تغییرات احتمالی در مواضع ایالات متحده آمریکا در خصوص استقرار سپر ضد موشکی در اروپای شرقی خنجری نه تنها به پشت خود بلکه به متفقان اروپایی خواهد بود.

"کیم هولمز" دستیار اسبق وزیر امور خارجه آمریکا در مقاله خود هشدار می دهد که تجدید نظر آمریکا در خصوص احداث مراکز سپر ضد موشکی در چک و لهستان مغایر با قول قاطعی است که ده ماه پیش به این کشورهای اروپای شرقی داده شده بود. در آن زمان توافقنامه ای امضا شد که در چارچوب آن ورشو و پراک بر استقرار موشک های رهگیر و رادار بعنوان ابزاری برای دفاع از حملات موشکی احتمالی از سوی ایران موافقت کرده بودند.
بدون تردید چنین گامی در این کشورها نیز بعنوان امتحان تعهدات ناتو دربرابر دفاع از تعرضات روسیه بررسی شده است.
نویسنده مقاله می نویسد مسکو نیز در پاسخ به برنامه های آمریکا برای استقرار سپر ضد موشکی به استفاده از تسلیحات تهاجمی هسته ای تهدید می کند. روس ها به خوبی می دانند که سپر ضد موشکی نه تنها تهدیدی برای آنها نیست بلکه نمی تواند موشک های روسی را متوقف سازد اما مصرا تکرار می کنند که امنیت آنها تحت تهدید قرار خواهد گرفت. و اگر دولت اوباما به دام کرملین اسیر شود به نظر می رسد که آنها (واشنگتن) اهمیت این گام را درک نکرده است.
در صورتی که این مسئله به نفع مسکو ختم شود بحث سلب اعتماد از ناتو و از سرگیری زمینه هایی برای منافع ویژه روسیه در اروپای شرقی ایجاد خواهد شد. هولمز بعنوان مثال به تصمیم اخیر قرقیزستان درباره تعطیلی پایگاه هوایی "ماناس" اشاره می کند. از نظر وی قرقیزستان درک کرد که روسیه باز گشته و باید نظر آن را محترم شمرد. هولمز هشدار می دهد که حال ورشو و پراگ نیز اگر واشنگتن در برابر مسکو کوتاه بیاید، چنین اندیشه ای به ذهنشان خطور خواهد کرد.
"واشنگتن تایمز"، [External Link Removed for Guests]