمین
2- احداث جادههای عمود بر خط تماس به منظور پشتیبانی در زمان عملیات
3- زدن پلهای مناسب بر روی نهرها به منظور برقراری ارتباط با جزایر و ...
4- ایجاد موانع ، بنهها و سنگرهای مختلف
5- احداث چندین اسكله كوچك دریایی بر روی نهرهای اصلی برای پشتیبانی
) فعالیتهای حفاظتی لشگر ویژه 25 كربلا در منطقه عملیاتی:
1- عدم تغییر وضعیت ظاهری منطقه و بهرهبردن از اصل اختفاء و پوشش تغییرات از دید دشمن
2- جلوگیری از تردد خودرویی نفرات در روز در محورهای عملیاتی
3- حضور پرسنل در منطقه با پوشش نیروهای ژاندارمری
4- استفاده از سلاحهای سازمانی ژاندارمری در شلیكها و ...
5- رعایت كامل تیراندازی و حساسنكردن دشمن به منطقه (جلوگیری از شناسایی دشمن و تعویض نیروهای قبلی)
6-ممنوعیت ظاهر شدن با لباس غواصی ، جلوگیری از تجمع نیروها ، عدم تردد با خودروهای سپاه ، لغو مرخصیها ، كنترل نامهها و نظارت در ارسال آنها ،كنترل دقیق مجروحین و مصدومین در هنگام انتقال به بیمارستانهای عقبه
7- تخلیه كامل نیروهای بومی و محلی منطقه
8-جابهجایی نیرو و انتقالات و امكانات با رعایت كامل اصول حفاظتی ( بااستفاده از تانكرهای خالی آب ، خودروهای سنگین مهندسی ، كامیونها و كمپرسیها و استفاده از مسیرهای انحرافی)
9- انتقال امكانات ، تجهیزات و نیروها از هفت تپه به اهواز ، هورالعظیم و منطقه عمومی فاو با رعایت كامل اصول حفاظتی به منظور فریب دشمن و ...

در راه والفجر ... رزمندگان در حال انتقال به منطقه عملیاتی ولفجر 8
) فعالیتهای مخابراتی لشگر ویژه 25 كربلا در منطقه عملیاتی:
1-به منظور رفع هرگونه امكان شنود و عدم كشف حضور نیروها و یگانهای سپاه پاسداران در منطقه و مخفی ماندن مكان هدایت عملیات ، تا قبل از خواندن رمز عملیات ، هیچگونه پیام رادیویی داده نشد و تمامی مكالمات و ارتباطات ازطریق تلفن صحرایی و پیك انجام می شد.
2- مخابرات لشگر ، مسئولیت ایجاد ارتباط بین یگانهای مستقر در محدودهی لشگر با یكدیگر و لشگرهای هم جوار و ارتباط لشگر با قرارگاه كربلا را به عهده داشت.
3- مخابرات ، تهیه دستور كار مخابرات و پیوست مخابرات ، تأمین نیازمندیهای بیسمی و باسیمی ، راهاندازی مركز هدایت و فرماندهی لشگر را به عهده داشت كه به فضل الهی در انجام امورات محوله موفق بودند.
) فعالیتهای آموزشی لشگر ویژه 25 كربلا:
1- آموزش غواصی: از آنجایی كه عبور از آب خروشان و متلاطم اروند و دستیابی به اهداف مورد نظر لشگر ، بسیار مشكل و به سختی باید صورت می گرفت ، پایه و اساس برنامهریزی آموزش ، حول محور غواصی با انتخاب افراد و تربیت افرادی كارآمد ، شجاع ، مقاوم و شهادت طلب بود كه این افراد باید رزم در آب و آنهم در رودخانه ای با شرایط مخصوص به خود را انجام میدادند.
با توجه به این كه آموزشهای غواصی از گذشته در عملیات های بدر و قدس نیز در لشگر انجام میگرفت ، پس یك روش نو و تازه به شمار نمیرفت. بنابراین برای شروع كار در لشگر ، ابتدا این آموزش در پادگان لشگر 25 كربلا واقع در هفت تپه و در رودخانهی دز انجام گرفت كه از بین افراد ، بهترین نفرات انتخاب و به ساحل بهمنشیر در چویبده انتقال داده شدند . این افراد دو ماه به صورت شبانهروزی در شرایط آبوهوایی متفاوت و با تجهیزات كامل آموزش دیده و بافنون رزم در آب و گذر از موانع آبی و حمله به ساحل و انهدام سنگرها ، نفرات و تجهیزات دشمن آشنا شده و به حد آمادگی مطلوبی رسیدند.
2- آموزش نبرد در نخلستان: مرحله دوم آموزش ، آشنایی و به آمادگی رساندن رزمندگان اسلام برای شرایط نبرد و رزم در نخلستان و بوته زار بود كه در منطقه به عنوان مانع محسوب میشد و نیاز به آشنایی بیشتر نیروها به فنون این نوع رزم بود كه به همین منظور نخلستانهای اطراف چویبده و بهمنشیر انتخاب و تمرینات صامت و رزمی به صورت مانور توسط گردانهای موج اول و دوم صورت گرفت.
3- آموزش جنگ شهری: مرحله سوم آموزش ، آموزش افراد در شرایط رزم در شهر و مناطق ساختمانی بود كه در این راستا ، نیروهای موج دوم و سوم لشگر كه برای این رزم انتخاب شده بودند ، در شهر آبادان و نقاط مسكونی دیگر آموزش دیده و تمرینات صامت و رزمی را به منظور رسیدن به آمادگی لازم انجام دادند.
4- آموزش نبرد در دشت و بیابان: مرحله چهارم آموزش ،تمرینات لازم در جهت مقابله با دشمن در مناطق دشت و بیابانی بوده كه مناسب با اهداف تعیین شدهی لشگر ، در تصرف لشگر و تصرف قرارگاه فرماندهی ، مواضع توپخانه ، پایگاه موشكی ، محورهای مواصلاتی و ... برنامهریزی لازم صورت گرفت و تمرینات قابل توجهی برای یگانها برای رسیدن به آمادگی در نظرگرفته و اجرا شد.
5- سایر آموزشهای نظامی : علاوه بر یگانهای عمل كننده رزمی در عملیات ، در سطح یگانهای پشتیبانی رزم و خدمات رزم در جهت پشتیبانی و آماد رسانی در عملیات به فراخور تخصص هر یگان ، آموزشهای مورد نیاز در طول زمان آماده سازی عملیات برنامهریزی و انجام شد.
از جمله اقدامات مهم در این مرحله آمادهسازی نیروهای یگان دریایی لشگر جهت پشتیبانی و ترابری نیروها ، امكانات ، تجهیزات و مهمات بود كه این تمرینات در كنار رودخانه دز در هفت تپه انجام می گرفت. ایجاد پایگاهها واسكلههای دریایی در شش نهر منشعب از اروند در حد لشگر جهت پشتیبانی ازعملیات و عبور لشگر و لشگرهای عبور كننده و ... كه یگان دریایی لشگر با سه گروهان دریایی (یك گروهان تعمیرات و دو گروهان ترابری) این وظیفه را به عهده داشتند.
لازم به ذكر است كه آموزشهای عقیدتی ، سیاسی ، حفاظت و... در سطح لشگر و در تمامی ردهها انجام میگرفت و علاوه بر آن ، كلیه واحدهای تخصصی ، وظیفه برگزاری آموزشهای مورد نیاز را در یگان مربوطه داشتند.

) سازمان رزم لشگر ویژه 25 كربلا در عملیات والفجر هشت:
1-تیپ یكم پیاده شامل گردانهای یكم و دوم امام حسین (ع) ، گردانهای یكم ودوم امام محمد باقر (ع) ، گردانهای یكم و دوم مالك اشتر (ع) ، گروهان ویژه ضربت ، گروهان ویژه غواص ، گروهان ادوات و ضد زره ، آتشبار پدافندهوایی و دسته زرهی
2- تیپ دوم پیاده شامل گردانهای یكم و دوم رسولالله (ص) ، گردانهای یكم و دوم حمزه سیدالشهداء (ع) ، گردان مسلمابنعقیل (ع) ، گردان صاحبالزمان (عج) ، گروهان ویژه غواص ، گروهان ویژه ضربت ، گروهان ادوات و ضد زره ، آتشبار پدافندهوایی و دسته زرهی
3- تیپ سوم پیاده شامل گردانهای سیفالله ، جندالله و روحالله
4- تیپ زرهی شامل گردان تانك ، گردان سوار زرهی و گردان مكانیزه
5-ردههای لشگری شامل گردان توپخانه صحرایی ، تیپ شهدای الحدید (ادوات) ،گردان پدافند هوایی ، گردان مهندسی رزمی ، گردان تخریب ، گردان بهداری ،گردان مخابرات ، گردان قرارگاه ، گردان تعاون ، یگان دریایی ، آماد وپشتیبانی و سایر ردههای ستادی لشگر ویژه 25 كربلا.